Skocz do zawartości

Jazz 17/18 - In Gob we trust

ely3

Rekomendowane odpowiedzi

Robio aż tak źle nie grał, szkoda że ost akcji on nie grał z Favorsem. Widać że Jazz stawiają mega na Mitchella, ale trzeba też powiedzieć że to on koncertowo (jak typowy rookas) schrzanil końcówkę :)

Normalnie bym powiedział że nic straconego i powinni o PO walczyć, ale pytanie czy to ma sens? Powinni zrobić trejd i tank, po czym rozwijać młodzież.

trejd to bankowo z tym tankiem to już nie wiem, zresztą oni celowo tankować nie muszą z tym co grają. Quin spartolił koncertowo ostatnie minuty z Heat, Spo>>>Snyder i tyle w temacie na dziś

To niestety skopał Donovan bo on miał rzucać jak będzie miał pozycję a jak będzie podwajany to podawać do uwolnionego Hooda. Rodney miał idealną pozycję do rzutu za 3 i powinien mu podawać bo nikogo nie było przy Hoodzie.

Młodość niestety go poniosła

A czy Spo ograł ? Spo to dobry trener ale fakt faktem ,że to Favors jest w tym roku za wolny i za późno ruszył za Joshem i zdobył łatwe pkt spod kosza. Zresztą w tej 4 kwarcie była widoczna różnica pomiędzy obroną pomalowanego przez Ekpe a Favorsem

Co do Donovana to w pierwszej połowie nie do końca sobie poradził z blokami Hassana za to w drugiej zagrał fantastycznie poza może ostatnią minutą

Za ten mecz aż tak bym psów nie wieszał na Rubio bo on ostatnio poprawił rozegranie. Ale w systemie Snydera ważne jest by rozgrywający łamał pierwszą linię obrony i wtedy kreował. Jazz lepiej wygląda kiedy cała ofensywa przechodzi przez Donovana nawet jeśli nadal Rubio ma lepszy przegląd pola, Hiszpan poprawił obronę i teraz gra lepiej niż w grudniu ale na pewno słabe wyniki Jazz to w dużym stopniu jego niestety przyczyna

Zwłaszcza od czasu kontuzji Neto ławka Jazz straciła kogoś kto potrafił rzucić za 3 z pozycji rozgrywającego

ZA tydzień będzie wiadomo w jakim kierunku idzie Jazz bo dużo zalezy od kolana Goberta. Jeśli okaże sie że do ASG nei wróci to Jazz idzie w kierunku oddania JJ, Favorsa Burksa a może i Thabo i ogrywają Bradleya z O'Nealem i nurkowanie po TOP5 pick

wiesz ile on MPG? Mitchell natomiast jest namaszczany na pierwszą (fani jazz) lub drugą (ESPN) opcję.

a dlaczego nie mógłby być drugą? 

nie oglądam Mitchella w Jazz specjalnie, pamiętam go z wcześniejszego okresu i chyba zapominasz o jednym istotnym aspekcie. Mianowicie gość jest materiałem na jednego z lepszych obwodowych stopperów

Edytowane przez człowiek...morza

wiesz ile on MPG? Mitchell natomiast jest namaszczany na pierwszą (fani jazz) lub drugą (ESPN) opcję.

oj to sobie weź Wade'a i odejmij jeden cal

Wiadomo, że takie grajki mają pod górę (a często są po prostu cancerami) - ale Mitchel już na wstępie dostał coś co mógł dostać najlepszego - mega defensywnego anchora (który w tym sezonie jest kasztanem/połamańcem - ale wierzę, że to przejściowe)

aha - na pierwszą opcję nikt go nie musi namaszczać, bo on w sumie jest pierwszą opcją :) (patrzę na fga i usg)

Edytowane przez julekstep

nie wiem co ludzie widzą w Mitchellu. kolejny undersized SG, który nawet nie jest (i nigdy nie będzie) elitarny w byciu undersized SG (jak np. Iverson). z kimś takim nie da się nic wygrać.

Czasem chyba nie rozumiem. Jak ktoś z takim wingspanem moze byc undersize? Przeciez on ma rece sporo dluzsze i jest dzieki nim tak jakby dwa cale wyzszy. Ma swietny wyskok i szybki pierwszy krok. Do tego ma wjazdy jak Wade. Pod koszem konczy powyzej sredniej. Wjazdy na wyzszym procencie niż Ben simmons. Brakuje mu tylko by konczyl blizej obroncy tak by łapać faule. Ale nadal nie wiem jak z takim wingspanem jest on dla Ciebie undersize

Czasem chyba nie rozumiem. Jak ktoś z takim wingspanem moze byc undersize? Przeciez on ma rece sporo dluzsze i jest dzieki nim tak jakby dwa cale wyzszy. Ma swietny wyskok i szybki pierwszy krok. Do tego ma wjazdy jak Wade. Pod koszem konczy powyzej sredniej. Wjazdy na wyzszym procencie niż Ben simmons. Brakuje mu tylko by konczyl blizej obroncy tak by łapać faule. Ale nadal nie wiem jak z takim wingspanem jest on dla Ciebie undersize

a to przyznam, że nie widziałem o wingspanie i że jest tak dobry w D. to zmienia dla mnie postać rzeczy. nieco.

nie wiem co ludzie widzą w Mitchellu. kolejny undersized SG, który nawet nie jest (i nigdy nie będzie) elitarny w byciu undersized SG (jak np. Iverson). z kimś takim nie da się nic wygrać.

Przede wszystkim zdecydowana większość ludzi nie patrzy na sprawy w sposób tak zero-jedynkowy i wyobraża sobie, że przyszłość może być w porządku nawet bez poważnych szans na mistrzostwo NBA czy co tam sobie tutaj niektórzy wyobrażają jako cel każdej organizacji.

Grono zespołów walczących o misia jest bardzo wąskie, ale trzeba mieć niezły bałagan na strychu żeby narzekać na wszystko poniżej elitarnego poziomu, abstrahując już od tego, że mówimy o przewidywaniach na które chyba jeszcze nie znaleziono zaawansowanego wzoru.

Ale trzeba zacząć od tego, że żeby coś w przykładowym Mitchellu zobaczyć to trzeba po prostu oglądać koszykówkę, tak dla zwykłej przyjemności. Gdybym ludziom stawał/robiło się mokro od cyferek to byśmy wszyscy oglądali sport w telegazecie.

Edytowane przez Mentor

Przede wszystkim zdecydowana większość ludzi nie patrzy na sprawy w sposób tak zero-jedynkowy i wyobraża sobie, że przyszłość może być w porządku nawet bez poważnych szans na mistrzostwo NBA czy co tam sobie tutaj niektórzy wyobrażają jako cel każdej organizacji.

Grono zespołów walczyć o misia jest bardzo wąskie, ale trzeba mieć niezły bałagan na strychu żeby narzekać na wszystko poniżej elitarnego poziomu, abstrahując już od tego, że mówimy o przewidywaniach na które chyba jeszcze nie znaleziono zaawansowanego wzoru.

Ale trzeba zacząć od tego, że żeby coś w przykładowym Mitchellu zobaczyć to trzeba po prostu oglądać koszykówkę, tak dla zwykłej przyjemności. Gdybym ludziom stawał/robiło się mokro od cyferek to byśmy wszyscy oglądali sport w telegazecie.

a tak, obowiązkowy pojazd po cyferkach. co za dzieciniada <ziew>

Cyferek nie ignoruję, raczej jestem fanem i chłonę te wszystkie posty z których mogę się dowiedzieć czegoś niewidocznego na pierwszy czy drugi rzut oka, ale żeby nie widzieć niczego ciekawego w Mitchellu to trzeba go po prostu nie oglądać i jestem przekonany, że tak właśnie jest. Odnoszę wrażenie, że wiele osób zabiera tutaj głos na przeróżne tematy nie oglądając tych ludzi regularnie, tak jakby cyferki nie były uzupełnieniem obrazu meczowego tylko miały go zupełnie zastąpić.

Potem jeden z drugim wali takie kwiatki jak Josh Richardson NO-D w innym temacie dzisiaj. No jest wesoło, może i dziecinada nawet. Ja się bawię doskonale.

Edytowane przez Mentor

#awangardajestciobca

za to tobie widać nie :P tutaj musimy tylko zdefiniować co dla kogo jest awangardą a co głupotą. Poza tym Spida na pg też się sprawdzi może to jeszcze "nieco" doda do jego postaci w twoich oczach, choć w pierw musisz w końcu zobaczyć go na boisku  :topsy_turvy:

PS Mirotic albo Furnier ponoć najpewniejsze opcje, dalej mamy opcje Jabari i Dragic, przy czym to już znacznie mniej prawdopodobne, ale coś tam się o tym wspomina