Skocz do zawartości

Draft 2017

falcao

Rekomendowane odpowiedzi

Zastanawiam się, skąd się bierze aż taki duży rozrzut w zestawieniach jeśli chodzi o OG Annunoby i Bacon'a.  11, 13  po 33 i 43 miejsce - 49, 57 po 26 i 26 miejsce. 

Co mu z rzutu, jak w mockach i tak nie ma typa. 

72 miejsce w BB.

Edytowane przez BullsFaN

Iwundu

A możesz coś więcej napisać bo juz widziałem ostatnie dwie listy gdzie przypisano go do Jazz z  30 nr jako idealne uzupełnienie do Haywarda i zabezpieczenie na wypadek odejścia Inglesa ale szczerze powiedziawszy w tym roku nie oglądałem NCAA na tyle by mieć jakiekolwiek zdanie na jego temat

a od kiedy to Anunoby jest w lotto, ja myślałem, że już dawno wypadł na koniec pierwszej rundy?

mnie z kolei zaskoczył dzisiejszy update mocka DX, w którym Mitchell poszybował na 12, miejsce, widocznie na tym combinie jakiegoś westbrooka odpierdala :)

a od kiedy to Anunoby jest w lotto, ja myślałem, że już dawno wypadł na koniec pierwszej rundy?

mnie z kolei zaskoczył dzisiejszy update mocka DX, w którym Mitchell poszybował na 12, miejsce, widocznie na tym combinie jakiegoś westbrooka odpierdala :smile:

od pewnego czasu mam duże wątpliwości do ich wyborów skoro oni do Jazz wpakowuja aż 3 PFów? A Jazz będzie potrzebnować rezerwoego centra , kogoś na wypadek odejścia Inglesa i kogoś w stylu JJ

w tym roku ma być właśnie draft pod hasłem BPA podobno bo za dużo talentu jest

a co do mocków to ten DX się zawsze chyba w miarę sprawdzał, ja za to nigdy nie miałem zaufania do ś.p. Chada Forda ;)

o no to wyjaśnili w tekście

Among backcourt prospects, Donovan Mitchell was perhaps the most impressive physical specimen. Standing just 6'3 in shoes, Mitchell's 6'10 wingspan and 211-pound frame that carries only 5.9% body fat give him similar dimensions to a number of prominent NBA guards like Tony Allen and Victor Oladipo.

no to teraz ciekawe jaki vert mu zmierzą
Edytowane przez BothTeamsPlayedHurd

Co do draft combine.

Anigbogu niski jak na centra, ale wingspan kosmiczny, prawie jak u Jeanne.

Zach Collins małe ręce, ale standing reach bardzo solidny - 9'3.0. Dodając do tego sporą lekkość na nogach i atletyzm, gość ma perspektywy na bycie rim-protectorem w NBA. Po za tym potrafi rzucać i w sumie jedyną wiekszą wadę jest jego mikra budowa. Dla mnie TOP10 draftu.

Bam Adebayo na nowego Dwighta nie wygląda. 

Mykhaiiuk niezły T-Rex.

DJ Wilson jednym z największych wygranych, świetne pomiary. Tuż po nich usunął się z przedstawienia, ze względu na kontuzję, czyli ktoś obiecał mu wybór.

Wedle tego co czytałem to podczas combine:

-ekstremalnie słabo wypadli Peter Jok i Melo Trimble

- bardzo dobrze w grze 5na5 zagrał Kyle Kuzma

- są plotki, że coraz więcej ekip ma Foxa przed Ballem

- podobno jeśli Giles dobrze wypadnie na badaniach medycznych to ma szansę - dzięki według wielu gigantycznemu nadal potencjalowi- pójść nadal w top 10.

Czyli jak można bylo się spodziewać Combine i workouty sporo namieszają.

- są plotki, że coraz więcej ekip ma Foxa przed Ballem

Trudno mi sobie wyobrazić, aby przyczyna była inna niż Lavar Ball. Nie jestem jakimś fanem Lonzo, ale nie kojarzę analiz/raportów/komentarzy sugerujących, że Fox to lepszy zawodnik, większy potencjał.

Potrafię sobie natomiast wyobrazić Lonzo jako świetnego gościa 'obciążonego' ojcem, który może stanowić problem w przypadku gdyby sytuacja nie układała się po jego (ojca) myśli.

LaVar robi dobrą robotę hypująca syna, ale obawiam się, że to może być gościu typu Kendall Marshall. First pass pg bez rzutu, nawet mimo dobrej obrony, to może być za mało, żeby zrobić furorę. Z drugiej strony Fox jest bez rzutu za 3, ale Westbrook i Wall też byli.

A możesz coś więcej napisać bo juz widziałem ostatnie dwie listy gdzie przypisano go do Jazz z  30 nr jako idealne uzupełnienie do Haywarda i zabezpieczenie na wypadek odejścia Inglesa ale szczerze powiedziawszy w tym roku nie oglądałem NCAA na tyle by mieć jakiekolwiek zdanie na jego temat

Hmm, ja bym w Iwundu widział naturalnego zastępce Ingles'a. To taki point forward, dużo widzi. Nie jest jakimś świetnym atletą i nie ma rewelacyjnego rzutu, ale w obu tych aspektach i tak jest ok - do Kyle'a Andersona na pewno mu daleko. No i dobry obrońca :tongue:

Może i bym zaryzykował nawet z 30 numerem? Nie ma sensu chyba ładować się w Ingles'a za 10 mln/sez, bo Jazz mają ważniejsze wydatki. A przy Iwundu można grać Exumem/Mackiem na pg, których kreatorami ciężko nazwać.

Tylko tak gwoli ścisłości, Iwundu widziałem w 3 pełnych spotkaniach, ale się zajarałem :tongue: Z nim na parkiecie drużyna po prostu wyglądała lepiej, a reszta zawodników zyskiwała na jego obecności.

Edytowane przez człowiek...morza

Trudno mi sobie wyobrazić, aby przyczyna była inna niż Lavar Ball.

Jest inna.Pewna część tego forum(w tym ja),nigdy nie rozumiała hype'u na Balla,jeszcze przed tym jak jego ojciec zaczął odwalać.Dla mnie najbardziej przereklamowany zawodnik z top 10 razem z Ntilikiną.Tyle ze Francuz oscyluje w granicach 10 miejsca i jest raczej projektem a Ball to top 3.Nic poza warunkami fizycznymi,świetnym przeglądem pola i podaniem w nim nie widzę,w dodatku ten rzut...Dla mnie to jest MCW z lepszym podaniem.

Z Lonzo jest problem taki, że niewiadomo czym on jest. Fox to bulterier na PG, taki PatBev+ jak dobrze pójdzie, a Lonzo i jego rzut niesie sporo znaków zapytania. Bo nikt jeszcze nie wytłumaczył jak ma bez zmiany formy rzutu atakować z midrange. A bez tego elementarnego zagrania PG w NBA nie jest w stanie funkcjonować. Do tego są wątpliwości czy jest w stanie 1-on-1 ustać w obronie innych szybkich guardów, dlatego coraz częściej się mówi, że Lonzo to dwójka z bonusem w postaci genialnego iq i umiejętności podawania.

Ja bym Lonzo nie brał z top4 pickiem chyba. Szczerze to nie wiem, czy bym nie wolał DSJ, bo jeśli on będzie zdrowy to ma sufit prawie na równi z Fultzem

.Dla mnie najbardziej przereklamowany zawodnik z top 10 razem z Ntilikiną.

Ja akurat Franka uwielbiam - taki Exum z gorszym atletycyzmem, ale o niebo lepszym rzutem, IQ, feelem i dojrzałością w grze.