Skocz do zawartości

[Liga Roto Dynasty] - sezon 2015/2016

karl

Rekomendowane odpowiedzi

Wilq:

"Slusznie. W tych zakupach bedzie wiecej przegranych niz wygranych nawet jesli tuz po odczucia moga byc odwrotne ;-)
Chociaz jest dla mnie zadziwiajace, ze czesc GMow w ogole nie brala udzialu w tym karmieniu bestii..."

Jak dla mnie wybór był jednak mocno przeciętny a jak się okazało ci, którzy mogą być istotnymi wzmocnieniami poszli za kolosalne pieniądze. Mam nadal pełny budżet, pobrałem Bargnaniego za 0 i myślę, że w kontekście całego sezonu nie będzie to zły ruch.

Wszystko się już niedługo okaże :)

No na razie wygląda na to, że fuksnęło mi się z Mahinmim ;)

Póki w Indianie będzie totalna bryndza pod koszem, dopóty pewnie go nie zdropuję. Jak musi grać Turner, że przegrywa walkę o minuty z takim klientem?

Z drugiej strony Grant na razie niewidoczny.

Edytowane przez bulek

Jak dla mnie wybór był jednak mocno przeciętny a jak się okazało ci, którzy mogą być istotnymi wzmocnieniami poszli za kolosalne pieniądze.

Zgoda, ale co szkodzilo ustawic jakas w Twojej ocenie rozsadna kwote? Zero ryzyka, a moze ktos wpasc.

BTW, bedzie ktos wrzucal przedsezonowe oczekiwania dla ligi?

Albo chociaz kto jest w grupie contenderow, a kto oglada mecze Simmonsa w NCAA?

Edytowane przez wiLQ

Temat z pensjami uaktualniony na rozpoczęcie sezonu.

BTW, bedzie ktos wrzucal przedsezonowe oczekiwania dla ligi?
Albo chociaz kto jest w grupie contenderow, a kto oglada mecze Simmonsa w NCAA?

Przedsezonowe oczekiwania ligi oględnie:

Dla mnie faworytem pozostaje Evitacre i jego MIL. W przeciwieństwie do wiLQa udało mu się nie osłabić w tym offseason i zakładając niezłe FA to na niego postawiłbym kasę. Niemniej walka o pierwsze miejsca powinna być dużo bardziej zacięta niż w zeszłym roku, zwłaszcza że mac i Szulim wykonali bardzo dobre ruchy i spokojnie mogą contenderować przy pomyślnych wiatrach.

Trade offseason to kradzież Whiteside'a przez maca. Nie wiem czy się nie pospieszyłeś z tym ruchem wiLQ : >

Ja, Ledley i Qooniu już robimy zrzutę na ESPN Player ;)

Według mnie, to Ledley nie ma po co i obstawiam go jako bounce back candidate ; )

Walka o 1 pick odbędzie się pomiędzy Zoddem, a Qooniem. Obstawiam, że K Love nie skończy sezonu w Chicago.

Jeżeli chodzi o moją drużynę - przewiduję górną połowę tabeli.

Wyszła taka sprawa : Szulim właśnie co pobrał zawodnika, czym przekroczył pensje. Zrzucił go jednak od razu i napisał do mnie na priv o sytuacji. Zgodnie z regulaminem należy mu się 30 dniowy ban na FA. 

Szczerze mówiąc żal mi trochę to robić, bo zupełnie nikt na tym nie ucierpiał. Blokuje mu ten dostęp, bo regulamin, ale według mnie powinien być przepis który pozwala obniżyć wymiar kary, jeżeli jest ku temu podstawa (np naprawienie błędu w ciągu godziny). 

Dla mnie faworytem pozostaje Evitacre i jego MIL. W przeciwieństwie do wiLQa udało mu się nie osłabić w tym offseason i zakładając niezłe FA to na niego postawiłbym kasę.

To zabrzmi bardzo nieskromnie, ale sie nie zgadzam, ze Evitacre jest faworytem ;-)

Wlasnie w tych FAsach tkwi problem bo musi wypelnic nimi spora czesc skladu i jest kolo limitu pensji co bedzie mu regularnie utrudniac zycie w pobieraniu i trejdowaniu. Oczywiscie moze wymiesc, ale przy takim zalozeniu to kazdy bedzie wygladal super! IMO mamy podobnie mocny fundament, ale ja mam lepsza glebie z tanich gosci...

