Skocz do zawartości

[FBX] FBX#1 - Sezon 2016/17

Roger

Rekomendowane odpowiedzi

Ja myslalem ze takiej opcji nie ma

Piotreksuper powiedz nam jaka byla logika za tym by oddac tego Carmelo w sezonie gdzie miales szanse, bo za nic nie potrafie zrozumiec

9/10 sezonow Melo gra 65 meczy i jest stary jak na fbx prawie ze koniec fbx kariery

Ale jak masz szanse wygrac w sezonie bez ewidentnego lidera to na co robic tak niecierpliwy i slaby ruch tak szybko

Melo za Lou Williamsa

Przeciez pozyskałem jeszcze Patricka Beverleya który gra u mnie 45 Fp więc prawie tyle co melo a waży tylko 33 a melo 53.(pick który pozyskałem od Lk1 był niezbędny do kupna Beverleya),Poza tym wolę mieć więcej miejsca w salary,męczyło mnie pobieranie graczy tylko za 15-20 Fp, Czy to była słaba wymiana ocenię po zakończeniu sezonu.Na razie jestem zadowolony.

Ja też nie ruzmiem jak mając Westbrooka można nie wygrać ligi:),albo nie być nawet Top3

Edytowane przez piotreksuper

Tu zgoda, ale jestem w szoku, ze masz taka opinie...

bo teraz sie drapie po glowie dlaczego tego glosowania nie bylo kilka lat temu?

Powiem Ci szczerze że nie wiem dlaczego to nigdy nie wyszło pod głosowanie. Nie ma nic gorszego niż pobrania zawodnika i czekanie dnia żeby go móc wystawić, a nie raz fajny match up przed nim w ten sam dzień, a grać nim nie da rady. Zdaje się że powinno to przejść bez problemu w głosowaniu.

btw. dobra zmiana za Monte, który mimo że grał parę minut bo się połamał, zrobił prawie 30fp, a dwóch ziutków których za niego pobrałem, grając 4 razy więcej minut, razem ledwo z 20-tki wyszli...

Roger - Ty będziesz pierwszym który bedzie tego żałował ;-)

Hurtowo pobierasz nad ranem FAsów za innych FAsów których miałeś akurat na aktywnym slocie i słabo zagrali. W Today bedziesz musiał czekać do 9 żeby taki ruch zrobić. Tyle że do 9 taki koleś nie dotrwa.

Ale życze powodzenia ;-)

Melo za Lou Williamsa

Tez mnie zaciekawila ta kombinacja, wiec...

Przeciez pozyskałem jeszcze Patricka Beverleya który gra u mnie 45 Fp więc prawie tyle co melo a waży tylko 33 a melo 53.(pick który pozyskałem od Lk1 był niezbędny do kupna Beverleya),Poza tym wolę mieć więcej miejsca w salary,męczyło mnie pobieranie graczy tylko za 15-20 Fp, Czy to była słaba wymiana ocenię po zakończeniu sezonu.Na razie jestem zadowolony.

W sumie klepnales Melo i pick Sonics za Lou i Beva. Czyli tych 2 PG musi grac na poziomie 38-40 by nie wyszlo z tego pogorszenie na ten sezon [marne szanse], a prawie na pewno wyjdzie z tego pogorszenie na przyszlosc bo Melo raczej nie grozi zmniejszenie minut...

Roznica w salary jest solidnym argumentem, ale na razie nie miala znaczenia bo masz daleko do limitu pensji, wiec to moze sie okazac zrodlem zyskow dopiero wtedy gdybys pozyskal kogos dobrego drogiego. Zobaczymy co bedzie dalej, a mnie w tej sekwencji najbardziej dziwi, ze chyba zmieniles plan z "walcze" na "przebudowa" na "walcze" i jeszcze stworzyles mocnego contendera w Denver ;-)

btw. dobra zmiana za Monte, który mimo że grał parę minut bo się połamał, zrobił prawie 30fp, a dwóch ziutków których za niego pobrałem, grając 4 razy więcej minut, razem ledwo z 20-tki wyszli...

A to nie koniec zlych wiadomosci bo jeszcze pytanie kto go zgarnie z waivera? Edytowane przez wiLQ

W FBX daily-today nie jest najszczęśliwszym rozwiązaniem z tego powodu, o którym pisze Marcos. Pobierzesz gracza, o którym myślisz, że otrzyma danego dnia minuty, tymczasem zagra 5 minut i następnego dnia nie weźmiesz typa, którego chcesz.

A propos wymian ja jestem zadowolony z Brogdona. Koleś jak na rookasa ma już 24 lata, ale on ma akurat predyspozycje, by się nieźle rozwinąć.

Tez mnie zaciekawila ta kombinacja, wiec...

W sumie klepnales Melo i pick Sonics za Lou i Beva. Czyli tych 2 PG musi grac na poziomie 38-40 by nie wyszlo z tego pogorszenie na ten sezon [marne szanse], a prawie na pewno wyjdzie z tego pogorszenie na przyszlosc bo Melo raczej nie grozi zmniejszenie minut...

Roznica w salary jest solidnym argumentem, ale na razie nie miala znaczenia bo masz daleko do limitu pensji, wiec to moze sie okazac zrodlem zyskow dopiero wtedy gdybys pozyskal kogos dobrego drogiego. Zobaczymy co bedzie dalej, a mnie w tej sekwencji najbardziej dziwi, ze chyba zmieniles plan z "walcze" na "przebudowa" na "walcze" i jeszcze stworzyles mocnego contendera w Denver ;-)

A to nie koniec zlych wiadomosci bo jeszcze pytanie kto go zgarnie z waivera?

Jak na razie obaj grają na poziomie który wypisałeś,więc nie wiem skąd ten pesymizm. Miałem plan na przebudowę jak Sergio stracił miejsce w s5 a Reggie Jackson powracał do gry i Ish stawał się bezużyteczny,ale reszta daje radę więc trzeba powalczyć...kilka ciekawych pobrań z Fa jeszcze się trafi.

lk1 ma zapchane salary i połamanych 2 podstawowych graczy za których chyba ciężko coś wyciągnąć,Bardziej się obawiam Jendrasa,którego wzmocniłeś Tajem i Markieffem

najgorsze w tamtym trejdzie jest to ze Carmelo poszedl do lk1 ; jakby se poszedl do Findka czy Peweego to ok - moze porywalizuja ; ale w tym momencie walczymy o 2 miejsce - wiec czego pozniej nie rozumiem po co walczyc o drugie miejsce i kupic Lou za jakotako perspektywicznego Elfrida 

ten caly plan sie dla mnie kupy nie trzyma, walcze nie walcze buduje nie buduje zjem rybe a jednak mieso a jednak zapale a jednak napije sie piwa... 

najgorsze w tamtym trejdzie jest to ze Carmelo poszedl do lk1 ; jakby se poszedl do Findka czy Peweego to ok - moze porywalizuja ; ale w tym momencie walczymy o 2 miejsce - wiec czego pozniej nie rozumiem po co walczyc o drugie miejsce i kupic Lou za jakotako perspektywicznego Elfrida 

ten caly plan sie dla mnie kupy nie trzyma, walcze nie walcze buduje nie buduje zjem rybe a jednak mieso a jednak zapale a jednak napije sie piwa... 

Dużo większe szanse ma Geddo i Jendras i to w nich upatruje faworyta. Zobaczymy za co poleci Conley i Bogut bo bez ich wymiany nie ma mowy o podium.

Monta musi iść do któregoś z contenderów. Osłabienia w czołówce zawsze mile widziane, czy to w poziomie gry, czy też w zapchaniu sobie salary.

Ja już nie mogłem dłużej tolerować tego, że gość z salary na poziomie 40fp gra na 15. To tak jak obecny MCW.

A co do daily-today uważam że to o fajna sprawa, bo dwa razy trzeba będzie się zastanowić zanim kogoś pobierzesz z fa. Co z tego że gościa który gra o 19 weźmiesz na ten mecz minutę przed, skoro przy kiepskim wyniku ryzykujesz zablokowanie sobie pobranie kogoś innego z fa za niego dzień później.

Edytowane przez Roger

G	FPG	+/-	TEAM
235 41,34 0,46 Denver Nuggets
235 41,08 0,62 Los Angeles Lakers
232 40,90 0,58 Boston Celtics
260 39,67 0,73 Seattle SuperSonics
231 39,08 -1,00 Dallas Mavericks
222 39,07 -0,32 Los Angeles Clippers
245 38,93 0,16 Sacramento Kings
218 38,90 1,23 San Antonio Spurs
229 38,48 -0,27 Milwaukee Bucks
236 37,99 0,23 Cleveland Cavaliers
237 37,56 -0,40 Chicago Bulls
237 37,52 0,06 new york knicks
209 36,02 0,42 Philadelphia 76ers
215 35,75 0,44 Detroit Pistons
237 33,39 0,60 Houston Rockets
237 33,12 -0,55 Memphis Grizzlies
228 32,63 0,00 Indiana Pacers
199 32,25 -0,78 Phoenix Suns
228 22,20 -0,47 Miami Heat
214 21,69 0,13 Orlando Magic

Dużo większe szanse ma Geddo i Jendras i to w nich upatruje faworyta. Zobaczymy za co poleci Conley i Bogut bo bez ich wymiany nie ma mowy o podium.

Ja myślę, że wyygra ten, komu połamie się gwiazda, którą będę chciał kupić.

Last 14:

Deron 39.4 Barton 43.4 Payton 33.5 Tobias 45 Vucevic 47.9 Lopez 37.8

Jak na razie obaj grają na poziomie który wypisałeś,więc nie wiem skąd ten pesymizm.

Spojrz na ich produkcje w poprzednich sezonach.

Zobaczymy za co poleci Conley i Bogut bo bez ich wymiany nie ma mowy o podium.[...]

lk1 ma zapchane salary i połamanych 2 podstawowych graczy za których chyba ciężko coś wyciągnąć,

... co jest nasza glowna nadzieja, gdyby Conley byl zdrowy Ik#1 by pozamiatal ze srednia 43+.

O dziwo zgadzam sie z ai3 ;-)

Monta musi iść do któregoś z contenderów.

Gdziekolwiek by nie trafil raczej wyjdzie niekorzystnie dla Ciebie?

Dobry tydzień :]

Widac to bylo po tym jak nie wrzucales tabelek ;-)

Ja myślę, że wyygra ten, komu połamie się gwiazda, którą będę chciał kupić.

A dlaczego nie mozesz uderzyc po ta gwiazde gdy jest zdrowa? Edytowane przez wiLQ

Wilq zdrobiłem Ci małe podsumowanie:

Melo u lk1: 8 meczy->średnia 44,68, więc to nie on nabił mu taką średnią.

Beverley u mnie: 6 meczy-> średnia 45,5

Lu Williams u Chytrego : Last 14 dni: 49,1 - Last 30 dni: 42,1

Jaracie się Melo jakby conajmniej grał 60 Fp w każdym meczu i miał 21 lat,to że sprzedał Paytona w idealnym momencie to jego plus,tak robi się dobre trejdy. 

a teraz drugie porównanie:

Aldridge - Last 14 dni - 37,4 Last 30 dni - 43,8

Taj Gibson Last 14 dni - 40,9 Last 30 dni -38,1

Markieff Last 14 dni -35,6  Last 30 dni - 33,7

Ile według Twoich wyliczeń których użyłeś do porównania Beverleya i Lu z Melo powinnien grać Aldridge żebyś zyskał na tym trejdzie?,albo ile powinni stracić Markief z Tajem.?

Edytowane przez piotreksuper

Wilq zdrobiłem Ci małe podsumowanie:

Melo u lk1: 8 meczy->średnia 44,68, więc to nie on nabił mu taką średnią.

Nie martwie sie jego aktualna srednia - bo ta jest w zasiegu innych - tylko ta, ktora bedzie mial na koniec sezonu.

Beverley u mnie: 6 meczy-> średnia 45,5

Lu Williams u Chytrego : Last 14 dni: 49,1 - Last 30 dni: 42,1

Jaracie się Melo jakby conajmniej grał 60 Fp w każdym meczu i miał 21 lat,to że sprzedał Paytona w idealnym momencie to jego plus,tak robi się dobre trejdy.

Od teraz do konca sezonu bym wolal miec Melo i FAsa od tej dwojki [o picku nie wspominajac].

Kupowanie rolesow akurat wtedy gdy maja swoja najlepsza produkcje od lat jest sprawdzona metoda na rozczarowanie.

Tak dla jasnosci, nie mowie, ze to na pewno bedzie wtopa i jak najbardziej mozesz na tym wyjsc do przodu, ale nie podobaja mi sie Twoje szanse na zysk z samej tej trojki zawodnikow, wiec to wymaga dalszych dobrych ruchow.

a teraz drugie porównanie:

Aldridge - Last 14 dni - 37,4 Last 30 dni - 43,8

Taj Gibson Last 14 dni - 40,9 Last 30 dni -38,1

Markieff Last 14 dni -35,6  Last 30 dni - 33,7

Ile według Twoich wyliczeń których użyłeś do porównania Beverleya i Lu z Melo powinnien grać Aldridge żebyś zyskał na tym trejdzie?,albo ile powinni stracić Markief z Tajem.?

IMO o ile Aldridge bedzie najlepszy z tej trojki [co zakladam] chociazby tak jak w ostatnich 30 dniach to wzmocnie swoja druzyne bo mialem nadwyzke w glebi wsrod solidniakow, ktorych chce regularnie wystawiac.

Jak chcesz kopnąć Kał-aja, to możesz sobie coś wybrać.

Jesli dobrze licze to nie ma miedzy nami wymiany z Kawhim, ktora by mi sie oplacala na ten sezon.

Bo potrzebuje wiecej graczy 45+, a nie wymienic pol skladu przecietniakami - tych juz z grubsza mam.

Takze nie mialem na mysli swojej druzyny, ale moze ktos inny sie skusi od razu...?

Edytowane przez wiLQ

A co do daily-today uważam że to o fajna sprawa, bo dwa razy trzeba będzie się zastanowić zanim kogoś pobierzesz z fa. Co z tego że gościa który gra o 19 weźmiesz na ten mecz minutę przed, skoro przy kiepskim wyniku ryzykujesz zablokowanie sobie pobranie kogoś innego z fa za niego dzień później.

Bardzo fajna sprawa... do pierwszego "Errora 174".

W lidze wielosezonowej największą wartością jest możliwość pobrania i posiadania kolesia - w założeniu na dłużej niż jeden mecz.

Nie ma aż takiej presji nadrabiania slotów jak to ma miejsce w jednosezonowych gdzie przedmeczowe info ma znaczenie.

Czasem ten jeden mecz kiedy nie może zagrać u Ciebie bo go pobierzesz po godz. 9 nie ma żadnego znaczenia,

za to gdy ktoś Ci zgarnie kogoś tylko dlatego że nie miałeś kogo wywalić boli dużo bardziej.

Piotrek tu nie chodzi o to jak zajebiscie rozmieniles Carmelo w keeper lidze na 2 gosci w hot streakach last14 - jestem pod wrazeniem, i zarazem nie wierze w to ze sa w stanie robic 40plus przez caly sezon

#sarkazm #LouBevzaMelo

Tylko o to ze nie da sie walczyc o mistrzostwo , podsylajac swojemu bezposrednieu przeciwnikowi posilki, powiem wiecej ty gowyreanimowales i zmieniles dynamike ligi, jednym ruchem ,jakze debilnym, sprawiles ze lk1 nie robi wyprzedazy/panictrade/Conleyzapakiethotstreaklast14

Tylko odjezdza sobie spokojniedo przodu

Brak mi slow, grasz w warcaby gdy my gramy w szachy

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.