Skocz do zawartości

East Conference 2012/13

croolick

Rekomendowane odpowiedzi

Benon, przyznaj sie, ile wypiłeś jak to pisałes?

Z tego co pamiętam to chyba nic, ale brzmi to tak fajnie, że nie mogłem się powstrzymać, no bo coż jest ponad pierwszą piątką...?

A co do mnie i mojej Zbieraniny, to pomimo okrutnego zyebania draftu, skazania mnie na trzecią ligę i megalitycznie słabych występów ostatniej nocy praktycznie wszystkich moich zawodników, nadal utrzymuję się siódmym miejscu. Nie jest źle, a mam nadzieję, że będzie lepiej...

Pozdrawiam

Widze, ze lubicie sobie poprawiac humor... bo patrzenie na tabele w 1 tygodniu tylko do tego moze sluzyc ;-)

Tzn lepiej zaczac dobrze niz slabo, ale w tej chwili jeden swietny/marny mecz zmienia wiele... tak samo jak drastyczne roznice w rozegranych meczach [patrz Nets].

Zreszta to rowniez dotyczy zawodnikow, wiec dzieki za te zarty ze jeden mecz czyni kogos stealem ;-)

To powiedziawszy... mam trojki do sprzedania! Bo zgodnie z oczekiwaniami mam tam potencjalny overkill... 40 w 25 meczach, LOL

@wilQ

Nie- lubimy sobie pogadać, poprzekomarzać się.

BTW- w przypadku Baby Davisa mówimy już o dwóch meczach-ile trzeba, żeby zacząć traktować go w kategorii stealu (4$)?:) Pytanie retoryczne- oczywiście, że to jeszcze nie tendencja ale jakieś wnioski można już wyciągać, prawda? Szczególnie, że dochodzą jeszcze mecze z PRE (wiem, to nie to samo- ale jednak można wysunąć wnioski chociażby co do kształtu s5 i to w jaki sposób będą wykorzystywani poszczególni gracze).

To, że z Gordonem mega ryzykuję to wiedziałem- ale NAsh na miesiąc? fuckin shit...

Dalembert, Allen, Valanciunas- są jacyś zainteresowani?

Nie sądzę, zeby na rozstrzygniecie kwestii stealow trzeba czekac do konca sezonu. Pewne symptomy widać juz teraz. Wspomniany Davis za 4$ to faktycznie steal, rzuca sporo pkt na względnej skutecznosci, calkiem niezle zbiera. Na Hicksona wydałem 7, lepszym rozwiązaniem byłby Big baby, ale i JJ sporo zbiera, przydaje się równiez blokach. Skutecznosc mogłaby byc moze lepsza, ale akurat na to nie narzekam.

Byłoby fajnie, gdyby nie to, że ciągle generuję straty, pod tym wzgledem nikt nie moze sie ze mną równac :). Ta jedynka mocno mi psuje szyki.

P.S. Kocham deprecjonowanie wartosci Howarda. Znam jego FT%, straty, ale znam tez to, ze głownie dzieki niemu jestem najlepszy w FG%.

Tak w ogóle to powinieniem zmienic druzynę na Howard team. W elementach, w ktorych on przoduje, przoduje cały moj zespol, w elementach, w ktorych on dołuje, dołuje i ja. Bardzo interesujące :)

Edytowane przez bulek

Ile trzeba, żeby zacząć traktować go w kategorii stealu (4$)? [...] jakieś wnioski można już wyciągać, prawda?

Mozna, ale moga byc bledne ;-) Nie dosc, ze jeden dziwny upadek dzieli od sezonu Rusha to jeszcze Davis mial 2 dobre mecze z rzedu i w zeszlym sezonie [w serii z Pacers i pod koniec RS]. Harrington wroci, Ayon wroci, przeciwnicy zaczna cos bronic [Denver na wlasne zyczenie posadzilo wysokich a Suns od dawna nie byli w tym mocni] i moze sie szybko skonczyc ten dzien dziecka ;-)

Nie zrozumcie mnie zle, pewnie, ze mozna spekulowac kto bedzie stealem i Davis wyglada dobrze... ale tak samo jak mozna szybko dorobic sie wartosci 4 dolarow tak samo szybko ja mozna stracic.

P.S. Kocham deprecjonowanie wartosci Howarda. Znam jego FT%, straty, ale znam tez to, ze głownie dzieki niemu jestem najlepszy w FG%

Oj, Duncan czy Kobo tez sie ladnie dolozyli...

Tak w ogóle to powinieniem zmienic druzynę na Howard team. W elementach, w ktorych on przoduje, przoduje cały moj zespol, w elementach, w ktorych on dołuje, dołuje i ja. Bardzo interesujące

To dosyc typowe w roto ;-) Przez to, ze Dwight niektore kategorie wygrywa, a inne przegrywa jego wartosc moze byc postrzegana bardzo ekstremalnie - dla niektorych druzyn jest bezwartosciowy, a dla innych jest supergwiazda z Top5.

Może trochę popełniłem błąd, tak szybko sprzedając Dwighta. Z nim niektore kategorie pewnie bym miał zdominowane. Ale postanowiłem zaryzykowac i nieco zmniejszyc sobie FG%, za to poprawić FT%, a moze i trójki. Za Millera to dobiore zawsze kogoś innego. Millsap jest dośc wszechstronny, wiec zaryzykowałem.

Tam :)

"Za Butlera i R.Lopeza (czy Taja Gibsona?) nie oddam nawet samego Drummonda..." którego potraktowałem jako uzupełnienie wymiany (żeby było 2 za 2) które zaraz po niej wyląuje na FA. Po prostu kim w oczach większości kibiców są Butler i Lopez/Gibson? Pionkami, ale dają potrzebne staty (trójki, bloki). Wokół Drummonda jest z kolei mały szum jeszcze draftowy oraz z preseason i stawiają go wyżej.

Pomijam, że druga strona rozmów bardzo chce trójek i w nocy po tej wiadomości Caron rzucił 4 trójki a w kolejnym meczu 3 :D Butler za jebiącego skuteczność i nie dającego nic poza dobrymi zbiórkami jak na guarda Turnera to też obraza...

Nazwiska odgrywają naprawdę sporą rolę u niektórych i czasem można na tym skorzystać.

Edytowane przez matek

Wymiana zawetowana?

Czy ja dobrze patrzę? Co w tym jawnie nieuczciwego? Chciałbym, żeby Ci, ktorzy świsneli "trade vetoed" sie ujawnili, bo po to jest forum, żeby tu zgłaszac swoje wątpliwości, a nie klikać z nudów jeden przycisk.

Choc w sumie może i dobrze, bedzie szansa coś wiecej wycisnąc za Howarda :)

Ale w sumie to źle dla ligi, jesli wymiana, ktora nie jest jawnie nieuczciwa jest blokowana. Magia nazwisk zadziałała? Howard to uznana firma, a Millsap klasą juz był rok temu. Strony negocjują, umawiają, a potem... Zniechęca to skutecznie nie tylko zainteresowane strony do wymian, ale tez tych, którzy nie klikali żadnego veto.

Zapraszam wszystkich do wypowiedzenia się, także osoby spoza ligi.

Edytowane przez bulek

@bulek

też chciałem zavetować na początku, pewnie sporo osób tak miało:) powstrzymałem się, keidy sprawdziłem, że stroną teoretycznie tracącą jest bulek- nie podejrzewam go o samodestrukcyjne działania na sam początek. Na Waszym miejscu puściłbym trejd jeszcze raz- częśc mogła zavetować zanim pojawiły się Wasze wyjaśnienia trejdu na forum a cofnąć chyba nie można (???).

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.