Szulim Opublikowano 24 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Września 2016 Poprawione - bardzo proszę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QAS Opublikowano 27 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2016 do jutra czekam na oferty za pick #19 tymczasem jest wymiana: Mirotic <> Gortat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evitacre Opublikowano 27 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2016 Potwierdzam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tizz Opublikowano 28 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2016 zwalniam Mickeya bo mam nadmiar graczy w skladzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mac Opublikowano 28 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2016 Do kiedy przewidujemy schodzenie z salary i nadmiaru slotów? Przy okazji, kto byłby za 14 slotem? Może być na jakiś warunkach typu, że tylko rookasu lub coś w ten deseń Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bulek Opublikowano 28 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2016 Ja jestem fanem 14 slotu i 2 rundy draftu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mac Opublikowano 28 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2016 Ja jestem fanem 14 slotu i 2 rundy draftu.No to ankieta? Przy okazji, nie chciałbyś dołączyć do grona komiszy? QAS nalega Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QAS Opublikowano 28 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2016 srankieta. graj jak mężczyzna na 13 slotów. a po Tobie bulek takiej tolerancji i postępowości to się nie spodziewałem... ; ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bulek Opublikowano 28 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2016 (edytowane) Myślisz mac, że QAS tęskni za Dżugaszwilim A co do tematu, to widzę, że po ilości slotów w lidze można poznać mężczyznę, nie wiedziałem o tym Po prostu uważam, że po FA-sach pałęta się sporo młodych grajków, z których niejeden ma talent i niejeden skończy w Europie albo w Chinach. Efektem tego jest, że z tej pierwszej grupy kto pierwszy zgarnie typa, który akurat pokazał możliwości w jednym, dwóch meczach, ten lepszy. A ja sądzę, że lepiej, żeby taki zawodnik leżał na 14 slocie u GM-a, który cierpliwie czeka, aż jego sytuacja się rozwinie. Więcej w tym strategii, niż w braniu takich Draymondów Greenów z FA. Gracz, który walczy o coś w danym sezonie nie ma teraz możliwości, żeby trzymać w składzie młodego - zazwyczaj sprzedaje go za jakiegoś gościa nie pierwszej młodości, który akurat coś produkuje w 1 sezonie, jak Mahinmi, Jack, czy Ish Smith. 14 slot by umożliwił to, że contender by mógł też czekać na rozwój młodego. A jak by go sprzedał? Jego sprawa, ale już by nie miał 14 slota. No i będzie mniejsze prawdopodobieństwo, że fajny rookas będzie oczekiwał na FA na kogoś, kto akurat nie spał w nocy... Wprowadzone waivery ograniczą przypadkowość i dobrze, niemniej 2 runda draftu by nas przybliżyła do realiów NBA i spowodowała, iż GM-owie wykażą większą cierpliwość do rookasów, bo teraz, nie oszukujmy się, ale mało który trzyma rookasa, który w pierwszym sezonie nie ma szans gry.. Nawet tankujący. Edytowane 28 Września 2016 przez bulek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolek23 Opublikowano 28 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2016 Sugerujecie po prostu dodanie slota? Czy jakieś dodatkowe zasady, że to slot na rookie, czy cuś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bulek Opublikowano 28 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2016 Dla mnie slot na rookie i tylko na rookie. Jeśli by contender trzymał starego pryka na tym slocie dlatego, bo coś produkuje, to byłoby za duże ułatwienie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkoda-czasu Opublikowano 28 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2016 Ja przeciw jestem. Ułatwianie dla druzyn z czolowki to jest. Jak chcecie trzymac rookiego macie 3 sloty na benchu po co jeszcze jeden? Wysłane z mojego LG-D405 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zodd Opublikowano 28 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2016 Po to jest że tak powiem podział na contenderów i nie coby szczególnie Ci drudzy w młodość szli. Jak dla mnie próba przeforsowania zmiany pod topkę coby mieli slota na młodzież. Nie dość, że chceta grać o wina to jeszcze młodych w składzie na benchu się zachciewa. 13 slotów i jest git. Zresztą zaraz jakby przeszło chcielibyście żeby taki slot się nie wliczał do salary itp pewnie bo przecież to niegrający rookie..... Ja jestem zdecydowanie przeciwny ułatwianiu życia topce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiLQ Opublikowano 28 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2016 Do kiedy przewidujemy schodzenie z salary i nadmiaru slotów?48 godzin po zakonczeniu draftu rookich. Potem sypia sie kary... BTW, przegladajac regulamin by odpowiedziec na to pytanie przypomnialem sobie o tym... 1.11. Każdy GM zobowiązany jest rozegrać minimum 750 spotkań w sezonie.W zeszlym sezonie az 4 GMow bylo ponizej tego progu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolek23 Opublikowano 29 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2016 48 godzin po zakonczeniu draftu rookich. Potem sypia sie kary... BTW, przegladajac regulamin by odpowiedziec na to pytanie przypomnialem sobie o tym... W zeszlym sezonie az 4 GMow bylo ponizej tego progu... No i w myśl Regulaminu mogli dostać pachwałę od wójta, tytuł szlachecki, ewentualnie też złote kalesony. I jedyny poważny pomysł na uregulowanie tego leży odłogiem, bo "taktyka" <fejspalm> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiLQ Opublikowano 29 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2016 No i w myśl Regulaminu mogli dostać pachwałę od wójta, tytuł szlachecki, ewentualnie też złote kalesony. I jedyny poważny pomysł na uregulowanie tego leży odłogiem, bo "taktyka" <fejspalm> Wiekszosc w ankiecie jest przeciez na "tak", wiec chyba mozecie dzialac w tej sprawie? Moznaby ewentualnie pogonic reszte do wypowiedzenia sie/glosowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolek23 Opublikowano 29 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2016 Wiekszosc w ankiecie jest przeciez na "tak", wiec chyba mozecie dzialac w tej sprawie? Moznaby ewentualnie pogonic reszte do wypowiedzenia sie/glosowania. A sam zagłosowałeś za swoją propozycją, czy za naszą ? Ponawiam prośbę do Ciebie o ładne spisanie założeń, żebym mógł to dodać do Komiszowej propozycji. Ponadto sądzę, że możnaby zamiast slotu na młodziaka aktywować drugi IR dla wszystkich złamasozbieraczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szulim Opublikowano 29 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Września 2016 Draft zakończony - 48h na zejście z nadmiaru zawodników i pensji . Ja jutro zrobię składy na Y! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolek23 Opublikowano 29 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2016 Draft zakończony - 48h na zejście z nadmiaru zawodników i pensji . Ja jutro zrobię składy na Y! A mamy zapostowane składy drużyn z salary? Może to najpierw zrobić przed schodzeniem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szulim Opublikowano 29 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Września 2016 No dobra, z uwagi na lekki falstart ligi z naszej strony - przedłużamy termin zejścia z zawodników i salary do końca przyszłego tygodnia Bo przyznaję rację Kolkowi że najpierw trzeba składy aktualne wklepać a ja zrobię to dopiero w weekend Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi