Skocz do zawartości

Sezon 2015/16 Liga I

wiLQ

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 5.11.2015 o 16:25, fluber napisał(a):

Zaleta jest taka, że nie mam wtedy takiej konkurencji w walce o gości spoza stałej rotacji

W jaki sposob jest mniejsza konkurencja? Przeciez teraz tez wszyscy poluja na perelki, jest mniej sadzania starterow przez odpoczynek i do tego mamy wiecej zawodnikow do wywalenia.

W dniu 5.11.2015 o 19:06, MKA napisał(a):

Heh zdziwiłem się że ta wymiana przeszła. Teraz dużo bardziej podoba mi się mój skład

To zdanie byloby prawdziwe przy kazdym oddaniu wysokiego za PG, ktory nie jest leszczem ;-)

za ala dostałem parę śmiesznych propozycji i wydawało mi się że po prostu jego pozycja jest już bardzo niska

Pytanie brzmi czy nie bedzie wyzsza? IMO tak, ale rozumiem chec pozbycia sie go za pasujacego gracza.

A co do IL wygląda to w taki sposób że teraz żeby wystawić Jabariego muszę zrobić miejsce w składzie i jak dla mnie jest to sensownie pomyślany system.

A wg mnie nie bo to oznacza, ze mozesz miec tygodniami 14 zdrowych zawodnikow i tylko czekac az ten jeden dojdzie do formy. Ale dobrze wiedziec jak to dziala i tak trzeba z tego korzystac.

W dniu 5.11.2015 o 19:51, wiLQ napisał(a):

A wg mnie nie bo to oznacza, ze mozesz miec tygodniami 14 zdrowych zawodnikow i tylko czekac az ten jeden dojdzie do formy. Ale dobrze wiedziec jak to dziala i tak trzeba z tego korzystac.

Można mieć tygodniami zdrowego grajka i można to wykorzystywać ale jest jeden problem - z FA nikogo nie pociągniesz bo będzie info, że wpierw trzeba uporządkować sytuację z IL slotem. Miałem tak z Rosem na początku sezonu. Do tego dodaj, że wywalenie kogoś zadziała w dniu następnym (przez daily - tomorrow) i masz całkiem spore utrudnienie.

Nie pamiętam jak z handlem z kimś innym, chyba działa w takim wypadku ale głowy uciąć nie dam.

Więc to nie jest tak, że za darmochę można przetrzymywać grajka zdrowego na dodatkowym slocie. Są w takim przypadku minusy.

W dniu 5.11.2015 o 20:39, Zodd napisał(a):

Można mieć tygodniami zdrowego grajka i można to wykorzystywać ale jest jeden problem - z FA nikogo nie pociągniesz bo będzie info, że wpierw trzeba uporządkować sytuację z IL slotem. Miałem tak z Rosem na początku sezonu. Do tego dodaj, że wywalenie kogoś zadziała w dniu następnym (przez daily - tomorrow) i masz całkiem spore utrudnienie.

W dniu 5.11.2015 o 21:23, kolek23 napisał(a):

Baaa, nawet grajka z BN na grający slot nie można wstawić. Średnio opłacalny interes :smile:

O tym MKA nie wspomnial, a to kluczowe... w takim razie wg mnie super dziala IL i dzieki za info ;-)

W dniu 5.11.2015 o 21:25, wiLQ napisał(a):

O tym MKA nie wspomnial, a to kluczowe... w takim razie wg mnie super dziala IL i dzieki za info ;-)

Jak nie można, jak można. Ktoś tu bajki opowiada. Ja mam cały czas Covingtona na IL i sobie zmieniam skład jak chcę w ramach tego co mam.

Edytowane przez washko

Covington był INJ wcześniej i jeśli GM nie próbował wystawić go do grającego zespołu tyko zostawił na IL spocie na czas jednomeczowego "odrodzenia", nikogo też w tym czasie nie wywalał (i chyba też nie pobierał z FA) - to może sobie go na IL trzymać ile wlezie (chyba) - nawet mimo tego, że Cov ma teraz OUT i na IL spot z takim statusem się go wstawić nie da.

jeśli jednak na moment chociaż GM wystawiłby go do grającego składu - musiałby kogoś spuścić a teraz nie mógłby Cova na IL wstawić (bo na ten moment ma on znowu OUT mimo zapowiadanej absencji na kolejne 2 tygodnie)

takie to są zaobserwowane na razie przeze mnie uroki IL - ale i tak lepsze to niż nic w wypadku kontuzji

Edytowane przez goozman

W dniu 5.11.2015 o 23:08, goozman napisał(a):

Covington był INJ wcześniej i jeśli GM nie próbował wystawić go do grającego zespołu tyko zostawił na IL spocie na czas jednomeczowego "odrodzenia", nikogo też w tym czasie nie wywalał (i chyba też nie pobierał z FA) - to może sobie go na IL trzymać ile wlezie (chyba) - nawet mimo tego, że Cov ma teraz OUT i na IL spot z takim statusem się go wstawić nie da.

jeśli jednak na moment chociaż GM wystawiłby go do grającego składu - musiałby kogoś spuścić a teraz nie mógłby Cova na IL wstawić (bo na ten moment ma on znowu OUT mimo zapowiadanej absencji na kolejne 2 tygodnie)

takie to są zaobserwowane na razie przeze mnie uroki IL - ale i tak lepsze to niż nic w wypadku kontuzji

To jest jasne (przynajmniej dla tych, co zdążyli już mieć gości injured ;]). Rzecz w tym natomiast, że kolek23 napisał, że nie można w takiej sytuacji (z gościem na IL) robić zmian Bench - skład i na odwrót, co nie jest prawdą.

wg mnie sytuacja o której pisze kolek może mieć miejsce właśnie wtedy, gdy nawet na chwilę  typka z IL spota wstawiłbyś/próbowałbyś wstawić do grającego składu a jego status się zmienił (np jak u Covingtona na OUT teraz) - wtedy i przesunięcia z bencha są problemem bo yahoo drze się o uporządkowanie sytuacji na IL spocie (bo już z OUT gracz na IL spota się nie kwalifikuje)

Edytowane przez goozman

W dniu 5.11.2015 o 23:13, washko napisał(a):

To jest jasne (przynajmniej dla tych, co zdążyli już mieć gości injured ;]). Rzecz w tym natomiast, że kolek23 napisał, że nie można w takiej sytuacji (z gościem na IL) robić zmian Bench - skład i na odwrót, co nie jest prawdą.

Chodzi o sytuację, gdy gościowi, który był kontuzjowany i którego wstawiłeś na IL, zniknęła kontuzja, a Ty nadal go tam trzymasz. Wtedy ruchy resztą teamu są zablokowane – tak jak pisał MKA.

W dniu 5.11.2015 o 23:34, barcalover napisał(a):

Chodzi o sytuację, gdy gościowi, który był kontuzjowany i którego wstawiłeś na IL, zniknęła kontuzja, a Ty nadal go tam trzymasz. Wtedy ruchy resztą teamu są zablokowane – tak jak pisał MKA.

Nie jest tak. Zmiany Bench -> PG, SG itd i na odwrót można robić z 14. gościem na IL, który nie ma już statusu INJ

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.