RappaR Opublikowano 24 Września 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Września 2023 Nie mam za bardzo gdzie napisać, ale w Alpha Protocl skończyłem Tajpej - Steven Heck to chyba najlepsza postać w historii gier komputerowych Gość jest genialny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 24 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2023 24 minuty temu, RappaR napisał(a): Nie mam za bardzo gdzie napisać, ale w Alpha Protocl skończyłem Tajpej - Steven Heck to chyba najlepsza postać w historii gier komputerowych Gość jest genialny Jorji Costava Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 27 Września 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Września 2023 Skończyłem w końcu Alpha Protocol - jaka ta gra jest dobra 10/10 Za jakiś czas zrobię run wybierają inne opcje - jak sobie sprawdzałem, jest z 30 zakończeń. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 11 Października 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2023 Cyberpunk to gra wybitna(gram po raz pierwszy z dodatkiem) Aż człowiek gra po nocy mając na rano do roboty Szkoda jedynie, ze gram teraz, a nie przy premierze, bo już premierowych merchandise nie ma w sprzedaży(bluza była zajebista i trzeba było kupić) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agresywnychomik Opublikowano 14 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2023 (edytowane) Elder Ring po poltora roku 226 h - platyna. Za chwile.ma byc DLC. Jedi Survivor next. Edytowane 14 Października 2023 przez agresywnychomik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MA23 Opublikowano 14 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2023 23 minuty temu, agresywnychomik napisał(a): Elder Ring po poltora roku 226 h - platyna. Za chwile.ma byc DLC. Jedi Survivor next. Jak wrażenia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agresywnychomik Opublikowano 14 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2023 20 minut temu, MA23 napisał(a): Jak wrażenia? Elder Ring? Zajebisty, ja ogolnie ma z 2-3 k godzin w grach fromsoftware wiec raczej zla osobe pytasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MA23 Opublikowano 14 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2023 (edytowane) 5 minut temu, agresywnychomik napisał(a): Elder Ring? Zajebisty, ja ogolnie ma z 2-3 k godzin w grach fromsoftware wiec raczej zla osobe pytasz. Znaczy wiesz DS-y , BB , ER albo się kocha albo nienawidzi. Może bardziej mi chodziło o opinie względem innych serii tego studia - jak wg Ciebie ER wypada na tle BB czy DS-ów Edytowane 14 Października 2023 przez MA23 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agresywnychomik Opublikowano 14 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2023 27 minut temu, MA23 napisał(a): Znaczy wiesz DS-y , BB , ER albo się kocha albo nienawidzi. Może bardziej mi chodziło o opinie względem innych serii tego studia - jak wg Ciebie ER wypada na tle BB czy DS-ów BB dla mnie ciągle topka ze wzgledu na szeroko pojęty lore (świat, bronie, klimat etc.) ER to DS tylko open world, duzo wiecej zawartosci, ja jako fan zrobilem sobie z 10 miesiecy przerwy od 1wszego przejscia (czyli zagladania w każdy kąt) do zrobienia platyny czyli kolejnych 2 zakończeń. Gra jest ogromna i właśnie ze względu na "ilość kontentu" może być przytlaczajaca dla nowych graczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 18 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2023 W dniu 12.10.2023 o 01:31, RappaR napisał(a): Szkoda jedynie, ze gram teraz, a nie przy premierze To się powinieneś cieszyć bo z patchem 2.0 weszło sporo zmian, przede wszystkim zupełnie zmienione drzewko rozwoju czy system butelek zdrowia jak z soulslajków, nie mówiąc już o wszędobylskich bugach ale tak gra jest wybitna, na ps5 wygląda świetnie i miałem do tej pory jeden widoczny bug gdzie empec na plecach się ślizgał, pewnie jest tego znacznie więcej ale stan gry na dziś jest bdb Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubbas Opublikowano 24 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2023 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kily Opublikowano 24 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2023 W dniu 18.10.2023 o 14:30, LeweBiodroSmoka napisał(a): To się powinieneś cieszyć bo z patchem 2.0 weszło sporo zmian, przede wszystkim zupełnie zmienione drzewko rozwoju czy system butelek zdrowia jak z soulslajków, nie mówiąc już o wszędobylskich bugach ale tak gra jest wybitna, na ps5 wygląda świetnie i miałem do tej pory jeden widoczny bug gdzie empec na plecach się ślizgał, pewnie jest tego znacznie więcej ale stan gry na dziś jest bdb Ja po powrocie do cyberglitcha żeby ograć Widmo wolności już w pierwszym kwadransie natrafiłem na sytuację, w której zamordowanemu typa od tylu w taki sposób, że ten po tym stał jak kołek i już nic się z tym nie dało zrobić. Może dalej będzie takich akcji mniej. Ale na premierę to wszystkie samochody uderzały w tę samą barierkę w centrum NC zaraz przy rejonie misji fabularnej, więc na pewno będzie lepiej. XD Generalnie cyberglitch to jak przystało na grę od CDPR, gra świetna wizualnie i fabularnie (chociaż w cyberglitchu jedna ze ścieżek zakończeń nie ma sensu), za to gameplayowo to średniak, i to jeśli łaskawym okiem na to spojrzeć. Tutaj jeszcze w porównaniu z Wiedźminem dochodzą nowe absurdy typu widok z pierwszej osoby. Zrobili jakiś niedorzecznie rozbudowany kreator wyglądu postaci (łącznie ze szczegółami dotyczącymi fiuta) tylko po to, żeby tego wyglądu nie było widać. XD Czyli zdecydowanie warto ograć i liczę na dobrą zabawę z dodatkiem, ale trzeba umieć przymykać oko na mankamenty. Z innej bańki to pecetowe wymagania Alana Wake’a 2 wyglądają na jakieś nieporozumienie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 24 Października 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Października 2023 Mi się gameplayowo w Cyberpunka gra niesamowicie dobrze. Nie wiem czemu, ale naprawdę świetnie. Dla mnie możliwe, że najlepsza gra ever, mam na razie ~30h, od Wiedźmina III w żadną grę nie wsiąkłem jak w to i myślałem, że już nigdy nie wsiąknę. Dla porównania - w Fallout IV mam 100h. Kupiłem jakoś w pierwszej połowie 21. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 24 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2023 Nie no w gierkach CDPR 70% wartosci to 'story' Mechaniki sa co najwyzej poprawne (dlatego swietnie sie w nie gra za pierwszym razem, ale replayability value maja malutkie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kily Opublikowano 24 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2023 (edytowane) 43 minuty temu, RappaR napisał(a): Mi się gameplayowo w Cyberpunka gra niesamowicie dobrze. Nie wiem czemu Ja też nie wiem. Może po prostu w mało dobrych gier grałeś? Pod żadnym mechanicznym względem Cyberpunk nie jest dobry. Czy ocenimy wiarygodność, dopracowanie i interaktywność świata, czy walkę, czy skradanie, czy jazdę samochodem, czy rozwój postaci i inne elementy RPGowe, czy cokolwiek innego - nic tam nie będzie się pozytywnie wyróżniało na tle innych wysokobudżetowych gier. To co jest na wyjątkowo dobrym poziomie to fabuła i grafika. Zupełnie jak przy Wiedźminie. A najlepszą grą ever jest wciąż wyraźnie RDR2. Pojutrze minie 5 lat od premiery i wciąż nikt się nie zbliżył do tego poziomu. I do premiery GTA VI pewnie tak pozostanie. Edytowane 24 Października 2023 przez Kily Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 24 Października 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Października 2023 2 minuty temu, Kily napisał(a): Ja też nie wiem. Może po prostu w mało dobrych gier grałeś? 4 minuty temu, Kily napisał(a): A najlepszą grą ever jest wciąż wyraźnie RDR2. Pojutrze minie 5 lat od premiery i wciąż nikt się nie zbliżył do tego poziomu i do premiery GTA VI raczej tak pozostanie. 14 minut temu, julekstep napisał(a): (dlatego swietnie sie w nie gra za pierwszym razem, ale replayability value maja malutkie) No ja gram pierwszy raz, w sumie w nic praktycznie nie gram więcej niż raz, jedyne historycznie to Gothici i Morrowindy, ale to jeszcze w gim/licbazie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kily Opublikowano 24 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2023 2 minuty temu, RappaR napisał(a): Jakbym chciał być złośliwy to bym napisał, że u źródło Twoich wrażeń z Cyberpunka jest to samo co w przypadku opinii o Karierze Nikosia Dyzmy jako światowym top 4 filmów wszechczasów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 24 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2023 (edytowane) 10 minut temu, Kily napisał(a): A najlepszą grą ever jest wciąż wyraźnie RDR2. Pojutrze minie 5 lat od premiery i wciąż nikt się nie zbliżył do tego poziomu. I do premiery GTA VI pewnie tak pozostanie. Jak sie robi era adjustment to dla mnie zdecydowanie Civilization 1 -> rewolucyjny pomysl, swietna grywalnosc, grafa/muza tez b.poprawne a optymalizacja to byl jakis kosmos - calosc zajmowala mniej niz 2MB (czyli mniej niz w dzisiejszych IDE potrafi zajmowac skompilowa apka do napisania 'Czesc') a uruchomic sie to dalo bez problemu na calej masie kolejnych mainstreamowych OSow (na 10+ lat naprzod) Edytowane 24 Października 2023 przez julekstep Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kily Opublikowano 24 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2023 Teraz, julekstep napisał(a): Jak sie robi era adjustment to dla mnie zdecydowanie Civilization 1 -> rewolucyjny pomysl, swietna grywalnosc, grafa/muza tez b.poprawne a optymalizacja to byl jakis kosmos - calosc zajmowala mniej niz 2MB (czyli mniej niz w dzisiejszych IDE potrafi zajmowac skompilowa apka do napisania 'Czesc') a uruchomic sie to dalo bez problemu na calej masie kolejnych mainstreamowych OSow Z era adjustment to jest w sumie wielu ciekawych kandydatów. Mi chodziło o najlepszą grę do odpalenia na dzień dzisiejszy. I to w sumie nie powinno dziwić, że RDR2 wywindowało tak wysoko poprzeczkę, że i 5 lat po premierze jest ona nie do przeskoczenia dla innych. Rockstar już wcześniej był liderem w branży, mimo że za każdą serię odpowiadało inne ich studio, a od RDR2 przeszli na model pt. "wszystkie studia robią jedną grę przez wiele lat przy budżecie wynoszącym miliard dolarów". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 24 Października 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Października 2023 Ja mam na szczycie Wiedźmina 3, Mass Effecty, Gothici 1-2, Eu2 i Morrowindy(te ostatnie 3 to mocny też nostalgia filer) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi