Skocz do zawartości

Liga Roto Dynasty

SiXers

Rekomendowane odpowiedzi

jak się w końcu panowie zdecydujecie się odniosę do tego.

z wypowiedzi, szkoda, ze jakichs 5-7 nas nic prawie nie wynika albo nie wiecie o czym piszecie ;]

zeby nie było, aukcja jest najlepszą mozliwa opcja wybierania ale gdzie w tym wszystkim jest nasze salary, ile mozna sie pytać?!

moze inaczej, ustalmy w jakim terminie przewidujecie draft, bo chociazby koniec pazdziernika to jest śmiech w tym co proponujecie.

podbijam wypowiedź benona generalnie.

Edytowane przez Tizz

z wypowiedzi, szkoda, ze jakichs 5-7 nas nic prawie nie wynika albo nie wiecie o czym piszecie ;]

Nie wiem, czy powinieneś zarzucać innym, że nie wiedzą o czym piszą. Z tego co widzę to tylko Ty i QAS bie rozumiecie całej idei. Jako, że gramy razem w keeperze fantasy points, mam do Was kilka pytań, na które sam odpowiem (taki jakby FAQ):

1. Co łączy aukcję live i salary?

NIC.

2. A co jeśli uda mi się zalicytować za otrzymany budżet wybrać  graczy, których salary okaże się być ponad cupem, np: Lebrona, Duranta, Hardena, Currego, Dirka, Aldridgea, KLove, CP3,  Lillarda, Antonego Davisa, Carmelo, Irvinga.

Możesz za pomocą wymian próbować zmieścić się w salary przed podaną w regulaminie data. Jeśli tego nie zrobisz, to nic się złego nie stanie - liga sama Ci wyjebie graczy na podstawie przyjętego algorytmu.

3. Od czego lub kogo zalezy, czy po drafcie będę miał problem ze zbyt dużym salary.

TYLKO i WYŁĄCZNIE od Ciebie - nie będzie przymusu wybierania zawodników kosztujących wiele salary.

4. Kiedy QAS zszedł z salary w zeszłym sezonie, będąc bardzo dużo ponad cupem.

Ostatni możliwy tydzień(a nawet chyba dzień).

5. Ostatni sezon zakończył się w kwietniu i kilka osób jest ponad salary. Ilu z nich rozwiązało ten problem?

Żaden.

6. Czy jest jakaś różnica między kilkunastoma aukcjami live z zeszłego sezonu - które zakończyły się sukcesem w kilkunastu , a tej proponowanej w tej lidze.

Jedyna to liczba drużyn - 20 do 15.

7. Czy istnieje możliwość, że aukcja zakończy się niepowodzeniem,np jak Tizz postanowi coś udowodnić i zepsuć?

Nie - przyjęty jest taki algorytm, że każda aukcja kończy się sukcesem, czyli wybraniem przez uczestników zabawy określonych graczy.

1. Co łączy aukcję live i salary?

NIC.

pierwsze posty w temacie ogólnym bez podziału na keeper, dynasty zaprzeczasz sam załozeniom ligi ;]

jestem za aukcja, któryś raz powtarzam - rozwiązcie to.

ad. pkt 2. kiedy przewidujecie termin draftu

ad. pkt7. co mam udowadniac, jesli wszyscy 20 luda ustali i zaakceptuje termin draftu online aukcji(5h ;]) na pewno na nim będę.

Edytowane przez Tizz

serio?!

to co tu było absurdem bo pewien człowiek stwierdził, ze sobie znowu coś pogłosujemy? ;]

mac u better than that.

Bardzo proszę, wskaż te zaprzeczenie. Czytam 1-post(którego autorem jest notabene osoba nie będąca uczestnikiem ligi). Ja czytam i nie widzę absolutnie żadnego problemu. Po aukcji będzie czas na zejście z salary - o to Ci chodzi??

;]

moja propozycja

zróbmy aukcje

pierwszy sezon: budzet z aukcji = salary (pensja zawodnika=pochodna ceny z licytacji)

od następego sezonu wartosci graczy wg monstera/wyliczen kolka odpowiednio dostosowanych do warunków roto[-goscie ze słabym FT(bądź mądrzejsi przez pryzmat owego 1st sezonu coś ustalimy jesli zajdzie potrzeba)]

dalej jak fbx peły offseason na zejscie/wyrównanie według własnej wizji salary do ustalonej wartosci ogólnej przyjętej przez NAS

to jest bardzo proste

i idźmy dalej z tematem. 

;]

moja propozycja

Twoja propozycja jest sprzeczna z założeniami tej ligi i niemożliwa do zrealizowania.

ot taka ciekawostka ;)

pomijajac tych co przeszli do tzw. keepera.

Na 1 stronie jest napisane: "Draft Type: live auction" więc nie wiem do czego się odnosi Twoja ciekawostka.

na pierwszej  stronie była edyta ;]

pierwsze posty w temacie ogólnym bez podziału na keeper, dynasty

opcja 2 (dynasty, draft offline, salary): karl, kolek23, bulek, Ledley, Tizz, SiXers, mac, Arctus, eMeS, evitacre, matek, january, Marthinus, airmax, BlackMamba,Zodd, Qooniu,Benon 

długo będziemy się tak licytowac? ja tylko cytuje; )

przedstawiłem propozycję, tyle.

Dobra, aby zadowolić Tizza, bo wygląda na to, że właśnie to jest największą bolączką tej ligi, proponuję ustawić budżet na poziomie, jaki jest przewidywany na tegoroczne salary.

Nic w ten sposob sie nie rozwiaze bo zadowolisz pare osob, ale rozdraznisz kilka innych..

Nie ma co olewać. Po prostu jest pytanie do Tizza. Czy jesteś w stanie zaakceptować model, który ustaliliśmy? Czyli:

1. Ustalamy salary zawodników.

2. Licytujemy w aukcji grajków do drużyny. ( ceny za które zakupimy gracza na aukcji nie równają się jego salary, bo zostało ono ustalone wcześniej -> patrz punkt pierwszy)

3. Schodzimy z nadwyzek do konca offseason.

Nie jest tu ważna nomenklatura. Czy udało nam się pogodzić aukcję z salary, czy też nie da się tego zrobić... who cares. Taki jest plan zabawy. Tak wyglądają zasady w naszej piaskownicy.

Szkoda, ze Tizz na to nie odpowiedzial...

k**** lepszym pomysłem jest licytowanie i potem mnożenie cen licytacji razy 2,25 (tak żeby salary wynosiło 450) i ustalenie minimalnej wartości na 15 (jak w FBX).

a wyliczenie salary od następnego sezonu.

Huh? Dlaczego limit pensji dla druzyn i zawodnikow ma byc taki jak w FBXie gdy w tym formacie nie maja one zadnego sensu? 

ale bardzo ciężko będzie sensownie licytować musząc uważać na dodatkowy aspekt w postaci wyliczanego salary.

Zupelnie sie nie zgadzam, ze bedzie ciezko - przeciez wiekszosc zawodnikow zostanie wylicytowanych za +/- 10$ w stosunku do ich ustalonej pensji... Ba! Jak ktos chce moze przyjac taka strategie i wtedy bedzie mial gwarancje, ze nie bedzie powyzej limitu...

zeby nie było, aukcja jest najlepszą mozliwa opcja wybierania ale gdzie w tym wszystkim jest nasze salary, ile mozna sie pytać?!

Tyle samo ile mozna odpowiadac, ze nasze salary i pensje na aukcji nie musza byc takie same bo maja inne cele... to pierwsze jest rozpoczeciem gry od najblizszego sezonu w pelni mozliwosci formatu, a to drugie do podzialu zawodnikow na sklady.

Tizz, a jaki jest sens wklejania czegoś gdzie nie było w ogóle mowy o opcji aukcji live? Zostało to przeoczone, później bodaj marcos zaproponował wziąć to pod uwagę i większość poszła w tym kierunku. Powiem więcej - zdecydowana większość. Prócz Ciebie w sumie tylko QAS ma problemy z aukcją live i salary i szczególnie Ty toczysz jałową dyskusję odnośnie niemożliwości tegoż systemu i ogólnie wszelakiej beznadziei i żadne tłumaczenia do Ciebie nie trafiają. Sorki ale dla mnie pomysł przejęcia salary z aukcji jest równie poroniony jak dla Ciebie rozróżnienie aukcji od salary. Ty będziesz się upierał przy swoim, a ja przy swoim i co? Twoje zdanie ważniejsze bo masz większy staż? Czy jak zdecydujemy kto ma większą rację? Jałowa dyskusja pozbawiona w sumie większego sensu i nie wiem, naprawdę nie wiem, czemu drążysz ten temat już od tylu stron. Ile razy można tłumaczyć, że wybierzemy aukcją live, po niej salary playerzy przyjmą odpowiednie i będzie jeszcze całkiem sporo czasu na zejście z ewentualnej nadwyżki. Ile czasu? Całkiem sporo uwzględniając proponowany czas przeprowadzenia aukcji na przełomie sierpnia i września jak tylko yahoo da takową sposobność. Czyżbyś przeoczył ten fakt? Może niedokładnie czytasz? A może po prostu z nudów rzucasz kłody pod nogi chcącym zrobić roto z salary? Nie wiem i może po prostu jak format Ci nie pasuje to zrezygnuj bo męczące jest non stop widzieć jak to samo drążysz bez ustanku. Albo zaufaj że będzie dobrze i się dostosuj miast szukać problemów. Jak wyjdzie aukcja w proponowanym terminie to będziemy mieli przeszło miesiąc na ogarnięcie budżetów swoich drużyn. Czyżby to było za mało dla Ciebie? I nie szukaj dziury w całym mówiąc że taki termin nie przejdzie i będzie forsowany październikowy bo to bzdura. Jak tylko będzie możliwość ze strony yahoo to ustalamy termin w najbliższych max 2 tyg i jedziemy z ligą. Nie ma co czekać na przejscie na salary za sezon. To tylko odwlekanie w czasie byłoby i znając życie i cały sezon ogórkowy niektórym byłby i za krótki.

Edytowane przez Zodd

Panowie, przekonywaniem Tizza i QAS-a do niczego nie dojdziemy. Zwolenników opcji z salary od tego sezonu jest więcej, więc nie drążmy tego tematu x razy i potraktujmy to jako punkt, który wszedł w życie. A to, czy oni się dostosują, nie nasz problem.

Mam nieodparte wrażenie, iż im więcej dyskusji na tematy oczywiste, tym gorzej to świadczy o profesjonalizmie ligi.

Panowie, przekonywaniem Tizza i QAS-a do niczego nie dojdziemy. Zwolenników opcji z salary od tego sezonu jest więcej, więc nie drążmy tego tematu x razy i potraktujmy to jako punkt, który wszedł w życie. A to, czy oni się dostosują, nie nasz problem.

Mam nieodparte wrażenie, iż im więcej dyskusji na tematy oczywiste, tym gorzej to świadczy o profesjonalizmie ligi.

bulek powinieneś napisać : postawmy ich pod murek i jedziemy dalej ; )

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.