Skocz do zawartości

Chicago Bulls 2016/17

mycek

Rekomendowane odpowiedzi

Rondla niech nie ruszają jeśli jest nadzieja na DMC w Bulls ;)

Mecz na poziomie, warto takie Byki oglądać. Błędów się nie wystrzegli, ale nawiązanie walki z najlepszą aktualnie ekipa ligi robi wrażenie, teraz już z górki w tripie ;)

Pick Top 10 draftu 2017 + Mirotić + ? i kto wie czy się nie połaszą :grin:

Edytowane przez BullsFaN

Kurcze, ale Luol zdziadział... masakra, wygląda jak 40-letni typ, tak się porusza jakby mu buty ważyły z 50 kilosów. Przecież jeszcze nie tak dawno był mentorem dla Butlera i ten mógł się od niego uczyć wielu rzeczy... uczeń przerósł mistrza. Loul wygląda na totalnie zajechanego, nawet broni przeciętnie. Szkoda, bo go strasznie lubiłem w Bulls, ale Tibs go wykończył na dobre. Ale zaraz, koleś ma 31 dopiero... a zresztą, ma fantastyczny kontrakt, to po co się przemęczać. :DDD

To jaki Butler zrobił postęp od pierwszego sezonu, to jest szok. Nigdy nie myślałem, że on kiedyś będzie robił +20 na mecz, a tu już trzeci sezon jedzie na takich cyferkach. lol Teraz czekam, aż do kolegów dołączy Chris Paul i można robić szturm po tytuł. :D

Edytowane przez Valus

Co robił Portis w IV kwarcie na parkiecie?

Też się nad tym zastanawiałem. Lopez jakiś uraz miał czy co?

Niestety, na ten moment, mamy 2 podkoszowych w składzie.

Zestaw Niko+Portis jednocześnie na parkiecie to zaproszenie do penetracji godne słynnej Sashy. Jak Mirotic trafia, to jeszcze ok ale Portis to jest kompletny non-factor. Aż się boję jak musi wyglądać Felicio teraz skoro nie dostaje minut w rotacji.

Szkoda meczu z Clippers. W 4. kwarcie to myśmy wyglądali jak w back-to-back, a nie oni.

Dobrze, że udało się pchnąć Lakersów.

Z Portisem wiązałem ogromne nadzieje w zeszłym sezonie, ale w tym co go widzę, to mam wrażenie, że zaraz coś zepsuje i niestety często się to sprawdza. Nie wiem czy ja mam pecha, ale co dostaje piłkę na rzut to się zastanawia, fejkuje na co nikt się nie nabiera i kończy się na 'i co ja mam teraz zrobić?!" a nawet jak już mu coś wyjdzie np. to postawi stopę na linii i robią się dwa punkty zamiast trzech.

Niestety Portisowi na te chwilę bliżej do Tyrusa Thomasa niż Kevina Garnetta

Powieki mi gniją kiedy go oglądam, a jednocześnie lubię chłopaka i chciałbym, żeby się przełamał, a żeby do tego doszło musi grać...

Rondo faktycznie jest ciężki do oglądania

Edytowane przez josephnba

Joseph, tak mowisz o Cousins-ie, ale jesli ja mialbym do wyboru dwóch niebroniących srodkowych z dobra lub bardzo dobra technika, ktorzy z miejsca wyniesliby atak na wyzszy poziom to brałbym raczej Lopeza niz DMC.

Problem z Demarcusem jest taki, ze jest cholernie nieefektywny. Ma duzy skill, wokol niego jest bardzo duzy fejm ale wg. mnie jest bardzo overrated. Tylko raz w karierze zblizyl sie do granicy 50% fg. Generalnie oscyluje na poziomie 45-46% - jak na obronce jest to ok, ale zalozeniem bylo ze DMA bedzie mial 10pkt procentowych wiecej w tej lidze. 

Dochodzi tez kwestia tego jak trudnym czlowiekiem jest DMA => dodanie go do i tak mocno naladowanego leadershipem Bulls mogloby wszystko spieprzyc. 

Lopez zas tez nie potrafi bronic ale dla Bulls bylby wiekszym fitem overall. Zagra tylem do kosza, ale tez rzuci i to rzuci porzadnie za 3 - a to sie przyda, z bratem mogliby stworzyc swietny duet. Bulls pokazali ze maja swoj styl i postawienie obok siebie Robina i Brooka nie sprawiałoby im problemów.

Ostatnia kwestia to co oddac za jednego czy drugiego. W przypadku DMA pakiet musialby zawierac Butlera... Tak jak pisalem na DMA jest fejm, transfer jest wyczekiwany od dawna i oczekwiania tez sa spore. Butler gra jak top10 chwilami top5 ligi w tym sezonie wiec nawet nie ma o czym mowic.

Lopez tez nie bylby tani, ale mysle ze Nets odpuscili by Butlera. Ale teraz druga strona medalu. Offensywa Bulls prosperuje tak dobrze ze wzgledu na dominowanie deski przez Gibsona i Lopeza - oni sa niesamowici. Lopez ma mecze gdzie zalicza wiecej zbiorek off niz def - niewazne. Wazne jest to ze trzeba by bylo oddac jednego z nich. Taj jest podobno idealnym gosciem w szatni w tym sezonie. Do tego stopnia, ze grajac w CY, w meczu z Wizz podszedl do trenera i doradzil mu, aby ten postawil bardziej na Niko zeby nabral pewnosci siebie - DAMN! - W CY - gdzie kazdy punkcik liczy sie do srednich co zamienia sie na dolary. 

Dalej jest sprawa tego, ze obaj panowie sa slabi/bardzo slabi w D. Oddanie Taja lub Lopeza niszczy to co udalo sie stworzyc w D, bo nie oszukujmy sie - to oni sa glownymi filarami. 

Ciezka sprawa. Bulls mogliby nawet skusic Nets jakas oferta w stylu Grant + Mirotic + mnostwo pickow + Felicio czy Portis - no jednym slowem duzo smieciowych/srednich rzeczy za jedna konkretna, ale na to sa bardzo male szanse, bardzo. Musialby wyjsc jakis konflikt mieczy lopezem i nets, a sam zainteresowany musialby opowiedziec sie konkretnie za Bulls.

Tak mysle teraz i na DMA nie ma najmniejszych szans - ja sie ciesze.

Wydaje sie ze Bulls aby wbic do ECF musza sie wzmocnic tak, zeby nie oddawac ani Lopeza ani Taja a dodac kogos z kim mozna konkretnie pograc w offensywie.

mycek pamietaj że DMC (którego fanem generalnie nie jstem) gra w najbardziej skompromitowanej i komicznej organizacji w Lidze. Swoja smiesznością dorównuja Knicksom z czasów Thomasa

Kuzyn ma tam robić wszytko i każa mu sie jeszcze uyśmiechać, a prawda jest taka, że kiedy grasz w takim gronie ludzi to masz wywalone jajca na wszystko. Jestes zakładnikiem, wiec robisz tylko to co masz robić.

Nie bez znaczenia jest też fakt, że Bulls teraz maja Wade'a, który w roli lidera w szatni jest najlepszym co mieli Bulls od lat.Wpływ na Demarcusa mógłby być ogromny. Probelmem jest hoiberg, który na treningu z Kuzynem miałby pewnie pełne gacie ale ja byłbym skłony zaryzykować tym bardziej ze ma on króciutki kontrakt i do tego w promocji z Lidla

Idę o zakład, że Bulls będą polować na Chrisa Paula po sezonie. I to powinno wystarczyć do ECF.

Polować na pewno, oferta będzie raczej na pewno. Tylko czy byki mieliby na niego szansę? Nie wiem. W każdym razie dobra atmosfera na ten moment na pewno działa na plus.

Edytowane przez TuPalnik

Na pewno będziemy wysoko u Paula ze względu na Wade i Butlera z którymi mocno się przyjaźni. Perspektywa gry z kumplami na pewno będzie kusząca. Nie tak dawno Wade w wywiadzie dla CSN mówił, że przyszedł tutaj też po to, żeby rekrutować i wzmocnić organizację nie tylko swoją osobą.

https://vine.co/v/5tOMdihP35Z

Super obrazek. :D

Edytowane przez Valus

Wydaje sie ze Bulls aby wbic do ECF musza sie wzmocnic tak, zeby nie oddawac ani Lopeza ani Taja a dodac kogos z kim mozna konkretnie pograc w offensywie.

Paczka do 76ers i Okafor?

http://www.forbes.com/sites/brianmazique/2016/11/11/chicago-bulls-must-seriously-consider-trading-nikola-mirotic/#3ebe36e244c7

Edytowane przez BullsFaN

Józef serce Ty moje: oddałbyś Butlera za DMC i jakieś smaczne dodatki?

nie

Nie dlatego że Butler jest w tej chwili lepszy, bo są na tej samej półce w ligowym rankingu. Po prostu oddanie Jimmyego to ktok w kierunku przebudowy/zmiany nastawienia, stylu gry, a Bulls mają idealne warunki w tej chwili, żeby szukać kolejnej gwiazdy.

Butlera oddalbym że Davisa!

nie

Nie dlatego że Butler jest w tej chwili lepszy, bo są na tej samej półce w ligowym rankingu. Po prostu oddanie Jimmyego to ktok w kierunku przebudowy/zmiany nastawienia, stylu gry, a Bulls mają idealne warunki w tej chwili, żeby szukać kolejnej gwiazdy.

Butlera oddalbym że Davisa!

Tylko kto oddalby Davisa za Butlera

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.