Tecu Opublikowano 18 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2017 george odejdzie i będzie pick w czołówce, tylko że nie na własność Pacers. Powtórka z Nets w sumie szkoda, że do mnie nie doszła taka oferta. Jeżeli odejdzie to pewnie dopiero za rok a Indiana z Georgem to nie będzie pick w czołówce, więc nie wiem gdzie analogia do Nets. Pick w granicach 15-20 to nie jest wielka cena za pozbycie się trzech kontraktów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
człowiek...morza Opublikowano 18 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2017 Jeżeli odejdzie to pewnie dopiero za rok a Indiana z Georgem to nie będzie pick w czołówce, więc nie wiem gdzie analogia do Nets. Pick w granicach 15-20 to nie jest wielka cena za pozbycie się trzech kontraktów. pomyliły mi się roczniki. racja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RonnieArtestics Opublikowano 18 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2017 (edytowane) mysle ze jasnym jest ze spróbuje uderzyć po dobrych fa żeby nakłonić George'a do zostania. Przy okazji dostałem wciąż 20 czy 21 letniego prospecta, jak nikt go noe będzie chciał to z ławki pasuje mi on bardzo, mam młodego Ala jeffersona zamiast starego. Wierze ze rozwinie się chlopak jeszcze w Rl NBA. Ogłoszenie parafialne; cole aldrich, corey brewer, i stuckey jak weźmie po, wszyscy do wzięcia, wezmę Graczy podobnego kalibru, z tym ze z nieco mniejszymi kontraktami, w zamian mogę dorzucić 1st rounder 2020.wszyscy maja spadające kontrakciki w tym roku(aldrich 1kk gwarantowane tylko za rok). Edytowane 18 Czerwca 2017 przez RonnieArtestics Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RonnieArtestics Opublikowano 18 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2017 (edytowane) btw @Legia Bentil i Cole to jakie dokladnie maja te kontrakty? guaranteed na ile? i do kiedy musze podjac decyzje? Edytowane 18 Czerwca 2017 przez RonnieArtestics Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Legia1916 Opublikowano 18 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2017 (edytowane) btw @Legia Bentil i Cole to jakie dokladnie maja te kontrakty? guaranteed na ile? i do kiedy musze podjac decyzje? Podpisywalem ich z opcjami w tamtym sezonie. Więc aktualne są kwoty co wtedy dostali albo trzeba im zaktualizować kwoty na aktualne minimum ale tu chce opinii kogoś mądrzejszego. Edytowane 18 Czerwca 2017 przez Legia1916 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tecu Opublikowano 18 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2017 (edytowane) Przypominam, że wymiany włączające rookies muszą być przeprowadzone najpóźniej do końca draftu, potem aż do grudnia nie można własnymi rookies dealować. Ale dlatego, że tak ustaliliśmy czy dlatego, że tak jest w real NBA (nie wydaje mi się)? Co ma zrobić właściciel 60picka jak chce jeszcze pohandlować tym graczem? Jest poszkodowany. Wiem, bardzo hipotetyczna sytuacja Edytowane 18 Czerwca 2017 przez Tecu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcusCamby Opublikowano 18 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2017 Trochę nietypowa sytuacja, bo niektórzy się dogadali nie znając tego punktu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tecu Opublikowano 18 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2017 W NBA tak jest i nie zmienialiśmy tego - więc przypominam wszystkim teraz, by potem oburzenia nie było. Ale w NBA nie można handlować podpisanymi rookie, ale prawami do tych rookie chyba można. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TuPalnik Opublikowano 18 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2017 W real nba można handlować rookies bodaj miesiąc po podpisaniu umowy - patrz wymiana Wigginsa z Cavs do Wolves tak chyba się odbyła. Zwyklymi fa można dealować dopiero w grudniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpik Opublikowano 18 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2017 Przypominam, że wymiany włączające rookies muszą być przeprowadzone najpóźniej do końca draftu, potem aż do grudnia nie można własnymi rookies dealować. To ciekawe, sugerujesz zatem, że wymiany np Wigginsa albo zeszłoroczna uwzględniająca Taureana Prince do Hawks zostały przeprowadzone niezgodnie z przepisami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tecu Opublikowano 18 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2017 Wydaje mi się, że Januaremu chodziło o to, że u nas rookie powinni być od razu podpisani by łatwiej było wyliczyć cap space a podpisanym faktycznie nie można dealować a tylko prawami do tego rookie. Tylko, że faktycznie nie kojarzę, byśmy to omawiali. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpik Opublikowano 18 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2017 Cofam, faktycznie od podpisania, a nie od wyboru. Dobrze, że zwróciliście uwagę. Założyłem tak jak Tecu pisze, że podpisujemy od razu (z BTH o tym pisałem gdzieś tu) Wiggins najpierw podpisał z Cavs, a potem poleciał do Minnesoty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcusCamby Opublikowano 18 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2017 a co w sytuacji jak w pierwszym slocie wygram gracza z umową RFA i owner wyrówna? Czy wtedy moja oferta na np. drugi slot ma jeszcze szanse czy jestem zablokowany? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BothTeamsPlayedHurd Opublikowano 18 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2017 Dobra czytałem gdzieś, że rookies nie można oddawać zaraz po podpisaniu. Albo chodziło o nowe CBA, albo o source lipne. Trza by ogarnąć. 30 dni jest karencji, tak było w starym CBA i chyba w nowym jest tak samo a co w sytuacji jak w pierwszym slocie wygram gracza z umową RFA i owner wyrówna? Czy wtedy moja oferta na np. drugi slot ma jeszcze szanse czy jestem zablokowany? no to jest ważne pytanie, na logikę ryzyko powinien ponosić ten co składa ofertę obcemu RFA i jeśli mu ktoś zmatc***e to musi w kolejnych rundach atakować niestety rfa to ryzykowna zabawa - przez te dwa dni musisz trzymać cap space a inni agenci mogą pouciekać Wiggins najpierw podpisał z Cavs, a potem poleciał do Minnesoty. z Wigginsem czekali te 30 dni, deal z Minny był jakoś sierpień-wrzesień jeśli się nie mylę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BothTeamsPlayedHurd Opublikowano 18 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2017 Dla mnie owner wyrównuje przed głosowaniem danej tury. Za to dajemy mu do końca tur caphold w salary najwyżej tylko przed głosowaniem to nie ma jeszcze czego wyrównać ewentualnie abstrakcyjnie wyrównuje najwyższą ofertę po prostu, jest to jakiś kompromis co by nie zniechęcać od atakowania rfa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcusCamby Opublikowano 18 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2017 Dla mnie owner wyrównuje przed głosowaniem danej tury. Za to dajemy mu do końca tur caphold w salary najwyżej Znaczy komu? Temu co chcę przechwycić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcusCamby Opublikowano 18 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2017 Przecież i tak owner płaci ten caphold swojemu RFA cały czas podczas FA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlaKB Opublikowano 18 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2017 btw. oferty wysyłamy komuś na PW czy będą normalnie tu na forum widoczne dla wszystkich? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcusCamby Opublikowano 18 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2017 II tura, pierwszy slot. Olynyk dostaje od mnie 80/5. Boston wyrównuje. Co się dzieje potem? Rozumiem, że wygrałem tylko połowicznie i dzieje się to samo, co by było jakbym przegrał. Dalej jestem w grze o graczy z drugiego i trzeciego slota i nie mam żadnych kosztów. A Boston ma gracza bez utraty slota. Nie bardzo tylko wiem o czym mówisz, że owner płaci dodatkowy caphold. Przecież i tak podchodząc do FA ma wliczony caphold do Olynyka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BothTeamsPlayedHurd Opublikowano 18 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2017 Olynyk dostaje od mnie 80/5. Boston wyrównuje. a masz jego full birdy żeby mu dać 5 lat? cztery możesz dać max Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi