Skocz do zawarto艣ci

WCF: Dallas Mavericks (4) - Phoenix Suns (2)

Greg00

Jaki przewidujecie wynik serii?  

24 u偶ytkownik贸w zag艂osowa艂o

1. 1. Jaki przewidujecie wynik serii?

• 4-0 Mavs
      0
    • 4-1 Mavs
    • 4-2 Mavs
    • 4-3 Mavs
    • 4-0 Suns
      0
    • 4-1 Suns
      0
    • 4-2 Suns
      0
    • 4-3 Suns

Rekomendowane odpowiedzi

je艣li dobrze widz臋, nie ma jeszcze tego tematu wi臋c niniejszym zak艂adam chc膮c si臋 wypowiedzie膰 o szansach obu dru偶yn w tej niezwykle ciekawej serii...

chyba dla wszystkich bezsprzecznie mocniejszym zespo艂em wydaje si臋 Dallas....艣wietna obrona, pouk艂adany atak, wielki lider, a w艂a艣ciwie tr贸jka, bo jak ju偶 pisa艂em w temacie SAS-Mavs, Nowitzki nie poprowadzi艂by Dallas do sukcesu bez Terry'ego i Stacka...ten 艣wietny zesp贸艂 pokona艂 San Antonio, najlepsz膮 dru偶yn臋 ostatnich lat .....wydaje si臋, 偶e nie ma ju偶 przecie偶 w NBA mocniejszej....mo偶e Detroit (cho膰 osobi艣cie nie s膮dz臋 i przewiduj臋 zwyci臋stwo Mavs w finale)..ale Phoenix? no w艂a艣nie, Phoenix, kt贸rzy mecz膮 si臋 z teoretycznie przecie偶 s艂abszymi Lakers i r贸wnie m臋cz膮 si臋 z docenianymi i chwalonymi w sezonie Clippers....

kluczem jest dla mnie w serii z Mavs nieszablonowy styl gry Suns...nieskuteczny by艂 jak do tej pory tylko przeciw 偶alaznej obronie Spurs w zesz艂ym sezonie....teraz pytanie czy obrona Mavs jest ju偶 r贸wnie dobra? wydaje mi si臋, 偶e teraz tego nie wiemy...a nawet ka偶dy kibic raczej przewiduje bardziej zaci臋ty fina艂 konferencji ni偶 w zesz艂ym roku....przypominam, 偶e w sezonie by艂o 2-2, ka偶dy zesp贸艂 do tego potrafi艂 raz wygra膰 na parkiecie przeciwnika, wiec przewaga w艂asnego parkietu przez Dallas nie powinna mie膰 du偶ego znaczenia.....my艣l臋, 偶e kluczowa b臋dzie postawa lider贸w...Nash przecie偶 rz膮dzi艂 na parkiecie rok temu, b臋d膮c podw贸jnie zmotywowanym gr膮 przeciw swojej by艂ej dru偶ynie....z drugiej strony Nowitzki i pytanie na ile b臋d膮 potrafili powstrzyma膰 go wysocy i sprawni podkoszowi Phoenix, kt贸rych nie brakuje (Marion, Diaw, Thomas)...

naprawd臋 nie wiem jak b臋dzie.....ka偶dy wynik jest dla mnie mo偶liwy...rozs膮dek podpowiada 4-2, mo偶e 4-3 dla Dallas....no ale jak wszyscy w Pho b臋d膮 w nadal w dobrej formie strzeleckiej (a wi臋kszo艣膰 jest) to mo偶emy mie膰 r贸wnie dobrze powt贸rk臋 z p贸艂fina艂u konferencji w zesz艂ym roku i 4-2 dla Suns....bedzie na pewno ciekawie - starcie dw贸ch diametralanie r贸偶nych styl贸w gry, z kt贸rych to star膰 ju偶 2 razy zwyci臋sko wyszli Phoenix, no ale przeciwnicy byli przecie偶 znacznie s艂absi od Mavs...no ciekawe, ciekawe

Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

Ciekawe czy Mavs dadz膮 si臋 wciagn膮膰 w wariactwo biegania i odpalania czy raczej spr贸buja zagra膰 twardo w obronie.

Pierwszy mecz ci臋偶ki bo Mavs s膮 niemi艂osiernie poobijani przez Ostrogi. Ale kibicowa膰 musz臋 Mavs bo to zawsze lepiej odpa艣膰 w PO z p贸藕niejszymi mistrzami NBA :wink:

Odno艣nik do komentarza

Dla mnie to maly szok, bowiem bedac swiadom, ze przegapilem czesc sezonu dalej prawie ni wierze,ze team nie mal ze idealny, idealnie poukladany czyli SAS nie przeszedl dalej. To pewnie w jakiejs tam mierze przekonuje do wartosci Dirka, jednoczesnie bedzie pozwalalo na jedno: ogladanie wspanialaego pojedynku dwoch pretendentow MVP, z ktorych jeden uwazany jest za nieslusznie wybranego. To bedzie bardzio ciekawe widowisko. Mozliwe, ze ta seria udowodni, kto naprawde powinien dostac MVP i rozwieje watpliwosci zwollenikow jdnego czy drugiego jako MVP.

Odno艣nik do komentarza

No to si臋 porobi艂o, po raz pierwszy od chyba 97 roku mamy na Zachodzie fina艂 konferencji bez udzia艂u Spurs albo Lakers :roll:

Chyba nie ma w lidze dru偶yny, kt贸ra mia艂aby w swojej dru偶ynie dw贸ch rozgrywaj膮cych, kt贸rzy swoj膮 szybko艣ci膮 i umiej臋tno艣ciami mogli tak bardzie utrudnia膰 偶ycie Nashowi po obu ko艅cach parkietu jak Terry i Harris. Avery jednak moim zdaniem nie powinien wystawia膰 obu w S5, niech graj膮 przeciwko Nashowi na zmian臋, a razem na parkiecie przebywaj膮 kiedy w Suns opr贸cz Nasha jest r贸wnie偶 szybki jak b艂yskawica Barbosa. Ciekawe czy Mavs zrezegnuj膮 z Diopa i Dampiera na rzecz ni偶szego sk艂adu, moim zdaniem by艂by to b艂膮d tych dw贸ch mo偶e nie藕le wp艂yn膮膰 na liczb臋 niecelnych layup贸w Suns.

Mavs s膮 chyba tak偶e jedyn膮 dru偶yn膮, kt贸ra r贸wnie偶 dzi臋ki tym swoim rozgrywaj膮cym mo偶e sobie nie藕le radzi艂 z Suns w pe艂nym biegu, odpowiednio jedna zwalnia膰 tempo kiedy si臋 da, ale musz膮 sprawi膰, 偶eby Steve Nash gra艂 tak偶e w obronie. Jest Dirk teraz po dawce defensywy Grizzlies i Spurs czeka go 艂atwiejsze zadanie, w ataku powinien szuka膰 tak偶e pomalowanego kiedy tylko si臋 da. O grze Suns nie b臋d臋 standardowo ju偶 nic pisa艂 kto艣 inny mo偶e zrobi to lepiej.

W poprzednich rundach si臋 myli艂em typuj膮c Suns jako przegranych w 6 meczach, wi臋c teraz tego ju偶 nie zrobi臋, ale m贸j faworyt do wygranej w tej serii i tak jest raczej powszechnie znany 8)

Odno艣nik do komentarza

Ja stawiam na Dallas i na 4-1 dla nich. Kurde, kiedys Suns musza wpa艣膰 na mur. W przeciwienstwie do kilku druzyn, oni maj膮 jakiego艣 do艂a albo wahania formy na czas playoffs. RS przeszli sprawnie, a teraz nagle dwa razy musieli sie meczyc i wygrywac po 4-3. Dallas wydaje sie byc w lepszej formie. Moze w koncu oni zaczna przeciwko nim bronic. Bo Clippers to mnie rozczarowali. Biore poprawke na to, ze Suns pewnie sie rozkrecili, wprowadzili jakies korekty, ale i tak to nie bylo to, czego oczekiwalem po tym, co zrobili Lakers w I rundzie.

Odno艣nik do komentarza

My艣l臋, 偶e w tej serii zdecydowanym faworytem s膮 mavs, po tym jak przejechali si臋 w pierwszej rundzie po nied藕wiadkach, a teraz pokonali jednego z dw贸ch g艂贸wnych pretendent贸w do tytu艂u nie mog臋 i nie chce stawia膰 inaczej jak 4-2 dla mavs. Suns dali rad臋 pokona膰 LAL i LAC po siedmiomeczowych rywalizacjach, a trzeba szczerze powiedzie膰 ze na t膮 chwil臋 oba zespo艂y z L.A. s膮 s艂absze od mavs, wi臋c my艣l臋 偶e dallas powinni pewnie wygra膰 z suns. Co wi臋cej jak dla mnie w tej chwili mavs s膮 g艂贸wnym kandydatem do mistrza i wed艂ug mnie wreszcie zdob臋d膮 go po wielu latach oczekiwania. Zawsze byli wysoko, zar贸wno w RS jak i w playoff, ale WCF by艂 szczytem ich mo偶liwo艣ci, w tym roku jest inaczej, maj膮 naprawd臋 mocn膮 dru偶yn臋 ze wspania艂ym liderem( o wiele lepszym od nasha i w tej rywalizacji ka偶dy powinien to zobaczy膰 :wink: )

Suns nie maj膮 偶adnych argument贸w aby pokona膰 mavs, na deskach powinni zosta膰 zmia偶d偶eni podobnie jak w rywalizacji z clips, je艣li dodamy do tego jeszcze lepsz膮 obron臋 mavs ni偶 clips i zdecydowanie wi臋cej opcji w ataku i 艣wietnego trenera(w ko艅cu coach of the year, nie :?: :wink: )

to my艣l臋 偶e ta rywalizacja b臋dzie dla mavs o wiele 艂atwiejsza od tej drugorundowej, tak jak kto艣 tu napisa艂 to powinien by膰 fina艂 Zachodu, ale przepisy w NBA s膮 takie a nie inne, dlatego w WCF ogl膮damy starcie Mavs-Suns. Tak jak napisa艂em wcze艣niej wygrana mavs w 5-6 meczach. :wink:

Odno艣nik do komentarza

Run'n gun Suns na Mavs. Nie to sie nie powiedzie. Oni zostan膮 zastopowani. Przde wszytkim spodziewam si臋 dobrej obrony i wykorzystania silnej 艂awki. Jakie sa mo偶liwo艣ci personalne widzieli艣my w niedawno rozegranym i rozstrzygnietym po dogrywce g7. Dallas zdecydowanie maj膮 pzrewage jesli chodzi o defence, ba maja Every'ego.

Dalej Nowitzki. Tu nie potrzeba chyba zadnego komentarza. On wzbi艂 sie na taki poziom, 偶e cho膰by niewiadomo jakiego obro艅ce przeciwko niemu wystawi膰, zabije go jumpshotami. Nothing But Net. I nie liczy si臋 to czy w obrnouie jest Gasol, czy Bowen. Nowitzki to Nowitzki. I jeszcze us艂yszymy o tym zawodniku. Du偶o dobrego....

4-2 Dallas

Odno艣nik do komentarza

Co tu duzo gadac, Dallas musi to wygrac i skonczyc z ta podworkowa bieganina. Jak czytam gdzies teorie o wymarzonym Finale Miami-Phoenix to mnie mierzi, tfu tfu. Nie wdac sie z nimi w wymiane strzalow jak zroibli to chocby Clippers w meczu nr 7. Na cale szczescie Mavericks maja coacha ktory juz w elicie trenerow nba, tak gdzies kolo 5-ego miejsca bym go umiescil (jak nie wyzej). Nashowi musza dac odpoczac panowie z Dallas po ciezkim sezonie wiec licze na 4-5 meczykow i po herbacie, na dodatek Nash ma zlamana kosc, pozwole sobie przytoczyc maly cytat:

"Nash talked about a stress fracture in his spine called spondylolisthesis, a condition in which his vertebra slips and triggers a nerve to tighten his hamstring" i to mu na pewno nie pomoze, szczegolnie ze Dallas maja conajmniej 3 ludzi ktorzy moga za nim pobiegac (Terry, Harris i Armstrong). Kurt Thomas moze wroci ale po tak dlugiej kontuzji raz ze bedzie zardzewialy, dwa coach da mu pograc jakies ochlapy, wiec i zbiorek nie bedzie i defensywa jak zwykle... slaba. Zaryzykuje sobie tym razem: Mavericks w czterech.

ps-zapomnialem dodac, Suns nie maja tym razem meczu decydujacego nr 7 u siebie jak to mialo miejsce w poprzednich dwoch rundach z ekipami z LA (zreszta i tak 7 spotkan nie bedzie)

Odno艣nik do komentarza

Bardzo si臋 ciesze 偶e Dallas wygra艂o z SAS, nie ukrywam 偶e liczy艂em na nich :D bo wole ich obejrze膰 w finale ni偶 znowu Spurs, co do Pho to mam mieszane uczucia. Te PO pokaza艂y 偶e s膮 twardzi w game 7, graj膮c pod presj膮, bo 2 razy nie wymie艅kli, ale czy dadz膮 rade wytrzyma膰 kolejn膮 d艂ug膮 serie? Obie dru偶yny s膮 zm臋czone, w serii LAC - PHO liczylem ze Clippersi dalej dojd膮 ale c贸偶 wej艣cie Suns do WCF wcale jako艣 mnie nie smuci. S膮dze 偶e tegoroczne PO zako艅cz膮 si臋 dla Dallas fina艂em ligi, to dlatego 偶e maj膮 chyba troche lepszy zesp贸艂, gdyby Amare teraz gra艂.... ale nie gra :wink:, co zrobi膰. Szykuje si臋 kolejna d艂uga seria my艣l臋 偶e 6 meczy b臋dzie je偶eli nie 7, wszystko w niej zale偶y kt贸ra dru偶yna narzuci sw贸j styl gry, jednak to raczej Dallas b臋dzie zwyciesc膮, d艂u偶sza 艂awka, pe艂en sk艂ad bez kontuzji, wielu warto艣ciowych graczy z du偶ym do艣wiadczeniem.

Dallas 4 - 2 Phoenix

ale wszystko tu mo偶e si臋 zdarzy膰...

Odno艣nik do komentarza

Wreszczie uda艂o sie Mavs wejsci do ECF i mam nadzieje ze pojda za ciosem i zdobeda wreszcie Fina艂. Juz wiele na temat tej serii zostlao powiedziane. Ja widze to tak ze Mavs beda w tych spotkaniach faworytem bo umieja zagrac i nieprzewidywalny atak i z rownie dobrym skutkiem zrownowazon膮 koszyk贸wke. Mysle ze beda starali sie oporzadkowywac gre i grac ustawionego kosza, wykorzystujac przy tym Dampiera. Poza tym patrzac na oborne Suns to jezeli Dirk i inni szaleli rzucajac przez rece dla Spurs贸w to strach pomyslec co bedzie tutaj kiedy pozycje beda dogodne. Wydaje mi sie ze teraz Suns juz nie moga przejsc bo Mavs nawet jak wciagnal sie w run and gun to nie bedzie to dla nich wystarczajace by wygrac. Swoja droga kazdy wie jak grac przeciwko Suns, ze trzeba zwalniac tempo, grac podkoszowcami i maksymalnie wolne i kontrolowane akcje, ale pragne zauwazyc ze jescze nikomu sie to nie uda艂o, wiec nie wiem jak w tym sprawdza sie Mavs.TO jest teoria ale ta szalona koszykowka ma to cos w sobie ze strasznie trudno sie jej oprzec i 艂tawiej podkrecac tempo niz je zwalniac, kazdy wie jak grac teoretycznie ale malo komu uda艂o sie prkatycznie, nie da艂bym glowy uciac ze i Mavs sie uda. Tak naprwade Lakers przez 4 mecze grali tak jak trzeba, ale potem wszystko siad艂o i to uwazam ze niekoniecznie z przyczny zmiany tkatyki przez LAL. W kazdym razie mimo wszystko stawiam na Mavs, powinni przeforsowac te serie na swoja korzysc szczelna obrona, szybkim powrotem do defensywy oraz rownie skutecznym atakiem, czyli tym wszystkim co sprawia ze sa tak dobzi w tym sezonie, samo run and gun Suns nie jest w stanie tutaj zwojowac wiecej niz 2 meczy, mimo wszystko wierze ze Mavs zagraja swoje i uda im sie to oc nie udalo sie innym, bo jak nie oni to kto? Nie widze teraz innego zespo艂u ktory mog艂bym im zagrozic tka jak oni, bez wad i mogacy grac wszystko...

Odno艣nik do komentarza

Czy ktos (Van?) ma jeszcze w膮tpliwo艣ci co do tego dlaczego i czy zas艂u偶enie Nash zosta艂 MVP... W wypadku niespodzianki mo偶e nawet fina艂贸w. To co sie dzieje to nie jest przypadek. To nie sa przypadki. Ten koles to prawdziwy MVP. Juz tego nikomu nie musi udowadnia膰. Fakty m贸wi膮 same za siebie. I je艣li w tej rywalizacji pzrejdzie Suns (wariactwo) uf to chyba on zamknie usta wszytkim krytykom. A Ci co go wybrali chyba tryumfuj膮, I zas艂u偶enie. Bo zarzuci膰, ze on nie powinien zostac MVP juz mu nie mo偶na.

Odno艣nik do komentarza

Jete艣my po pierwszym meczu i okazuje si臋, 偶e samo run and gun to woda na m艂yn dla Suns i przy takim baskecie s膮 w stanie wyeliminowa膰 ka偶dego. Zwyci臋stwo bardzo szcz臋艣liwe, ale nie zdziwi艂bym si臋, gdyby przy takiej grze Suns wygraliby kolejne mecze i je偶eli Mavs nie zmieni膮 nastawienia, to Suns IMO powinni przej艣膰 do fina艂u.

Odno艣nik do komentarza

Tego to si臋 nie spodziewa艂em.. Phoneix mnie zaskoczy艂, mieli bardzo dobry dzie艅.. My艣le sobie, 偶e to by dopiero by艂o gdyby Suns zdobyli fina艂 czy mistrzostwo ligi - t膮 jedn膮 zbi贸reczk臋 mogliby艣my wypomina膰 sobie przez pare lat - bo tak pewnie my bylibysmy na ich miejscu :wink:

Odno艣nik do komentarza

Nom po tym co robi Nash to nie mam kompletnie zadnych zastrzezen dlaczego zostal on mvp. To on dzisiaj wygral ten meczyk trzeba przyznac. Znakomita koncowka w jego wykonaniu. W dodatku ten GW Diawa, a wczesniej na 4sec przed koncem rzut Harrisa. Faworyci przegrywaja pierwsze macze na wlasnym boisku... co to sie dzieje ;D. Blad Mavs to taki, ze wciagaja sie zbyt mocno w gre Suns, czyli run-and-gun. Nie ma opcji zeby ktos wygral z Suns w tym stylu. Clippers probowali i polegli. Lakers ladnie zwalniali gre w pierwszych spotkaniach i prawie wygrali serie. No ale jesli Mavs beda robic to samo co Cllips to mozemy miec znowu 7 spotkan. Obrona nie stala na jakims specjalnie wysokim poziomie. Gwizdki lecialy jakies aptekarskie cale spotkanie, a wtedy kiedy powinien byc gwizdniety flagrant to go nie bylo eh. Dallas przede wszystkim przykrylo caly obwod. Swoja obrone skupili na tym elemencie zostawiaja mnostwo przestrzeni pod koszem. Podobnie to wygladalo jak taktyka Pistons z Heat i tak samo jak Miami Suns to wykorzystali. Wszelkie penetracje, czy to Diawa, Nasha, Barbosy czy kogos innego konczyly sie zwykle punktami. Suns wrecz starali sie robic na odwrot. Obwod na ogol odpuszczali, a skupiali swoja uwage na obronie pod koszem. No ale jak Suns bronia to kazdy wie ;D. Mimo 5 pod koszem i tak Mavs im rzucili 74pkt z pomalowanego. Dallas z kolei odpuszczajac strefe podkoszowa zeby ladnie przykryc obwod sprowokowali PHX do tego aby oni rzucili im 72pkt z pomalowanego. Ciekawe spotkanie trzeba przyznac. Zwlaszcza znakomita koncowka Suns, a przede wszystkim Nasha. Dirk cos sie spalil w 4q. Obrona po obu stronach nie byla zbytnio imponujaca, ale spotkania w ktorych leci duzo punktow sa na ogol atrakcyjne, wiec nie przeszkodzilo to zbytnio w utracie jakiejs atrakcyjnosci tego spotkania. Zwlaszcza jak jest taka znakomita koncowka meczu. Ciekawie sie to ogladalo, Suns powalczy z Mavs na to sie zanosi.

Odno艣nik do komentarza

Ciekawe jak AJ widzi dalej t膮 seri臋 :? .Je艣li patrzy na to, 偶e potencja艂 ofensywny ma zbli偶ony, lub wi臋kszy od Suns, to pod膮偶a 艣cie偶k膮 wytyczon膮 przez Clippers贸w(kt贸rzy w realizacji swojego planu byli bardzo niekonsekwenti).Mavs raczej nie mog膮 gra膰 pod kosz, bo niby do kogo?Pozostaje im wi臋c podkr臋cenie defensywy i nie forsowanie zbyt du偶ego tempa.Jak narazie wygl膮da to mi na kolejn膮 siedmiomeczow膮 seri臋, niekoniecznie z wskazaniem na Mavs.

Odno艣nik do komentarza

Wszyscy chyba jestesmy zdumieni tym co sie stalo. Jak juz wczesniej mowilem to w zasadzie pojedynek, ktory powinien uciac wszystkie komentarze, kto jednak bardziej mial byc MVP czy Nash czy Nowik? Pierwsza partia zdecydowanie dla Nasha. Nie trzeba chyba ogladac tego meczu by patrzac na wynik owiedziec, ze styl run & gun krolowal w oby dwu teamach. Po tak wielkim uznaniu jakie otrzymali Mavs ode mnie po pokonaniu mnie mal, ze idealnego teamu jakim jest SAS znow robia cos co mowi mi, ze dalej mam patrzec na nich przez pryzmat przymrozonego oka. Nie wiem czy Nash ma jakies umiejetnosci wciagania w w ten styl gry, jednak Mavs i Suns jak przystalo na wizytowki ligi w tym stylu gry tak wlasnie zagraly. Mavs pomimo, ze ost 2 lata spedzili na wyciaganiu wnioskow, ze na run & gun nie idzie daleko zajsc zmieniali swoja taktyke oraz sprowadzali ludzi, ktorzy ewidentnie mieli podniesc poziom defensywy teamu z Dallas. Tak tez sie stalo, ale teraz niewiem co o tym myslec. Wiem, ze to jeden mecz, lecz jeden mecz w PO nie mowiac juz, ze to jest WCF moze kosztowac cala serie. Zrobili blad identyczny do Detroit, przegrali pierwszy mecz w serii na wlasnym boisku. Jesli Suns wygraja ta serie w co pomimo G1 nadal ciezko jest mi uwierzyc to niestety, ale nikt nie bedzie mogl juz powiedziec, ze defence to to co kroluje w PO i to dzieki czemu mozna tylko odnosic sukcesy w PO.

Odno艣nik do komentarza

No i niespodzianka.Nash zagra艂 艣wietnie i pokonali dallas.W艂a艣ciwie trudno tu pisac co艣 czego wcze艣niej nie napisano ale chcia艂bym tylko zauwa偶yc,偶e to (tylko) mecz numer 1.Wcale to nie zmienilo przynajmniej mojej oceny Nasha jako podw贸jnego mvp.Nadal nie wierz臋 w Suns i my艣l臋,偶e Mavs dadz膮 sobie rad臋 z nimi.

