Skocz do zawartości

Liga Roto Dynasty

SiXers

Rekomendowane odpowiedzi

jak się w końcu panowie zdecydujecie się odniosę do tego.

z wypowiedzi, szkoda, ze jakichs 5-7 nas nic prawie nie wynika albo nie wiecie o czym piszecie ;]

zeby nie było, aukcja jest najlepszą mozliwa opcja wybierania ale gdzie w tym wszystkim jest nasze salary, ile mozna sie pytać?!

moze inaczej, ustalmy w jakim terminie przewidujecie draft, bo chociazby koniec pazdziernika to jest śmiech w tym co proponujecie.

podbijam wypowiedź benona generalnie.

Edytowane przez Tizz

W dniu 8.06.2014 o 00:23, Tizz napisał(a):

z wypowiedzi, szkoda, ze jakichs 5-7 nas nic prawie nie wynika albo nie wiecie o czym piszecie ;]

Nie wiem, czy powinieneś zarzucać innym, że nie wiedzą o czym piszą. Z tego co widzę to tylko Ty i QAS bie rozumiecie całej idei. Jako, że gramy razem w keeperze fantasy points, mam do Was kilka pytań, na które sam odpowiem (taki jakby FAQ):

1. Co łączy aukcję live i salary?

NIC.

2. A co jeśli uda mi się zalicytować za otrzymany budżet wybrać  graczy, których salary okaże się być ponad cupem, np: Lebrona, Duranta, Hardena, Currego, Dirka, Aldridgea, KLove, CP3,  Lillarda, Antonego Davisa, Carmelo, Irvinga.

Możesz za pomocą wymian próbować zmieścić się w salary przed podaną w regulaminie data. Jeśli tego nie zrobisz, to nic się złego nie stanie - liga sama Ci wyjebie graczy na podstawie przyjętego algorytmu.

3. Od czego lub kogo zalezy, czy po drafcie będę miał problem ze zbyt dużym salary.

TYLKO i WYŁĄCZNIE od Ciebie - nie będzie przymusu wybierania zawodników kosztujących wiele salary.

4. Kiedy QAS zszedł z salary w zeszłym sezonie, będąc bardzo dużo ponad cupem.

Ostatni możliwy tydzień(a nawet chyba dzień).

5. Ostatni sezon zakończył się w kwietniu i kilka osób jest ponad salary. Ilu z nich rozwiązało ten problem?

Żaden.

6. Czy jest jakaś różnica między kilkunastoma aukcjami live z zeszłego sezonu - które zakończyły się sukcesem w kilkunastu , a tej proponowanej w tej lidze.

Jedyna to liczba drużyn - 20 do 15.

7. Czy istnieje możliwość, że aukcja zakończy się niepowodzeniem,np jak Tizz postanowi coś udowodnić i zepsuć?

Nie - przyjęty jest taki algorytm, że każda aukcja kończy się sukcesem, czyli wybraniem przez uczestników zabawy określonych graczy.

Cytat

1. Co łączy aukcję live i salary?

NIC.

pierwsze posty w temacie ogólnym bez podziału na keeper, dynasty zaprzeczasz sam załozeniom ligi ;]

jestem za aukcja, któryś raz powtarzam - rozwiązcie to.

ad. pkt 2. kiedy przewidujecie termin draftu

ad. pkt7. co mam udowadniac, jesli wszyscy 20 luda ustali i zaakceptuje termin draftu online aukcji(5h ;]) na pewno na nim będę.

Edytowane przez Tizz

W dniu 8.06.2014 o 01:30, Tizz napisał(a):

serio?!

to co tu było absurdem bo pewien człowiek stwierdził, ze sobie znowu coś pogłosujemy? ;]

mac u better than that.

Bardzo proszę, wskaż te zaprzeczenie. Czytam 1-post(którego autorem jest notabene osoba nie będąca uczestnikiem ligi). Ja czytam i nie widzę absolutnie żadnego problemu. Po aukcji będzie czas na zejście z salary - o to Ci chodzi??

;]

moja propozycja

zróbmy aukcje

pierwszy sezon: budzet z aukcji = salary (pensja zawodnika=pochodna ceny z licytacji)

od następego sezonu wartosci graczy wg monstera/wyliczen kolka odpowiednio dostosowanych do warunków roto[-goscie ze słabym FT(bądź mądrzejsi przez pryzmat owego 1st sezonu coś ustalimy jesli zajdzie potrzeba)]

dalej jak fbx peły offseason na zejscie/wyrównanie według własnej wizji salary do ustalonej wartosci ogólnej przyjętej przez NAS

to jest bardzo proste

i idźmy dalej z tematem. 

W dniu 8.06.2014 o 01:53, Tizz napisał(a):

;]

moja propozycja

Twoja propozycja jest sprzeczna z założeniami tej ligi i niemożliwa do zrealizowania.

W dniu 8.06.2014 o 02:11, Tizz napisał(a):

ot taka ciekawostka ;)

pomijajac tych co przeszli do tzw. keepera.

Na 1 stronie jest napisane: "Draft Type: live auction" więc nie wiem do czego się odnosi Twoja ciekawostka.

na pierwszej  stronie była edyta ;]

Cytat

pierwsze posty w temacie ogólnym bez podziału na keeper, dynasty

Cytat

opcja 2 (dynasty, draft offline, salary): karl, kolek23, bulek, Ledley, Tizz, SiXers, mac, Arctus, eMeS, evitacre, matek, january, Marthinus, airmax, BlackMamba,Zodd, Qooniu,Benon 

długo będziemy się tak licytowac? ja tylko cytuje; )

przedstawiłem propozycję, tyle.

W dniu 7.06.2014 o 13:00, Benon napisał(a):

Dobra, aby zadowolić Tizza, bo wygląda na to, że właśnie to jest największą bolączką tej ligi, proponuję ustawić budżet na poziomie, jaki jest przewidywany na tegoroczne salary.

Nic w ten sposob sie nie rozwiaze bo zadowolisz pare osob, ale rozdraznisz kilka innych..

W dniu 7.06.2014 o 17:46, eMeS napisał(a):

Nie ma co olewać. Po prostu jest pytanie do Tizza. Czy jesteś w stanie zaakceptować model, który ustaliliśmy? Czyli:

1. Ustalamy salary zawodników.

2. Licytujemy w aukcji grajków do drużyny. ( ceny za które zakupimy gracza na aukcji nie równają się jego salary, bo zostało ono ustalone wcześniej -> patrz punkt pierwszy)

3. Schodzimy z nadwyzek do konca offseason.

Nie jest tu ważna nomenklatura. Czy udało nam się pogodzić aukcję z salary, czy też nie da się tego zrobić... who cares. Taki jest plan zabawy. Tak wyglądają zasady w naszej piaskownicy.

Szkoda, ze Tizz na to nie odpowiedzial...

W dniu 7.06.2014 o 22:06, QAS napisał(a):

k**** lepszym pomysłem jest licytowanie i potem mnożenie cen licytacji razy 2,25 (tak żeby salary wynosiło 450) i ustalenie minimalnej wartości na 15 (jak w FBX).

a wyliczenie salary od następnego sezonu.

Huh? Dlaczego limit pensji dla druzyn i zawodnikow ma byc taki jak w FBXie gdy w tym formacie nie maja one zadnego sensu? 

W dniu 7.06.2014 o 22:56, QAS napisał(a):

ale bardzo ciężko będzie sensownie licytować musząc uważać na dodatkowy aspekt w postaci wyliczanego salary.

Zupelnie sie nie zgadzam, ze bedzie ciezko - przeciez wiekszosc zawodnikow zostanie wylicytowanych za +/- 10$ w stosunku do ich ustalonej pensji... Ba! Jak ktos chce moze przyjac taka strategie i wtedy bedzie mial gwarancje, ze nie bedzie powyzej limitu...

W dniu 8.06.2014 o 00:23, Tizz napisał(a):

zeby nie było, aukcja jest najlepszą mozliwa opcja wybierania ale gdzie w tym wszystkim jest nasze salary, ile mozna sie pytać?!

Tyle samo ile mozna odpowiadac, ze nasze salary i pensje na aukcji nie musza byc takie same bo maja inne cele... to pierwsze jest rozpoczeciem gry od najblizszego sezonu w pelni mozliwosci formatu, a to drugie do podzialu zawodnikow na sklady.

Tizz, a jaki jest sens wklejania czegoś gdzie nie było w ogóle mowy o opcji aukcji live? Zostało to przeoczone, później bodaj marcos zaproponował wziąć to pod uwagę i większość poszła w tym kierunku. Powiem więcej - zdecydowana większość. Prócz Ciebie w sumie tylko QAS ma problemy z aukcją live i salary i szczególnie Ty toczysz jałową dyskusję odnośnie niemożliwości tegoż systemu i ogólnie wszelakiej beznadziei i żadne tłumaczenia do Ciebie nie trafiają. Sorki ale dla mnie pomysł przejęcia salary z aukcji jest równie poroniony jak dla Ciebie rozróżnienie aukcji od salary. Ty będziesz się upierał przy swoim, a ja przy swoim i co? Twoje zdanie ważniejsze bo masz większy staż? Czy jak zdecydujemy kto ma większą rację? Jałowa dyskusja pozbawiona w sumie większego sensu i nie wiem, naprawdę nie wiem, czemu drążysz ten temat już od tylu stron. Ile razy można tłumaczyć, że wybierzemy aukcją live, po niej salary playerzy przyjmą odpowiednie i będzie jeszcze całkiem sporo czasu na zejście z ewentualnej nadwyżki. Ile czasu? Całkiem sporo uwzględniając proponowany czas przeprowadzenia aukcji na przełomie sierpnia i września jak tylko yahoo da takową sposobność. Czyżbyś przeoczył ten fakt? Może niedokładnie czytasz? A może po prostu z nudów rzucasz kłody pod nogi chcącym zrobić roto z salary? Nie wiem i może po prostu jak format Ci nie pasuje to zrezygnuj bo męczące jest non stop widzieć jak to samo drążysz bez ustanku. Albo zaufaj że będzie dobrze i się dostosuj miast szukać problemów. Jak wyjdzie aukcja w proponowanym terminie to będziemy mieli przeszło miesiąc na ogarnięcie budżetów swoich drużyn. Czyżby to było za mało dla Ciebie? I nie szukaj dziury w całym mówiąc że taki termin nie przejdzie i będzie forsowany październikowy bo to bzdura. Jak tylko będzie możliwość ze strony yahoo to ustalamy termin w najbliższych max 2 tyg i jedziemy z ligą. Nie ma co czekać na przejscie na salary za sezon. To tylko odwlekanie w czasie byłoby i znając życie i cały sezon ogórkowy niektórym byłby i za krótki.

Edytowane przez Zodd

Panowie, przekonywaniem Tizza i QAS-a do niczego nie dojdziemy. Zwolenników opcji z salary od tego sezonu jest więcej, więc nie drążmy tego tematu x razy i potraktujmy to jako punkt, który wszedł w życie. A to, czy oni się dostosują, nie nasz problem.

Mam nieodparte wrażenie, iż im więcej dyskusji na tematy oczywiste, tym gorzej to świadczy o profesjonalizmie ligi.

W dniu 9.06.2014 o 21:48, bulek napisał(a):

Panowie, przekonywaniem Tizza i QAS-a do niczego nie dojdziemy. Zwolenników opcji z salary od tego sezonu jest więcej, więc nie drążmy tego tematu x razy i potraktujmy to jako punkt, który wszedł w życie. A to, czy oni się dostosują, nie nasz problem.

Mam nieodparte wrażenie, iż im więcej dyskusji na tematy oczywiste, tym gorzej to świadczy o profesjonalizmie ligi.

bulek powinieneś napisać : postawmy ich pod murek i jedziemy dalej ; )

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.