Niemniej walka o pierwsze miejsca powinna być dużo bardziej zacięta niż w zeszłym roku, zwłaszcza że mac i Szulim wykonali bardzo dobre ruchy i spokojnie mogą contenderować przy pomyślnych wiatrach.

Co do maca zgoda, ale wg mnie Szulim ma chyba jeszcze za plytka druzyne zeby dolaczyc do tego grona [kontuzja Covingtona nie pomaga]. Zamiast niego jako contendera liczylbym Jazz karla i Blazers Marthinusa.

Bulek ma ciekawy fundament do punt FT%, ale chyba jeszcze troche za duzo brakuje na obwodzie.

Trade offseason to kradzież Whiteside'a przez maca. Nie wiem czy się nie pospieszyłeś z tym ruchem wiLQ : >

W jakim sensie? Bo chyba zapomniales o okolicznosciach ;-)

Wiadomo, ze trejd byl dla mnie slaby, ale do czegos takiego zmuszal limit pensji - nie dalo sie zmiescic calego core ponizej 250$ i kogos musialem rozmienic na drobne. W dodatku musial to byc dobrze blokujacy bo mialem kosmiczny overkill w tej kategorii i z tej trojki, ktora mialem to byl IMO latwy wybor.

Gdybym wiedzial, ze tyle bedziemy czekac z rozpoczeciem to moze bym poczekal dluzej z wymiana, ale to nie bylo cos na co mozna liczyc i absencje Whiteside'a w preseason nie ulatwialyby negocjacji.

Walka o 1 pick odbędzie się pomiędzy Zoddem, a Qooniem. Obstawiam, że K Love nie skończy sezonu w Chicago.

Wg mnie kolek, Zodd i Qooniu beda pickowac w Top3. 

Wyszła taka sprawa : Szulim właśnie co pobrał zawodnika, czym przekroczył pensje. Zrzucił go jednak od razu i napisał do mnie na priv o sytuacji. Zgodnie z regulaminem należy mu się 30 dniowy ban na FA. 

Szczerze mówiąc żal mi trochę to robić, bo zupełnie nikt na tym nie ucierpiał. Blokuje mu ten dostęp, bo regulamin, ale według mnie powinien być przepis który pozwala obniżyć wymiar kary, jeżeli jest ku temu podstawa (np naprawienie błędu w ciągu godziny).

Proponuje wrzucic do notek pt "propozycje zmian do omowienia w offseason". Edytowane przez wiLQ

Taa , tak to jest jak sie robi cos przez apke na telefonie :smile:
Dobrowolnie przyznałem sie do winy od razu pisząc do komisza i zgłosiłem poddanie sie karze.

Szkoda ze taka głupia pomyłka No ale zasady to zasady :smile:

Jesli jednak ktoś byłby za zmniejszeniem kary to bede wdzięczny, jesli nie No to coz :grin:

Co do projekcji eMeS - owszem traktowałem sie jako kontendera ale kontuzja RCova poki co mi w tym nie pomaga :grin:

Edytowane przez Szulim

IMO mamy podobnie mocny fundament, ale ja mam lepsza glebie z tanich gosci...

To musimy zacząć od tego, że według mnie Lawson i Pierce to są w tym sezonie właśnie tani goście. Przez co druga część cytowanego zdania staje się prawdziwa, natomiast ze szkodą dla pierwszej ; ) 

Co do maca zgoda, ale wg mnie Szulim ma chyba jeszcze za plytka druzyne zeby dolaczyc do tego grona [kontuzja Covingtona nie pomaga]. Zamiast niego jako contendera liczylbym Jazz karla i Blazers Marthinusa.

Bulek ma ciekawy fundament do punt FT%, ale chyba jeszcze troche za duzo brakuje na obwodzie.

Szulim ma Davisa i całkiem sporo innych dobrych assetów. To z miejsca sprawia, że jest groźny. Co do reszty się zgadzam. Na pewno powalczą z Tobą o drugie miejsce (  :nevreness: )

Gdybym wiedzial, ze tyle bedziemy czekac z rozpoczeciem to moze bym poczekal dluzej z wymiana, ale to nie bylo cos na co mozna liczyc i absencje Whiteside'a w preseason nie ulatwialyby negocjacji. 

Whiteside bardzo szybko został przez Ciebie wymieniony. Wiadomo było, że przynajmniej po drafcie zaczynamy sezon.

W jakim sensie? Bo chyba zapomniales o okolicznosciach ;-)

Wiadomo, ze trejd byl dla mnie slaby, ale do czegos takiego zmuszal limit pensji - nie dalo sie zmiescic calego core ponizej 250$ i kogos musialem rozmienic na drobne. W dodatku musial to byc dobrze blokujacy bo mialem kosmiczny overkill w tej kategorii i z tej trojki, ktora mialem to byl IMO latwy wybor.

Wszystko się zgadza, tyle że ten sam Whiteside został wymieniony na Conleya potem przez maca. Gdybyś taki trade pyknął, a jak się okazuje, było to w zasięgu, to można byłoby spuścić lawsona, co (oczywiście wymądrzając się z perspektywy czasu i biorąc pod uwagę moją kiepską opinię o lawsonie ) było myślę lepszą taktyką.

To musimy zacząć od tego, że według mnie Lawson i Pierce to są w tym sezonie właśnie tani goście. Przez co druga część cytowanego zdania staje się prawdziwa, natomiast ze szkodą dla pierwszej ; )

Hmmmm, czyli uwazasz, ze roznica w fundamentach jest wieksza na korzysc Evita niz w glebi na moja? 

Szulim ma Davisa i całkiem sporo innych dobrych assetów. To z miejsca sprawia, że jest groźny.

Wg mnie to za malo. Jak wlasnie bolesnie sie przekonuja Pelikany nie da sie wygrywac kilkoma zawodnikami na krzyz nawet jak sie ma takiego wymiatacza jak Antek w skladzie.

Whiteside bardzo szybko został przez Ciebie wymieniony. Wiadomo było, że przynajmniej po drafcie zaczynamy sezon.

Zawodnik specyficzny, ktory malo komu pasuje, wiec popyt byl maly... IMO trzeba bylo klepac co jest na stole, a nie czekac. BTW, ironia sytuacji, ze sam Kosta zaczal lepiej od Hassana ;-)

Wszystko się zgadza, tyle że ten sam Whiteside został wymieniony na Conleya potem przez maca. Gdybyś taki trade pyknął, a jak się okazuje, było to w zasięgu,

Przyznaje, ze mnie zabolalo jak zobaczylem tamten trejd za Conleya, ze na niego nie wpadlem, ale jak sobie policzylem pensje to nie bylo mnie stac na taki ruch bez wywalania polowy skladu [co dla mnie nie wchodzilo w gre].

to można byłoby spuścić lawsona, co (oczywiście wymądrzając się z perspektywy czasu i biorąc pod uwagę moją kiepską opinię o lawsonie ) było myślę lepszą taktyką.

Wlasnie tu decyduje ta kiepska opinia, jak uwazasz go za leszcza to lepiej bylo wypchnac za cokolwiek, ale wg mnie byloby bledem sprzedawanie Lawsona gdy jego wartosc byla historycznie niska.

Hmmmm, czyli uwazasz, ze roznica w fundamentach jest wieksza na korzysc Evita niz w glebi na moja? 

Zdecydowanie.

Wg mnie to za malo. Jak wlasnie bolesnie sie przekonuja Pelikany nie da sie wygrywac kilkoma zawodnikami na krzyz nawet jak sie ma takiego wymiatacza jak Antek w skladzie.

IMO Szulim ma więcej niż kilku zawodników na krzyz. Mówię tylko, że niedaleko mu do contendera.

IMO trzeba bylo klepac co jest na stole, a nie czekac

Wlasnie tu decyduje ta kiepska opinia, jak uwazasz go za leszcza to lepiej bylo wypchnac za cokolwiek, ale wg mnie byloby bledem sprzedawanie Lawsona gdy jego wartosc byla historycznie niska.

Różnica podejść, co GM to inny sposób, dlatego też wymieniamy się opiniami. Moja niestety jest taka, że nie jestem wielkim fanem tego ruchu z Whitesidem. No ale wiadomo, gdzieś tam daleko w tle dopuszczam możliwość pomyłki ; )

BTW, ironia sytuacji, ze sam Kosta zaczal lepiej od Hassana ;-)

Jak zajrzysz do tabeli to zobaczysz, że raczej trzymam kciuki za to, żeby produkcje z pierwszych kolejek lekko uległy zmianie ; ) A sam Kosta chyba trafił znowu na ławę.

czy w ramach taryfy ulgowej moge dostac 30 dni bana na FA ale pozostać z pobranym Joe Youngiem ? Bardzo prosze :smile:

Ja takiej decyzji nie mogę podjąć. Musiałbyś dostać jakiś pozytywny feedback od ligi, a patrząc na brak zainteresowania, trochę czarno to widzę. Ale jest duża szansa że Young będzie na FA jak wrócisz na rynek, bo właśnie wypadł z rotacji ; )

wiLQ:

Zamiast niego jako contendera liczylbym Jazz karla i Blazers Marthinusa.

Raczej nie, miałem swoją szansę w tamtym roku i jej nie wykorzystałem z różnych przyczyn. Nie wydaje mi się abym w tym roku miał być mocniejszy. Zobaczę jak będzie wyglądał początek sezonu, możliwe jednak, że będę zmuszony mocno przebudować skład.

czy w ramach taryfy ulgowej moge dostac 30 dni bana na FA ale pozostać z pobranym Joe Youngiem ? Bardzo prosze :smile:

Skoro komisz pyta o opinie innych to wspomne, ze jestem przeciw. 

Zreszta tego Younga sobie pobierzesz za te 30 dni ;-)

Zdecydowanie.

Poczatek sezonu niestety zgadza sie z Toba ;-)

IMO Szulim ma więcej niż kilku zawodników na krzyz. Mówię tylko, że niedaleko mu do contendera.

"Niedaleko do contendera" to co innego od bycia contenderem ;-) Przeciez to tier nizej!

Moja niestety jest taka, że nie jestem wielkim fanem tego ruchu z Whitesidem.

Z gory zakladalem, ze przegram ta wymiane, ale nie korzystasz tu przypadkiem z dodatkowych informacji?

Pozniejszy trejd z Conleyem powoduje, ze ruch wyglada duzo gorzej bo latwiej klecic alternatywne plany.

Raczej nie, miałem swoją szansę w tamtym roku i jej nie wykorzystałem z różnych przyczyn. Nie wydaje mi się abym w tym roku miał być mocniejszy. Zobaczę jak będzie wyglądał początek sezonu, możliwe jednak, że będę zmuszony mocno przebudować skład.

Byles czwarty! Nie musisz byc mocniejszy by byc contenderem...

ale jesli planujesz przebudowe skladu to trzeba bylo wczesniej wspomniec to bym Cie tam nie umiescil ;-)

Dzięki czujności wiLQa udało się wyłapać błędy w salaries :

Felton kosztuje $6

McGee $7

McRoberts $14

wszystkie zmiany zostały uwzględnione na stronie z pensjami i w pliku do pobrania.

Btw nie znalazłem narzędzia którym mógłbym przetransferować picki z jednej drużyny do drugiej na stronie Y! Czy ktoś coś wie na ten temat?

Btw nie znalazłem narzędzia którym mógłbym przetransferować picki z jednej drużyny do drugiej na stronie Y! Czy ktoś coś wie na ten temat?

Pewnie nie bo malo kto gra w ligach z taka opcja.

Wg mnie wazniejsze sa zapiski Twoje i w watku z pensjami bo na Yahoo moga znikac miedzy sezonami.

Takze w razie czego sprawdzaj czy nikt nie sprzedaje picku, ktorego nie ma ;-)

Takze w razie czego sprawdzaj czy nikt nie sprzedaje picku, ktorego nie ma ;-)

Jasna sprawa. Tak czy inaczej przypominam żeby pamiętać o różnicach pomiędzy prawdą, a yahoo, żeby nikt się nie przejechał.

Btw Jeżeli ktoś ma problem z punktami, trójkami lub FT% zapraszam po K-Marta.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.