marcos Opublikowano 12 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 (edytowane) Mamy problemy techniczne także nici z dzisiejszego draftu Ankieta do edycji na szybko skoro wszyscy są: http://doodle.com/poll/nf5whcdx7abpa7nh Edytowane 12 Października 2016 przez marcos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
washko Opublikowano 12 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 Nowa ankieta dot. terminu: http://doodle.com/poll/nf5whcdx7abpa7nh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barcalover Opublikowano 12 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 Wspomnienia pozostaną na zawsze Akcja sezonu już na samym jego początku. Dobranoc Panowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiLQ Opublikowano 12 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 Od paru dni się nie pojawiają historyczne drafty, sam coś wczoraj chciałem sprawdzić w innej lidze i było to samo.Hmmmm, faktycznie. Ciekawe co sie dzieje... Mamy problemy techniczne także nici z dzisiejszego draftuOjoj, cos z aplikacja Yahoo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shevcu Opublikowano 12 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 Budżety błędne i po drafcie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcos Opublikowano 12 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 (edytowane) Hmmmm, faktycznie. Ciekawe co sie dzieje... Ojoj, cos z aplikacja Yahoo? Coś w ustawieniach budżetów było nie tak i standardowe 200$ brał pod uwagę. Choć sprawdziłem to jak poprawiałem keeperów. No dobra! Biorę ten bajzel na klatę. Washko poustawia keeperów i budżety żeby nie było znowu na mnie Dzięki za szybkie ustalenie w ankiecie nowego terminu draftu i wyszło że nowy termin to 19.10 o godzinie 22:00 Edytowane 12 Października 2016 przez marcos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
washko Opublikowano 12 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 Ustawienia poprawione. Sprawdźcie teraz naprawdę, czy wszystko gra, tzn. ceny kiperów i budżety draftowe: http://basketball.fantasysports.yahoo.com/nba/10568/draftresults Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thompkins Opublikowano 13 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 U mnie się zgadza, jednak 75 dolców do 61 które miałem przypisane w drafcie to spora różnica. Przecież za te 14 dolców to ja jakąś gwiazdę wyhaczę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tocheck Opublikowano 19 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2016 Dzisiaj draft. Budzety sprawdzone dwa razy?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcos Opublikowano 19 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2016 Dzisiaj draft. Budzety sprawdzone dwa razy?? Wygląda wszystko OK, ale zobaczy się jak się wejdzie w aplet W razie czego założyłem inną ligę na zapas z draftem o 22:45 ale to nie powinno być potrzebne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shevcu Opublikowano 19 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2016 Ceny sa ok wiec dzis chyba sie uda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcos Opublikowano 19 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2016 Jest komplet. Wyniki dla ciekawskich: https://basketball.fantasysports.yahoo.com/nba/10568/draftresults Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SiXers Opublikowano 19 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2016 I po drafcie. Było słabo. Wszyscy szaleli, 99% zawodników przepłacona, ale takie realia. Osobiście nie kupiłem nikogo z tych co chciałem. Byłem przekonany, że 98$ spokojnie starczy na zestaw w stylu Klay, Dragić, Embiid, a poszli za ponad 130. Skończyło się na drogaśnym Arizie, żeby trójki ratować. Niestety ten ruch wymusił ograniczenie się tylko do graczy z minimum przyzwoitym fg% do końca draftu. Najbardziej żałuję, że w panice przepłaciłem Randolpha, żeby potem patrzeć, jak na samym końcu taniej idzie Jamychal Green. Ale to był jeden z nielicznych steali, więc trudno było przewidzieć. Najbardziej się cieszę... chyba z Solomona Hilla (liczę na grube minuty) i McDermotta (ktoś musi rozciągać grę w CHI), ale jak to są główne plusy, to wiesz, że to nie był dobry draft :/ Nie wiem czy jest sens wklejać całość, skoro w poście marcosa jest link. Dorzucam tabelki yahoo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dannygd Opublikowano 19 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2016 (edytowane) A yahoo jak zwykle nie docenia mojej ekipy Ogólnie przed draftem przewidziałem większość ruchów (kto będzie wysoko, kto będzie miał problem), trochę zawiódł mnie Marcos i Leszczur (wg. prognoz moich dużo niżej niż w yahoo,bo za dużo overkillów ma), którzy jak na dostępną kasę mogli zdecydowni elepsza ekipę mieć. JA po kontuzji Reggiego stwierdziłem, że idę tylko w zawodników o wartości odpowiedniej do produkcji oraz polowałem na parę stealów, co średnio mi się udało Ktoś powie, że kasa mi została - fakt, ale po 40$ za Dragica, 52 Walla, 33 Holidaya (sic!), 30 Schoedera czy Russela płacić nie zamierzam, bo potem czajenie sie na graczy po 1$ nie ma sensu... Pytanie który z nich ma opcje być "fajnym" keeperem? Bądźmy szczerze - ŻADEN, chyba że Russel/Schroeder nauczą się bronić i rzucać... a Holiday z cudownie ozdrowiałą żoną nie złapie kolejnej kontuzji. A o niektórych cenach wysokich już krążą legendy Czy bym coś zmienił - tak, wprowadził opcję reklamacji - przez error umknął mi Curry, a przy Teletovicu się zawiesił net. Jedynie zamiast jednego PG mógłbym swingmana mieć (chętni?) i oby Noah grał! Shevcu świetny draft - choć trudno było go zepsuć, to poza Haywardem (stać cię było) pilnowałeś budżetu i za to Ci chwała. PS. Ogólnie chyba warto coś zmienić, żeby zwiększyć konkurencję w sezonie, bo widać że te +34-38$ w połączeniu za jakimś 1 fajnym keeperem dają z jednej stron mega przewagę (patrz LAL, BOS) , a z drugiej mamy potem kuriozalne licytacje. Może zmniejszymy o połowę premię? Edytowane 19 Października 2016 przez dannygd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L.TM Opublikowano 20 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2016 Ja też tyle płacić za przeciętniaków nie zamierzam, więc zainwestowałem w rookich (mam 3, 4, 6 i 8 pick draftu)- może któryś z nich wypali i za rok będę miał fajnego keepera. A kasa, która została jeszcze mi się przyda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszczur Opublikowano 20 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2016 Ogólnie przed draftem przewidziałem większość ruchów (kto będzie wysoko, kto będzie miał problem), trochę zawiódł mnie Marcos i Leszczur (wg. prognoz moich dużo niżej niż w yahoo,bo za dużo overkillów ma), którzy jak na dostępną kasę mogli zdecydowni elepsza ekipę mieć. Tiaaaa. Ja też dzień po losowaniu zawsze trafiam szóstkę w Lotto ;-) Moj plan był prosty jak zwój drutu - skoro mam DeAndre to tankuję FT%, pilnuję ppg i trójek żeby nie zatankować przy okazji (nie do konca sie udało) i muszę mieć 2-3 mocnych PG's przy czym Wall jest w kategorii "must have". Wiele mozna powiedzieć o moim składzie, ale na pewno nie to że jest w trójce najlepszych druzyn w lidze. Yahoo ma pokręcone statystyki i tyle. Według moich wyliczeń jestem między 6 a 8 miejscem. W zasadzie połowa mojego draftu oparta była o szukanie niskich statystyk nawet kosztem podniesionego ryzyka kontuzji. Na pewno mogłem mocniej iść w PG's drugiego sortu - Teague, Hill, Dragic. Mniejsza o to. Grunt, że jest dobrze, ale nie beznadziejnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tocheck Opublikowano 20 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2016 Jeżeli ktoś szuka prawdziwego kipera (a jak widac na drafcie o takich trudno) to zapraszam po Middltona, który będzie ważył 18, a robi ponad 30. W zamian poszukuję solidnego PG. Info na PM please. W temacie draftu to spodziewałem się czegoś takiego, dlatego miałem plan wyrwac trzech solidnych lub ponad solidnych grajków. Miał byc Klay ale poszedł za drogo ale Melo i Dragica już nie odpuściłem. Niestety na trzeciego kasy już nie starczyło. Pożyjemy zobaczymy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barcalover Opublikowano 20 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2016 Ja też liczyłem na parę uzupełnień w rozsądnych cenach, ale szybko się zorientowałem, że nie będzie to możliwe i po prostu przepłaciłem za wszelką cenę kilku graczy, którzy wg mnie mają upside w tym sezonie i pasowali do mojej ekipy. Nie widzę siebie w gronie faworytów, ale będę mocno walczył o obronę miejsca w top5. Rozważę sprzedaż Crowdera ($10 w tym sezonie, $14 za rok), jeśli ktoś nastawia się na tank, a ma kogoś lepszego do zaoferowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Regis Opublikowano 20 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2016 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shevcu Opublikowano 20 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2016 Dobra to i ja coś napisze od siebie. Po dwóch sezonach w końcu realnie mogę myśleć o walce o pudle a może i końcowy triumf (o ile zdrowie dopisze). Pierwszy sezon naszej przygody już dawno wymazałem z pamięci, a w zeszłym roku zamiast bić się o miejsca 5-8 zatankowałem za cenę keeperów i sporego budżetu na ten sezon, by w końcu znaleźć się w czubie. Keeperzy: 1. Jeremy Lin $10 Gdyby nie jego przenosiny do smutnego Brooklynu zapewne u mnie by nie był, a w jego miejsce zostawiłbym MKG, ale podpisanie kontraktu w Nets sprawiło, że zmieniłem optykę na Lina. Gość będzie drugim najlepszym graczem swojego zespołu, pewne miejsce w s5, powinien dawać punkty i asysty. Swoją produktywność za $10 powinien zrobić. 2. Kristaps Porzingis $12 Chyba mój keeper na lata, a jak ktoś stwierdził w czasie draftu do śmierci. Jeden z tych graczy, za których słono przepłaciłem w ubiegłym sezonie i dostawało mi się po głowie (chyba najbardziej od danny'ego :D). No ale to powinien być król NY na lata, przyjście Noah nie zmniejszy jego produktywności w ataku, Melo i Rose zdrowie też wątłe więc może Łotysz będzie miał kolejny przyjemny sezon i swoje powinien zrobić w cyferkach. #ŁotyszMVP 3. DeMar Derozan $27 Gdyby zmienił barwy klubowe pewnie bym go nie zostawił (sytuacja odwrotna co u Lina), ale skoro dalej jest w Toronto, to schemat jego gry się nie zmieni. Piczka w obronie i za linią za 3 punkty, ale swoje z dalekiego dystansu rzuci i po wjazdach pod kosz. Lowry chyba w cy wiec liczę, że współpraca obu panów będzie wyglądała podobnie jak w zeszłym sezonie. Produktywność na skraju, ale w tym drafcie bym go za tyle nie kupił. 4. Eric Bledsoe $37 Ok, jest przepłacony. Ok, jego zdrowie jest wątpliwe. Ok, nie gra w ekipie, która powinna się bić o PO. Ale..hej to zajebisty obrońca, w tym sezonie podstawowy pg, który nie będzie grał u boku Rycerza a Bookera nadal gracz, który mimo kontuzji wygląda jak czołg. Zajebisty walczak w obronie (stl), dobry punktujący i do tego doda asysty na przyzwoitych cyferkach. Być może jak zdrowie mu da pograć, to miniLebron dostanie szanse gry w innym klubie po jakimś transferze. Liczę, że Bozia da zdrowie i tendencja się utrzyma w jego przypadku (zdrowy sezon-kontuzja- zdrowy sezon- kontuzja-???). Przechodzimy teraz do draftu. Miałem 148$ do wydania. Wiedziałem, że ceny będą kosmiczne więc taktyka była prosta. Na 7 uzupełnień, 4 miały iść za dolara,a 144 $dolary miałem podzielić na 3 kozaków i w 7 próbować pograć o pudło. Idealne trio za 144 dolce - Horford, Ibaka i Batum. Z takim nastawieniem i celami wchodziłem w draft. Życie zweryfikowało moje oczekiwania, ale oceniam, że i tak wyszło dobrze. 5. Al Horford $55 Idealny kolo do roto, jeszcze po transferze do C's liczę, że ma paliwa na minimum sezon, a daje mu jeszcze z 2-3 sezony gry na jego poziomie. Gość, u którego kuleją trochę zbiórki, ale daje fajną produkcję w rok w rok. Zdrowie czasem szwankuje, ale może tym razem będzie zdrowy. Cena spora, ale że szybko został wystawiony, to trzeba było się o niego pobić. Zakładałem, że za 5$ mniej kupię, ale z automatu zmniejszyłem budżet na Ibakę. 6. Kevin Love $42 Po tym jak zmniejszył mi się budżet na Ibakę do 50$, zacząłem się zastanawiać czy na niego w tym szalonym drafcie mnie stać. Stwierdziłem szybko, że nie i swój zainteresowanie przerzuciłem w kierunku Miłości. Love najgorsze chwile w Cavs ma chyba za sobą. Zdrowie wątłe, ale u mnie sporo takich. LBJ może odpoczywać przez RS, co powinno dawać lepsze cyferki Irvingowi i Love. Cena w miarę ok więc nie narzekam. Miałem mało trójek i zbiórek, to jego osoba akurat mnie nie smuci. 7. Gordon Hayward $40 Na ten pick planowałem mieć 40 dolarów (Horford - 50 + Ibaka 55 i reszta na sf). Rzeczywistość jednak skusiła mnie na Gordona. Jest kontuzjowany, ale po powrocie chyba znowu będzie liderem Utah. Chcą się bić o PO, on jest w cy, czego chcieć więcej?? No tak, zdrowia. Ale o to wszyscy pewnie się boją. Batum poszedł za 40$, także jestem z tego zakupu zadowolony. 8. Ian Mahinmi $3 Odpuściłem BigAla, spierdolił mi sprzed nosa przez apkę Zeller z Hornets, to stwierdziłem że albo Francuz albo Amir z Bostonu. Niby kontuzjowany, ale może na ławce poczekać. Niby rezerwowy, ale cholera wie, jak będzie wyglądać sytuacja Gortata. Być może któryś zostanie wytransferowany, jak nie to zawsze będzie go można wyautować z teamu. 9. Joe Johnson $4 Ok poniosło mnie, ale chyba pod nieobecność Gordona zagrzeje miejsce w s5. Gość może i stary ale tka cena znośna. Do pewnego czasu swoje mam nadzieję będzie robił, potem po powrocie Gordona ławeczka i ewentualne zastępstwa za Hay'a lub Hooda. 10. Jerryd Bayless $3 Być może mnie poniosło, być może będzie out of sezon, ale kij z tym. Jeżeli będzie gral to powinien być w s5 i dawać trójki na obwodzie, a to mi wystarczy od niego. 11. Cory Joseph $1 Jeżeli Lowry wydyma Toronto, to mam keepra za 10$. Casey potrafi kończyć mecze: Jospeh-Lowry-DeRozan-Caroll-Litwn i teraz liczę na podobny scenariusz. Wobec kontuzji na dziś starter w mojej ekipie, za taką cenę nie żałuje. To byłoby na tyle. W tej ekipie dużo zależy od zdrowia, w szczególności zdrowia panów z miejsc 4-8, ale bez nich znowu będzie ogon ligowy. Przy odrobinie szczęścia powalczę o wysokie lokaty. Draft na plus, choć zawsze mogło być lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi