washko Opublikowano 19 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2014 To żeby nieco zmienić temat: została klepnięta kolejna wymiana - możecie wetować ;] M. Gasol i C. Lee idą do Qoonia, a Ellis i Markieff Morris do mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szulim Opublikowano 19 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2014 (edytowane) Ni bez jaj panowie ... Przyjmujesz jednego z lepiej tracących piłkę za wysokiego podającego i frytki? Washko nie mogę ci pozwolić przyjąć tyle TO, to zaburzy ekosystem , chyba bedzie veto Wedle moich wyliczeń jedna osoba za dużo straci, chyba nie wiecie na co sie zgadzacie, trzeba to naprawić Co taka cisza nastała? Nikt teraz sie nie wypowie ? Edytowane 19 Października 2014 przez Szulim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karl Opublikowano 19 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2014 nie, one są po to, żebyś mógł zobaczyć, czy dana wymiana rzeczywiście zaspokaja potrzeby twojej drużyny, czy też pakuje cię w jeszcze większe bagno. Czyli znowu - bez wyliczen nie ma co nawet trejdowac, bo nie sprawdze czy zyskuje czy trace na wymianie. Hmm, ciekawe... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
washko Opublikowano 19 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2014 Czyli znowu - bez wyliczen nie ma co nawet trejdowac, bo nie sprawdze czy zyskuje czy trace na wymianie. Hmm, ciekawe... Naprawdę sądzisz, że można inaczej, skoro zmiana każdego gracza wpływa na wszystkie 9 kategorii? A przecież różnice między menedżerami w każdej z kategorii potrafią być bardzo różne. Np. +0,2 w blokach potrafi dać wiele punktów roto, a 0,2 w punktach - nic nie zmienić. Ale równie dobrze może być odwrotnie, bo wszystko zależy od tego, na jakim pułapie się jest. Tylko że ten pułap możesz określić wyłącznie porównując wszystkich ze sobą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karl Opublikowano 19 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2014 Naprawdę sądzisz, że można inaczej, skoro zmiana każdego gracza wpływa na wszystkie 9 kategorii? A przecież różnice między menedżerami w każdej z kategorii potrafią być bardzo różne. Np. +0,2 w blokach potrafi dać wiele punktów roto, a 0,2 w punktach - nic nie zmienić. Ale równie dobrze może być odwrotnie, bo wszystko zależy od tego, na jakim pułapie się jest. Tylko że ten pułap możesz określić wyłącznie porównując wszystkich ze sobą. Ciekaw jestem jaki procent grajacych tu robi kalkulacje trejdow, ktore przeprowadzaja i ich wynik w ligach.Ciezko mi to uwierzyc, by to bylo wiecej niz 25-30%. Wracajac do tematu, nadal sa to tylko projekcje, jedne sa mniej, drugie bardziej bledne. Sa to projekcje. Czyli rozumiem, ze jesli pokazałbym wam te moje wyliczenia, jakiekolwiek by one byly, to już grom krytyki od grajacych uleglby zmniejszeniu, jesli nie calkowitemu usunieciu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
washko Opublikowano 19 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2014 Ciekaw jestem jaki procent grajacych tu robi kalkulacje trejdow, ktore przeprowadzaja i ich wynik w ligach.Ciezko mi to uwierzyc, by to bylo wiecej niz 25-30%. Ale to ich problem, że nie robią tego. Granie w roto jak w totolotka nie jest zabronione. Wracajac do tematu, nadal sa to tylko projekcje, jedne sa mniej, drugie bardziej bledne. Sa to projekcje. Czyli rozumiem, ze jesli pokazałbym wam te moje wyliczenia, jakiekolwiek by one byly, to już grom krytyki od grajacych uleglby zmniejszeniu, jesli nie calkowitemu usunieciu? Z tego co piszesz wynika dla mnie, że klepnięcie tego trejdu nie było związane z takimi czy innymi projekcjami, tylko brakiem odniesienia założonych wyników wymienianych graczy do całości wyników ligi. No chyba, że wyceniasz Jabariego na poziomie Top10, ale wtedy problem jest inny. Nikt tak wysoko go nie wycenia, więc możesz go kupić znacznie taniej niż oddając Currego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szulim Opublikowano 19 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2014 Dawaj Karl, moze dzieki temu pozwolą nam przeprowadzić trade Currego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
washko Opublikowano 19 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2014 Dawaj Karl, moze dzieki temu pozwolą nam przeprowadzić trade Currego Ty się tak nie napalaj, bo jak Karl to sobie policzy, to się przekona, że błądził ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karl Opublikowano 19 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2014 A twoje projekcje biorą tez pod uwagę zapotrzebowanie na dane pozycje? Dobra koniec tego tematu. Curry ponownie sprzedany, moze tym razem sie uda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
washko Opublikowano 19 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2014 (edytowane) A twoje projekcje biorą tez pod uwagę zapotrzebowanie na dane pozycje? Dobra koniec tego tematu. Curry ponownie sprzedany, moze tym razem sie uda U ciebie to jest problem pomijalny, bo i tak musisz uzupełniać skład jakimiś kompletnymi leszczami z Top150 czy Top200, więc możesz sobie dobierać pozycje dowolnie. A za kogo tym razem poszedł? Edytowane 19 Października 2014 przez washko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karl Opublikowano 19 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2014 Jest już na yahoo. Za griffina i beala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szulim Opublikowano 19 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2014 Okey, gratuluje Karlowi ze udało mu sie znaleźć chętnego do deala Ja w takim razie ogłaszam zapotrzebowanie na asysty Czekam ma oferciki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
washko Opublikowano 19 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2014 Jest już na yahoo. Za griffina i beala Nieporównywalnie lepiej. Może nawet nie będziesz w plecy ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lew Opublikowano 19 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2014 W Waszej lidze połowa graczy pisze, jakby wiedziała jak będzie wyglądał tegoroczny sezon:-) Może przypiszecie miejsca wg swoich projekcji drużynom i już... po sezonie, po co grać skoro wszystko wiadomo:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszczur Opublikowano 20 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2014 W Waszej lidze połowa graczy pisze, jakby wiedziała jak będzie wyglądał tegoroczny sezon:-) Może przypiszecie miejsca wg swoich projekcji drużynom i już... po sezonie, po co grać skoro wszystko wiadomo:-) Mowisz, ze historia nie daje żadnej wskazówki jak będzie wyglądał sezon? W takim układzie bardzo zaluje, ze nie gramy razem w zadnej lidze, bo bym Ci sprezentował Foye za LeBrona. :-) A tajemnica jest taka, ze połowa managerów w naszej lidze kieruje się przy podejmowaniu decyzji czyms więcej niż tylko wystawieniem palca na wiatr. Jest już na yahoo. Za griffina i beala No i to ma sens. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 20 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2014 Szukam zbiórek i bloków na pozycji numer 5 w zamian za jednego z moich skrzydłowych: Parsonsa lub Gaya. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lorak Opublikowano 20 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2014 Wracajac do tematu, nadal sa to tylko projekcje, jedne sa mniej, drugie bardziej bledne. Sa to projekcje. Czyli rozumiem, ze jesli pokazałbym wam te moje wyliczenia, jakiekolwiek by one byly, to już grom krytyki od grajacych uleglby zmniejszeniu, jesli nie calkowitemu usunieciu? przede wszystkim gdybyś dokonał takich wyliczeń (jakiekolwiek by te projekcje były w granicach racjonalności, bo oczywiście można założyć, iż Monroe będzie nagle grał jak prime Olajuwon...), to sam nigdy w życiu byś nie poszedł na taką wymianę ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiLQ Opublikowano 20 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2014 Dyskusja o wecie sie przewalila, ale w miedzy czasie dwa trejdy klepniete... I to mi sie podoba... ;-) Chociaz nie podzielam Waszej opinii, ze sa one rowne... nawet jesli rowniejsze niz ten omawiany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
washko Opublikowano 20 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2014 Dyskusja o wecie sie przewalila, ale w miedzy czasie dwa trejdy klepniete... I to mi sie podoba... ;-) Chociaz nie podzielam Waszej opinii, ze sa one rowne... nawet jesli rowniejsze niz ten omawiany. No to się podziel opinią i nie trzymaj nas w niepewności Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SiXers Opublikowano 20 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2014 Podsumowując dyskusję o wetach, to wiadomo, że trejdy nie są równe, są sprytni i mniej sprytni, ale powiem tak: im lepsze towarzystwo, tym większa kultura obowiązuje i przy stole trzeba jeść łyżką a nie chochlą, żeby nie pochlapać innych dookoła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi