Skocz do zawartości

Sezon 2014/15 Liga II East

wiLQ

Rekomendowane odpowiedzi

Dyskusja o wecie sie przewalila, ale w miedzy czasie dwa trejdy klepniete... I to mi sie podoba... ;-)

Dla Twojej pochwały - jestesmy gotowi na wszystko :tongue:

Chociaz nie podzielam Waszej opinii, ze sa one rowne... nawet jesli rowniejsze niz ten omawiany.

Równe w sensie takim, ze ewentualne dysporporcje nie wywołują drżenia palca przy przycisku "veto".

przede wszystkim gdybyś dokonał takich wyliczeń (jakiekolwiek by te projekcje były w granicach racjonalności, bo oczywiście można założyć, iż Monroe będzie nagle grał jak prime Olajuwon...), to sam nigdy w życiu byś nie poszedł na taką wymianę ;]

Tyle, że sama wartość Monroe też niczego nie mówi, bo trzeba spojrzeć na projekcje produkcji wszystkich zawodników. IMO mój skład byłwyżej niż w tym co prezentowaliście razem z washko, zanim doszło do jakiegolwiek trejdu z mojej strony.

jakieś komentarze? jak tam zmiany w tabelach?

Klepiecie trejdy w takim tempie, ze ponizsze pewnie przestanie byc aktualne za tydzien, ale uwzgledniajac te dotychczasowe zaczynam wrozenie z arkuszy [ze standardowymi zalozeniami tzn wrzucam sklady pod swoje projekcje - z ktorych wszystkie moga byc do bani - i sprawdzam jak druzyna wyglada na tle ligi, nie bierzcie tego osobiscie, staralem sie oceniac wg krzywej tak zeby byla czolowka, srodek i spadkowicze itp itd plus pominalem srodek tabeli bo jest najnudniejszy do opisywania i nie chce pisac 5 razy "solidne" ;-)].

OK, do rzeczy... w nawiasie krotkie podsumowanie... a kolejnosc w grupach bardzo z grubsza...

"Contenderzy" [w znaczeniu, ze wg mnie zaczynaja z dobrej pozycji i potrzebuja najmniej sprzyjajacych okolicznosci na zajecie miejsca w Top5, a wiec i na awans]:

Ważki Wrocław East [tylko jedna slaba kategoria, ale przed trejdem mialem ta druzyne w srodku stawki!]

Obroncy Krzyza [podoba mi sie fundament i rozklad kategorii, ale beda potrzebne wzmocnienia z FAsow]

lorak [swietny fundament do tankowania FT%, zdrowie i braki w trojkach/pkt temperuja optymizm, ale sa wciaz nadwyzki na sprzedaz, wiec zakladam, ze to nie koniec rzezbienia trejdami i bedzie dobrze]

POLAND STRONK [zatankowane asysty, ale reszta dobra o ile tylko zdrowie pozwoli... spore ryzyko spadku do srodka]

klekoty [fajny i mocny fundament, ale taka wysoka pozycja to tylko przy zalozeniu, ze z FAsow cos uda sie wyciagnac bo jak nie to srodek stawki]

"Walka o utrzymanie" [w znaczeniu, ze zaczynaja z dolka]:

Love's Broken Hand [za malo pewnych zawodnikow jesli chodzi o produkcje, sporo przecietnych kategorii, maly upside]

TrioCity [na dzisiaj zbyt ektremalny podzial kategorii, wiec trejdy rozstrzygna los tej druzyny]

Tottenham Cavaliers [za slaba glebia jak na brak gwiazd i za duzo ryzyka zdrowotnego]

Dragon Mike [wychodzi mi az 5 kategorii ponizej przecietnej, nie za duzo zalezy od rookich?]

Ogolnie rzecz biorac liga mi wychodzi baaaaaardzo wyrownana tzn z czolowki kazdy moze to wygrac, ale moze i wyleciec poza Top5. Pewnie tez ktos wskoczy ze srodka do Top5, ale na dzisiaj nie wiem na kogo postawic ;-)

W okolicach strefy spadkowej rowniez mi wychodzi tlok, wiec wiele moze sie tam zdarzyc, a do grupy najwiekszego ryzyka na spadek zakwalifikowalbym Tottenham Cavaliers i Dragon Mike... takze tego drugiego tym bardziej boli Wasze weto...

Ale generalnie zapowiada sie emocjonujaca liga takze gratulacje za to i wczesna aktywnosc trejdowa ;-)

Edytowane przez wiLQ

Hehe :) oby wiLQ sprawdziły sie twoje przewidywania tak jak w zeszłym sezonie ;)

Tez typowałeś mnie na walkę o utrzymanie a skończyłem jako nr 1 :P

Wiec liczę na podobny scenariusz :)

Veto nie veto, trade nie przeszedł trzeba szukać nowych okazji. Do wyjęcia jest kazdy oprócz LBJ za rozsądna cenę w zamian za asysty :)

oby wiLQ sprawdziły sie twoje przewidywania tak jak w zeszłym sezonie ;)

Zwroc uwage, ze w Twojej lidze wsrod spadkowiczow mialem 4/6 zas w Top5 trafilem 3 ;-)

Tez typowałeś mnie na walkę o utrzymanie a skończyłem jako nr 1 :tongue:

Wiec liczę na podobny scenariusz :smile:

Jedno nie wyklucza drugiego! Mozna miec slaby draft i wymiesc w trejdach na FAsach...

Zreszta wspominalem zeby nie brac tego osobiscie oraz ze moga byc do bani ;-)

"Contenderzy" [w znaczeniu, ze wg mnie zaczynaja z dobrej pozycji i potrzebuja najmniej sprzyjajacych okolicznosci na zajecie miejsca w Top5, a wiec i na awans]:

Ważki Wrocław East [tylko jedna slaba kategoria, ale przed trejdem mialem ta druzyne w srodku stawki!]

Fiu, fiu. To mamy zupełnie rozjechane projekcje, bo z moich wynikało, że wzmacniam się w wyłącznie w głębi składu (co oczywiście ułatwia grę na dystansie, ale i bez tego nic nie jest przesądzone), ale dalej jestem pierwszy ;] Pocieszające jest zaś to, że skoro wyszło Ci tak, a nie odwrotnie, to pozytywnie zapatrujesz się na mój trejd, choć nie chciałeś tego wprost powiedzieć :smile: Nastawiam się więc pozytywnie, trzymam kciuki za zdrowie moich ziutków i lecę po córkę do przedszkola ;]

Fiu, fiu. To mamy zupełnie rozjechane projekcje, bo z moich wynikało, że wzmacniam się w wyłącznie w głębi składu (co oczywiście ułatwia grę na dystansie, ale i bez tego nic nie jest przesądzone), ale dalej jestem pierwszy ;]

Przy wyrownanej czolowce wlasciwie dowolna zmiana moze przechylac szale o kilka miejsc w jedna i druga strone ;-)

Pocieszające jest zaś to, że skoro wyszło Ci tak, a nie odwrotnie, to pozytywnie zapatrujesz się na mój trejd, choć nie chciałeś tego wprost powiedzieć :smile:

Od razu napisalem, ze na oko mi sie nie wydaje rowny, ale chcialem spojrzec na tabele by to skomentowac. A wydaje mi sie, ze nie tylko dostales wiecej wartosci, ale takze fajnie zalepiles swoj brak w przechwytach.

Przebrnąłem przez dyskusję o dealu na lini Karl - Szulim i mam tylko pytanie do tych wszystkich, co się powoływali na projekcje, arkusze i to ile punktów kto traci:

Zdarzyło Wam się kiedykolwiek nie skończyć ligi na pudle? Jeśli tak, to sorry, ale Wasz argument jest inwalidą... :panda:

Pozdrawiam

Przebrnąłem przez dyskusję o dealu na lini Karl - Szulim i mam tylko pytanie do tych wszystkich, co się powoływali na projekcje, arkusze i to ile punktów kto traci:

Zdarzyło Wam się kiedykolwiek nie skończyć ligi na pudle? Jeśli tak, to sorry, ale Wasz argument jest inwalidą... :panda:

Pozdrawiam

Mi się nie zdarzyło :-)

Klepiecie trejdy w takim tempie, ze ponizsze pewnie przestanie byc aktualne za tydzien, ale uwzgledniajac te dotychczasowe zaczynam wrozenie z arkuszy [ze standardowymi zalozeniami tzn wrzucam sklady pod swoje projekcje - z ktorych wszystkie moga byc do bani - i sprawdzam jak druzyna wyglada na tle ligi, nie bierzcie tego osobiscie, staralem sie oceniac wg krzywej tak zeby byla czolowka, srodek i spadkowicze itp itd plus pominalem srodek tabeli bo jest najnudniejszy do opisywania i nie chce pisac 5 razy "solidne" ;-)].

OK, do rzeczy... w nawiasie krotkie podsumowanie... a kolejnosc w grupach bardzo z grubsza...

Obroncy Krzyza [podoba mi sie fundament i rozklad kategorii, ale beda potrzebne wzmocnienia z FAsow]

lorak [swietny fundament do tankowania FT%, zdrowie i braki w trojkach/pkt temperuja optymizm, ale sa wciaz nadwyzki na sprzedaz, wiec zakladam, ze to nie koniec rzezbienia trejdami i bedzie dobrze]

POLAND STRONK [zatankowane asysty, ale reszta dobra o ile tylko zdrowie pozwoli... spore ryzyko spadku do srodka]

klekoty [fajny i mocny fundament, ale taka wysoka pozycja to tylko przy zalozeniu, ze z FAsow cos uda sie wyciagnac bo jak nie to srodek stawki]

"Walka o utrzymanie" [w znaczeniu, ze zaczynaja z dolka]:

Love's Broken Hand [za malo pewnych zawodnikow jesli chodzi o produkcje, sporo przecietnych kategorii, maly upside]

TrioCity [na dzisiaj zbyt ektremalny podzial kategorii, wiec trejdy rozstrzygna los tej druzyny]

Tottenham Cavaliers [za slaba glebia jak na brak gwiazd i za duzo ryzyka zdrowotnego]

Dragon Mike [wychodzi mi az 5 kategorii ponizej przecietnej, nie za duzo zalezy od rookich?]

Ogolnie rzecz biorac liga mi wychodzi baaaaaardzo wyrownana tzn z czolowki kazdy moze to wygrac, ale moze i wyleciec poza Top5. Pewnie tez ktos wskoczy ze srodka do Top5, ale na dzisiaj nie wiem na kogo postawic ;-)

W okolicach strefy spadkowej rowniez mi wychodzi tlok, wiec wiele moze sie tam zdarzyc, a do grupy najwiekszego ryzyka na spadek zakwalifikowalbym Tottenham Cavaliers i Dragon Mike... takze tego drugiego tym bardziej boli Wasze weto...

Ale generalnie zapowiada sie emocjonujaca liga takze gratulacje za to i wczesna aktywnosc trejdowa ;-)

To są Twoje projekcje z samego draftu bez wymian? Po drafcie miałem wrażenie, ze jestem jednym z głównych kandydatów do spadku, jak wtedy wypadałem w Twoim zestawieniu?

Edytowane przez fluber

Zdarzyło Wam się kiedykolwiek nie skończyć ligi na pudle? Jeśli tak, to sorry, ale Wasz argument jest inwalidą...

dlaczego? bo to chyba niestety twoja argumentacja ma dziury we wnioskowaniu, ponieważ przyjmujesz takie nieuzasadnione założenia jak to, że arkuszy używa się "od kiedykolwiek", że te arkusze nie są ulepszane (no dobra, zmieniane ;]) z roku na rok oraz wreszcie nie zauważasz, iż one przede wszystkim oceniają sytuację wyjściową, można by powiedzieć "jak dobrze ktoś draftuje", co niekoniecznie musi wiązać się z pozycją w tabeli na koniec sezonu (ze względu na wymiany oraz kontuzje).

Edytowane przez lorak

z roku na rok oraz wreszcie nie zauważasz, iż one przede wszystkim oceniają sytuację wyjściową, można by powiedzieć "jak dobrze ktoś draftuje", co niekoniecznie musi wiązać się z pozycją w tabeli na koniec sezonu (ze względu na wymiany oraz kontuzje).

oraz złe przewidywania (czyli tak naprawdę w konsekwencji zły draft).

Generalnie cała sprawa gry w fantasy sprowadza się do tego, że każdy różnie do niej podchodzi – od planowania draftu przez sam draft po trady – więc generalnie nie masz prawa zarzucać komuś innemu, że ŹLE zarządza SWOJĄ drużyną. Jakby Tobie się ktoś wtryniał we wszystkie Twoje wymiany, którymi chcesz pomóc SOBIE, to też nie byłbyś zadowolony. To, że wg CIEBIE i Twoich PRZEWIDYWAŃ (inaczej zgadywanek) ktoś sobie szkodzi danym tradem, nie znaczy, że tak faktycznie będzie. Proste. Weto w tym przypadku to było chamstwo i tyle w temacie.

Edytowane przez barcalover

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.