Skocz do zawartości

Sezon 2014/15 Liga II East

wiLQ

Rekomendowane odpowiedzi

Ja jestem zadowolony z tej wymiany. To co napisał Fluber pokrywa się idealnie z tym, czym się kierowałem:

"Myślałem, że zaczniesz coś gadać o tym, że 3 starterów za 1 gościa z kontuzją kciuka, który w każdej chwili może potrzebować operacji, ale Ty piszesz, że center, który robi 9 punktów i zbiórek + 1,5 bloku na dobrych procentach i małych stratach to śmiech."

Akurat w tym przypadku wynika to ze zdziwienia, a nie okradania. Poza tym zawsze bronię swoich wymian, chociaż nie zawsze dobrze na nich wychodzę. 

Myślałem, że zaczniesz coś gadać o tym, że 3 starterów za 1 gościa z kontuzją kciuka, który w każdej chwili może potrzebować operacji...

Nie bedzie potrzebował operacji aż do offseason, bo zerwał już to co miał zerwać.

Chyba, ze pisałeś o możliwym ataku wyrostka robaczkowego ;-)

Matek się troszkę kompromitujesz, ale tak to jest jak się ocenia wymiany patrząc na nazwiska, a nie potrzeby i punkty w kategoriach.

jeśli w Twojej lidze by to nie przeszło, to współczuję managerom jednowymiarowego reżimu.

Dieng to center z b.dobrymi procentami, blokami i prawie doble-double. Znając Pekovicia, to za tydzień znowu wyląduje na kozetce u doktora. Moze nie starter, ale gra te 25 min w meczu. Faktycznie śmieszne

Wiggins - ostatnie 7 dni - średnio 39 minut. Co tu ma powrót martina i rubio do rzeczy? do tego robi 16pkt, 6zb, 3 ast i 1 blok... klay thompson rok temu. Nie no śmieciowy zawodnik

Augustin jest w pierwszej 20stce zawodników w ostatnich tygodniach.

Co oddaje w zamian? Greena, który jest chyba najbardziej nieregularnym i irytującym zawodnikiem w tej lidze. Słabe procenty, zrobi to 15 pkt w meczu ale nic poza tym

Aldridge - gwiazda, ale.. ma tą kontuzję kciuka. Cierpi na tym jego rzut, skuteczność wyraźnie spadła. Do tego nie jest powiedziane, że się nie pogorszy/przeciąży co innego i w końcu sobie odpuści. Zresztą, granie z kontuzją nigdy nie jest optymalne.

Grant - to jest ten koleś co w ostatnim tygodniu rzuca ze skandaliczną skutecznością 0.118 %? Dziękuję za uwagę.

Patrząc na potrzeby managerów  i statystyki zawodników a nie nazwiska- Grubs wygrał tę wymianę. 

Matek się troszkę kompromitujesz, ale tak to jest jak się ocenia wymiany patrząc na nazwiska, a nie potrzeby i punkty w kategoriach.

jeśli w Twojej lidze by to nie przeszło, to współczuję managerom jednowymiarowego reżimu.

Managerowie jednowymiarowego reżimu. Dobre. Musze zapamiętać :-)

Dieng to center z b.dobrymi procentami, blokami i prawie doble-double. Znając Pekovicia, to za tydzień znowu wyląduje na kozetce u doktora. Moze nie starter, ale gra te 25 min w meczu. Faktycznie śmieszne

Wiggins - ostatnie 7 dni - średnio 39 minut. Co tu ma powrót martina i rubio do rzeczy? do tego robi 16pkt, 6zb, 3 ast i 1 blok... klay thompson rok temu. Nie no śmieciowy zawodnik

Augustin jest w pierwszej 20stce zawodników w ostatnich tygodniach.

Co oddaje w zamian? Greena, który jest chyba najbardziej nieregularnym i irytującym zawodnikiem w tej lidze. Słabe procenty, zrobi to 15 pkt w meczu ale nic poza tym

Jesli chodzi o nieregularnosc, to rookies też nie są jej pozbawieni. Wiggins poki co zdobywa ostrogi i regularnością raczej nie bedzie grzeszył. Co więcej - większość minut grał na SG, czyli tam gdzie Martin ma zarezerwowane miejsce. A grając na SF póki co niestety nie ma sie czym pochwalić. Na SG miał przewagę dzięki wzrostowi i zasięgowi ramion. Na SF niestety jego 95kg to trochę za mało żeby się przepychać z weteranami.

Odnosnie Augustina to krótkookresowo circa 50% zawodników w lidze moze grać na poziomie Top20. Jesli bedzie miał minuty to swoje naklepie, ale na Top20 można spokojnie się nie napalać.

Aldridge - gwiazda, ale.. ma tą kontuzję kciuka. Cierpi na tym jego rzut, skuteczność wyraźnie spadła. Do tego nie jest powiedziane, że się nie pogorszy/przeciąży co innego i w końcu sobie odpuści. Zresztą, granie z kontuzją nigdy nie jest optymalne.

