Skocz do zawarto艣ci

Centerdelhpia 76ers 2015/2016

Julius

Rekomendowane odpowiedzi

Wita was serdecznie nowosezonowo zombie po tej niezwykle ci臋偶kiej nocy...

To by艂a kolejna trudna noc...

Okafor

Trudno mu si臋 dziwi膰, 偶e nie by艂 zachwycony, bo o Hinkiem ju偶 jakie艣 legendy kr膮偶膮 w艣r贸d agent贸w, poza tym zdaje sobie spraw臋, 偶e trafi艂 do zespo艂u, kt贸ry nie ma problemu z C, a nie ma zbyt wiele talentu na obwodzie = b臋dzie ci臋偶ej zdobywa膰 punkty, bedzie ci臋偶ej o minuty.聽

Z drugiej strony - my艣l臋, 偶e b臋dzie tak jak z Russellem podczas workout贸w - by艂 mocno sceptyczny, a jak wyjecha艂 by艂 zadowolony z miasta i klubu. JO musi podpisa膰 kontrakt, spi膮膰 dup臋 i gra膰 jak najlepiej.

W Sixers dostanie rewelacyjne warunki - przede wszystkim Brown przyk艂ada du偶膮 wag臋 do kondycji, zaanga偶owania, b臋dzie 膰wiczy艂 FT z Nerlensem i Grantem - my艣l臋, 偶e to zdecydowanie lepsze miejsce do rozwoju ni偶 Minnesota, czy po偶al si臋 bo偶e Nowy York.聽

Do tego codzienne treningi z DPOTY caliber obro艅c膮 powinny mu pomaga膰 w rozwoju...

Rozumiem, 偶e wola艂by trafi膰 do Lakers - ja r贸wnie偶 wola艂bym, 偶eby tam trafi艂, ale 偶ycie to nie bajka...

Rebuilding 76ers

Niestety przyk艂ad Sixers po raz kolejny pokazuje, 偶e budowanie zespo艂u - mocnego zespo艂u to szalenie skomplikowany proces...

W zesz艂ym roku nie dopisa艂o szcz臋艣cie w loterii - niski pick, przelecia艂 ko艂o nosa Wiggins, ale zosta艂 Embiid z mega upsidem i kontuzj膮.

Pozyskane w wymianach 1-st roundery - OKC, Miami, Lakers mia艂y spor膮 szans臋 wypalic w tym roku (mo偶e poza Lakers), ale tak si臋 z艂o偶y艂o, 偶e obeszli艣my si臋 smakiem - to niestety mocno rzutuje na obraz tego draftu/offseasonu - z drugiej strony picki s膮 dobre, a na to czy si臋 zmieszcz膮 w protekcji, czy nie Hinkie nie ma wp艂ywu.

Loteria w tym roku raczej sprzyja艂a - wszystko wskazywa艂o na to, 偶e b臋dzie fit + BPA - Russell, Lakers zaskoczyli, wybrali DAR i Sam zrobi艂 jedyn膮, s艂uszn膮 w tej sytuacji rzecz - wybra艂 Okafora, kt贸ry ma zar贸wno wysoki sufit, ju偶 dzi艣 jest najlepszym graczem dost臋pnym, powinien mie膰 w razie potrzeby spor膮 warto艣膰 w wymianach, a do tego zabezpiecza nas w przypadku problem贸w z rekonwalescencj膮 Embiida.聽

Cieszy mnie, 偶e nie by艂o panicznego ruchu z Porzingisem, Hezonj膮, czy Mudiayem - to jednak go艣cie z du偶o wi臋ksz膮 ilo艣ci膮 znak贸w zapytania...

Mo偶na narzeka膰, 偶e nie wszystko uk艂ada si臋 po naszej my艣li, ale z drugiej strony - wystarczy, 偶e w lotto mieliby艣my pecha i zamiast Embiid-Okafor by艂by teraz Smart-Porzingis np... tak偶e nie ma co p艂aka膰...

Du偶y problem... kt贸ry ka偶dy chcia艂by mie膰

Czyli - Noel, Embiid, Okafor.

Noel ma teoretycznie najni偶szy upside - przede wszystkim w ataku, ale jest najpewniejszy, sprawdzony i elitarny w D - zdecydowanie wsp贸艂czesny C, jego szybko艣膰 i post臋py rzutowe daj膮 nadzieje, 偶e bedzie mogl gra膰 jako PF.

Embiid ma najwi臋kszy upside, najlepiej fituje - bo broni+sporo umie w ataku + ma rzut... ale zdr贸wko...

Okafor jest na t膮 chwil臋 zdecydowanie najlepszy w ataku, ale tak naprawd臋 potrzebuje strech 4, a nie Noela, czy nawet Joela. O ile Nerlens ustabilizuje jumper na solidnym poziomie - p贸艂 biedy/

Je偶eli Embiid ma mie膰 problemy ze zdrowiem, to mega cieszy mnei ten pick, je偶eli b臋dzie gotowy na przysz艂y sezon i generalnie b臋dzie zdrowy, to niestety kto艣 z lubianych przeze mnie Noel-Embiid nied艂ugo po偶egna sie z klubem...聽

Kto wie, czy nie b臋dzie tak, 偶e b臋d膮 najpierw pr贸bowane opcje Okafor/Noel, Embiid/Noel, Okafor/Embiid i to co na parkiecie b臋dzie wygl膮da艂o najlepiej zadecyduje o tym, kto zostanie p贸藕niej oddany.

Nie ma si臋 co przejmowa膰 na dzi艣 Sari膰iem, bo wszystko wskazuje, 偶e b臋dzie to i tak nasz 6th man - czy za rok, czy za 2 lata (o ile nie poleci w tradzie)

Co budzi niepok贸j

Obawiam si臋, czy ten spos贸b pracy Hinkiego nie zaczyna si臋 odbija膰 czkawk膮 podczas wymian, czy nie za bardzo psuje to stosunki z agentami zawodnik贸w. By艂em przekonany, 偶e Sam co艣 zaczaruje, wymieni, tymczasem nie zdealowa艂 ani jednego 2nd roundera dalej, nie przesun膮艂 si臋 w g贸r臋. Mo偶na pomysle膰, 偶e by艂 pasywny...

Inna kwestia, 偶e ten draft wydaje si臋 by膰 g艂臋boki do ko艅ca 1 rundy, potem w艂a艣ciwie nie ma 偶adnych g艂o艣niejszych, ciekawszych nazwisk - to przypuszczalnie by艂o g艂贸wnym powodem, 偶e te nasze dwa 3X nie by艂y atrakcyjne. Dealowanie pickami Miami, Lakers, OKC... powiedzmy, 偶e 艣rednio dobre, bo mimo wszystko nie wydaje si臋, 偶eby Lakers wylecieli z loterii, 聽przed Heat jeszcze sporo decyzji - mog艂o by膰 tak, 偶e oddajemy teraz za 19 pick przysz艂oroczny 14 (np. Miami)聽

Generalnie jestem te偶 mocno rozczarowany 2g膮 rund膮 - kolejne PFy o kant d贸py rozbi膰. Nie znam sie na cz艂owiekach w tej rundzie, wi臋c ci臋zko si臋 wypowiedzie膰, ale jakiego艣 Harrisona mo偶na by艂o 艂ykn膮膰...

Jestem mocno rozczarowany tym draftem - Hinkiemu mam do zarzucenia na razie tylko drug膮 rund臋 - wol臋 lekk膮 pasywno艣膰, ni偶 jaki艣 fuckup.

Podsumowanie

Pytanie co teraz zrobi膮 w offseason Lakers - bo wyb贸r Russella przybliza ich do wysokiego nr w loto bardziej ni偶 JO. Maj膮 buyera na Russella ? Mo偶e wzi臋li go pod Cousinsa, jak si臋 nie uda b臋d膮 pr贸bowali wymieni膰 si臋 z Sixers? Possible, but unlikely. Wydaje mi si臋, 偶e jako trade asset JO by艂 lepszym wyborem.聽

Czy Clarkson, Russell, Randle to ekipa atrakcyjna dla Love'a, Aldridge'a, Monroe? Polemizowa艂bym. Ale Kupchak sporo jeszcze moze tego lata zdzia艂a膰 i tych ludzi wymienia膰. Tak - czy tak, wydaje si臋, 偶e b臋dzie im ci臋偶ko zbudowa膰 zesp贸艂, kt贸ry zagra w PO. W贸wczas, trzeba bedzie trzyma膰 kciuki w lotto, 偶eby wypadli z tr贸jki. Z drugiej strony mo偶emy trzyma膰 kciuki, 偶eby nie wypadli z lotto - r贸偶nie mo偶e by膰.

Hajs na FA maj膮 Spurs, Pacers, Blazers, Heat, Mavs - a wi臋c do艣膰 uznane marki, w wi臋kszo艣膰i z lepszymi rosterami 'na ju偶' ni偶 Lakers - bardziej kompletni.

Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

Podsumowanie

Pytanie co teraz zrobi膮 w offseason Lakers - bo wyb贸r Russella przybliza ich do wysokiego nr w loto bardziej ni偶 JO. Maj膮 buyera na Russella ? Mo偶e wzi臋li go pod Cousinsa, jak si臋 nie uda b臋d膮 pr贸bowali wymieni膰 si臋 z Sixers? Possible, but unlikely. Wydaje mi si臋, 偶e jako trade asset JO by艂 lepszym wyborem.聽

Czy Clarkson, Russell, Randle to ekipa atrakcyjna dla Love'a, Aldridge'a, Monroe? Polemizowa艂bym. Ale Kupchak sporo jeszcze moze tego lata zdzia艂a膰 i tych ludzi wymienia膰. Tak - czy tak, wydaje si臋, 偶e b臋dzie im ci臋偶ko zbudowa膰 zesp贸艂, kt贸ry zagra w PO. W贸wczas, trzeba bedzie trzyma膰 kciuki w lotto, 偶eby wypadli z tr贸jki. Z drugiej strony mo偶emy trzyma膰 kciuki, 偶eby nie wypadli z lotto - r贸偶nie mo偶e by膰.

Hajs na FA maj膮 Spurs, Pacers, Blazers, Heat, Mavs - a wi臋c do艣膰 uznane marki, w wi臋kszo艣膰i z lepszymi rosterami 'na ju偶' ni偶 Lakers - bardziej kompletni.