Odno艣nik do komentarza

Nie no to jakis istny koszmar :roll: . Dallas sie podpalili. Co prawda dopiero jeden mecz za nami, ale miala to byc miazdzyca Suns, a zapowiada sie poki co 7 games :? . Na 2 minuty przed koncem Mavs wygrywali jeszcze 7 punktami. Rozegranie tej ostatniej akcji przez Dallas pozostawia wiele do zyczenia.. Przez 0,5 sekundy spokojnie mozna oddac te trojeczke. Mam nadzieje ze poprostu Mavs nie zlapali jeszcze odpowiedniego stylu gry na Slonca, bo jak widac bronienie przeciwko temu zespolowi wcale nie jest latwe. Phx zagrali na swietnym procencie i kolejny mecz 120+. Jak pokazuje historia tych PO, dotad tylko w 5 spotkaniach Suns zdobywali mniej niz 100, i 4 z nich przegrali (3 z Lakers). Licze na Dallas w drugim meczu, i nawet bym kase postawil.. oby tylko znowu nie dali sie wciagnac w 'bieganie z pistolecikami' :roll:

Odno艣nik do komentarza

Jesli Suns wygraja ta serie w co pomimo G1 nadal ciezko jest mi uwierzyc to niestety, ale nikt nie bedzie mogl juz powiedziec, ze defence to to co kroluje w PO i to dzieki czemu mozna tylko odnosic sukcesy w PO.

艣wi臋te s艂owa Keya - rzeczywisto艣膰 w NBA chyba si臋 zmienia...oczywi艣cie to tylko pierwszy mecz, ale wida膰, 偶e jak Suns maj膮 dobry dzie艅 to ka偶demu mog膮 wsypa膰 grubo ponad 100 punktow i dzi臋ki temu nie broni膮c prawie w og贸le wygra膰 mecz....

wiadomo, 偶e do zako艅czenia serii daleko i teraz to ju偶 naprawd臋 na dwoje babka wr贸偶y艂a..nie zdziwi臋 si臋 wcale jak drugi mecz tak偶e wygraj膮 Pho, bo Mavs mogli z艂apa膰 do艂a po taki meczu jak wczoraj...a jakby by艂o 0-2 to ju偶 bym nie stawia艂 na Mavs....

a Nash zamyka usta wszystkim - 27 punkt贸w i 16 asyst, czyli by艂 w sumie odpowiedzialny za ok. 60 punkt贸w swojej druzyny (ju偶 nie sprawdza艂em ile razy po jego podaniach trafiali za 3) - no i jak tu m贸wi膰, 偶e nie jest najbardziej warto艣ciowy? uwzgl臋dniaj膮c oczywi艣cie fakt, kt贸ry nie podlega w膮tpliwo艣ci, 偶e gra w 艣wietnej dru偶ynie z ogromnie utalentowanymi zawodnikami....no ale z drugiej strony, kt贸ry MVP nie gra艂 w takiej dru偶ynie?

Odno艣nik do komentarza

Niestety, sprawdzilo si臋 to co pisa艂em w temacie z p贸艂fina艂u :(

Mavs sobie nie poradzili z szybk膮 gra Suns. Pod koszem nie ma gro藕nych zawodnik贸w (nie m贸wie o Dirku bo on rzadko gra pod samym koszem :wink: ) Nie ogl膮da艂em meczu, ale mam z艂e przeczucie, 偶e Suns t臋 par臋 wygraja pewniej ni偶 2 poprzednie. Obym sie myli艂...

Odno艣nik do komentarza

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Za艂贸偶 nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj si臋

Zaloguj si臋

Posiadasz ju偶 konto? Zaloguj si臋 poni偶ej.

Zaloguj si臋
  • Ostatnio przegl膮daj膮cy   0 u偶ytkownik贸w

• Brak zarejestrowanych u偶ytkownik贸w przegl膮daj膮cych t臋 stron臋.
  • Dodaj now膮 pozycj臋...

Powiadomienie o plikach cookie

Umie艣cili艣my na Twoim urz膮dzeniu pliki cookie, aby pom贸c Ci usprawni膰 przegl膮danie strony. Mo偶esz dostosowa膰 ustawienia plik贸w cookie, w przeciwnym wypadku zak艂adamy, 偶e wyra偶asz na to zgod臋.