Skuteczność Aldridge'a w takim samy stopniu zależy od bolącego kciuka, jak od naturalnej zmienności skuteczności w rzutach z gry w sezonie oraz od przeciwników i konkretnych matchupów. Więc nie ma co histeryzować, że teraz to już bedzie trafiał 25% i ani procenta wiecej.

Patrząc na potrzeby managerów  i statystyki zawodników a nie nazwiska- Grubs wygrał tę wymianę.

A patrząc na coś więcej niż trendy krótkookresowe można mieć inne zdanie. Ale niech się chłopaki bawią skoro im to pasuje.

Edytowane przez Leszczur

A patrząc na coś więcej niż trendy krótkookresowe można mieć inne zdanie. Ale niech się chłopaki bawią skoro im to pasuje.

No właśnie. Kiedy się w końcu zabawisz? Tyle ofert Ci wysłałem w tym sezonie i wszystkie nawet nie odrzuciłeś, tylko wyśmiałeś. Mam wrażenie, ze gdyby taka wymiana, jak powyżej została zaproponowana Tobie, to nieważne, z której byłbyś strony, o tak byś ją wyśmiał :nevreness:

Poza tym unikasz opinii na temat wymiany, a jako że wyobrażam sobie Ciebie, jako sędziwego mędrca z doświadczeniem w fantasy sięgającym Hołdu Pruskiego, to może oceniłbyś jej efekt, a nie tylko części składowe? :nevreness:

No właśnie. Kiedy się w końcu zabawisz? Tyle ofert Ci wysłałem w tym sezonie i wszystkie nawet nie odrzuciłeś, tylko wyśmiałeś.

Wyśmiałem chyba tylko jedną, bo żeby ją klepnąć chyba musiałbym spożyć jakąś subletalną ilość alkoholu. ;-)

Mam wrażenie, ze gdyby taka wymiana, jak powyżej została zaproponowana Tobie, to nieważne, z której byłbyś strony, o tak byś ją wyśmiał :nevreness:

Dawaj! Próbuj! Testuj moje poczucie humoru ;-)

A ze nie akceptuję wymian dla sportu i zwykle decyzja jest poprzedzona odrobieniem pracy domowej...

Poza tym unikasz opinii na temat wymiany, a jako że wyobrażam sobie Ciebie, jako sędziwego mędrca z doświadczeniem w fantasy sięgającym Hołdu Pruskiego, to może oceniłbyś jej efekt, a nie tylko części składowe? :nevreness:

Moją opinię można przeczytać między wierszami. Rozumiem z Twojej strony probę poprawienia ratios (oraz kompulsywną potrzebę klepania przynajmniej jednej wymiany tygodniowo). I nie zdziwię się jesli Berdjusza zyska punkt w blokach i asystach, ale pewnie straci w zbiórkach i FG%.

Myślę też że Alda można było lepiej sprzedać. A resztę zobaczycie w Directions - wystarczy zachować wersję sprzed wymiany i sprawdzić po niej. :smile:

Też prawda, tylko, że serce czasem przesłania umysł, co sprawia, że w sytuacjach biznesowych nie warto się tym kierować. Zwłaszcza nabywca, bo to, że sprzedający kieruje się tym pierwszym dziwić nie może ;)

Generalnie jednak ten organ lepiej trzymać daleko od yahoo i wykorzystywać go w bardziej przyziemnych sytuacjach ;)

Moją opinię można przeczytać między wierszami. Rozumiem z Twojej strony probę poprawienia ratios (oraz kompulsywną potrzebę klepania przynajmniej jednej wymiany tygodniowo). I nie zdziwię się jesli Berdjusza zyska punkt w blokach i asystach, ale pewnie straci w zbiórkach i FG%.

Myślę też że Alda można było lepiej sprzedać. A resztę zobaczycie w Directions - wystarczy zachować wersję sprzed wymiany i sprawdzić po niej. :smile:

Nie jestem przekonany do directions, bo ta wymiana uwzględnia potrzeby w meczach, czego directions nie bierze pod uwagę. Między moim zespołem a grubsa jest 40 meczów różnicy.

No ale policzyłem sobie średnie za last 2 weeks i wygląda to następująco (po lewej będzie to co przyjmuję, po prawej to co oddaję)

FG: 44,9% 44,8%

FT 80,5% 87,9%

3PTM 0,83 0,6

PTS 15,2 14,3

REB   6,1  5,1

AST 1,5  4,2

STL 0,7 0,9

BLK 0,8 0,8

TO 1,6 1,8

Ogólnie zyskuję w 5 kategoriach (0,1%FG, 0,9 punktu, 0,23 trójki, 1 zbiórkę i 0,2 straty) i w 3 tracę (7,4% FT, 2,7 asysty, 0,2 przechwytu). Z tym, że oddaję prawie 3 razy więcej asyst niż dostaję, a w pozostałych statystykach różnice są znacznie mniejsze. 3 zawodników oddaję, 3 dostaję. 

Według averages na dzisiaj mam 102 punkty roto, grubs 83.

Według directions (dla kompletu zawodników i last 2 weeks) mam 104 punkty roto, a grubs 95. Jutro wrzucę directions po wymianie.

Edytowane przez fluber

Nie jestem przekonany do directions, bo ta wymiana uwzględnia potrzeby w meczach, czego directions nie bierze pod uwagę. Między moim zespołem a grubsa jest 40 meczów różnicy.

No ale policzyłem sobie średnie za last 2 weeks i wygląda to następująco (po lewej będzie to co przyjmuję, po prawej to co oddaję)

Rozumiem obiekcje odnośnie dużych rożnic w rozegranych meczach. Tak jak wcześniej pisałem wiLQ'owi - to jest kompas, a nie GPS, czy AMG-114 Hellfire naprowadzane laserowo.

Moze zanim zapędzimy się zbyt daleko moze mi powiedz czemu srednie za L2W uznałeś za najbardziej reprezentatywne do prognozowania na przyszłość? Przecież im krótszy okres rozliczeniowy, tym większa zmienność statystyk, a co za tym idzie większe ryzyko popełnienia błędu drugiego rodzaju. :smile:

Rozumiem obiekcje odnośnie dużych rożnic w rozegranych meczach. Tak jak wcześniej pisałem wiLQ'owi - to jest kompas, a nie GPS, czy AMG-114 Hellfire naprowadzane laserowo.

Moze zanim zapędzimy się zbyt daleko moze mi powiedz czemu srednie za L2W uznałeś za najbardziej reprezentatywne do prognozowania na przyszłość? Przecież im krótszy okres rozliczeniowy, tym większa zmienność statystyk, a co za tym idzie większe ryzyko popełnienia błędu drugiego rodzaju. :smile:

Mógłbym kombinować z datami, ale last 2 weeks to okres, w którym do Minnesoty wrócili Rubio, Martin i Peković, a z kolei z Pistons wypadł Jennings, więc uznałem, ze z mojej strony ma to najwięcej sensu, bo najprawdopodobniej w takich okolicznościach, jak za ostatnie 2 tygodnie będą grać wymienieni zawodnicy do końca sezonu.

Ze strony grubsa sprowadza się to właściwie tylko do Jeffa Greena, którego statystyki z Bostonu tez przy wymianie nie powinny być uwzględniane.

Mógłbym kombinować z datami, ale last 2 weeks to okres, w którym do Minnesoty wrócili Rubio, Martin i Peković, a z kolei z Pistons wypadł Jennings, więc uznałem, ze z mojej strony ma to najwięcej sensu, bo najprawdopodobniej w takich okolicznościach, jak za ostatnie 2 tygodnie będą grać wymienieni zawodnicy do końca sezonu.

Plus jest to okres w którym cała trójka którą oddajesz ma kumulatywnie najwyższy ranking (przynajmniej patrząc na inne typowe okresy rozliczeniowe jak last week, last month i season).

Przypadek? Możliwe, ale akurat Tobie teraz na rękę. :smile:

Plus jest to okres w którym cała trójka którą oddajesz ma kumulatywnie najwyższy ranking (przynajmniej patrząc na inne typowe okresy rozliczeniowe jak last week, last month i season).

Przypadek? Możliwe, ale akurat Tobie teraz na rękę. :smile:

Kumulatywnie może i tak, bo to wynika z tego, że Jennings dostał 3 razy więcej minut w ostatnim czasie i doskonale wiesz, ze to się nie zmieni. Zarówno Wiggins, jak i Dieng za last month są w rankingu wyżej. Za cały sezon Dieng również stoi wyżej niż za ostatnie 2 tygodnie.

Jakbym wiedział, ze tak podchodzisz do statystyk z całego sezonu to oddałbym Ci 43 w rankingu Dienga za 46 Whiteside'a zamiast szukać dealu z grubsem :nevreness:

Jeszcze przed wymianą:

Directions: 102 93 

Averages 101 85

Po wymianie:

Directions 97 100 na korzyść grubsa, zatem według fb-ninja straciłem na wymianie 5 punktów, a grubs zyskał 7, więc jest +12 na tej niekorzystnej dla siebie wymianie.

Edytowane przez fluber

Jeszcze przed wymianą:

Directions: 102 93 

Averages 101 85

Po wymianie:

Directions 97 100 na korzyść grubsa, zatem według fb-ninja straciłem na wymianie 5 punktów, a grubs zyskał 7, więc jest +12 na tej niekorzystnej dla siebie wymianie.

Czyli wniosek moze byc ten sam - trzeba było wetować. Mimo że z innych powodów niż nasze forumowe wróżki wieszczyły ;)

Edytowane przez Leszczur

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.