fluber Opublikowano 2 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2017 Czy ktoś coś widział/słyszał/czytał o storytel? Ostatnio dość aktywnie się reklamują w telewizji, warto korzystać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirwir Opublikowano 2 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2017 Czy ktoś coś widział/słyszał/czytał o storytel? Ostatnio dość aktywnie się reklamują w telewizji, warto korzystać? Mocno reklamowali się i zainteresowałem się sprawo i trafiłem do audioteki:D. W storytel abonament wynosi 29,90 na 30 dni. Ale generalnie warto poczytać FAQ https://support.storytel.pl/hc/pl/categories/115000084364-Twoje-konto-abonament-i-jak-dzia%C5%82a-Storytel Trochę inny model biznesowy od audioteka.com bo w audiotece masz na własność tytuł (w sensie jego kopie), który kupiłeś, a w storytel tylko wypożyczasz (w offline możesz słuchać ale " Jeśli brakuje ci miejsca na kolejną książkę możesz usunąć te książki, które już przeczytałeś. Zrobisz to chodząc w poszczególne książki i naciskając przycisk z trzykropkiem, a następnie "Usuń książkę"; wtedy miejsce w pamięci telefonu zostanie zwolnione, a ty będziesz mógł pobrać kolejne książki. Możesz również usunąć książki z trybu offline przez usunięcie ich z półki, lub przez naciśnięcie symbolu kosza na śmieci w odtwarzaczu. Wszystkie książki znajdujące się w trybie offline są usuwane z pamięci telefonu przy wylogowaniu z aplikacji.") Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 3 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2017 A z innej beczki, bo widziałem, ze tutaj jest sporo fanów fantasy ( ja tego gatunku nie czytam w ogóle). Chciałbym sobie przeczytać cykl Pratchetta w całości i takie pytanie, czy znajdę gdzieś w internecie najbardziej sensowną kolejność czytania tych książek o Świecie Dysku. Czy lepiej czytać je w kolejności wydania, czy cyklami, czy może jeszcze inaczej, czy to w ogóle nie ma znaczenia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirwir Opublikowano 3 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2017 A z innej beczki, bo widziałem, ze tutaj jest sporo fanów fantasy ( ja tego gatunku nie czytam w ogóle). Chciałbym sobie przeczytać cykl Pratchetta w całości i takie pytanie, czy znajdę gdzieś w internecie najbardziej sensowną kolejność czytania tych książek o Świecie Dysku. Czy lepiej czytać je w kolejności wydania, czy cyklami, czy może jeszcze inaczej, czy to w ogóle nie ma znaczenia? To zależy. Czytanie na zasadzie losowej raczej nie jest dobrym pomysłem, bo bohaterzy z jednych cyklów przewijają się w innych. Ja wystartowałem od początku i przy pierwszych dwóch się męczyłem (co nie znaczy, że Ty będziesz) Generalnie większości ludzi podoba się cykl o straży i śmierci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 3 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2017 A z innej beczki, bo widziałem, ze tutaj jest sporo fanów fantasy ( ja tego gatunku nie czytam w ogóle). Chciałbym sobie przeczytać cykl Pratchetta w całości i takie pytanie, czy znajdę gdzieś w internecie najbardziej sensowną kolejność czytania tych książek o Świecie Dysku. Czy lepiej czytać je w kolejności wydania, czy cyklami, czy może jeszcze inaczej, czy to w ogóle nie ma znaczenia? Najlepiej chronologicznie jednak. Ja wystartowałem od początku i przy pierwszych dwóch się męczyłem (co nie znaczy, że Ty będziesz) Dwie pierwsze, a raczej nawet 4-5 to parodie fantasy, dopiero potem Pratchett przechodzi w satyrę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 3 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2017 najlepiej chronologicznie no i te książki są mocno losowe (przynajmniej dla mnie) - jedne się czyta zajebiście, inne męczą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jamalcegłacrawford Opublikowano 4 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2017 Nawiązując do infografiki: Zdecydowanie należy zacząć od Rincewinda (Kolor Magii), bo po jednej-dwóch książkach będzie wiadomo czy nam styl Pratchetta pasuje, czy nie. Wiedźmy i pomniejsze serie można w ogóle odpuścić i zabrać się za (w zależności od upodobań) Morta lub Straż. Morta i w ogóle całość cyklu o śmierci czyta się lekko i przyjemnie. Straż trochę gorzej, bo trzeba najpierw liznąć (choćby z netu) trochę geografii i polityki Świata Dysku. Inaczej nie wiadomo kto, gdzie, kiedy i po co. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abe192 Opublikowano 4 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2017 widziałem, że kilka osób czytało tu wiedźmina. opłaca się przed serialem przeczytać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jamalcegłacrawford Opublikowano 4 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2017 widziałem, że kilka osób czytało tu wiedźmina. opłaca się przed serialem przeczytać? Wybacz, ale nie do końca rozumiem, co w kontekście czytania książki ma się "opłacać"? Ogólnie czytanie książek się opłaca i popłaca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 4 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2017 A serial ma byc na sadze czy opowiesciach (czy mix)? Ja jestem jedna z nie wielu chyba osob dla ktorych saga>>>>>>opowiesci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 4 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2017 A serial ma byc na sadze czy opowiesciach (czy mix)? Ja jestem jedna z nie wielu chyba osob dla ktorych saga>>>>>>opowiesci Tyż do nich należę, nie wiem co ludzi mają do sagi nie licząc zakończenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 4 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2017 (edytowane) O. Napisalem niewielu oddzielnie. Temat idealny na takie cos Ale fakt w zakonczeniu Sapkowski odlecial i przekombinowal. Taki Twin Peaks wsrod ksiazek. Edytowane 4 Lipca 2017 przez julekstep Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 7 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2017 Tak piękna burza przy okazji Carda,że az pojadę sobie na Pyrkon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danp Opublikowano 28 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2017 Nie wiem czy bylo po drodze, ale Robin Hobb, cos, ktos, warto? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 28 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2017 Nie wiem czy bylo po drodze, ale Robin Hobb, cos, ktos, warto? Czytałem, jest dużo lepszych trylogii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danp Opublikowano 28 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2017 Czytałem, jest dużo lepszych trylogii. Jakies tytuly Rappar? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 28 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2017 Jakies tytuly Rappar? Jeśli chcesz coś w stylu Hobb o pseudo wybrańcu, co się za wszystko wini to chociaż cykl powiernika światła czy malowany człowiek. Ogólnie w klimatach Hobb jeśli chodzi o setting, to Koło Czasu. Plus wiadomo klasyki fantasy, chociaż może nie dokładnie w tym guście: Gra o Tron Malazańska księga poległych Wiedźmin Opowieści z Meekhańskiego Pogranicza Czarna Kompania Cosmere Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danp Opublikowano 28 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2017 Wszystko wrzucilem juz na "ruszt", poza Opowiesci z Meek...., Czarna Kompania mi w ogole nie podeszla, meczylem sie przy tym. Kolo Czasu cale teraz zdobyc to trzeba by chyba od kogos cala serie zakupic (allegro?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 28 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2017 Wszystko wrzucilem juz na "ruszt", poza Opowiesci z Meek...., Czarna Kompania mi w ogole nie podeszla, meczylem sie przy tym. Kolo Czasu cale teraz zdobyc to trzeba by chyba od kogos cala serie zakupic (allegro?) Ebooki są. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n_i_m_h Opublikowano 29 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2017 Opowieści z meekhańskiego pogranicza to dla mnie najlepsza saga fantasy ostatnich lat...i to pisana przez Polaka Polecam całym sobą! A opowiadanie "Wszyscy jesteśmy meekhańczykami" przezajebiste! Ja ogólnie lubię jak jest mało magii a więcej miecza i polityki więc bardziej mi podchodzi "Północ-Południe" niż "Wschód-Zachód" ale od strony magicznej też jest całkiem ciekawie, nie jak w większości siwobrody czarodziej albo jakaś tam krągła czarodziejka. Także czekam na kolejne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi