bulek Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Ja tam się przy banie nie upieram, zapodałem jedynie luźną propozycję. Na pewno jednak ten ban powinien obowiązywać w trakcie sezonu - tu zasady można skopiować z FBX, bo są dobre. Zdecydowanie draft aukcyjny jest sprawiedliwszy od wężyka i jeśli przy wybieraniu byśmy uwzględniali salary, dla mnie no problem. Najwyżej ten który przekroczy będzie musiał stosunkowo szybko zejść. Ale draftowi offline nie mówię nie - dla mnie wsio rowno jaki system draftu będzie ustalony, ważne, by priorytetem było salary. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolek23 Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2014 @washko @macTeż nie mam z tym żadnego problemu. Imo tylko SiXers widzi tu problem i jakąś super przewagę.. ale co to za problem, jeżeli taką sytuację można sobie stworzyć w drafcie, a tam każdy ma RÓWNE szanse Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SiXers Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Sixers nie widzi problemu, tylko czuje się tu zbędny. Także póki mogę, przenoszę się do keepera, ustępuję miejsca QASowi i wszyscy szczęśliwi. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2014 To na czym aktualnie stoimy? Co ustalone, a co nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airmax Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Ja jednak rezygnuję z Dynasty i przenoszę swoje talenty do Keepera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2014 I ja out z tej ligi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bulek Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2014 (edytowane) Panowie, trzeba ogarniac sytuację, bo jeden czort raczy wiedzieć, na czym stoimy. Było głosowanie za offline, teraz znów martwy punkt, nikt nic nie wie, a ludzie się irytują i przenoszą do keepera. Musi się znaleźć osoba, która po prostu to ogarnie. Kolek, czyń swoją powinność . Lepszego kandydata nie widzę. Krótka piłka - decyzja za offline lub online i szybko wkroczyć w temat szerokości rostera. Rozpatrywane są opcje z 12 lub 13, dużej różnicy tu już nie ma, po czym ustalić obiektywnie wysokość salary, bo im więcej dyskusji, tym do niczego to nie zaprowadzi. Ja się wolę nie wciskać między wódkę a zakąskę, ale czasem im więcej rzeczy poddanych pod głosowanie, tym większy bałagan. Kolek, Mac - ustalmy jakieś wiążące decyzje, a ludzie się pewnie dostosują. No ktoś musi być szefem ligi, ustalić jednoosobowo najbardziej banalne decyzje, a strategiczne poddać pod polemikę. Tak czy nie Edytowane 25 Kwietnia 2014 przez bulek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolek23 Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Moja opinia na szybko, bo jutro od rana wyjazd i mnie nie bedzie raczej caly dzien: Draft live auction, salary takie, jak proponowalem w poprzednim temacie i przymus zejscia ponizej SC do startu ligi. Kary jak w FBX. Ogolnie mozna duza czesc regulaminu przygarnac z FBX, o ile wiLQ nie bedzie mial nic przeciwko (chyba on to pisal). Tak bedzie najsprawiedliwiej IMO. Roster wolalbym 13 slotow, ale 12 tez jest ok. Jezeli chodzi o jakies szefowanie lidze, to ja chetnie pomoge ogarniac, zajme sie ostateczym ksztaltem salary (zaokraglenie, dostosowanie kontuzjowanych), zawsze chetnie wyraze opinie na wiekszosc tematow, ale nie czuje sie na tyle doswiadczony w Fantasy, zeby byc jakims guru czy innym komiszem ale bardzo chetnie pomoge, o ile wystarczy mi rozumu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mac Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Super, czyli na razie jest nas 3 przynajmniej przekonanym co do obecnej formuły Dużo lepiej, że ktoś zrezygnował teraz niż np na początku czy w środku ewentualnych rozgrywek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qooniu Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Ja gram i mi pasuje salary, moze być live auction jak i offline :]. Spokojnie, ogarniemy wszystko. Sam bym się z chęcią zajął organizacją ale zbyt mało wiem o keeperach żeby to było możliwe póki co. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackMamba Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Widzę, że moi kompani z innego forum przenoszą się do keepera, więc i mi nie pozostaje nic innego sorki za zamieszanie, ale od samego początku chciałem z nimi grać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bulek Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2014 OK, robimy live auction. Kolek zaproponował 13 slotów. Ja też jestem za tą opcją, tylko ile benchów? Na moje 8 grających przy 13 slotach to troche za mało. Jestem bardziej za 9+4. No i kto komishem? Ja mam na głowie FBX, w komishowanie tutaj się nie pcham, zresztą spadłem w roto. Chcę tylko tutaj nieco przyspieszyć negocjowanie, zanim kolejni nam się wykruszą. Swoją drogą szybko im się znudziła formuła, lekki zastój w ogarnianiu a co po niektórzy już wywindowali. Ale ok - zostaną najbardziej przekonani o tej formule. Dobra, kto komishem? Mac? Benon? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tizz Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2014 dobra mowcie szybko jak jest bo jak widze bedzie i bez salary i nie na offlinie a to jeszcze moge zrezygnowac i byc rezerwowym w keeperze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SiXers Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Panowie, w związku z tym, że mamy ligi 2x20 zamiast 30-osobowej mam pytanie czy planujecie trzymać się oryginalnych nazw drużyn NBA? Jeśli tak, to czy wrzucić Wam listę do pierwszego posta? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bulek Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Draft aukcyjny i salary. Co jest powodem tak licznej rezygnacji? Brak zdecydowania tutaj (to dopiero początek offseason, nie muszą wszystkie wiążące decyzje zapadać od razu), czy obsada w keeperze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlaKB Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Ja biorę Lakers jeśli są wolni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Benon Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Bulls, o ile ten co mi wcześniej Byki zakosił poszedł do Keepera. Jeśli nie, to Atlanta. Jeśli i to zajęte to nie wiem... Komiszować mi się za bardzo nie uśmiecha, ale kandydaturę Maca jak najbardziej popieram. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Ja biorę Lakers jeśli są wolni. Bierz, zwolniłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arctus Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Ja chcę zostać przy Pelikanach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eMeS Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Również zostaję przy moim wyborze - Mavs Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi