rw30 Opublikowano 29 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2016 Siła ligi liczona po średnim dla zawodnika BPM może jednak te lata 80/90 te nie są takie słabe a obecne takie dobre jak się niektórym wydaje moze cos przeoczylem, ale nie widzialem nigdy dyskusji tu na forum o srednim BPM dla zawodnika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 29 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2016 Ale za to ciagle słyszymy jak to przejebana moc talentu biega po parkietach obecnej NBA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elwood Opublikowano 29 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2016 ^^ ten wykres to Gmoch rysował? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rw30 Opublikowano 29 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2016 Ale za to ciagle słyszymy jak to przejebana moc talentu biega po parkietach obecnej NBA ta, w latach 60 z pewnoscio bylo go wiecej. Dyskusja na poziomie, nie ma co. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xamel Opublikowano 29 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2016 Zawodnicy teraz sa bardziej atletyczni tak? Ale to z kolei oznacza ze pewna ilośc talentu ofensywnego opartego na skillu sie nie łapie bo jest za mało atletyczna Zmieniły sie schematy obrony na bardziej zespołowe Ale to oznacza ze pojedynczy zawodnik ktory ma jak to exploitiwac ma łatwiej Do tego zawodnik w lepszym ofensywnie zespole (by large) bedzie gorzej broniony od zawodnika w zespole o skoncentrowanym talencie. Widać to było w meczu : Durant był duzo lepiej broniony niz Curry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iglo13 Opublikowano 29 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2016 przeliczanie wszystkiego na słupki i wykresy prowadzi do śmiesznych wniosków. Wystarczy dobrac inne dane wyjściowe i wyniki sie pozmieniają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rw30 Opublikowano 29 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2016 (edytowane) Zawodnicy teraz sa bardziej atletyczni tak? Ale to z kolei oznacza ze pewna ilośc talentu ofensywnego opartego na skillu sie nie łapie bo jest za mało atletyczna Zmieniły sie schematy obrony na bardziej zespołowe Ale to oznacza ze pojedynczy zawodnik ktory ma jak to exploitiwac ma łatwiej Do tego zawodnik w lepszym ofensywnie zespole (by large) bedzie gorzej broniony od zawodnika w zespole o skoncentrowanym talencie. Widać to było w meczu : Durant był duzo lepiej broniony niz Curry mozesz wyjasnic to pogrubione? dla mnie to jakies maslo maslane, nic nie rozumiem btw Curry byl bardzo dobrze moim zdaniem broniony, sporo z jego celnych rzutow byla z reka na twarzy, w tym 2x przez Adamsa. On jest nie z tej ziemi, bez sensu wyciagac jakies szeroko pojete wnioski na podstawie tego jak gra dominator Edytowane 29 Lutego 2016 przez rw30 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lorak Opublikowano 29 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2016 jak to jest liczone Ely (szczególnie to adjustment mnie interesuje)? bo coś za bardzo wygląda to na uzależnione od pace i gdyby nie 70s, to bym powiedział, że to jest właśnie wykres dla pace. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 1 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2016 jak to jest liczone Ely (szczególnie to adjustment mnie interesuje)? bo coś za bardzo wygląda to na uzależnione od pace i gdyby nie 70s, to bym powiedział, że to jest właśnie wykres dla pace. Wysłałem zapytanie do kolesia ale na razie mi nie odpisał jak będę znał szczegóły to ci podeślę Z takim ciekawostek JJ Hickson przez całą karierę ma negatywny on/off nawet jak zdarzało mu sie grać z Le Bronem --- no to jest ciekawe jakim cudem kolo tak długo biegał po parkietach NBA a co niektórzy narzekają że w Thunder biega Singler czy Waiters Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raven2156 Opublikowano 3 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2016 (edytowane) Musiało boleć prowadząc praktycznie cały mecz i sprawić, że końcówka będzie tak dramatyczna Durant swoje z Westbrook'iem zagrali jednak no.. Ostatecznie nie poskutkowała.. Gra z LAC na tym etapie w walce o 3 miejsce na zachodzie musi boleć podwójnie.. Może mi ktoś powiedzieć kto oglądał co się takiego stało w końcówce, że Clippers zanotowali tzw. Comeback? Edytowane 3 Marca 2016 przez Raven2156 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kp11 Opublikowano 3 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2016 (edytowane) Widziałta ten rzut Westbrooka przy 10s do konca? Co to kurva bylo? Ile to juz zyebanych koncowek nam zaserwowal ten półgłówek.... czemu jeszcze nikt na to nie zareagowal? Nie wiem jakie są statsy ale jeszcze nie widziałem żeby mecz na styku kończył się pomyślnie dla OKC jak RW0 ma piłkę w ręce, czemu KD tego nie ogarnia? tyle razy juz pokazał że sprawdza się w takich momentach świetnie. nie rozumiem tego. btw Augustin sobie całkiem nieźle radzi po zmianie otoczenia Edytowane 3 Marca 2016 przez kp11 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
montana Opublikowano 3 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2016 Widziałta ten rzut Westbrooka przy 10s do konca? Co to kurva bylo? Ile to juz zyebanych koncowek nam zaserwowal ten półgłówek.... czemu jeszcze nikt na to nie zareagowal? Nie wiem jakie są statsy ale jeszcze nie widziałem żeby mecz na styku kończył się pomyślnie dla OKC jak RW0 ma piłkę w ręce, czemu KD tego nie ogarnia? tyle razy juz pokazał że sprawdza się w takich momentach świetnie. nie rozumiem tego. Durant próbował z Pacers i też mu nie wyszło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 3 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2016 Mnie to cieszy. Chce rewanż i Sas clips w semis Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kp11 Opublikowano 3 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2016 Durant próbował z Pacers i też mu nie wyszło. Jeszcze się taki nie narodził co by trafiał w każdej końcówce każdego meczu. Ale KD już nieraz pokazał że się da, natomiast RW0 nie dośc że jak sięgam pamięcią to nie przypominam sobie żeby w końcówce coś kiedykolwiek ugrał, to jeszcze do przeżycia byłoby jakby jakiś normalny rzut w ostatniej sekundzie oddawał ale to co on wyprawia m.in z Clipps to jest przecież jakaś parodia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirwir Opublikowano 3 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2016 Jeszcze się taki nie narodził co by trafiał w każdej końcówce każdego meczu. Ale KD już nieraz pokazał że się da, natomiast RW0 nie dośc że jak sięgam pamięcią to nie przypominam sobie żeby w końcówce coś kiedykolwiek ugrał, to jeszcze do przeżycia byłoby jakby jakiś normalny rzut w ostatniej sekundzie oddawał ale to co on wyprawia m.in z Clipps to jest przecież jakaś parodia. http://www.nba.com/games/20151030/OKCORL/gameinfo.html#OT2 Spotkanie z Orlando. Przez 3Q gram nędze, ale 4Q i OT ogarnął się i wygrał mecz. To drugie spotkanie w krótkim odstępie czasu, w którym mieli przeciwnika pod kontrolą, a nie potrafili wygrać. A dzisiaj mają b2b z Warriors, choć może te dwie wtopy sprawią, że pokonają GS, albo zupełnie się posypią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość (Przemek...) Opublikowano 3 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2016 Clippersi bez Griffina grali No i? Ożenił się i za drzwiami stoi? Grali bez rudego luja już 30 spotkań, z czego wygrali ponad 20. Nikt nie lubi rudych... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeszka Opublikowano 3 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2016 Nikt nie lubi rudych... A w Oklahomie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hennenberg Opublikowano 3 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2016 Nikt nie lubi rudych... ja tam do Rudy'ego Gaya nie mam nic... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirwir Opublikowano 4 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2016 Ciężko powiedzieć. Ostatnie spotkania (2xWarriors + Clippers) pokazują, jak źle ułożonym zespołem jest Thunder. Mają naprawdę sporo talentu, ale tam nie ma zespołu. To jest naprawdę niezwykłe, że jak Westbrooka nie ma na boisku, a jest Durant to solo akcje w ataku robią Waitersy czy Foye, wtf?? (wcześniej jak był DJ Augustin to on to robił). Jeśli Durant chce coś ugrać to powinien uciekać z OKC, Presti może potrafił wybierać w drafcie (kilka lat temu), ale nie potrafi w żadnym razie zbudować zespołu, ruchy które wykonuje są naprawdę dziwne (to, że OKC wygrywa sporo spotkań niejako maskuje te dziwne ruchy). wątek humorystyczny : Durant wybierze Houston! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shevcu Opublikowano 4 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2016 Wybieranie Houston zamiast OKC to jak spasc z deszczu pod rynne. Sa ekipy ktore moga mu dac fajny i w miare tani support jak PTB, C's o ile poszedlby z Horfordem razem. Moze zrobic coming home o ile Wittman wyleci, moze isc na latwizne w postsci GSW. Ten projekt tj. OKC raczej w takim skladzie nie ma szans na tytul, no chyba ze 4 ekipy posypia sie w PO. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi