Skocz do zawartości

beGM - Free Agency - komentarze

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

5 minut temu, fluber napisał:

Zdrowy rozsadek mowi ze nie wchodze do sklepu, nie laduje towarow do koszyka, nie wykladam ich na tasmie kiedy nie mam pieniedzy zeby za to zaplacic:)

3 minuty temu, człowiek...morza napisał:

a mi zdrowy rozsadek mowi, ze jak masz w portfelu 5 zlotych i podchodzisz do kasy mowaic ze chcesz 3 browary, pani je kasuje po czym mowi 7 zlotych (zatem 2 zlotych Ci brakuje) to Pani nie dzwoni od razu na policje i nie nazywa cie zlodziejem (czyt. ban u nas), tylko po prostu bierzesz 2 browary i czesc.

twoje porownanie nie ma sensu w przeciwienstwie do mojego bo nasze dywagacje sprowadzaja sie do sankcji.

w twoim porownaniu nie ma sankcji.

u mnie jest, tylko po prostu slusznie nie zostanie wykorzystana. 

Edytowane przez człowiek...morza

Teraz, MarcusCamby napisał:

Zdradź szczegóły. Może być na PW. Kiedyś całkiem nieźle kosiłem na tenisie i Betfair :)

Zajmuje się marketingiem w Social mediach. Jeden z buków to klient agencji, w której pracuje :P

Coraz częściej mam wrażenie, że @MarcusCamby ma na imię Dawid, Kamil lub Piotr ;)))

3 godziny temu, Eld napisał:

Generalnie to cała trójka polecieliście w c***a z Tylerem.

@MarcusCamby próbuje przystealować i 26 latka złapać za 6M rocznie.

Ale o czym ty mówisz?

Tu w pierwszej części ofert latały minimalne umowy typu 1+1 PO dla Ibaki, Tylera, Patty Millsa i plejady całkiem niezłych zawodników, niektóre nawet z team option. A ja walę w c***a, bo dałem tylko jeden milion mniej niż najmniejsza oferta?

Na tyle wycenił go rynek. Normalnie z Tylerem prowadzę negocjacje i przedstawiłem dobrą umowę. Taki Tyus Jones był dwa razy starterem PO teamu i został nagrodzony za to przez jedną z najbardziej porządnych organizacji w lidze. Tyler nie ma dla Pels żadnych zasług, dostał dobrą rynkową ofertę.

I skoro nazywasz ofertę dla Tylera za 6mln rocznie stealem to czemu za najlepszą uważasz haniebną ofertę Blazers zakończoną TO? Przecież te 7mln za cztery lata to będzie wartość 3-4mln na obecne realia. Czy ja mam finansistę i bankowa uczyć o inflacji i dewaluacji pieniądza? Dlaczego osoba, która pięć lat temu zarabiała 5000 na rękę jest bogatsza od tej która dzisiaj zarabia 6000?

Jak ktoś nie wierzy w Tylera i sądzi, że następny jego kontrakt nie będzie się kręcił w okolicach MLE jak obecnie to może jeszcze wybrać Blazers nad Pels, ale zupełnie nie da się uzasadnić głosów nad Knicks finansowo.

Pojawiają się głosy, że spowodowane to oddaniem Tylera. Mógłby to być jakiś argument, ale Blazers są obecnie po bardzo perfidnym tanku. Oddali Lillarda, serce Blazers, który kochał klub. Część osób z których hipokryzja, aż bije o mało nie zabiła się o możliwe oddanie Curry czy Giannisa, a tu lekką ręką odpuszcza temat.

Były pomysły, by bardziej finansowo nagradzać śreniaków lub mocniej karać tankerów. Ale ja mam lepszy pomysł, jeśli ktoś robi przebudowę i właśnie wjechał z workiem picków lub mocnych assetów na plecach niech zasłużenie cierpi na FA. Taki klub powinien był przepłacać.

Blazers nie mają pół argumentu. Nie wiem czy pamiętam bardziej absurdalne głosowanie w sprawie FA jak to obecne przy tak oczywistej sprawie.

2 godziny temu, człowiek...morza napisał:

twoje porownanie nie ma sensu w przeciwienstwie do mojego bo nasze dywagacje sprowadzaja sie do sankcji.

w twoim porownaniu nie ma sankcji.

u mnie jest, tylko po prostu slusznie nie zostanie wykorzystana. 

No u Ciebie są, bo tak mówi Regulamin. Który obowiązuje po raz trzeci podczas FA. I nawet byłeś w Radzie kiedyś. I zapis okazał się być bez sensu dopiero jak grozi Ci wlepienie kary z tego tytułu?

No raczej trudno Ci się będzie wywinąć biorąc pod uwagę fakt, że rundę wcześniej @LONGER01 musiał oddać Poeltla za darmo, żeby nie dostać tej kary dokładnie z tego zapisu i wtedy nie było taryfy ulgowej i możliwości odpuszczenia.

14 minut temu, fluber napisał:

No u Ciebie są, bo tak mówi Regulamin. Który obowiązuje po raz trzeci podczas FA. I nawet byłeś w Radzie kiedyś. I zapis okazał się być bez sensu dopiero jak grozi Ci wlepienie kary z tego tytułu?

No raczej trudno Ci się będzie wywinąć biorąc pod uwagę fakt, że rundę wcześniej @LONGER01 musiał oddać Poeltla za darmo, żeby nie dostać tej kary dokładnie z tego zapisu i wtedy nie było taryfy ulgowej i możliwości odpuszczenia.

no to zmiencie na przyszlosc ten przepis bo to pic na wode fotomontaz i totalny bezsens

od samego poczatku gry mowilem, ze regulamin bedzie mial wiele wad i czesto bedzie trzeba zmieniac go ad hoc, zgodnie ze zdrowym rozsadkiem, jako ze niestety brakuje tutaj tęgich głów (to nie jest zarzut ad personam) ktore maja do jego napisania odpowiednie kwalifikacje.  w przeciwnym wypadku dochodzilo i  bedzie dochodzic do absurdalnych golym okiem sytuacji. tym bardziej gdy u sterow rady siedzi nadgorliwy pozytywista. 

Edytowane przez człowiek...morza

13 minut temu, fluber napisał:

Longer miał 50% kwalifikowanej oferty z cap space tak jak mówi regulamin. człowiek morza nie, on operuje z MLE które ma swoją określoną wartość i nawet gdyby chciał oddać pakiet Leonard + Davis to MLE sobie nie wydłuży.

Powinno być oczywiste, że MLE się sypie póki ma się kasę. Nie ma kasy? Nie ma oferty.

Podsumowując cap space można zwiększyć, MLE nie. Więc po co te komplikacje?

17 minut temu, MarcusCamby napisał:

Longer miał 50% kwalifikowanej oferty z cap space tak jak mówi regulamin. człowiek morza nie, on operuje z MLE które ma swoją określoną wartość i nawet gdyby chciał oddać pakiet Leonard + Davis to MLE sobie nie wydłuży.

Powinno być oczywiste, że MLE się sypie póki ma się kasę. Nie ma kasy? Nie ma oferty.

Podsumowując cap space można zwiększyć, MLE nie. Więc po co te komplikacje?

Oferta, kontroferta i reoferta Knicks kolejno poniżej:

Cytat

NY Knicks

1. Kent Bazemore  1-roczna umowa na 7.68 mln z mid-level
2. Tyler Johnson vet min 1+PO
3. Wesley Matthews vet min 1+PO
4. Austin Rivers vet min 1+PO (jeśli podpisze jedynie dwoch z pierwszej trojki)
5. Patty Mills vet min 1+PO (jeśli podpisze jedynie dwoch z pierwszej czworki)

Knicks:

1. Corey Joseph 24/3+PO
2. Terrence Ross 36/3+PO

Reasumując

1. Corey Joseph 24/3+PO
2. Terrence Ross 36.2/3+PO
3. Kent Bazemore  1-roczna umowa na 7.68 mln z mid-level
4. Tyler Johnson vet min 1+PO
5. Wesley Matthews vet min 1+PO
6. Austin Rivers vet min 1+PO (jeśli podpisze jedynie do dwoch z trojki 3-5)
7. Patty Mills vet min 1+PO (jeśli podpisze jedynie do dwoch z czworki 3-6)

Knicks:

1. Tyler Johnson 26/3+PO
2. Wesley Matthews 7.56/1+PO
3. Rivers 11.3/2+PO

Więc jedyny gracz, który ma napisane w Knicks, że będzie z mid level to Bazemore.