Skocz do zawartości

Polska scena polityczna w Internecie

Findek

Rekomendowane odpowiedzi

jakie plany?brunon k. second coming?

ten komiks  jako skecz widziałem w wykonaniu Rewińskiego, na kabaretonie bodaj 96. nie rozumiałem wtedy o co kaman

wiesz, to nie chodzi o to ile lat daje Ci "amnestię"

bardziej mi chodzi o to, czemu tak późno? wcześniej, jak dana osoba była lepszego zdrowia/młodsza to broniła się skuteczniej, było jej żal bo"za długo by siedziała" ? miała zbyt dobrych obrońców? władza danego państwa była niezbyt skuteczna w dochodzeniu prawdy?

szczerze - to mię się wydaję, że najciekawszą "karą" by było wsadzić takiego byłego strażnika do jednego pomieszczenia z ofiarami auschwitz, które przeżyły. by mogły podzielić się spostrzeżeniami ze swym oprawcą. karanie per sąd na więzienie, grzywny czy zniesławienie -  dla starego człeka to raczej słaby bat. ale rozmowa oprawcy z ofiarą może mieć dużo ciekawsze skutki. + to dana osoba skrzywdzona wymierza "karę" - krzyki wnuków, rodzin rozumiem po części. ale wolę by oprawca był karany z ręki ofiary

a to, że nie udało się czegoś udowodnić komuś "za życia" - i karę wymierza się człekowi stojącemu niemal nad grobem, to tak średnio mi się widzi.

Aha czyli podał jakieś dane które wskazywaly na przekłamanie i to go czyni wiedzącym co mówi kandydatem na prezydenta :smile:

Swego czasu Lepper miał dokumentów cały stos i Talibów w Klewkach..

wszyscy się z chłopaka śmieli a miał rację. !

znaczy się odnośnie talibów

Nie uzylem zwrotu "wie co mowi" tylko napisałem, ze wie co chce powiedziec. Czujesz roznice? Dominowal nad dziennikarzami. To wlasnie charyzma i zdolnosci retoryczne. Serafin i Lewicka zostaly zjedzone. Byly przerazone i nie mialy wiedzy zeby sie czy to retorycznie czy merytorycznie odgryzc. Od razu je ustawil w pozycji obroncow rzadzaych klik i punktowal. Wrobel tylko nie dal sie zbic z pantałyku.

O wtf?

Czuję co czuję, ale kurfa po tym co zarzucił mętlik. To widze że koleś na wejściu obraża prowadzącą program i calą stację telewizji. Mówi, żeby dawać kamerę na Niego bo ma książkę i brakiem kultury nie słucha przeporowadzającej wywiad. Nie odpowiada na pytania tylko głosi hasła z nizin społecznych z rodzaju teorii spiskowych. 

I tak non toper z gorszą retoryką niż Kononowicz który olaboga też wiedział co chciał powiedzieć. Nie bedzie papierosów i nie będzie niczego! Bedzie Klaun to będzie bomba atomowa, ale mamy być neutralni :D

Ni huhu to co pokazal nie oznacza dominacji nad dziennikarzem. gdyby zabrał ów Pani prowadzącej papiey i rzucił w górę to może już by było lepiej.

taki kolo powinien być poza wszelakimi mediami. Bo ani śmieszny ani normalny.

Apropos to ja spać nie mogłem i bałem się że meczu Spurs nie bedzie bo paru motocyklistów chciało wjechac na polskie drogi!

wszyscy się z chłopaka śmieli a miał rację. !

znaczy się odnośnie talibów

Ja tylko byłem pewien że On był pewien :D

a to, że nie udało się czegoś udowodnić komuś "za życia" - i karę wymierza się człekowi stojącemu niemal nad grobem, to tak średnio mi się widzi.

pozostaje mi cieszyć się, że nie jesteś prawodawcą

a co do leppera to przecież on mówił, że tam jakimś koksem talibowie handlują, wąglik do wody wrzucają i inne historie, co to ma do rzeczy? chyba, że dla beki to napisałeś, kelner

wywiad z braunem obejrzałem, ten co ktoś go tu wrzucił - przecież on zdeptał tę babeczkę, że aż przykro było patrzeć

W wywiadze chodzi o to, żeby deptać prowadzącego? Bo mniej więcej do tego ograniczają się występy tego pana w telewizji.

Facet jest personifikacją typowego internetowego trolla. Pluje na wszystko dookoła jak tylko daje mu się szansę wypowiedzieć.

Trudno się dziwić, że ma poparcie w internecie.

No nie kumasz. Bo on zrealizował swoje cele. Co z tego ze w taki sposób. Powiedzial co chcial powiedzieć nie dal sie się wyciągnąć w pi****lenie o niczym czy innych wilkach z kamczatki. A prowadzaca byla bezslina bo byla cienka i merytorycznie i erystycznie nie byla w stanie wejsc w zaden spor. k**** skad biora takich ludzi do tv. Braun jest wygranym.

Nie oceniam tego co mowil tylko czy powiedzial co chcial. Ja chce w mediach twardej konfrontacji nawet najbardziej kontrowersyjnych pogladow a nie lizania sie politykow i pseudodziennikarzy po fiutach. W TOK fm jak Braun wymienil pare szczegolow z Muzem Holocaustu czy pare nazwisk , ktore czuwaja nad trwaniem tego c***owego systemu w naszym kraju, to ich przymurowalo nikt nie zaprzeczal. No Wrobel sie odgryzl ze nie jest masonem i jest dluzej prawicowcem.

https://m.youtube.com/watch?v=WalNPHPWy0g

Nosz kurna to ja bym tez jako kandydat wlazł i gadal o spurs a dziennikarz by mi nie przerwał to byłbym wygranym!

Jakby taki byl twoj program polityczny to bylbys.

Trzeba miec troche oleju w glowie i jaja zeby np. przerwac wypowiedz, powiedziec w kilku zdaniach ze ktos pierdoli farmazony albo wejsc z nim w spor.

W wywiadze chodzi o to, żeby deptać prowadzącego? Bo mniej więcej do tego ograniczają się występy tego pana w telewizji.

Facet jest personifikacją typowego internetowego trolla. Pluje na wszystko dookoła jak tylko daje mu się szansę wypowiedzieć.

Trudno się dziwić, że ma poparcie w internecie.

Wywiad powinien miec cos z dyskusji. Niektorzy przyzwaczaili sie ze to pi****lenie oczywistosci z usmiechem i unikanie kontrowersyjnych pogladow. Braun depcze bo naprzeciw dostal wycieraczke a nie dziennikarke.

No nie. Wywiad jest po to, żeby maksymalnie dużo wyciągnąć od rozmówcy, a nie żeby go gnoić jak np. TW Stokrotka czy tam Monika Olejnik.

Merkel nie ma bomby.

Nie musi. Niemcy władają UE i mają silną armię. Poza tym JESZCZE nie ma. Niemcy posiadają niesamowicie rozwinięty przemysł nuklearny, mają chyba 22 elektrownie jądrowe, mogą wytwarzać reaktory i wzbogacony uran. Zresztą już od dawna mówi się, że nasi sąsiedzi podjęli prace nad rozwojem całego wachlarza broni jądrowej.

I myślisz, że posiadając bombę atomową nagle wszyscy zaczną się z nami liczyć? Że jej posiadanie zmieni COKOLWIEK. 

Tak. Zresztą w tego rodzaju broni nie chodzi o to, żeby z niej korzystać, a o to, żeby jeżeli ktoś nam zagrozi to ją posiadać. Znane powiedzenie mówi - jeżeli chcesz pokoju to bądź przygotowany do wojny. Silna armia zawsze potrafi zniechęcić agresorów.

Swoją drogą Braun niby taki oszołom, a jedyne co potrafiliście wygarnąć przeciwko niemu to opinię (z którą można się nie zgadzać, ale nie czyni go ona oszołomem) o posiadaniu broni jądrowej :D

Nie wiem o jakim wywiadzie mowa. O tym śmiesznym programie przy kawie? No sorry, ta dziennikareczka chciała z nim gadać o jakichś motocyklistach z Rosji :grin:  Faktycznie, ważny temat z punktu widzenia niszowego kandydata.

Zresztą właśnie to jest taka metoda. Same pierdoły zapodać do dyskusji, najlepiej jeszcze pokłócić się o to i podzielić ludzi na tych, którzy są za i przeciw jakimś duperelom, a w Polsce nie będzie się lepiej/bezpieczniej żyło od tego. PODATKI, GOSPODARKA, ew. OBRONNOŚĆ a nie jakieś bzdety.

BTW, to jest stare mapa, ale wpadła mi pod mychę akurat. Ale Polaczki nie mogą mieć elektrowni atomowej bo to nieładnie względem sąsiadów, którzy się boją, bo to niebezpieczne :panda:

rozmieszczenie.jpg

Edytowane przez andy13

Nie musi. Niemcy władają UE i mają silną armię. Poza tym JESZCZE nie ma. Niemcy posiadają niesamowicie rozwinięty przemysł nuklearny, mają chyba 22 elektrownie jądrowe, mogą wytwarzać reaktory i wzbogacony uran. Zresztą już od dawna mówi się, że nasi sąsiedzi podjęli prace nad rozwojem całego wachlarza broni jądrowej.

nie mają silnej armii. Niemcy są praktycznie rozbrojone ale nie to chodzi. racja, że ich potencjał przemysłowy jest idealnie przygotowany aby momentalnie przejść na przemysł zbrojeniowy oraz oczywiście są wielki eksporterem broni.

Braun to czysty populista, nie mam pojęcia jak może imponować. nie chciałbym go jako prezydenta, nie chciałbym go jako prezydenta, ba , nie chciałbym go nawet jako mojego kierownika w pracy.

Populista to fajne hasło. A dlaczego Twoim zdaniem jest nim Braun? :smile: Chociaż kilka argumentów.

BTW, SJP podaje, że populizm to "popieranie lub lansowanie idei, zamierzeń, głównie politycznych i ekonomicznych, zgodnych z oczekiwaniami większości społeczeństwa w celu uzyskania jego poparcia i zdobycia wpływów lub władzy". Czyli krótko mówiąc, "nikt wam nie da tle, ile ja wam naobiecuję". Tylko gdzie tutaj Braun?

Edytowane przez andy13

Tak. Zresztą w tego rodzaju broni nie chodzi o to, żeby z niej korzystać, a o to, żeby jeżeli ktoś nam zagrozi to ją posiadać. Znane powiedzenie mówi - jeżeli chcesz pokoju to bądź przygotowany do wojny. Silna armia zawsze potrafi zniechęcić agresorów.

Łola boga, jak to zobaczyłem, specjalnie u kumpla się zalogowałem na lapka by Ciebie zjechać.

Znane powiedzienie pochodzi ze starożytnej Grecji. Minęło już kilkadziesiąt wieku od jego powstania i świat się zmienił.

Z broni atomowej nie można korzystać, to jeden z głównych problemów. Dlatego za wyjątkiem 1945 przez 70 lat nie została wykorzystana. Po pierwsze - korzystanie z niej wymagane spełnienia pewnych warunków, których spełnienie jest cholernie ciężkie. Trzeba mieć możliwość skorzystania z niej, czyli potrzeba mieć sprzęt do tego. Inaczej tego nie przetransportujemy. Po drugie - trzeba mieć pewność, że inny kraj nie przeprowadzi mocniejszej odpowiedzi. Po trzecie - trzeba wiedzieć, że nie spotka się użycie broni jądrowej z masowym ciężkim potępieniem własnego społeczeństwa i innych państw. Wiesz ile państw spełnia te warunki? Możliwe, że jedno - unia marsjańska.

Broni atomowej obecnie użyć nie można, a w związku z tym - posiadanie jej jedyne co zmienia to notkę na wikipedii.

Trzeba być idiotą by się nabrać na taki szlogan.

Populista to fajne hasło. A dlaczego Twoim zdaniem jest nim Braun? :smile: Chociaż kilka argumentów.

BTW, SJP podaje, że populizm to "popieranie lub lansowanie idei, zamierzeń, głównie politycznych i ekonomicznych, zgodnych z oczekiwaniami większości społeczeństwa w celu uzyskania jego poparcia i zdobycia wpływów lub władzy". Czyli krótko mówiąc, "nikt wam nie da tle, ile ja wam naobiecuję". Tylko gdzie tutaj Braun?

Po pierwsze kandyduje na urząd prezydenta. Czyli na funkcje reprezentacyjną z symbolicznymi elementami władzy plus możliwością legalnej korupcji czyli dawania stołków w Kancelarii.

Po drugie nic nie mówi o kompetencji prezydenta, tylko o wizji swojej państwa. Jego wizja czyli monarchia oparta na kościele oraz bombie atomwej to science-fiction.

Po trzecie, ja rozumiem, że może ująć kogoś swoim patriotyzmem, ale patriotą jest każdy na swój sposób. 

Po czwarte, nie wiem.

Jakie argumenty? w sumie nie wiem od czego zacząć.

dla mnie dlatego śmieszne i banalne są partie typu Korwin, Braun,RN czy nawet PiS (chociaż odszedł od tej retoryki chociażby w sprawie lustracji), które cały czas żyją 89 rokiem.

Gdzie byli wtedy?

Dostali w dupę, podkulili ogon, byli za słabi a teraz takimi hasłami próbują naiwnych ludzi przeciągnąć na swoją stronę.

Przecież w oczywisty sposób nie ma szans dokonać w 2015 roku jakieś radykalnej rewolucji gdzie obalimy służby, wojsko, stosunki międzynarodowe i zaczniemy budować Polskę bez byłych agentów WSI, SB, UB czy kogo tam chcesz. 

Oni już dawno weszli w układy i z UE i z Amerykanami to czego my chcemy?

Edytowane przez Koelner

Nie wiem o jakim wywiadzie mowa. O tym śmiesznym programie przy kawie? No sorry, ta dziennikareczka chciała z nim gadać o jakichś motocyklistach z Rosji :grin:  Faktycznie, ważny temat z punktu widzenia niszowego kandydata.

Zresztą właśnie to jest taka metoda. Same pierdoły zapodać do dyskusji, najlepiej jeszcze pokłócić się o to i podzielić ludzi na tych, którzy są za i przeciw jakimś duperelom, a w Polsce nie będzie się lepiej/bezpieczniej żyło od tego. PODATKI, GOSPODARKA, ew. OBRONNOŚĆ a nie jakieś bzdety.

BTW, to jest stare mapa, ale wpadła mi pod mychę akurat. Ale Polaczki nie mogą mieć elektrowni atomowej bo to nieładnie względem sąsiadów, którzy się boją, bo to niebezpieczne :panda:

rozmieszczenie.jpg

Ty nawet jego pi****lenia nie kapujesz skoro mówisz o elektrowni jądrowej a On o bombie :D

Jakby taki byl twoj program polityczny to bylbys.

No sory, ale jaki jest jego program? Bo to co zauwazyłem pierdoli koleś od rzeczy i wszyscy atakują Polskę od czasów maczugi przez średniowiecze po przyszłe Chiny z którymi pewnie mamy już 3 wojnę Światową ale tego nie wiemy. 

Bo trzeba mieć jaja aby to powiedzieć :D

Chryste Panie hahahahahaha

czyli jaka jest twoja propozycja?

nie mam propozycji ponieważ polityka w Polsce to teatr i show a nie prawdziwa polityka. prawdziwa polityka dzieje się w Waszyngtonie oraz Moskwie. podobał mi się fragment ze służb specjalnych gdzie koleś z CIA powiedział temu z WSI, że Polska w światowej polityce jest na dnie przewodu pokarmowego koło odbytu czy coś w ten deseń. bardzo dobry moment.

myślę, czy nie zagłosować na Kukiza ponieważ JOW-y mi się jeszcze podobały kilkanaście lat temu jak na historii uczyłem się o demokracjach. wiadomo, że nie dostanie się do drugiej tury ale chciałbym aby gościu zaistniał i może coś się w tym ruszy.

chciałem głosować na Ogórek ponieważ wygląda najbardziej reprezentacyjnie ale widać, że ma słaby sztab i PR a w polityce trzeba być aktorem i mieć plecy.

czym się to przejmować jak upadek jednego banku na Wall Street bardziej wpływa na sytuację finansową państwa i nasze kieszenie niż jakieś tam wybory na sołtysa RP ;)

Edytowane przez Koelner

chciałem głosować na Ogórek ponieważ wygląda najbardziej reprezentacyjnie ale widać, że ma słaby sztab i PR a w polityce trzeba być aktorem i mieć plecy.

A nie lepiej na kogokolwiek innego, zamiast niekompetentnej miss Borkowa ? Rozumiem postawę "anty" ale bez brawury. Nie Korwin, nie Komorowski, nie Duda - ona byłaby najtragiczniejszym wyborem Polaków.

• ely3 zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.