Skocz do zawartości

NBA All-Star: Saturday Night

Kily

Rekomendowane odpowiedzi

Tegoroczne koszulki są beznadziejne. Fajne byływ Los Angeles, ale te są poprostu nijakie.

Ale i tak najfajnieszy były "kaktusy" z 96 roku... :twisted:

Arenas ma niezły rzut, ale zauważyłem, że częściej stara się oddawać rzuty z centrum, bo na skrzydłąch mniej mu siedzi. Dlatego też wszystko rozbij sięw jego przypadku o pozycję 45*. Szanse napewno ma, zwłaszcza jak Q odpali znowu ze 3 niedoloty, a Novik jak to bywało wcześniej w rozgrywce finałowej będzie rzucał słabiej niż w pierwszej serii :wink:

Moim zdaniem wygrana rozbije się między Billupsem i Allenem.

W Skills stawiam Nasha na pierwszym miejscu, a LBJa z uwagi na największe gabaryty na ostatnim. Jest wszechstronny i jak na SF strasznie szybki, ale to jest konkurs dla mniejszych graczy.

W Shootings Stars stawiam na SAS, bo Kerr to mój człowiek w San Antonio :P

A w dunkach chciałbym wygranej Iggiego, ale myślę, że Nate zabierze trofeum ze sobą

W sumie to jestem nawet zadowolony z faktu, że wystąpi Arenas i myślę, iż na taki konkurs jest lepszy od Bella. Jak jednak słusznie zauważył Joseph, PG Wizards rzadko trafia z pełnego skrzydła, a to są aż dwie stacje. Do tego ważne, aby się nie spalił tak jak rok temu w Skills Challenge, kiedy to nie trafił żadnego z pięciu rzutów.

P.S. Wróbel, ja pewnie się zjawię. :)

Zobaczymy jak to z Arenasem będzie :wink: średnio Mi akurat on tam pasuje :lol:

Co do strojów to faktycznie,dużo bardziej pasowały Mi klubowe koszulki,ale jak ktos słusznie zauważył,wszystko rozbija sie o $$$ dodatkowe zyski ze sprzedaży takich uniformów :wink:

No ja na chaciku o 2,także sie pojawie :wink:

No za nami sobotnie konkursy :) SUPER ZABAWA !!!!!!!!

6 lat czekałem na tak dobrą zabawe, wszystko było piękne, każdy konkurs. Tak jak przypuszczałem: San Antonio Spurs, Wade, Nowitzki i było by super, gdyby Iggy wygrał SDC. Niestety dla mnie przegrał 1 pkt., ale poziom był NIESAMOWITY. Piękna zabawa, normalnie Iggy mnie zachwycił, a Nate także pokazał super dunki, pierwszy i w rundzie finałowej z Webbem. Dla tych, którzy nie widzieli zrobił Dunk nad Spudem Webbem, przeszkoczył na nim (Webb STAŁ :!: :!: ) Iggy robił niesamowite paczki z AI, Iverson odbił od tyłu tablicy, a Andre wsadził od normalnej strony, no kurde ciężko opisać, ale super to wyglądało. Gierap potwierdzi :) Pozdro kolego 8) Każdy konkurs był niesamowity, żaden zawodnik nie utrzymał tytułu, poodpadali w pierwszych rundach, byli najgorsi. Ale co tu dużo gadać trzeba zobaczyć, polecam wszystkim ściąganie torrentów, to trzeba zobaczyć :!: Ja to mam nagrane hehe :wink: Now is the time on All Star Game !!

Powiedzmy sobie szczerze- sędziowie wydrukowali konkurs wsadów :wink:

Już sama dogrywka to był ostry wałek, ale fajnie, że była, szkoda tylko, że wygrał Nate, bo moim zdaniem zdecydowanie lepiej zaprezentował się Dre. Spory niesmak budzi u mnie to 47 pts za dunk, który powtarzał chyba 15 razy. Pamiętacie zeszłorocznego BirdMana- jak go wtedy ocenili za liczbę powtórzeń? Oczywiście można wziąc pod uwagę fakt, że Nate to strasznie niski gracz, ale myślę, że flustracja AI2 nie była bezpodstawna

Konkurs fajny, jeden z najlepszych w historii bez wątpienia, ale wynik mnie nie zadowala, bo choć dunk nad stojącym Webbem był niesamowity, to w przekroju całego konkursu Ai2 był zdecydowanie najlepszy i z tego powodu czuję się lekko zawiedzony

Mogli dać Dre też 47 i drugi OT, bo postawą zasłużył na coś więcej niz na niesprawiedliwe naciągnięcie wyniku. Dla mnie to on wyrał, a sędziowie to przekręty :P

PS: Postawa Nasha mnie zwaliła z nóg- praktycznie się skompromitował :wink:

PS2: Spurs byli niesamowici, a Parker wygrał konkurs rzutami z jakich przecież nie słynie w NBA- SZOK

PS3: Novika też wygrukowali, choć to zabawa, ale ywgrać nie powinien

PS4: Reewersowy dunk tyłem zza kosza po podaniu od tylnej częsci deski- najlepszy dunk jaki kiedykolwiek w życiu widziałem!!!

Rozwalił mnie na łopatki konkurs wsadów :shock: pewnie wiele osób będzie mówiło, że Iggy został skrzywdzony, ale jak dla mnie i jeden i drugi zasłużyli na zwycięstwo, Iguadala trochę złą strategię przyjął niepotrzebnie najlepszy wsad w pierwszej rundzie, mógł coś z Iversonem innego zrobić wtedy a to zostawić na finał. Nate niesamowite :shock: :shock: po prostu, przecież to prawom grawitacji przeczy, a te przekładanie pod nogami w finale, niech ktoś samo przekładanie pod dwoma nogami zrobi bez wsadu :) Obaj zrobili niesamowite show, sędziowie jakieś machlojki z punktami robili, ale z tej dwójki, który by nie wygrał jak dla mnie byłoby sprawiedliwie.

Aha nie było przypadkiem dogrywek i to kilku w konkursie między Jordanem i Wilkinsem :?:

Mozna odniesc wrazenie ze sedziowie faworyzowali Nate'a publika i te sprawy, karzelek i te sprawy...

Ale ale ale po pierwsze Nate wykonal dwa spektakularne dunki dzisiaj, oba za pierwszym razem, Iggy swoj jedyny naprawde dunk na wysokim poziomie wykonal bez sensu w I rundzie na dodatek w 3 probie.

Po drugie co drukowal Moses Malone i te jego 8 dla Nate'a a 10 dla AI to jest dopiero zenada, a wszystko to w probie rewanzu na S.Webbie, mieli jakies zaszlosci, generalnie dziwne zachowanie. Co Spudd Webb wypomnial mu na konferencji prasowej, podkreslajac ze nie powininny rzeczy z przeszlosci decydowac o wynikach w konkursach dla zabawy, dla publicznosci, a MM prowadzil sobie swoja wojenke, strasznie z nim pojechal lalem przed tv z tego typa, skompromitowales sie panie Malone, wstyd. Paka nad Webb'em przejdzie do historii, nie ma dwoch zdan.

Rzuty za trzy Allen chyba przegral na wlasne zyczenie, z 4 koszyka nie trafil zadnej pilki, a Nowitzki w ogole nie powinien wystapic w Finale, bo w eliminacjach ostatni celny rzut kolorowa pilka oddal wyraznie po czasie, Terry nie zdolal oddac rzutu, Nowitzki oddal (choc po syrenie) i to za 2 pkt, bylby wtedy najgorszym uczestnikiem tego konkursu, w zamian poblazliwie go potraktowano i wygral cala zabawe.

Pozostale 2 konkursy to zenada, moge wyjsc przed dom pokozlowac i rzucic spod kosza, albo z pol dystansu, mega nuda.

ps-oczywiscie 2 spektakularne wsady Nate'a to w tym rowniez ten z 1 serii gdy dostal 49pts, nie licze tego do ktorego potrzebowal 14 prob bodajze, ten byl spasiony ale i prob mnostwo

ps2-to co pokazal Josh Smith wola o pomste do nieba, te tasmy 100 metrow od kosza, po czym wybicie niby z linii osobistych, oczywiscie przekroczone...

ps3-wrocilem po raz trzeci, rozwalilo mnie jedno (bo wlasnie widze powtorke wiec mi sie to przypomnialo-i kore prosze nie wykorzystuj tego do zlosliwosci przeciwko fanow 76ers), chlopaki nie potrafia zsumowac 5 cyfr do kupy, Iverson sie cieszyl bo myslal ze Iggy wygral a tymczasem Iggy nie dostal 48 pts ale 46pts, niezle jaja...

ps4-po 14 probie wyszlo tak

Dołączona grafika

ps5-wracam tu juz po raz ostatni przed snem, dla chetnych do szybkiego zaciagniecia 2 najpiekniejsze wsady tego konkursu, ostatnie ujecie z boku Nate'a nad Webb'em moge ogladac godzinami:

http://www.knickstalk.com/dunk.wmv

Jakos dziwnym zbiegiem okolicznosci zdecydowalem ogladac sie to cale show... musze przyznac ze najbardziej interesowaly mnie wsady... i powiem szczerze ale po 14 stu probach wkoncu trafic i wygrac to niezla jazda... :lol::lol::lol:

Andre Iguodala i jego drugi wsad zza tablicy byl niesamowity...

wydaje mi sie ze wszyscy raczej byli zaskoczeni tym werdyktem, zreszta razem z jurorami . To chyba tyle z mojej strony na temat show AllStarGame... :lol:

Ja widzialem finalowe paczki tylko na highlightach z ESPN. Niezle to wygladalo. Na pewno IMO lepiej niz to, co bylo rok temu. Wtedy bylo poprawnie, a teraz juz z czyms bardziej widowiskowym. Ale bardziej podobaly mi sie wsady Iguodali. Robinson tez super, lata pieknie, ale chyba dostal w pewnej mierze za wzrost, a raczej jego brak :wink:

Tak sobie oglądam teraz powtórke i naprawde szkoda mi Andre. W tej dogrywce Nate robił więcej prób niż "ptak" w zeszłym roku, ciekawy pomysł, ale nic rewelacyjnego. Za te próby powinien dostać max 44pkt.

Dogrywka ciekawa rzecz, widać było, że sędziowie się konsultowali zanim podnieśli tabliczki, ale w OT już przesadzili. Po tak świetnym początku mam niedosyt, ponieważ "wzrost był wyżej notowany niż umiejętności".

niepotrzebnie najlepszy wsad w pierwszej rundzie, mógł coś z Iversonem innego zrobić wtedy a to zostawić na finał.

No ok ale skąd wiesz czy by się do tego finału zakwalifikował. Podobnie było właśnie ze Smithem który tamśme przykleił na później tyle że później nie było :) Co do tego powtarzania no to poprostu albo to albo te same wsady co roku. Dzięki temu zawodnicy mają jako taki komfort psychiczny i mogą próbować naprawd trudnych rzeczy, a kiedyś poprostu było tak, że pierwsza próba próba czegoś zajebistego, jak nie wyszło to już zwykła trzyszóstka albo łindmil (finałowy dunk Richardsona w 2002) :wink: Mi tam w sumie nie przeszkadza że sobie próbują po 10 razy chociaż rzeczywiście przez to konkurs troszke "siada".

Jeśli chodzi o trójki no to nie przesadzajmy, to nie finał NBA. Przecież nie rzucił 3 sekundy po syrenie, w sumie składał się jeszcze przed czasem a że troszeczke zabrakło...

Szkoda, że Shooting Stars tylko jedna runda bo tak się skończyło zanim się zaczęło :)

Skills Chalange to tam jak dla mnie żaden konkurs :) ale wygrał ten co chciałem to się ciesze :)

8) 8)

Wróbel potwierdzam,jak ktoś LIVE oglądał wczoraj to naapewno nie mógł narzekać na emocje,czy poziom Dunków :D:D

Złapało sie 2 zawodników z różnymi stylami ale pokazali naprawde highlights dunks.

Szkoda tej końcówki,bo teraz jak na to wszystko patrze to chyba obu sie należała nagroda i nie dziwie sie frustracji Andre po przegranej(mimo ze byłem za Nate'em),bo jego wsad z tyłu od tablicy był choryyy na maksa,zdążył schować głowe i zapakować piłe LOL.

Nate natomiast faktycznie bomba w nogach,a to co zrobił ze Spudd'em było nieziemskie,pokazał faktycznie ze cm to nie wszystko :wink:

O reszcie konkursów sie nie wypowiadam bo jak Wróbel wie obstawiałem na innych :wink: :wink:

Shooting Stars - nuda, od poczatku jego istnienia kokkurs ten wydawał mi się nudny... Zaimponowlo mi jednynie to ze Parker i Kobe rzucili za pierwszym razem z polowy celnie :shock: . To było niezle.

Three-Point Shootout - wg. mnie z roku na rok coraz gorzej te rzuty ida w tym konkursie.. jedni za szybko, drudzy za wolno, inni na odwal sie. Załamka kiey Allen nie trafił calego jednego koszyka :? . I zdziwlo mnie tez ze zaliczyili Novitkowi ta ostatnia piłkę, wyraźnie było już po czasie.

Skills Challenge - Nash sie po prostu skompromitował, taki słaby wystep to porażka. Niby tak wszytko fajnie ze znowu bedzie najlepszy a blo inaczej... :roll: Występ LeBrona to jakaś pomyłka, nei wiem co on tam robil. On raczej do dunqw.

Slum Dunk - Smith i Warrick zupełnie bez pomysłów... Nic szczegolnego nei pokazali. Ale Iggy i Nate! OMG! Tu to aż wstałem z fotela! genialne. Iggy zza kosza, Nate nad Webbem! Iggy pod nogą, Nate Pod dwoma nogami i power dunk! Genialne, jeden z lepszych konkursow 'I've ever seen'! :shock: :shock:.

SWystęp LeBrona to jakaś pomyłka, nei wiem co on tam robil. On raczej do dunqw.

Taki konkurs to nie dla niego, bo widać było treme w jego poczynaniach. Zupełnie dziwnie do tego podszedł, a obgryzanie paznokci mógłby sobie darować, już i tak podczas meczy regular season sobie siare robi :lol: Profesjonalista :?

LBJ tak jak myślałem nie wypadł najlepiej, choć i tak lepiej niż podejżewałem. Fianł zaliczyłtylko dizęki ośmieszeniu się Nasha i zwolnionym tempie w jakim robił tor Paul

Widać było jak wiele problemów sprawiał mu "slalom". Jest bardzo dobrze operującym graczem na piłce ale jak na gracza o swoim wzroście. Do tego konkursu pasował jak Steve Kerr do wsadów :P

A poważnie to wcale się nie skomrpomitował, ale obgryzać paznokci faktycznie nie powinien, bo to już zaczyna być niesmaczne. Kupi mu ktoś wreszcie obcinacz, a może Bibby mu pożyczy :cool:

Nie ma co, konkurs wasadów zupełnie mi zrekomensował rozczarowania związane z pozostałymi konkursami. :shock: Bez watpienia jeden z najlepszych SDC w historii.Kilka razy podczas konkursu złapałem się za głowę :) AI2 zapowiadał że pokaże coś czego nie widzieliśmy i słowa dotrzymał, z tym że pod koniec wyraźnie pomyslów mu zabrakło.Nie uważam też że fair jest porównywanie kilkunastu prób Nate'a i Birdmana.Wystarczy porównać stopień trudności wasadów N (biorąc pod uwagę też jego warunki) i Andersena :? .Robinson jak najbardziej zasłużył na wygraną.

Nie uważam też że fair jest porównywanie kilkunastu prób Nate'a i Birdmana.Wystarczy porównać stopień trudności wasadów N (biorąc pod uwagę też jego warunki) i Andersena :? .Robinson jak najbardziej zasłużył na wygraną.

Przytaczając te porównanie chciałem zobrazować jak stronniczy byli sędziowie, bo nie powinno się za dunk powtarzany 14 razy dawać 47 punktów nie ważne jak niesamowity by on nie był. 43-45 to max co za takliczbępowtórek bym dał, ale najważniejsze, że dobrze się bawiłem i że Ai2 jest moralnym zwycięscą

Nie uważam też że fair jest porównywanie kilkunastu prób Nate'a i Birdmana.Wystarczy porównać stopień trudności wasadów N (biorąc pod uwagę też jego warunki) i Andersena :? .Robinson jak najbardziej zasłużył na wygraną.

Przytaczając te porównanie chciałem zobrazować jak stronniczy byli sędziowie, bo nie powinno się za dunk powtarzany 14 razy dawać 47 punktów nie ważne jak niesamowity by on nie był. 43-45 to max co za takliczbępowtórek bym dał, ale najważniejsze, że dobrze się bawiłem i że Ai2 jest moralnym zwycięscą

Jasne, ale chyba wg zasad sędziowie w ogóle nie powinni się sugerować nieudanymi próbami (oczywiste jest że się tym sugerują ale nie powinni ;))

A serio to jak ktoś 14 razy powtarza coś i wychodzi mu mizerny wsad - wszytsko jasne...ale kiedy ktoś taki jak Nate podejmuje się arcytrudnych dunków, to robi wrażenie nawet po 15 niedanych próbach :).

Właśnie o to chodzi sędziowie nie mają się sugerować nieudanymi próbami.

Ja nie miałbym pretensji jakby wygał Iggy i nie mam jak wygrał Nate, Malone zaniżał mu oceny kiedy tylko mógł, prawda jest taka, że obaj byli świetni i w równym stopniu zasłużyli na zwycięstwo.