Artlan Opublikowano 29 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2014 Była też sprawa z jakąś stroną o prawach konsumentów. Kazik przyczepił się do tego, że autor w tytule użył cytatu z piosenki Kultu (chyba wiadomo jakiej). ;] Ogólnie to sporo miał takich jazd. Pamiętam jak dawno temu po procesie sądowym padł Napster (taki prapradziadek torrentów, starszy nawet niż Kazza i eMule) i były wtedy głosy, że to początek końca udostępniania darmowych plików w internecie. Zabawne, że stało się zupełnie odwrotnie. Tego po prostu nie da się zatrzymać. Przyszłość muzyki to zarabianie na koncertach a nie na płytach, przyszłość stron i blogów to zarabianie na reklamach a nie na opłatach za teksty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chytruz Opublikowano 29 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2014 Przecież Kazik zawsze jechał ludziom, którzy przegrają płytę koledze, od sk****synów i złodziei, kiedyś nawet była taka akcja, że po którejś z kolei jego dziwnej fazie ludzie zaczęli w kółko kopiować jakąś płytę Kultu, żeby "ukraść" Kazikowi jak najwięcej hajsu i zostać milionerami. Po paru dniach okradli go na około 90 mln zł o ile dobrze pamiętam. Gorszego przykładu sobie Koelner nie mógł znaleźć ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 29 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2014 (edytowane) Oczywiście jeśli chodzi o kupowanie abonamentu to wyraziłem tylko i wyłącznie swoje osobiste zdanie. Łatwiej jest mi po prostu wejść na amerykańskie strony i przeczytać to za darmo niż wydawać pieniądze. Ba, nawet wtedy przypominam i utrwalam całkowicie nie używany obecnie przez zemnie język angielski, więc jest dodatkowa motywacje. Ogólnie ten temat jest dość szeroki od ACTA po zwykłe dziennikarstwo, które jest w głębokim kryzysie. Z tego co tutaj czytam to faktycznie Panowie znaleźli dobry sposób na zarobek więc całkowicie ich szanuje i podziwiam. Zarabiać pieniądze na tym co się lubi czy kocha to godne wielkiego podziwu. Ale bardziej mnie jak chyba i Jendrasa poruszyły te wycieczki osobiste jakby nagle wszedł tutaj Ojciec Święty i nas pouczał. Zdecydowanie dobra prowokacja jeśli faktycznie był taki zamiar. Z tym Kazikiem to nie jest tak kolorowo. Mój dobry kumpel (wieeeelki fan Kazika i KULTU) prowadził bloga kulinarnego i postanowił porównać swoje ulubione potrawy do polskich piosenek rockowych. Jeden z utworów Kazika był oznakowany pod jego ulubionym daniem i nazwany "ucztą dla duszy". Kazik - a raczej jego prawnik - wysłał pismo grożące sprawą w sądzie, jeśli utwór nie zostanie usunięty. Ponoć w środowisku blogerów - Kazik dał się już poznać z "takiej" strony nie raz. Jeśli tak to byłem w błędzie. Kazik ,wstydź się! Bardzo często w takich wypadkach odróżnia się artystę od rzemieślnika. W końcu za coś trzeba dzieci wyżywić. Tylko ja odróżniam korzystanie na swoich zdobyczach. Żebym był dobrze zrozumiany. Jest różnica między tworzeniem źródła a "przetwarzaniem". A z całym szacunkiem jeśli ktoś korzysta tylko i wyłącznie z witryn amerykańskich (bo z jakich?) to przynajmniej powinien podać źródło albo zrobić jakąś bibliografię lub przypisy. Jeśli Panowie z szóstego gracza chcą nas umoralniać to niech tak zrobią. Oczywiście nie wiem czy pod artykułami jest podane źródło ponieważ wczoraj i dzisiaj jak wszedłem na stronę przeczytać newsa to nie mogłem zejść na dół ponieważ wyskoczył komunikat odnośnie płatności. Jest news z Mo Williamsem odnośnie podpisania z Wolves. Skąd to Panowie wiedzą? Przykład. Wchodze teraz na stronę gazeta. pl. Jest artykuł o Lewandowskim i Ribery. Jest źródło? Oczywiście, że jest. Niemiecki Bild. News o kolarzu. Podkreślone, że wypowiadał się w jakieś "Le Jedd" Edytowane 29 Lipca 2014 przez Koelner Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosi Opublikowano 29 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2014 (edytowane) Jest news z Mo Williamsem odnośnie podpisania z Wolves. Skąd to Panowie wiedzą? W treści tekstu jest: "Udało mu zmieścić się jeszcze w lipcu i wczoraj uzgodnił warunki z Wolves, o czym doniósł Adrian Wojnarowski z Yahoo Sports" Edytowane 29 Lipca 2014 przez Kosi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mac Opublikowano 29 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2014 Gorszego przykładu sobie Koelner nie mógł znaleźć ;] Hołdys to też niezły przykład: http://www.wykop.pl/ramka/1017817/z-cyklu-odswiezamy-pamiec-pirackie-programy-w-firmie-holdysa-2006/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomahawk Opublikowano 29 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2014 Holdysa chyba wszyscy pamiętamy jak popierał acta. Tego nie trzeba udowadniać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. fluber Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2014 (edytowane) Może trochę spóźniony, ale ze szczerego serca. Miałem zamiar wykupić abonament na 6g ( ze względu na Pana Macieja Kwiatkowskiego, moim zdaniem fenomenalnego dziennikarza), ale w ostatniej chwili nie podjąłem tej decyzji. Zadecydował o tym Pan Przemysław Kujawiński, który w komentarzach do dyskusji na temat końca zawszepopierwsze napisał coś w stylu, że Oni ( czyli dziennikarze zawszepopierwsze) MUSZĄ zarywać nocki, nie wysypiać się i męczyć chodząc zaspani do pracy. Myślę, że użytkownicy tego forum, w tym ja sam, robią to z przyjemnością, a nie z poczucia obowiązku. Wtedy do podjąłem decyzję, że nie będę kupował konta na tym portalu. Dziś zajrzałem z ciekawości, jak to wygląda z poziomem. Przeczytałem wstęp do najnowszego artykułu: "Kontuzja Geroge'a przywróciła dyskusję o udziale gwiazd w międzynarodowych turniejach". Posłużę się cytatem z darmowej części, nie wiem co jest napisane dalej: "Najgłośniej w tej sprawie zawsze wypowiadał się Mark Cuban, który musiał pogodzić się, że Dirk Nowitzki zamiast oszczędzać siły na kolejny sezon w Mavs, wakacje spędzał z reprezentacją Niemiec. Rockets też nie byli zadowoleni, kiedy Yao Ming przyspieszył swój powrót po operacji stopy, żeby móc wystąpić na Igrzyskach w Pekinie. Według porozumienia z FIBA i zgodnie z ustaleniami z graczami, drużyna może zabronić swojemu zawodnikowi występu w reprezentacji tylko w przypadku „uzasadnionych obaw medycznych” i musi to być coś naprawdę poważnego. Teraz wykorzystali to Spurs i leczącemu uraz prawej nogi Manu Ginobili nie pozwolili na grę na Mistrzostwach, czego on sam nie wykluczał. Ale to nie zmienia faktu, że nie mogą chronić swoich gwiazd przed ewentualną kontuzją już podczas rozgrywek międzynarodowych." Pierwsza myśl: gdzieś już coś takiego czytałem. Oczywiście, yahoo i Adrian Wojnarowski: "For Dallas Mavericks owner Mark Cuban, it was the wear-and-tear of Dirk Nowitzki playing forGermany. All those qualifying tournaments, all those practices and games, all those times where the biggest burden is thrust upon an NBA All-Star. For Houston's Daryl Morey and Jeff Van Gundy, they winced watching Yao Ming limping up and down the floor on one leg in the 2008 Beijing Olympics... ...The Spurs made it clear they were within legal limits to prohibit Ginobili from the World Cup of Basketball this summer. Ginobili had been diagnosed with a stress fracture in his leg in late June, and turned 37 years old this summer. "Players are not allowed to participate with a national team in training or competition activities when there is a reasonable medical concern that such participation will place the player at substantial risk of injury, illness or other harm," the NBA told teams in a memo the San Antonio Express-News' Mike Monroe obtained this summer." To tyle moich przemyśleń. Edytowane 4 Sierpnia 2014 przez fluber Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. mac Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Skąd pewność, że to nie Woj ściąga od szóstego gracza? Ma polsko brzmiące nazwisko i możliwe, że zna nasz język. Pewnie część z Jego "sources" pochodzi z 6 gracza czy nawet z tego forum. Jak to czytasz Woj, to pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barcalover Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Woj Michałowicz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Advaldo Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2014 cytat z angielskiej wikipedii "Adrian Wojnarowski (/ˌwɜrdʒnəˈraʊski/ wurj-nə-row-skee) is a Polish sports columnist and author, who regularly writes NBA articles for Yahoo! Sports.[1]" Może coś w tym jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. kulfon Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2014 no beka, bo to ,,Polish" na angielskiej wiki dodałem po przeczytaniu posta maca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cisza Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2014 (edytowane) Profil FB Zawsze Po Pierwsze: Michael Beasley wciąż pozostaje bez klubu. Na Szósty Gracz możecie przeczytać darmowy artykuł na temat jego długiej drogi do NBA. Śmiało dzielcie się nim ze znajomymi, którzy mogą być zainteresowani. Zapraszamy też jak zawsze do działu z innymi darmowymi tekstami: http://bit.ly/1q5v4IA Pomysł szerzenia słowa się spodobał Edytowane 14 Sierpnia 2014 przez Cisza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Kapitalny sobie temat na promocje wybrali. Już widzę te morze przelewów... btw. Borys: poruszyłeś w końcu temat współpracy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobek909 Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Mialem tam kiedys konto, ale w weekendy gdy mam najwiecej czasu prawie nic nie pisali, wiec zrezygnowalem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Całe szczęście dla Nich, ze tekst o Anthonym nie jest dostępny, jako darmowy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
truwarier24 Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Co się stało z Między rondem a palmą? Od teraz tylko dla osób z abonamentem? Nawet nie można odsłuchać? konto na mixcloudzie cały czas jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raf85 Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Co się stało z Między rondem a palmą? Od teraz tylko dla osób z abonamentem? Nawet nie można odsłuchać? konto na mixcloudzie cały czas jest. niestety tak. Skończyło się słuchanie za free ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubbas Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2014 http://ekstra.sport.pl/ekstra/1,138005,16075441.html swoja droga niedlugo tez chce kase za swoje jednozdaniowce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Z punktu widzenia szóstego gracza to dobry ruch, bo właściwie w Palmie podawane są wszystkie bieżące informacje z i dookoła NBA. Miejmy tylko nadzieję, że PNŻ extra w trakcie sezonu nie pójdzie tą drogą. Ciekawe ile osób wykupi abonament tylko z powodu podcastu Pana Macieja Kwiatkowskiego i Znykającego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Ciekawe ile osób wykupi abonament tylko z powodu podcastu Pana Macieja Kwiatkowskiego i Znykającego. Myślę, że sporo. Coby nie mówić te podcasty to śwíetny dodatek do obiadu czy też przerwy w pracy. Oczywiście nie ma tam nic czego każdy z nas niewyczytałby na forum czy innych stronach, ale jako taki dodatek na relax świetnie się sprawdza. Co do PŻMextra to bym się nie obawiał. Jest to niejako autorki projekt Bartka Tomczaka i jak narazie nie ma żadnego powiązania z 6G, poza osobami Kwiatkowskiego i Kujawińskiego. Wprawdzie prowadzący usilnie starał się pozyskać jakiegoś sponsora, co nie nastąpiło, ale wątpie aby w akcji desperacji poszedł tą drogą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi