Skocz do zawartości

Polska scena polityczna w Internecie

Findek

Rekomendowane odpowiedzi

Jak dla mnie lepsze było to, że w Polsce 16-letni chłopcy powinni sami chodzić do ginekologa.

Petru mi zaimponował,. w sytuacji kiedy koleżanka świeżo po rozwodzie potrzebowała "męskiego ramienia" zachował się jak na faceta przystało.,"Wszystkie Ryski to porządne chłopy ".,Takiemu warto zaufać, a takiemu co ma 67 i jeszcze nie zamoczył to strach psa pod opiekę zostawić., 

Takiemu warto zaufać, a takiemu co ma 67 i jeszcze nie zamoczył to strach psa pod opiekę zostawić.,

co ma jedno wspólnego z drugim? poza tym nawet jeśli byłaby to prawda, to raczej dobrze świadczy o człowieku, że potrafi się tak kontrolować zamiast ulegać prymitywnym popędom.

co ma jedno wspólnego z drugim? poza tym nawet jeśli byłaby to prawda, to raczej dobrze świadczy o człowieku, że potrafi się tak kontrolować zamiast ulegać prymitywnym popędom.

Nie żeby to miało znaczenie?

Ale uważasz że nauka Kościoła namawia nas byśmy ulegali prymitywnym popędom?

I już tak poważnie uważasz seks za prymitywny popęd? A jedzenie np takim nie jest? Gdzie stawiasz granice? Co jest prymitywnym popędem a co jest cywilizowanym popędem?

I już tak poważnie uważasz seks za prymitywny popęd? A jedzenie np takim nie jest? Gdzie stawiasz granice? Co jest prymitywnym popędem a co jest cywilizowanym popędem?

W naszej kulturze uważa się romans żonatego mężczyzny, ojca dwójki dzieci z koleżanką z pracy za uleganie prymitywnym popędom. Zapewniam, że nauka Kościoła do tego nie namawia.

No i nie ma co dyskutować z ludźmi, którzy uważają, że brak żony to jakaś dyskwalifikująca z życia publicznego przywara. Tylko prymitywy posługują się takimi argumentami w dyskusji politycznej.

jedzenie też jest, a np. popęd za wiedzą nie jest prymitywny ;]

z nauką kościoła to nie wiem, o jaki punkt z KK ci chodzi?

jedzenie też jest, a np. popęd za wiedzą nie jest prymitywny ;]

z nauką kościoła to nie wiem, o jaki punkt z KK ci chodzi?

O ten, że są za prokreacją a więc tym samym za tym byśmy ulegali temu prymitywnemu popędowi a nie powstrzymywali sie przed nim

W naszej kulturze uważa się romans żonatego mężczyzny, ojca dwójki dzieci z koleżanką z pracy za uleganie prymitywnym popędom. Zapewniam, że nauka Kościoła do tego nie namawia.

No i nie ma co dyskutować z ludźmi, którzy uważają, że brak żony to jakaś dyskwalifikująca z życia publicznego przywara. Tylko prymitywy posługują się takimi argumentami w dyskusji politycznej.

Fluber ale nie odnoszę się do tego ani nie porównuje - i nie pamiętam bym dyskwalifikował kogoś za brak żony. Czy brak dzieci..

Ale wg kościoła brak dzieci nie jest wskazany - tylko o ten punkt mi chodziło

O ten, że są za prokreacją a więc tym samym za tym byśmy ulegali temu prymitywnemu popędowi a nie powstrzymywali sie przed nim

no to są, ale też nie do końca w ten sam sposób, bo celem jest rozmnażanie a nie czerpanie przyjemności (stąd taki sprzeciw wobec antykoncepcji). jak to się odnosi do prymitywnego popędu?

Edytowane przez lorak

Fluber ale nie odnoszę się do tego ani nie porównuje - i nie pamiętam bym dyskwalifikował kogoś za brak żony. Czy brak dzieci..

Ale wg kościoła brak dzieci nie jest wskazany - tylko o ten punkt mi chodziło

Kościół jest za prokreacją, tylko w jednym przypadku, więc to co piszesz to bzdura, po drugie nie sądzę, żeby wyjazd pana Petru do Portugalii na Sylwestra odbył się w celu prokreacyjnym

Skąd bierzesz takie rewelacje, że w KK brak dzieci nie jest wskazany? Czy papież o tym wie? Może jeszcze nie jest za późno?

Kościół jest za prokreacją, tylko w jednym przypadku, więc to co piszesz to bzdura, po drugie nie sądzę, żeby wyjazd pana Petru do Portugalii na Sylwestra odbył się w celu prokreacyjnym

Skąd bierzesz takie rewelacje, że w KK brak dzieci nie jest wskazany? Czy papież o tym wie? Może jeszcze nie jest za późno?

Ręce mi opadają przy Tobie

Co Ty mi już drugi raz wyjeżdżasz z Petru?

Czy ja coś pisałem o tym że jego wyjazd jest uszanowany przez naukę Kościoła? W ogóle o nim nie wspominałem . Tak jak nie wspominałem nic o dyskryminowaniu kogoś przez brak żony

A Ty już drugi raz odpisujesz na mój post z uwagi nie na temat - więc albo czytaj uważnie zanim odpiszesz albo konkretnie pokaż mi punkty w których

A - piszę coś o Petru

B - dyskrimunuje kogoś za brak żony

A tak na marginesie to czy Ty byłeś w łóżku PEtru że wiesz że oni uprawiali seks? Nie byłeś nigdy na wyjeździe z koleżanką z którą nie uprawiałeś seksu a po prostu czerpałeś radośc z rozmowy?

no to są, ale też nie do końca w ten sam sposób, bo celem jest rozmnażanie a nie czerpanie przyjemności (stąd taki sprzeciw wobec antykoncepcji). jak to się odnosi do prymitywnego popędu?

Jezu Lorak a jak Ty odczytujesz słowo  - A tak już na poważnie? Bo dla mnie to oznacza że pierwsze dwa zdania były z przymruzeniem oka

Niemniej chodzi mi o to, że dla KK seks nie jest prymitywnym odruchem a jest aktem prokreacji.

Poza tym seks nie jest prymitywnym popędem

Oczywiście można uprzedmiotowić , można uprawiać seks bez uczuć i to rzeczywiście może być dla kogoś slabe np dla mnie jest

Ale zazwyczaj jest to wspólna decyzja osób wynikają z ich uczuć jako coś co ich dopełnia

Jezu Lorak a jak Ty odczytujesz słowo  - A tak już na poważnie? Bo dla mnie to oznacza że pierwsze dwa zdania były z przymruzeniem oka

pisałem to na poważnie. i nie wiem w ogóle po co w to mieszasz kościół, bo mowa była o czymś innym. odnosiłem się przecież do robienia argumentu z tego, że ktoś "nie zamoczył". co jest słabe, bo popęd seksualny jest w nas zaprogramowany przez naturę/boga/jaszczury, a więc raczej należy chwalić tych, którzy temu programowi potrafią się oprzeć, a już na pewno nie można robić z tego argumentu za/przeciw, bo tak jesteśmy skonstruowani, że byle idiota potrafi "zamoczyć". ale żeby się temu oprzeć, to już niewielu ma wystarczająco silną wolę (i stąd między innymi  czystość w wielu kulturach jest cnotą).

Edytowane przez lorak

Oczywiście, że posiadanie dzieci to jest błogosławieństwo a rola matki jest szczególna w rozumieniu katolickim. I dobrze. Ale nigdzie nie jest napisane, że kobieta musi być matką bo jak nie to jest bee. Skąd takie mity o chrześcijaństwie ludzie biorą to nie wiem.

pisałem to na poważnie. i nie wiem w ogóle po co w to mieszasz kościół, bo mowa była o czymś innym. odnosiłem się przecież do robienia argumentu z tego, że ktoś "nie zamoczył". co jest słabe, bo popęd seksualny jest w nas zaprogramowany przez naturę/boga/jaszczury, a więc raczej należy chwalić tych, którzy temu programowi potrafią się oprzeć, a już na pewno nie można robić z tego argumentu za/przeciw, bo tak jesteśmy skonstruowani, że byle idiota potrafi "zamoczyć". ale żeby się temu oprzeć, to już niewielu ma wystarczająco silną wolę (i stąd między innymi czystość w wielu kulturach jest cnotą).

Przecież ja pisałem z przymrużeniem oka.

Akurat cnotą byłoby gdyby mial propozycje i im odmówił. Sam fakt bycia prawiczkiem może wynikać z wielu aspektow.

Braku uczuc

braku atrakcyjność

z nieśmiałości

Nie widzę za bardzo czemu czemu dla Ciebie to akurat powód do chwały

Zasadniczo zdrada jest aktem podłym i nie zasługuje na pochwale. Ale bycie starym kawalerem choc tez powodem do dumy nie jest. Z tym ze nie ma co porównywać

Masakra Panowie. Rozumiem, ze polska polityka jest na dnie, ale zebyscie do wyra juz wchodzili. :)

Tym bardziej, ze dzisiaj wazny dzien, piatek 13-go i ratingi Polski.

PS. Ely3, 3maj sobie artykulik.

http://businessinsider.com.pl/finanse/rating-polski-moodys-i-fitch-decyduja/mrgtjlg?utm_source=onet.pl&utm_medium=referral&utm_campaign=sg_right

A tak na marginesie to czy Ty byłeś w łóżku PEtru że wiesz że oni uprawiali seks? Nie byłeś nigdy na wyjeździe z koleżanką z którą nie uprawiałeś seksu a po prostu czerpałeś radośc z rozmowy?

Akurat cnotą byłoby gdyby mial propozycje i im odmówił. Sam fakt bycia prawiczkiem może wynikać z wielu aspektow.

Braku uczuc

braku atrakcyjność

z nieśmiałości

Zasadniczo zdrada jest aktem podłym i nie zasługuje na pochwale. Ale bycie starym kawalerem choc tez powodem do dumy nie jest. Z tym ze nie ma co porównywać

#Podwójne standardy. 

Żonaty mężczyzna nie wyjeżdża na Sylwestra do Portugalii z koleżanką porozmawiać i nawet jeżeli tylko rozmawiali, to takie rzeczy się w naszej kulturze piętnuje. Kropka.

Z jednej strony pytasz, czy byłem w łóżku z Petru, z drugiej podajesz prawdopodobne diagnozy stanu Kaczyńskiego, które są chyba wzięte z kosmosu. Bycie starym kawalerem nie jest z pewnością powodem do negatywnych komentarzy. Może Jarosław ma silne skłonności homoseksualne, z którymi walczy przez całe życie? Co to ma do jego kwalifikacji, jako polityka? To nie ma żadnego, najmniejszego związku.

Niemniej chodzi mi o to, że dla KK seks nie jest prymitywnym odruchem a jest aktem prokreacji.

Poza tym seks nie jest prymitywnym popędem

Oczywiście można uprzedmiotowić , można uprawiać seks bez uczuć i to rzeczywiście może być dla kogoś slabe np dla mnie jest

Ale zazwyczaj jest to wspólna decyzja osób wynikają z ich uczuć jako coś co ich dopełnia

KK uważa, ze seks nie jest prymitywnym odruchem, kiedy uprawia się go z żoną i wcale nie musi być aktem prokreacji. Naprawdę KK nie ma nic przeciwko uprawianiu seksu przez bezpłodne małżeństwa.

Popęd seksualny jest prymitywnym odruchem. Nie wiem, gdzie postawić granicę między poddaniu się prymitywnemu odruchowi, a uprawianiu seksu z uczucia.

lol jaki temat

#teamMaryja czy #teamMariaMagdalena? :grin:

Jezus był w obu teamach, ale nakazał Marii Magdalenie zmianę stylu życia, nie pochwalał tego, co robiła.

Braku uczuc

braku atrakcyjność

z nieśmiałości

owszem, może wynikać z tych czynników, ale jest to rzadkość, bo nawet dla osób z tymi cechami "zamoczenie" nie jest problemem, gdyż w ostateczności można przecież zapłacić - kwestia ich chęci. generalnie dużo trudniej jest się oprzeć temu popędowi i dlatego - co raz jeszcze podkreślam, bo to jest sedno - nie ma co tego gloryfikować i robić argumentu przeciw, szczególnie że osoba o takiej pozycji jak Kaczyński na pewno nie miałaby z tym problemu jeśli by wyraziła taką wolę.

#Podwójne standardy. 

Żonaty mężczyzna nie wyjeżdża na Sylwestra do Portugalii z koleżanką porozmawiać i nawet jeżeli tylko rozmawiali, to takie rzeczy się w naszej kulturze piętnuje. Kropka.

Z jednej strony pytasz, czy byłem w łóżku z Petru, z drugiej podajesz prawdopodobne diagnozy stanu Kaczyńskiego, które są chyba wzięte z kosmosu. Bycie starym kawalerem nie jest z pewnością powodem do negatywnych komentarzy. Może Jarosław ma silne skłonności homoseksualne, z którymi walczy przez całe życie? Co to ma do jego kwalifikacji, jako polityka? To nie ma żadnego, najmniejszego związku.

Jakiego KAczyńskiego???? Pisze cały czas ogólnie o samym braku zamoczenia jako powodzie do chwaly

Zadaje ci już trzeci raz pytanie byś wskazał mi punkty w którym ja wspominam o czymś co Ty mi zarzucasz

Więc po raz trzeci cierpliwie zapytam

A - gdzie ja robię zarzut KAczyńskiemu że go to dyskwalifikuje - pokaż mi choć jeden fragment bo drugi raz sie odnosisz i mam wrażenie że masz problem z czytaniem albo ja z pamięcią - konkretnie pokaż mi gdzie to zarzucam bo wymyślasz i to grubo

B - pokaż mi gdzie ja pochwalam PEtru bo znów konfabulujesz i robisz zarzuty z rzeczy których nie napisałem

Więc konkretnie odpisz mi z cytatami gdzie ja dyskwalifikuje KAczyńskiego i gdzie pochwalam działanie PEtru - Konkretnie

Wyjazd z kobietą jest aktem złym? Naprawdę ? Czymś złym jest zdrada a skoro to się odbyło w Sylwestra to albo małżeństwo Ryszarda już nie istnieje albo to było konsultowane z żoną. Stawiam na to pierwsze bo raczej nikt nie zdradza  w ten sposób w taki dzień

Więc po raz trzeci cierpliwie zapytam

A - gdzie ja robię zarzut KAczyńskiemu że go to dyskwalifikuje - pokaż mi choć jeden fragment bo drugi raz sie odnosisz i mam wrażenie że masz problem z czytaniem albo ja z pamięcią - konkretnie pokaż mi gdzie to zarzucam bo wymyślasz i to grubo

B - pokaż mi gdzie ja pochwalam PEtru bo znów konfabulujesz i robisz zarzuty z rzeczy których nie napisałem

Przecież cała dyskusja odnosi się do postu mayora...

Petru mi zaimponował,. w sytuacji kiedy koleżanka świeżo po rozwodzie potrzebowała "męskiego ramienia" zachował się jak na faceta przystało.,"Wszystkie Ryski to porządne chłopy ".,Takiemu warto zaufać, a takiemu co ma 67 i jeszcze nie zamoczył to strach psa pod opiekę zostawić., 

O właśnie tego

owszem, może wynikać z tych czynników, ale jest to rzadkość, bo nawet dla osób z tymi cechami "zamoczenie" nie jest problemem, gdyż w ostateczności można przecież zapłacić - kwestia ich chęci. generalnie dużo trudniej jest się oprzeć temu popędowi i dlatego - co raz jeszcze podkreślam, bo to jest sedno - nie ma co tego gloryfikować i robić argumentu przeciw, szczególnie że osoba o takiej pozycji jak Kaczyński na pewno nie miałaby z tym problemu jeśli by wyraziła taką wolę.

Akurat tego nie wiemy czy jest prawiczkiem. Chyba że masz takie dane albo źródło

Wiemy tylko tyle że jest starym kawalerem i dla mnie on jest osobą która z jakiegoś powodu nieznanego mi nigdy nie była zdolna do ząłożenia rodziny - Czy to jest chwalebne nie sądze. I nie róbmy z tego cnoty.

Czy to ma znaczenie w dyskusji politycznej - żadnego - tak zresztą jak ewentualna zdrada Petru

Życie prywatne polityków nie przekłada sie na ich ocenę jako politykę poza oczywiście czynami niezgodnymi z polskim prawem.

Tak sobie teraz pomyślałem, że cel może być inny. Jasne oświadczenie TK, że nie może badać zgodności uchwał sejmowych z Konstytucją i raz na zawsze zamknięcie tego typu spraw, aby opozycja już nie mogła skarżyć do TK uchwał PIS-u.

• ely3 zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.