Na rynku FA to karty b臋d膮 rozdawa膰 Knicks i Lakers. Spurs maj膮 do podpisanie TD, Ginobilliego, Greena i za grub膮 kas臋 Leonarda i zaraz si臋 oka偶e, 偶e s膮 pu艣ci. Heat musz膮 przed艂u偶y膰 Dragica a z Wadem si臋 dogadaj膮. Blazers czy Pacers? B膮d藕my powa偶ni. Dallas z niby gotowego produktu wpadli w czarn膮 dziur臋.

Nie oszukuj si臋 Russel w LAL to wyb贸r idealny! Maj膮 na na pozycjach 1-2 dw贸ch m艂odych, jeden utalentowany a drugi to potencjalny superstar, Randla a pod kosz w te lato to mog膮 wybiera膰 do wyboru do koloru, broni膮cy czy punktuj膮cy - Gasol, LMA, DAJ, Love (cho膰 w膮tpi臋 偶e odejdzie z Cavs), Monroe, Milsap, do艣wiadczeni West czy Tyson, ta艅si Lopez czy Asik.聽 Ba jak si臋 przy艣ni to mog膮 spokojnie Kantara wyci膮gn膮膰 z OKC. A za rok im jeszcze Kobe spadnie. No rozgrywaj膮 to a偶 tak wzorowo, 偶e si臋 wkurw艂em! ;)

Odno艣nik do komentarza

Dobra dupeczki jedziemy z koksem.

Na rynku FA to karty b臋d膮 rozdawa膰 Knicks i Lakers. Spurs maj膮 do podpisanie TD, Ginobilliego, Greena i za grub膮 kas臋 Leonarda i zaraz si臋 oka偶e, 偶e s膮 pu艣ci. Heat musz膮 przed艂u偶y膰 Dragica a z Wadem si臋 dogadaj膮. Blazers czy Pacers? B膮d藕my powa偶ni. Dallas z niby gotowego produktu wpadli w czarn膮 dziur臋.

Nie oszukuj si臋 Russel w LAL to wyb贸r idealny! Maj膮 na na pozycjach 1-2 dw贸ch m艂odych, jeden utalentowany a drugi to potencjalny superstar, Randla a pod kosz w te lato to mog膮 wybiera膰 do wyboru do koloru, broni膮cy czy punktuj膮cy - Gasol, LMA, DAJ, Love (cho膰 w膮tpi臋 偶e odejdzie z Cavs), Monroe, Milsap, do艣wiadczeni West czy Tyson, ta艅si Lopez czy Asik.聽 Ba jak si臋 przy艣ni to mog膮 spokojnie Kantara wyci膮gn膮膰 z OKC. A za rok im jeszcze Kobe spadnie. No rozgrywaj膮 to a偶 tak wzorowo, 偶e si臋 wkurw艂em! ;)

Wszystko spoko, koncept jest dobry, dzia艂ania s艂uszne - nie w tym rzecz. Lakers maj膮 mocno ograniczony capspace w tym roku - je偶eli podpisza nawet Aldridge'a/Love'a to maj膮 w sk艂adzie jednego sophomore, kt贸ry trzaska艂 fajnie pod nieobecno艣膰 Bryanta, rookiego Randle'a, rookiego Russella + starego Kobe, kt贸ry mo偶e, ale nie musi rozumie膰 swojej nowej roli. Jestem loverem Russella, ale wydaje mi si臋, 偶e ludzie czego艣 nie kumaj膮 - ten go艣ciu absolutnie nie jest NBA ready - zapoda kilka poda艅, na kt贸re b臋d臋 si臋 slini艂 podczas ogl膮dania higlight贸w, trafi kilka tr贸jek, b艂y艣nie, ale od tego kawa艂ek do wygrywania spotka艅 na zachodzie...

Screen_Shot_2015-03-19_at_7.39.49_PM.0.p

W NBA b臋dzie si臋 艣ciera艂 z defensywami lepszymi ni偶 top80.... Oczywiscie w Lakers nie b臋dzie musia艂 by膰 pierwsz膮 opcj膮 - o tym nale偶y pamieta膰. Niemniej - ci臋zko mi wyobrazi膰 sobie taki offseason Lakers, 偶eby w przysz艂ym roku ich pick wypad艂 z top10. Chyba, 偶e poleci Randle i Clarkson i Kupchak odpierdoli lepsz膮 robot臋 ni偶 Riley kiedy 艣ci膮ga艂 Bosha i Jamesa, czy Aingie bioracy Allena i KG.聽

Wcale nie taki trudny. Ale jak si臋 handluje wszystkim co rusza to takie s膮 efekty..

Philla to jak taki przeci臋tny ch艂opaczek, kt贸ry siedzi sobie na 艂awce. Obok niego jest jego kole偶anka. Nie jest zbyt pi臋kna, ale nie jest te偶 szpetna. Jest ca艂kiem inteligentna, mi艂a i zabawna, ale on j膮 ca艂kowicie ignoruje. Nadal czeka na swoj膮 ksi臋偶niczk臋 z bajki - wielk膮 pi臋kno艣膰 z du偶ym biustem, inteligentn膮, elokwentn膮 i znakomit膮 kochank膮. Zapomina o jednym - 偶e sam ma co艣 w g艂owie, ale nosi du偶e okulary, jest niski i ma piegi, a nie ma w og贸le mi臋艣ni.. Oczywi艣cie, 偶e mo偶e liczy膰, 偶e kt贸ra艣 pi臋kno艣膰 poleci na jego charakter, ale gwarancji w og贸le nie ma. Ale on nadal jest 艣wi臋cie przekonany, 偶e ona zaraz si臋 pojawi. Tak jest pewny, 偶e nie widzi swojej kole偶anki. Ta kole偶anka ma wady i nie jest idea艂em, ale robi podchody do niego. I zamiast spr贸bowa膰 zbudowa膰 co艣 z ni膮 czy zaryzykowa膰 to on dalej siedzi na 艂awce i czeka.. Oka偶e si臋, 偶e ch艂opaczek Sam zostanie na 艂awce sam z r臋k膮 w nocniku (albo z r臋k膮 na czymkolwiek), bo pi臋kno艣膰 nie nadejdzie, a jego kole偶anka zmyje si臋 i wybierze kogo艣 innego.

Je偶eli Philla nie zacznie budowa膰 to zacznie si臋 robi膰 tam toksycznie. Historia pokazuje, 偶e wieczne przebudowywanie wp艂ywa negatywnie na zawodnik贸w. I zaczn膮 oni traci膰 zaufanie do zarz膮du. Wg mnie to idealny rok na znalezienie porz膮dnego PG i zagranie sezonu na maksa z Okaforem i Noelem pod koszem. I mo偶e spr贸bowa膰 wej艣膰 do PO nawet.

Zdzichu, 艣wietna historia... jedna z tych po kt贸rych dostaje si臋 du偶o like'贸w ;]

To nie jest tak, ze Sixers wybrzydzaj膮 tak na wszystkie kole偶anki, na razie takow膮 okaza艂a si臋 tylko MCW. Krytyki wyboru Embiida i Okafora z 3 nie zniese, bo bior膮c fit w takiej sytuacji buduje si臋 艣redniaka... Game changerzy over starterzy. Dla mnie no brainnery.

Niemniej zgadzam si臋 z Twoj膮 konkuzj膮. Nie wiem, czy poszukamy PG w trakcie sezonu, czy raczej w drafcie, w ktorym powinno par臋 tych pick贸w wpa艣膰, czy mo偶e jeszcze inaczej, ale ten wyb贸r Phile z miejsca robi o 5-10 zwyci臋stw lepszym zespo艂em niz przed rokiem.聽

Odno艣nik do komentarza

Nazwa tematu to jeden wielki LOL, niestety dla mnie to powoli prestaje by膰 艣mieszne. Hinkie robi transfery w trakcie sezonu 2015/16 (korzystajac z asset贸w jakie ma)聽lub z miejsca traci ca艂e moje zaufanie.

A czego Montas oczekiwa艂e艣, jak poszed艂 Russell z 2k膮 ?

Odno艣nik do komentarza

Krytyki wyboru Embiida i Okafora z 3 nie zniese, bo bior膮c fit w takiej sytuacji buduje si臋 艣redniaka... Game changerzy over starterzy. Dla mnie no brainnery.

Niemniej zgadzam si臋 z Twoj膮 konkuzj膮. Nie wiem, czy poszukamy PG w trakcie sezonu, czy raczej w drafcie, w ktorym powinno par臋 tych pick贸w wpa艣膰, czy mo偶e jeszcze inaczej, ale ten wyb贸r Phile z miejsca robi o 5-10 zwyci臋stw lepszym zespo艂em niz przed rokiem.聽

Wyb贸r Okafora by艂 s艂uszny. Oczywi艣cie, 偶e wybiera si臋 najwi臋kszy talent zamiast fit. Ale takie gadanie, 偶e w kolejnym drafcie PG? I znowu rok zapa艣ci? A co jak znowu nie b臋dzie PG dost臋pnego to b臋d膮 w Philly czeka膰 kolejny rok? Mam inny pomys艂. Zamiast czeka膰 na nie wiadomo co to szuka膰 wymiany na PG. Albo je艣li z Embiidem i jego zdrowiem jest wielki alert to po co czeka膰 na jego powr贸t na parkiet? Ju偶 teraz szuka膰 za niego zgrabnej paczki. Uwielbia艂em Embiida i naprawd臋 ma wysoki sufit, ale zdrowie ju偶 wcze艣niej by艂o znakiem zapytania, a teraz to wielki problem. Boj膮 si臋 w Philladelphii, 偶e go wymieni膮, a on gdzie indziej wejdzie na kosmiczny poziom? Ka偶dy z tej tr贸jki mo偶e to zrobi膰.

Odezwa艂bym si臋 do Suns i wciska艂bym im Embiida i Richardsona za Bledsoe + Greena i kogo艣 jeszcze. Mo偶e ten m艂ody Booker albo energizer z 艂awki Wright. Bledsoe to nie jest typowy PG, ale lepsze to ni偶 czeka膰 czy Embiid b臋dzie Odenem, bo jak si臋 oka偶e, 偶e tak to za niego nawet frytek nie dostan膮. A opr贸cz Bledsoe mo偶na poszuka膰 kogo艣 z FA i powt贸rzy膰 wynik Celt贸w z tego roku albo zacz膮膰 jak OKC - zaczynali od 8.seedu i napsucia krwi Lakers, a z ka偶dym rokiem by艂o coraz lepiej. A kolejny rok dawania dupy za przeproszeniem to zostaje w g艂owach zawodnik贸w. Podej艣cie Hinkie'go te偶 nie przysporzy艂o mu 偶yczliwo艣ci w ekipie, bo ka偶dy m艂ody wie, 偶e dzi艣 si臋 ogrywa, a za 2 godziny pakuje si臋 i leci kilka tysi臋cy kilometr贸w, bo tak sobie za偶yczy艂. To niech zrobi kolejny taki krok (i ostatni), ale z Embiidem i niech ruszy do przodu. Bo kolejny rok tankowania b臋dzie mia艂 wg mnie wi臋cej szkody ni偶 po偶ytku.

Odno艣nik do komentarza

A czego Montas oczekiwa艂e艣, jak poszed艂 Russell z 2k膮 ?

To ju偶 chyba Tobie pisa艂em na Sixers.pl i powtarzam znowu - wyb贸r JO w sytuacji, kiedy gwizdn臋li nam Russella by艂 jednynym s艂usznym wyj艣ciem.

Chodzi mi o n臋dzne wybory centr贸w w drugiej rundzie i brak jakichkolwiek wymian podczas draftu. Chocia偶 fakt, 偶e tracimy jednego gracza, kt贸ry do nas pasowa艂 i od razu przebudowa zalicza kolejny du偶y krok w ty艂, nienajlepiej 艣wiadczy o tym ca艂ym procesie Hinkie'go.

Sam powiedzia艂 w艂a艣nie, 偶e podczas sezonu b臋da pr贸bowali wszystkich mo偶liwych ustawie艅 z Embiidem, Noelem i Okaforem. Wi臋c niech wybior膮 najlepsze ustawienie i przed trade deadline wymieni膮 najs艂absze ogniwo na warto艣ciowego gracza obwodowego. Inaczej po drafcie 2016 roku mo偶emy mie膰 4 centr贸w z czo艂贸wki draft贸w ;)

Odno艣nik do komentarza

Hinki oszala艂 i nie przekona mnie do swojego pomys艂u na 3 wie偶e,

Jestem mocno nerwiony juz na to wszystko, przecie偶 偶aden z nich nie zgodzi si臋 na rol臋 wchodz膮cego z 艂awki

i nie ma ustawienia, kt贸re pozwoli co艣 z tym zrobi膰!

Najgorsze jest to, 偶e Okafor, kt贸ry najmniej mi pasuje do 76ers jest z ca艂ej tr贸jki najzdrowszy i Hinkie bedzie go trzyma艂

na si艂臋, bo boi si臋 pewnie, 偶e Embid to jest zagadka a drugiej szansy na wybranie dwoch takich C w聽 drafie raczej nie b臋dzie.

W pracy nie mog艂em sie na niczym skupi膰 przed ten draft.

Niech to si臋 wszystko wyja艣nie, niech si臋 okre艣l膮 co chca zrobi膰 i jaki jest聽 plan bo oszaleje.

My艣la艂em, 偶e po ostatnim trade dedlina i out dla MCW nic cie偶szego nie spotka fan贸w 76ers, ale mocno si臋 mysli艂em,

nawet najwytrwalsi traca cierpliwo艣膰.

Odno艣nik do komentarza

Wyb贸r Okafora by艂 s艂uszny. Oczywi艣cie, 偶e wybiera si臋 najwi臋kszy talent zamiast fit. Ale takie gadanie, 偶e w kolejnym drafcie PG? I znowu rok zapa艣ci? A co jak znowu nie b臋dzie PG dost臋pnego to b臋d膮 w Philly czeka膰 kolejny rok? Mam inny pomys艂. Zamiast czeka膰 na nie wiadomo co to szuka膰 wymiany na PG. Albo je艣li z Embiidem i jego zdrowiem jest wielki alert to po co czeka膰 na jego powr贸t na parkiet? Ju偶 teraz szuka膰 za niego zgrabnej paczki. Uwielbia艂em Embiida i naprawd臋 ma wysoki sufit, ale zdrowie ju偶 wcze艣niej by艂o znakiem zapytania, a teraz to wielki problem. Boj膮 si臋 w Philladelphii, 偶e go wymieni膮, a on gdzie indziej wejdzie na kosmiczny poziom? Ka偶dy z tej tr贸jki mo偶e to zrobi膰.

Odezwa艂bym si臋 do Suns i wciska艂bym im Embiida i Richardsona za Bledsoe + Greena i kogo艣 jeszcze. Mo偶e ten m艂ody Booker albo energizer z 艂awki Wright. Bledsoe to nie jest typowy PG, ale lepsze to ni偶 czeka膰 czy Embiid b臋dzie Odenem, bo jak si臋 oka偶e, 偶e tak to za niego nawet frytek nie dostan膮. A opr贸cz Bledsoe mo偶na poszuka膰 kogo艣 z FA i powt贸rzy膰 wynik Celt贸w z tego roku albo zacz膮膰 jak OKC - zaczynali od 8.seedu i napsucia krwi Lakers, a z ka偶dym rokiem by艂o coraz lepiej. A kolejny rok dawania dupy za przeproszeniem to zostaje w g艂owach zawodnik贸w. Podej艣cie Hinkie'go te偶 nie przysporzy艂o mu 偶yczliwo艣ci w ekipie, bo ka偶dy m艂ody wie, 偶e dzi艣 si臋 ogrywa, a za 2 godziny pakuje si臋 i leci kilka tysi臋cy kilometr贸w, bo tak sobie za偶yczy艂. To niech zrobi kolejny taki krok (i ostatni), ale z Embiidem i niech ruszy do przodu. Bo kolejny rok tankowania b臋dzie mia艂 wg mnie wi臋cej szkody ni偶 po偶ytku.

Z mojej perspektywy wygl膮da to tak, 偶e dop贸ki nie wiadomo co z Embiidem to nie mo偶na robi膰 wi臋kszych ruch贸w. Kropka.

Mamy 3 potencjalnie 艣wietnych C.聽

Noel - jak dla mnie nie do ruszenia - najpewniejszy, sprawdzony, 艣wietny, powoli odnajduj膮cy si臋 na PF

Okafor - Al Jefferson powinien by膰 jego pod艂og膮. Al Jefferson wchodzi艂 do ligi o rok starszy, jako totalny projekt, Okafor ma 19 lat, a potrafi w ataku wi臋cej ni偶 90% obecnych C w lidze. Jest naszym zabezpieczeniem na wypadek problem贸w z Embiidem, jest potencjalnym franchise playerem - mimo wszystko bardziej ni偶 Noel = he's not going anywhere.

Embiid - ma sufit wy偶ej ni偶 Okafor i Noel. Jest lepszym fitem do Noela ni偶 JO. W tej chwili nie ma opcji, aby go wymieni膰. Dlaczego? Bo jego warto艣膰 nigdy nie by艂a tak niska jak obecnie. Nikt nie da za niego Bledsoe (kt贸ry te偶 do najzdrowszych nie nale偶y) i Bookera.聽

Z tego co m贸wi艂 na wczorajsze konfie Hinkie - do ostatniego badania, kt贸re mia艂o miejsce blisko 12 mies. od ostatniej kontuzji wszystko by艂o OK. Nie ma b贸lu, nie ma ponownego urazu - po prostu nie goi si臋 to tak jak powinno - co przez to rozumiem - nie jest tak idealnie, 偶eby wrzuca膰 go na summer league i zaryzykowa膰 cho膰by 1%, 偶e co艣 si臋 posypie. Mo偶e by膰 oczywi艣cie inaczej - nie zmienia to faktu, 偶e w tej chwili jego warto艣膰 jest dramatycznie niska i wymiana by艂aby totaln膮 g艂upot膮.

Hinkie szuka najwi臋kszego talentu, wok贸艂 ktorego mo偶e budowa膰 reszt臋. To, 偶e nie by艂 nim MCW by艂o wiadomo niemal od pocz膮tku. Noel jest bardzo dobry, ale to nie poziom, kt贸rego szukamy - kto艣 musi ci膮gn膮膰 atak. Embiid i Okafor s膮 takimi go艣ciami.

Teraz kwestia jest taka - je偶eli Okafor faktycznie jest kozakiem, to Sixers w tym sk艂adzie naprawd臋 mog膮 nie藕le zagra膰 w nadchodz膮cym sezonie. To nie musi by膰 sezon pora偶ek. Rok temu dawali艣cie nam max 10 win贸w - MIMO tradu MCW by艂o 2x lepiej.

Popatrzmy na nasz obw贸d:

Covington, Thompson, Grant, Caanan - wszyscy s膮 dobrymi lub bardzo dobrymi strzelcami za 3. W tym roku powinni by膰 jeszcze lepsi (rozw贸j + Okafor na kt贸rym skupia膰 si臋 b臋d膮 obrony).聽

Caanan (36 3P%)/Hollis (40%) /Covington (37%)/Noel/Okafor to wbrew pozorom naprawd臋 nie藕le sfitowana pi膮tka. Okafor w 艣rodku znacz膮co u艂atwi strzelanie z dystansu.

Noel graj膮c na PF rok temu mia艂 u boku Henrego Simsa, albo Furkana Aldemira. 聽Kumacie t膮 r贸偶nic臋, kiedy na C wejdzie zamiast nich Okafor? To jest prawdziwa przepa艣膰 jako艣ciowa.聽

Na deskach b臋dziemy gra膰:

Okafor/ Noel, Noel/Grant, Okafor/Grant, Okafor/PF (Robinson? LRMAM?) Noel/ PF to jest kilka leveli wy偶ej. Nie musz臋 m贸wi膰, jak膮 r贸偶nic臋 zrobi Embiid, je偶eli b臋dzie m贸g艂 gra膰...

Najwi臋ksz膮 bol膮czk膮 Philly rok temu by艂 atak, a dostajemy go艣cia, kt贸ry powinien z miejsca trzepa膰 spod kosza 15-18ppg i przy tym otwiera膰 gr臋 dla zespo艂u.聽艢miem twierdzi膰, 偶e w tym sezonie z Okaforem b臋dziemy mieli lepszy bilans ni偶 by艂oby to z Russellem.

