Skocz do zawartości

beGM - Free Agency - komentarze

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

43 minuty temu, shevcu napisał:

Odnośnie Goberta. Za dwa lata będzie miał prawo podpisać maxa od 35% wiec przez najbliższe 5 lat u nas Kings zaoferują mu z tym extension i kolejnym kontraktem tylko 6 mln mniej niż podpisał z Utah. Tylko u nas jak dostanie 4 letniego maxa to zarobi więcej niż w Utah bo wątpię by Utah dali mu po tym kontrakcie coś co jeszcze będzie ponad 30 mln per year. Decyzja należy do Was ale Gobert ceni sobie lojalność a w kontekście Kings oni od samego początku są w stosunku do niego lojalni ucinając wszelkie rozmowy transferowe. Mistrzowski pierścień już zdobył wiec teraz tylko kasa i lojalność ;)

Moim zdaniem Gobert chce gwarantowanej kasy jak najszybciej. Ty mu obiecujesz, że za 3 lata dasz mu 4-letni kontrakt i z tego powodu ma zrezygnować z pieniędzy, które może spokojnie dostać latem. Jak Gobert z Tobą podpisze 5-letniego maxa w najbliższe lato startującego od ok. 33,6 mln zamiast 30,9 mln jak w extension, to wyjdzie mu razem 195 mln w 5 lat. Nawet jak mu dasz latem 2+1, tak jak w extension, to latem może Rudy dostać ok. 109 mln vs 100 z extension.

Czyli jak podpisze z Tobą maxa latem to dostanie 195/5, co moim zdaniem załatwia sprawę, bo w międzyczasie zbyt dużo może się zmienić, żeby Gobert chciał ryzykować wchodzić na FA w wieku 31 lat, żeby łącznie dostać jakieś 199/5 (bo tyle wstępnie wychodzi z Twojej oferty + obietnicy).

Ja jestem przekonany, że Gobert z Tobą latem przedłuży, ale to extension mu się zwyczajnie nie opłaca, bo jest z jego perspektywy zbyt ryzykowne w stosunku do tego, co może zyskać.

Edytowane przez karpik

5 minut temu, karpik napisał:

Moim zdaniem Gobert chce gwarantowanej kasy jak najszybciej. Ty mu obiecujesz, że za 3 lata dasz mu 4-letni kontrakt i z tego powodu ma zrezygnować z pieniędzy, które może spokojnie dostać latem. Jak Gobert z Tobą podpisze 5-letniego maxa w najbliższe lato startującego od ok. 33,6 mln zamiast 30,9 mln jak w extension, to wyjdzie mu razem 195 mln w 5 lat. Nawet jak mu dasz latem 2+1, tak jak w extension, to latem może Rudy dostać ok. 109 mln vs 100 z extension.

Czyli jak podpisze z Tobą maxa latem to dostanie 195/5, co moim zdaniem załatwia sprawę, bo w międzyczasie zbyt dużo może się zmienić, żeby Gobert chciał ryzykować wchodzić na FA w wieku 31 lat, żeby łącznie dostać jakieś 199/5 (bo tyle wstępnie wychodzi z Twojej oferty + obietnicy).

Ja jestem przekonany, że Gobert z Tobą latem przedłuży, ale to extension mu się zwyczajnie nie opłaca, bo jest z jego perspektywy zbyt ryzykowne w stosunku do tego, co może zyskać.

No ale teraz 2 lata  plus 3 lata z tego kolejnego kontraktu to 199 mln/ 5 lat plus dodatkowy rok kontraktu

a za rok 5 letni kontrakt to jak sam piszesz 195/5 i traci ten rok bo może dostać mniej

nie nalegam ale ciagle kieruje się interesem zawodnika. Pamietajmy ze różnie może być w tym sezonie i już mu daje zabezpieczenie, ale to wy decydujecie a nie ja :)

2 godziny temu, Tecu napisał:

@Eld Nie masz się co winić, pytałem się czy zapis jest logiczny czy nie a nie czy oferta jest prawidłowa, o to ja muszę zadbać i zadbałem 😁

I tak Cię za bardzo meczę za co przepraszam i postanawiam poprawę 🙂

Tecu, przykro mi ale Rada nie wyraziła zgody. Szkoda, że wysłałeś to do mnie który wczorajszego wieczoru miał urwanie jajec przez zbieranie ofert a nie do któregoś z dwójki Marcus/Karpik.

Godzinę temu, ignazz napisał:

Z mojej strony mimo ze nie jestem w radzie jest zgoda na pewne korekty jeżeli nie było winy GM. Nie widzę problemu w pewnej liberalizacji tego szalonego szybkiego offseason 

Jak widzisz wyżej - nie ma zgody na żadną liberalizację. Przypadek Tecu był szczególny stąd moja inicjatywa, ale w innym przypadku z automatu Rada odrzucała, odrzuca i odrzucać będzie.

11 minut temu, człowiek...morza napisał:

usun to!

W sensie Twój post?

Da się zrobić.

29 minut temu, ely3 napisał:

Oj ile Ty byś dodał do tej gry. Może jednak kiedyś dasz się namówić :)?

Już widzę te wymiany na linii ely3 - LBS :D.

32 minuty temu, Regis napisał:

@Alonzo

Javonte Green i J'S Tate mają od Houston inne ofert niż a arkuszu - obaj min 1+1 TO

Gabriel u mnie jest warunkowany - podpisze z nim tylko wtedy, kiedy nie podpiszą ze mną Ed Davis lub Tony Bradley. 

@Alonzo zmieniałem z 3h temu to w arkuszu po interwencji Regisa. Złą ofertę wkleiłem.

Swoją drogą po to właśnie prosiłem aby mnie w PM oznaczać @Eld aby mi takie zmiany nie umykały.

52 minuty temu, shevcu napisał:

No ale teraz 2 lata  plus 3 lata z tego kolejnego kontraktu to 199 mln/ 5 lat plus dodatkowy rok kontraktu

a za rok 5 letni kontrakt to jak sam piszesz 195/5 i traci ten rok bo może dostać mniej

nie nalegam ale ciagle kieruje się interesem zawodnika. Pamietajmy ze różnie może być w tym sezonie i już mu daje zabezpieczenie, ale to wy decydujecie a nie ja :)

No to jak tak bardzo chcesz, żeby Gobert zarobił jak najwięcej, to podpisując z Tobą latem 2+1, a potem co mu obiecujesz, to wyjdzie mu 205/5 zamiast 199/5 :) 

Pytanie tylko czy warto mu czekać kolejne kilka lat, to jest gracz bazujący na fizyczności, a nie technice, także jedna kontuzja może zrobić z niego nie tego gracza, jakim jest teraz i ciekawe co będzie wtedy z Twoją obietnicą ;)

7 minut temu, karpik napisał:

No to jak tak bardzo chcesz, żeby Gobert zarobił jak najwięcej, to podpisując z Tobą latem 2+1, a potem co mu obiecujesz, to wyjdzie mu 205/5 zamiast 199/5 :) 

Pytanie tylko czy warto mu czekać kolejne kilka lat, to jest gracz bazujący na fizyczności, a nie technice, także jedna kontuzja może zrobić z niego nie tego gracza, jakim jest teraz i ciekawe co będzie wtedy z Twoją obietnicą ;)

Złożyłem mu ofertę teraz. Nie mi decydować prawdę powiedziawszy, śle liczę ze teraz/za rok zwiążemy się dłuższym kontraktem ;)

5 minut temu, LONGER01 napisał:

Zachęcam do głosowania na Raptors w przypadku Watsona, był priorytetem i tylko jemu złożyłem ofertę.

Tylko Knicks, których dział scoutingu w wypadku takich graczy działa rewelacyjnie, a gracze Ci końcą jako etatowcy w nba (zatem z pewnością polecają współpracę z Knickerbockers).

do tego lillard, mccollum, van flet davis. 

konkurencja duzo wieksza w back-courcie raptors niz w knicks

jak gracze, ktorzy nie wybieraja knicks koncza, widzielismy chocby na przykladzie ravyona tuckera i jego wybory magic

Edytowane przez człowiek...morza

2 minuty temu, fluber napisał:

Uwielbiam te pojedynki kontenderów na FA na to kto ma gorszą rotację w celu podpisania jakichś kasztanów znikąd;)

paul watson jr nie jest kasztanem znikąd.

wiążę z nim przyszłość klubu.

świetnie ułożona rączka + atletyzm

ja tu serio licze na bonusy. knicksi maja u nas swietna historie w rozwijaniu mlodych wykluczonych. 

i mlodzi to powinni widziec.

Edytowane przez człowiek...morza

54 minuty temu, człowiek...morza napisał:

Tylko Knicks, których dział scoutingu w wypadku takich graczy działa rewelacyjnie, a gracze Ci końcą jako etatowcy w nba (zatem z pewnością polecają współpracę z Knickerbockers).

jak gracze, ktorzy nie wybieraja knicks koncza, widzielismy chocby na przykladzie ravyona tuckera i jego wybory magic

Dozier do Knicks

Watson do Knicks

Ci bidni Knicks widzę nie mają kim tam grać.. :(

Godzinę temu, człowiek...morza napisał:

On w zeszłym sezonie grał jako SF z epizodami na PF, więc Lillard czy VanVleet tu nie mają nic do rzeczy.