Skocz do zawartości

Cleveland Cavaliers 2014/15

mac

Rekomendowane odpowiedzi

Artykuł Amico pojawił się kilka godzin po tym powyższym. Obaj goście, tzn. Amico i Finnan, są wiarygodni, więc liczę, że drogą chronologii aktualne są doniesienia tego pierwszego.

Edytowane przez robak73

LeBron coraz bardziej będzie potrzebował kogoś, kto odciąży go w bronieniu najważniejszych graczy przeciwnika. A tym kimś nigdy nie będzie Love. 

Wiggins z powodzeniem może, przy okazji rozwijając się cały czas w ataku i wykorzystywać przewagi, jakie daje przebywanie razem z Jamesem na boisku. Ma idealne warunki do szybkiego rozwoju, a następnie przejęcia kierownicy. Kto wie, może z LBJ jako pomagierem. 

Cavs nie potrzebują zajebistej 4, bo sporo może czasu zje na tej pozycji James. Oni potrzebują mocnego C i ludzi od obrony, a nie zbędnego im Love'a. 

Nie za taką cenę.

A Minny w końcu zmięknie. 

Artykuł Amico pojawił się kilka godzin po tym powyższym. Obaj goście, tzn. Amico i Finnan, są wiarygodni, więc liczę, że drogą chronologii aktualne są doniesienia tego pierwszego.

no to proszę, świeży broussard :tongue:

http://espn.go.com/nba/story/_/id/11229856/cleveland-cavaliers-willing-trade-andrew-wiggins-deal-kevin-love-minnesota-timberwolves

Edytowane przez kulfon

Właśnie widziałem.  Dziwi mnie jedynie fakt, że Sota się jeszcze nie dogadała.  Powinni brać zanim ta, jak to słusznie określił agresywnychomik, anormalna organizacja się rozmyśli. Nikt im więcej nie da.

Dobra, pora spać. Ta drama nie jest tyle warta, żeby teraz siedzieć i ciskać w F5.

Oplaca was ktos za pisanie bzdur o tym ze Love bylby zajebistym fitem dla Jamesa?

Koles trzaska fajne cyferki, zrobil pierwsze 30-30 od lat 70 ok wszystko fajnie ale cos jeszcze? Kevin nie zagral nawet meczu PO, nie ma zadnego pojecia o defensywie, dla niego to koszykarska fizyka kwantowa plus typ jest 6 lat w lidze i NIC nie ugral. NIC, ZERO!!

I wy wolicie w Cavs takiego goscia od najwiekszego prospecta od 2003 roku? Jaja sobie robicie? Wigginsa nie trawie, ale ten chlopak za rok moze byc lepszym zawodnikiem niz Love kiedykolwiek byl i bedzie.

Jak Cavs go oddadza to beda sobie w brode pluc, szkoda tylko Wigginsa ze bedzie na zadupiu grac przez pol kariery

Wkur**li mnie Cavs strasznie!

Jarałem się powrotem Lebrona, Kyrie to jeden z moich ulubionych zawodników, ale jeśli dojdzie do wymiany zostaje ich hejterem #1.

Nie znam sytuacji kontraktowej na przyszły rok, ale czy naprawdę takie niewykonalne będzie to żeby podpisać Love'a (jak już musżą, chociaż to bez sensu) w przyszłym roku jako FA? Znajdą się na to jakieś środki, jakby królewna się uparła?

Zaraz, zaraz. Przecież nie ta dawno Wiggy był tutaj niemiłosiernie jebany, jarano się Embiidem, potem Parker miał być ewidentnie ROTY, a teraz znów Wiggy jest "największym prospectem od 2003", niewymienialnym elementem? I to za 3-krotnego All Stara, świetnego zbierającego, znakomicie rozciągającego grę, jednym słowem TOP 3 PF w lidze? Robię ten deal o każdej porze dnia i nocy! Dodaję tanie drewno na C i za parę lat mam upragnione pierścionki w Ohio, a Andrew w Minny być może dochodzi do poziomu All Star grając na tej samej pozycji (!) co mój najlepszy zawodnik.

Cavs może i są upośledzeni, ale możliwość wygrania czegoś tu i teraz zamiast ewentualnych grusze na wierzbie kiedyś tam w przyszłości chyba nie jest takie głupie, nie?

I to dublowanie się pozycji z LBJ jest jedyna okolicznoscia sprawiając ze możliwa jest wymiana.

Może LBJ nie chce sam tyle grać na PF?

Może czego nie wiemy za bardzo go nie lubi (może to kwestia ze są do siebie ciut podobni)?

Prawda ze Love nie zagrał w PO ale tu juz może być tak ze:

Nie zagrał na razie nic fajnego

Albo nie miał okazji dać ciała wiec się nie zfrajerowal jeszcze

Można chyba dać mu kredyt zaufania?

Łapę na rzut i talent do zbiórek ma niesamowity.

Może te oświadczenia Cavs to tylko sztuczki odciagania Minny od rozmów z GSW?

Poczekamy zobaczymy

A moglibyśmy być świadkiem ULTRASZUBKIEJ gry Cavs jakby wyszli Kyrie+Dion+Wiggy+Bron+Tristian

Run run run

Byłby to bardzo ciekawy dla oka spektakl

A Parker jaką ma FG% w SL?

Parker 383

Wiggins 378

Różnica mała, ale na korzyść Parkera.

Ale nie o to mi chodziło. Dla mnie Parker ma większy repertuar zagrań w ofensywie, Wiggins na uczelni potrafił przejść koło meczu, to w nba na początku będzie też zagrożenie, że mimo 30 minut na parkiecie i tak go nie zobaczymy. Niech robią ten deal, bo z tego co widzę to LBJ i tak bez ALLStarów grac nie może. Dla mnie i tak są żadnym faworytem do mistrzostwa. Ewentualny finał z nimi i tak wygra team z Zachodu. Niestety ale największym problemem jest aktualny kontrakt Irvinga, bo nie jest on adekwatny do postawy na parkiecie. Nie mój cyrk, nie moje małpy. Mnie taki obrót spraw by cieszył. Mimo sympatii do Love'a boję się, że gość nie dźwignąłby roli lidera w LAL.

Skoro wielu bawi się w Nostradamusa to ja też spróbuje. Love przychodzi do Cavs za Wigginsa i grają spoko sezon, ale bez większych szans na mistrzostwo i to samo dzieje się rok później. Wiggins rozwija się w kapitalny sposób w Minnesocie przez dwa lata i jest już z niego materiał na gwiazdę. W tym czasie LeBron zdenerwowany na Cavs, że jednak nie da się z nimi zrobić mistrzostwa odchodzi po dwóch latach.

Status na rok 2016:

Minnesota ma Wigginsa, który zaczyna wymiatać.

Cavs ma Love'a, który znów zawodzi i wyłapał kontuzje.

LeBron szykuje się na Decision.

Jednym słowem Cavs znów w czarnej dupie. Dałbym za to wszystkie pieniądze.

Parker 383

Wiggins 378

Różnica mała, ale na korzyść Parkera.

Ale nie o to mi chodziło. Dla mnie Parker ma większy repertuar zagrań w ofensywie

Tylko co z tego? Im nie jest potrzebny kolejny gracz nastawiony tylko na atak, bo tutaj mają kim grać. Wiggins to 2-way player, idealny element układanki. Taki koleś to skarb za plecami Jamesa i jeszcze mający Kyrie pod bokiem. Świetny obrońca z talentem do gry w ofensywie i miejscem, żeby ją szybko poprawiać. 

Swoją drogą śmieszne, że ciśniecie po Irvingu, a już Love jest cacy. 

Na Irvinga jest tak ogromna nagonka, że nie wiem czy coś mnie czasami nie ominęło. Kyrie przy LBJ wg mnie będzie jednym z TOP5 PG ligi, owszem - zawodził, ale... z kim on miał grać? Jeśli narzekacie na support LeBrona, to jaki support miał Irving? To raz, a dwa - Irving, a LeBron? No właśnie.

Zaphod

To tanie drewno to byłby kto? A jeśli nie po nazwisku, to w jakiej kwocie chciałbyś zmieścić to "tanie drewno"? Bo ja mam wrażenie, że plan z 2010 roku udał się połowicznie właśnie przez brak rzeczonego drewna, na tyle taniego, co dobrego. Haslem się postarzał, Anthony - nie wiem co, Bosh odszedł za linię i i były momenty, że najbardziej propsowanym wysokim był taki jeden białas z tatuażami za jakiś milion dolców.

Może, może Love w nowym środowisku okazałby się na tyle dobrym defensorem, ze nie trzeba by go chować. Ale na razie, hmmm, nie spodziewałbym się tego. Oczywiście przy takiej charakterystyce Kevina ofensywnie by była miazga (choć ta charakterystyka zmusza też do zastanowienia - kto byłby drugą opcją i jak ten wybór przyjęłaby opcja trzecia?). Gdyby Varejao gwarantował rozegranie pełnego sezonu to tak, wybór byłby łatwiejszy.

Wiggins to niewiadoma. Zgadza się. Ale nie róbmy z niego busta na starcie. Dopiero co był w TOP5 draftu po 2003 roku.

W sąsiednim temacie fani Lakersów, przynajmniej niektórzy, podniecają się że na FA w 2015 będzie multum centrów. W tym młody Gasol. A jakby był do wyjęcia w połowie sezonu?

Skoro wielu bawi się w Nostradamusa to ja też spróbuje. Love przychodzi do Cavs za Wigginsa i grają spoko sezon, ale bez większych szans na mistrzostwo i to samo dzieje się rok później. Wiggins rozwija się w kapitalny sposób w Minnesocie przez dwa lata i jest już z niego materiał na gwiazdę. W tym czasie LeBron zdenerwowany na Cavs, że jednak nie da się z nimi zrobić mistrzostwa odchodzi po dwóch latach.

Status na rok 2016:

Minnesota ma Wigginsa, który zaczyna wymiatać.

Cavs ma Love'a, który znów zawodzi i wyłapał kontuzje.

LeBron szykuje się na Decision.

Jednym słowem Cavs znów w czarnej dupie. Dałbym za to wszystkie pieniądze.

Ostatni element układanki na 2016 rok : miami ma bardzo dużo cap space'u :)

Przecież LBJ się nie wytransferuje z Cavs, po prostu taki kontrakt daje mu największy nacisk na zarząd i elastyczność finansową w obliczu nowej umowy telewizyjnej. 

Love jest świetnym fitem do LBJ, jeżeli Bosh takim był, przecież Love : lepiej rzuca, lepiej zbiera, lepiej podaje, lepiej gra pod koszem od Bosha, jedyne w czym Bosh był lepszy to defensywa ale bardziej jeżeli chodzi o pick n' rolle niż obronę kosza. Ofensywa Irving - LBJ - Love naprawdę będzie zabójcza. 

Z defensywą jest gorzej, ale tutaj raczej i tak byłoby słabo bo za Love'a żadnego centra i tak nie mogą dostać w tym FA. A że zbiórki defensywne są bardzo ważną częścią obrony to tutaj Cavs będą dominować przecież. Podobnie jak będą dominować w rzutach za 3 - Iriving, Love, LBJ, Miller, Jones, możliwe że Allen ? 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.