Skocz do zawartości

Los Angeles Lakers 2015/2016

matek

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 10.06.2015 o 07:44, Jendras napisał(a):

Nie tylko najpopularniejszych, ale i najlepszych.

Zresztą, to co innego niż porównywanie Okafora do Carmelo.

Dryfujesz od tematu, więc wrzucę krótkie pytanie:

Czy zaprzeczasz tezie, że GM kierują się w prowadzeniu drużyny aspektami finansowymi?

W dniu 10.06.2015 o 07:44, Jendras napisał(a):

Bycie najważniejszym zawodnikiem zawodnikiem, a prowadzenie drużyny z pozycji pierwszej opcji, to dwie różne sprawy.

Ale Kawhi nie jest typem zawodnika, który wali w iso sporo punktów na średniej skuteczności i to nie są jego zalety. I bez tego jest już zdecyowanie lepszym zawodnikiem niż Melo był kiedykolwiek. 

W dniu 10.06.2015 o 12:08, RappaR napisał(a):

Dryfujesz od tematu, więc wrzucę krótkie pytanie:

Czy zaprzeczasz tezie, że GM kierują się w prowadzeniu drużyny aspektami finansowymi?

To Ty dryfujesz, bo zaczęło się od tego, że bardziej przychylną ocenę Okafora przez działaczy klubowych przypisałeś z góry aspektowi finansowemu, a potem porównałeś samego zawodnika do Anthony'ego, więc się teraz nie wykręcaj ogólną tezą.

Cytat
Ale Kawhi nie jest typem zawodnika, który wali w iso sporo punktów na średniej skuteczności i to nie są jego zalety. I bez tego jest już zdecyowanie lepszym zawodnikiem niż Melo był kiedykolwiek.

"nie jest typem" = "nie ma potrzebnych umiejętności" i tyle w temacie. Porównujesz dwa różne systemy walutowe.

W dniu 10.06.2015 o 12:11, Jendras napisał(a):

To Ty dryfujesz, bo zaczęło się od tego, że bardziej przychylną ocenę Okafora przez działaczy klubowych przypisałeś z góry aspektowi finansowemu, a potem porównałeś samego zawodnika do Anthony'ego, więc się teraz nie wykręcaj ogólną tezą.

I znowu unikasz odpowiedzi.

W dniu 10.06.2015 o 12:11, Jendras napisał(a):

"nie jest typem" = "nie ma potrzebnych umiejętności" i tyle w temacie. Porównujesz dwa różne systemy walutowe.

Myślałem, że już odeszliśmy od schematu, że jakość zawodnika oceniamy poprzez dużą liczbę rzutów przez ręce z miernym rezultatem. 

W dniu 10.06.2015 o 12:08, Jendras napisał(a):

Tylko co jeśli Lakers wezmą wtedy Russella?

Spadasz do trójki i lądujesz z Noelem i Embiidem.

1. Lakers spierdolą

2. Lepiej sprawdzić trio Noel-Embiid + Towns i wyselekcjonować niesamowite duo bigmanów, niż złowić Mudiaya, bo Emmanuel to i tak nagroda pocieszenie po Jahilu/KA.

W dniu 10.06.2015 o 12:13, RappaR napisał(a):

I znowu unikasz odpowiedzi.

Nie będę odpowiadał na twoje tendencyjne pytania tylko dlatego, że zmieniasz temat żeby koniecznie postawić na swoim i wymigać się z pierwotnej karkołomnej tezy.

Cytat

Myślałem, że już odeszliśmy od schematu, że jakość zawodnika oceniamy poprzez dużą liczbę rzutów przez ręce z miernym rezultatem.

A ja myślałem, że dasz już sobie w końcu spokój z argumentowaniem poprzez porównania z kosmosu.

W dniu 10.06.2015 o 12:15, havlicek napisał(a):

1. Lakers spierdolą

2. Lepiej sprawdzić trio Noel-Embiid + Towns i wyselekcjonować niesamowite duo bigmanów, niż złowić Mudiaya, bo Emmanuel to i tak nagroda pocieszenie po Jahilu/KA.

Ale nie patrzymy tu z perspektywy Lakers czy Sixers, tylko samego Townsa.

Edytowane przez Jendras

W dniu 10.06.2015 o 12:22, Jendras napisał(a):

Ale nie patrzymy tu z perspektywy Lakers czy Sixers, tylko samego Townsa.

No dobra, ale nie uważasz, że uwzględnienie kontekstu sytuacji jest niezbędne przy spojrzeniu na działania Townsa i jego agenta?

Poza tym wylądowanie w obecnych 76ers to lepsza sprawa niż Minnesota. Ja wiem, że Wiggins, że KG wrócił i kręci się wokół managementu, ale Philly zbiera się do podniesienia z przebudowy - Noel, Embiid, plus może ktoś wystrzelić z grupy Wroten, 2xRobinsonowie, Grant, do tego tegoroczny pick i prawdopodobnie w przyszłym roku pick LAL.

W dniu 10.06.2015 o 12:49, havlicek napisał(a):

No dobra, ale nie uważasz, że uwzględnienie kontekstu sytuacji jest niezbędne przy spojrzeniu na działania Townsa i jego agenta?

Poza tym wylądowanie w obecnych 76ers to lepsza sprawa niż Minnesota. Ja wiem, że Wiggins, że KG wrócił i kręci się wokół managementu, ale Philly zbiera się do podniesienia z przebudowy - Noel, Embiid, plus może ktoś wystrzelić z grupy Wroten, 2xRobinsonowie, Grant, do tego tegoroczny pick i prawdopodobnie w przyszłym roku pick LAL.

Jak dla mnie sportowo w Minnesocie jest znacznie lepiej - praktycznie gotowa paczka, nic tylko ogrywać. W Philly na dzień dobry tłok pod koszem i d-league na pozostałych pozycjach. No i w Wolves większa kasa związana z wyższym pickiem.

Edytowane przez Jendras

Hinkie wydaje się mieć pomysł na Sixers, w Minny idą słuchy, że nie wiadomo czy organizacji po drodze z Rubio. W Sixers dostajesz Embiida do gry w ataku, dochodzi kolejny pick od LAL za rok i potencjalnie korzystna sprzedaż Noela, a jeszcze Sarić się zbliża. W perspektywie więcej wyciśniesz z Pick / FA / Saric / KAT / Embiid to więcej niż Mudiay/Russel / Martin / Wiggins / KAT / Pekovic.

Biorąc pod uwagę siłę wschodu i zachodu to ambitnemu rookie może zależeć na rozpoczęciu kariery w słabej Atlantic. 

Nie pisz o pomyśle na Sixers lub potencjalnie korzystnej wymianie Noela, bo równie dobrze sam Towns mógłby być częścią tej potencjalnie korzystnej wymiany w jakieś bagno. Philly może być wiecznym projektem. Na ten moment pomału budują, ciekawe co z tego wyjdzie. 

Minny ma wiele klocków, które już pasują. Brakuje im środkowego. Z kolei sam Towns wydaje się idealnie pasować do nich ze swoimi umiejętnościami. Rubio? Coś za niego by dostali, poza tym mają LaVine'a.

Pomijam kwestie finansowe, bo zjazd o dwa wybory już średnio się opłaca. 

Nie będę odpowiadał na twoje tendencyjne pytania tylko dlatego, że zmieniasz temat żeby koniecznie postawić na swoim i wymigać się z pierwotnej karkołomnej tezy.

Pierwotna karkołomna teza to twierdzenie, że kluby nie kierują się względami sportowymi tylko biznesowymi. Skoro twierdzisz, że jest karkołomna to jej zaprzeczasz, ergo pytanie nie jest tendencyjne, a ty znowu stosujesz unik.

A ja myślałem, że dasz już sobie w końcu spokój z argumentowaniem poprzez porównania z kosmosu.

Celem meczu nie jest, by jej pierwsza opcja rzucała iso, tylko by drużyna wygrała mecz, a Kawhi przyczynia się do tego w większym stopniu. 

Więc teraz wyjaśnij mi dlaczego dla Ciebie tak istotne to iso jest?

W dniu 10.06.2015 o 14:13, matek napisał(a):

Nie pisz o pomyśle na Sixers lub potencjalnie korzystnej wymianie Noela, bo równie dobrze sam Towns mógłby być częścią tej potencjalnie korzystnej wymiany w jakieś bagno. 

Jeżeli spełni potencjał to nie ma opcji, żeby nie wygrał rywalizacji z Nerlensem, więc to co piszesz nie ma znaczenia. Cała dyskusja ma charakter hipotetyczny patrząc na perpsektywy KATa.

W dniu 10.06.2015 o 15:31, havlicek napisał(a):

to co piszesz nie ma znaczenia.

I vice versa. 

Jeżeli spełni potencjał... no właśnie. Towns nie pokazał jeszcze nic, co pozwoliłoby go stawiać w tej chwili nad Noelem. Za to Hinkie pokazał, że się nie pierdoli w tańcu i każdy może polecieć, jeśli on uzna to za korzystne. 

W dniu 10.06.2015 o 14:07, havlicek napisał(a):

Hinkie wydaje się mieć pomysł na Sixers, w Minny idą słuchy, że nie wiadomo czy organizacji po drodze z Rubio. W Sixers dostajesz Embiida do gry w ataku, dochodzi kolejny pick od LAL za rok i potencjalnie korzystna sprzedaż Noela, a jeszcze Sarić się zbliża. W perspektywie więcej wyciśniesz z Pick / FA / Saric / KAT / Embiid to więcej niż Mudiay/Russel / Martin / Wiggins / KAT / Pekovic.

Biorąc pod uwagę siłę wschodu i zachodu to ambitnemu rookie może zależeć na rozpoczęciu kariery w słabej Atlantic. 

Rzecz w tym, że w Sixers są same assety - picki, z których może coś będzie, a może nie. Embiid ze zdrowotnymi redflagami. Jakiś talent z Europy. W Minnesocie masz już zawodników.

W dniu 10.06.2015 o 14:39, RappaR napisał(a):

Pierwotna karkołomna teza to twierdzenie, że kluby nie kierują się względami sportowymi tylko biznesowymi. Skoro twierdzisz, że jest karkołomna to jej zaprzeczasz, ergo pytanie nie jest tendencyjne, a ty znowu stosujesz unik.

Celem meczu nie jest, by jej pierwsza opcja rzucała iso, tylko by drużyna wygrała mecz, a Kawhi przyczynia się do tego w większym stopniu. 

Więc teraz wyjaśnij mi dlaczego dla Ciebie tak istotne to iso jest?

Niczego nie będę Ci wyjaśniał dopóki nie przestaniesz kłamać i manipulować. Szkoda czasu, dla mnie koniec wątku.

W dniu 10.06.2015 o 17:52, Jendras napisał(a):

Rzecz w tym, że w Sixers są same assety - picki, z których może coś będzie, a może nie. Embiid ze zdrowotnymi redflagami. Jakiś talent z Europy. W Minnesocie masz już zawodników.

Rozumiem, że Noel jest assetem, a Wiggins zawodnikiem ? ;]

Pekovic, Martin, Rubio są na oucie - nie byli w stanie do spółki z Lovem zrobić PO - ze zdrowotnymi redflagami, 35mln w sallary i w okolicach szczytu swoich umiejętności.  Shabazz i Lavine zagrali kilka fajnych spotkań w przetrzebionym zespole, który przegrywał co popadło, czyli podobnie jak Covington, czy Grant. Fajnie rokuje Dieng, chociaż akurat ten sezon w jego wykonaniu nie był tak spektakularny, coś fajnego może być z Payne'a, ale tutaj podobnie jak z Saricia, gdzie ten drugi ma jednak wyżej sufit.

I wydaje mi się, że jednak 90% zawodnikow wolałoby dostawać minuty wszędzie, byle nie w Minnesocie - ani dobry klimat, ani dobry roster, ani managment. 

Jeżeli Hinkie zrobi podczas tego draftu jakiś rozpierdol, to już raczej ostateczny - wszelkie sygnały na niebie i w Philadelphii wskazują, że kończy się proces tego intensywnego rebuildu i Sammy będzie w końcu starał się sklecić jakiś team.

Dawać k**** draft, kończyć dywagacje!

January

Wiele wskazuje na to, że Lakers chcą Okafora, a Okafor Lakers. Tylko że i tak wszystko zależy od Minnesoty.

Julius

Owszem, jest Noel, ale to by było na tyle. Dodaj tego Towsna i nadal jedyne co masz na obwodzie to przyszłe picki.

W Wolves jest trzon: Wiggins, Rubio, Lavine, Dieng, Muhammad. Brakuje akurat wysokiego z prawdziwego zdarzenia i można spać spokojnie. W Minnesocie jest dużo mniej roboty do wykonania, niż w Filadelfii.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.