Hinkie wychodzi z za艂o偶enia (i ja si臋 z tym zgadzam), 偶e talent > fit. Pokazuje to cho膰by przyk艂ad cho膰by Miami Jamesa, OKC. Westbro+Durex to nie idealni go艣cie dla siebie, Wade + James podobnie, a jednak skala talentu powoduje, 偶e mimo wszystko te zespo艂y bij膮 si臋 o mi艣ka.聽

I wol臋 mie膰 przez rok, 2, nawet 3 Noel,Joel,JO i totalnie dominowa膰 deski, gra膰 艣wietn膮 obron臋, ni偶 Noel, JO + PG, kt贸ry talentem nie podskakuje do Joela. Zaczn膮 zbli偶a膰 si臋 extension, zobaczymy jak go艣cie b臋da nam si臋 rozwija膰, w jakim zestawieniu jeste艣my efektywniejsi i wtedy na tego 3go i tak znajd膮 si臋 ch臋tni - i wtedy b臋dzie mo偶na wybrac tak膮 paczk臋, jaka b臋dzie najlepiej do tego zestawienia pasowa艂a. Je偶eli dealujesz m艂odym dobrym go艣ciem i jego kontraktem z prawami Birda to mo偶esz oczekiwa膰 naprawd臋 du偶ych ofert.聽

Chodzi mi o n臋dzne wybory centr贸w w drugiej rundzie i brak jakichkolwiek wymian podczas draftu. Chocia偶 fakt, 偶e tracimy jednego gracza, kt贸ry do nas pasowa艂 i od razu przebudowa zalicza kolejny du偶y krok w ty艂, nienajlepiej 艣wiadczy o tym ca艂ym procesie Hinkie'go.

Sam powiedzia艂 w艂a艣nie, 偶e podczas sezonu b臋da pr贸bowali wszystkich mo偶liwych ustawie艅 z Embiidem, Noelem i Okaforem. Wi臋c niech wybior膮 najlepsze ustawienie i przed trade deadline wymieni膮 najs艂absze ogniwo na warto艣ciowego gracza obwodowego. Inaczej po drafcie 2016 roku mo偶emy mie膰 4 centr贸w z czo艂贸wki draft贸w ;)

艁atwo si臋 m贸wi. Te偶 jestem z艂y, ze nie uda艂o si臋 wzi膮膰 Payne'a, czy cho膰by Granta. Ale pytanie jaka by艂a cena. Da艂by艣 za nich pick Lakers? Ja nie. 2nd roundery, ktore mieli艣my by艂y za s艂abe na to, 偶eby dosta膰 za nie pick 10-25. Ludzi w rosterze do wymiany nie mieli艣my. Trudno powiedzie膰 jaki by艂 price.聽

Krok w ty艂 mamy nie z powodu MCW, krok w ty艂 mamy przez Embiida. Hinkie s艂usznie nie widzi opcji grania kiepsko rzucaj膮cym PG majac takich wysokich. Warto艣膰 MCW leci obecnie na 艂eb - pono膰 w noc draftu Bucks pr贸bowali nim dealowac. Sam stwierdzi艂, ze to ostatni moment, kiedy mo偶e dosta膰 za niego tyle ile dosta艂, dlatego zrobi艂 wymian臋.聽

2ga runda to rozczarowanie, ale tak jak Hinkie powiedzia艂 na konfie - nie ma opcji 偶eby z jednego draftu wzia膰 do sk艂adu 6 ludzi. Jeden pick odda艂 za 2nd roundery '19 i '20 do Knicks, wybra艂 go艣ci, na PF, gdzie bogactwa nie ma, reszta pogra w Europie/DL skoro nie by艂o tam w jego rozumieniu ludzi lepszych ni偶 Caanan, czy Thompson to po co kombinowac - wybiera膰 ich i wyrzuca膰 kogo艣 ze sk艂adu?聽

Nie czarujmy si臋 - FA jeszcze nie dla nas. Poza tym Wroten, Hollis, Cov, Grant, Jakarr - wszyscy zas艂uguj膮 na minuty, zajmuj膮 miejsca w sk艂adzie i minuty. Cieszy艂bym si臋, gdyby艣my zatrzymali J-Richa, LRMAM i T-Roba na rozs膮dnym kontrakcie.

Odno艣nik do komentarza

Hinkie jest po doniesieniach z Bucks wygranym tamtej wymiany.

A co do MCW i jego oddania Julius, serio uwazasz ze byl to krok w tyl? Dzieki NOP mieliscie/macie Saricia i Noela i braliscie MCW ze swoim pickiem, a teraz bedziecie miec pick od LAL na miejscach 4-10. Draft w 2013 to byl niby syf. Wszyscy wiedzieli, ze sa Noel i Oladipo no i Potter. Reszta byla srednia. Wyskoczyl Gobert, Grek no i Szwabik z Atlanty. Teraz niby tez kurewsko slaby draft ale moze pick wasz plus pick LAL pozwola sie przesunac wyzej i wybrac cos idealnego dla 76ers. Jedno jest pewne to MUSI byc ostatni rok tankowania z waszej strony.

Odno艣nik do komentarza

Hinkie jest po doniesieniach z Bucks wygranym tamtej wymiany.

A co do MCW i jego oddania Julius, serio uwazasz ze byl to krok w tyl? Dzieki NOP mieliscie/macie Saricia i Noela i braliscie MCW ze swoim pickiem, a teraz bedziecie miec pick od LAL na miejscach 4-10. Draft w 2013 to byl niby syf. Wszyscy wiedzieli, ze sa Noel i Oladipo no i Potter. Reszta byla srednia. Wyskoczyl Gobert, Grek no i Szwabik z Atlanty. Teraz niby tez kurewsko slaby draft ale moze pick wasz plus pick LAL pozwola sie przesunac wyzej i wybrac cos idealnego dla 76ers. Jedno jest pewne to MUSI byc ostatni rok tankowania z waszej strony.

To Monty pisze, 偶e to by艂 krok w ty艂, nie ja. I MCW, czy Holiday?

Ja MCW bardzo lubilem, kocha艂bym, gdyby rzuca艂 te 35% tr贸jek i mia艂 jako-taki jumper. Ale w dzisiejszej lidze, kt贸ra idzie w 3pt shooting MCW idzie nieuchronnie w kierunku 艂awki - dobrego zmiennika na 20mpg kryj膮cego 1/2.聽

Julius chyba masz wi臋cej cierpliwosci, ni偶 wi臋kszo艣膰 fan贸w Sixers razem wzi臋tych.

Ale wszystko, tylko nie Canaan w S5.

Powiedz mi szczerze, czego si臋 spodziewa艂e艣? Albo raczej w co wierzy艂e艣.

Hinkie przychodzi, mamy Holidaya, oddane picki, po艂amanego Bynuma, Turnera i Younga. Nie ma kogo wymienia膰 (poza Jrue), nie ma czym trejdowa膰.

2013 to by艂 s艂aby draft, mielismy 11 pick, Sam wzi膮艂 Holidaya i zamieni艂 to na Noela, Saricia i 1-st rounder Lakers. dla mnie to majstersztyk p贸ki co...

2014 mocny, ale wylosowali艣my tr贸jk臋 nie #1. - skonczy艂o si臋 Embiidem + steal Grant

2015 wylosowalismy #3 nie #1 - nie mamy Townsa, ani Russella. Mamy Okafora.聽

Na pewne rzeczy nie mamy wp艂ywu. Przysz艂oroczny draft na razie nie wygl膮da za dobrze, ale i tegoroczny mia艂 by膰 kiepski. Zobaczymy kto wystrzeli, zobaczymy jakie nr b臋d膮 mieli Lakers, Heat, Sixers, OKC. Mo偶e by膰 tak 偶e draft b臋dzie c***owy i numery c***owe, nie b臋dzie kogo wybiera膰 i cz臋艣膰 pick贸w zostanie przehandlowana - mo偶e nawet w ko艅cu za jakiego艣 zawodnika, a mo偶e za future.

Canaan - Brown b臋dzie mia艂 ca艂e lato, 偶eby z nim popracowa膰, ci臋偶ko wprowadzi膰 m艂odego PG do sk艂adu w srodku sezonu... kt贸ry nie jest pure PG. Jego rzut bardzo si臋 przyda maj膮c JO pod koszem.

PS: mam nadziej臋, 偶e na 15/16 do艂膮czy do na w ko艅cu McRae - fajnie ch艂opak wyglada, jego umiej臋tno艣ci strzeleckie bardzo by si臋 przyda艂y...

Odno艣nik do komentarza

Mnie szokuje, jak kibice Philly musieli by膰 nagrzani na Russella, 偶e sami (!) w swoim temacie pisz膮 o Lakers :)

Co do samego draftu Philly - najlepszy mo偶liwy wyb贸r w takiej sytuacji. Czy pod trade, czy pod zabezpieczenie z Embiidem. Z kolei w samego Joela nie wiem, czy warto inwestowa膰. Problem jest tylko taki, 偶e w tej chwili nie dostan膮 za niego tego, co by oczekiwali.聽

Gdyby jakim艣 cudem Nuggets zechcieli odda膰 za Embiida Lawsona (nie m贸wi膮c o dodawaniu jakiego艣 Wilsona), to bym z miejsca im go wys艂a艂.聽

Odno艣nik do komentarza

Okafore + Noel nie wyci膮gn膮 nawet paznokcia rim protector贸w spod kosza, wi臋c granie z nimi ofensywy jest p贸ki co sztuk膮 abstrakcyjn膮.

Embiid ma przecie偶 pauzowa膰 ca艂y 2015/16 - je艣li faktycznie tak b臋dzie to krzy偶yk mo偶na ju偶 stawia膰. O艂贸wkiem.

Odno艣nik do komentarza

embiid w tej chwili jest nuewymienialny. 76ers ceni膮 go wysoko a dla kupuj膮cych to ogromne ryzyko. Facet na razie gorzej ni偶 Ode艅 a pami臋tajmy jak on p贸藕no zacz膮艂 trenowa膰. Jego cia艂o najpewniej w og贸le nie nadaje si臋 do wi臋kszego wysi艂ku. Ale moim zdaniem 76 i bez tego dzia艂aj膮 chaotycznie. Po co wybrali podkoszowych w drugiej rundzie skoro byli dost臋pni przyzwoici rozgrywaj膮cy.

Odno艣nik do komentarza

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Za艂贸偶 nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj si臋

Zaloguj si臋

Posiadasz ju偶 konto? Zaloguj si臋 poni偶ej.

Zaloguj si臋
  • Ostatnio przegl膮daj膮cy   0 u偶ytkownik贸w

• Brak zarejestrowanych u偶ytkownik贸w przegl膮daj膮cych t臋 stron臋.
  • Dodaj now膮 pozycj臋...

Powiadomienie o plikach cookie

Umie艣cili艣my na Twoim urz膮dzeniu pliki cookie, aby pom贸c Ci usprawni膰 przegl膮danie strony. Mo偶esz dostosowa膰 ustawienia plik贸w cookie, w przeciwnym wypadku zak艂adamy, 偶e wyra偶asz na to zgod臋.