Skocz do zawartości

East Conference 2012/13

croolick

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie, nie miałem ponownie możliwości aby coś napisać. Kilka spraw:

1. Straszny pech z K-Love, nie spodziewałem się tego w najgorszych planach.

2. Możecie na mnie publicznie narzekać (chociaż nie podoba mi się to - macie opcję prywatnej wiadomości), ale czy uważacie, że powinienem startować z maksem jaki jestem w stanie zaproponować za zawodnika od początku? Chyba na tym polegają negocjacje, żeby zaczynać (w moim przypadku) z swego rodzaju rezerwą, jak myślicie? Może akurat ktoś pójdzie na ofertę niższą od mojej maksymalnej i wtedy wyjdę na tym do przodu. Wszystko zależy od potrzeb. Nie widzę sensu w wystawianiu na pierwszy ogień najsilniejszych armat. Sami najprawdopodobniej też tak nie robicie.

3. Love i GH za DH i Bryanta to była baza, z której chciałem rozpocząć negocjacje. Nic nie poradzę na Wasze alergiczne reakcje. Przecież mogliśmy dalej dyskutować. Nie powiedziałem, że za wszelką cenę chcę w zamian dostać parkę Lakers, ale dlaczego miałbym nie spróbować?

4. Okafor za Gasola to również nie było wszystko w mojej propozycji. W tej chwili jej nie pamiętam, ale najłatwiej przedstawić to w takiej postaci (wygodnej dla siebie). Na 100% nie wyglądało to aż tak stronniczo. Przedstawiacie to w niekorzystnym dla mnie świetle, nie podejmując dyskusji i nie życzę sobie tego.

5. Nikt nie broni Wam negocjować, ale powtórzę - byłbym głupi proponując na starcie negocjacji maksa. Rzadko kiedy pierwsza oferta jest akceptowalna z tego co zdążyłem już jakiś czas temu zauważyć.

6. Czekam również na jakieś propozycje z Waszej strony.

Pozdrawiam wszystkich.

Podpisuję się obiema ręcami i nogoma pod tym co Tru napisał - póki co ofert żadnych nikomu nie złożyłem, ale mam w zwyczaju w propozycjach wychodzić z jakimś akceptowalnym minimum i czekać na reakcje z drugiej strony, oczekiwać jakiejś formy negocjacji, zamiast prostego "chyba Cię powaliło", więc nie widzę sensu wyciągania tego na forum publicznym, czy jak to tam nazwać. Zamiast tego można napisać "zamień X na Y" lub "nie, dzięki" i po krzyku...

Takie to trudne...?

Kiedyś pewien menadżer zaproponował za dużo na samym początku i skończył z Rashardem Lewisem za 20 baniek na sezon (przynajmniej tak mi się wydaje to właśnie wyglądało - nie sprawdzałem). Ktoś teraz uważa, że był to dobry ruch?

Pozdrawiam

Ok, może niepotrzebnie to napisałem to na forum publicznym. Ale uznałem, że skoro january napisał propos jaki dostał i ja nie będę tego ukrywał. Poza tym ja bym się nie obraził, jesli by ktoś moją wyjawił - ja nie mam nic do ukrycia.

Co do Twojej strategii nie wychodzenia z maxem, co jest się w stanie zaoferować i za kogo. Jak najbardziej jest to słuszne, ale podejście mocno chybione. Proponowanie takich propozycji jest w znacznej mierze skazane na natychmiastowe zerwanie negocjacji, bowiem druga strona słusznie uznaje, iż różnica w poglądach jest zbyt duża, by dalsze negocjacje miały jakikolwiek sens. Ja sam wielokrotnie wysyłałem inną propozycję wymiany, ale tylko wtedy, kiedy uznałem, że jest szansa na powodzenie. W tym przypadku nie miało to żadnego sensu, gdyż za to trio zdecydowanie chciałeś zbyt dużo.

Także więc masz dobry pomysł, gorzej z wykonaniem, gdyż Twoje podejście przynosi odmienny skutek do zamierzonego, jak zresztą zdążyłeś pewnie zauważyć. Gdybyś zapodał jako pierwszą propozycję coś dla Ciebie bardziej korzystnego, ale przy tym oscylującego w granicach rozsądku, mógłbys spodziewać sie zwyczajnej kontrpropozycji. A tak po prostu uznałem, iż ktoś ze mnie po prostu robi dyletanta, i jak widzę, nie tylko ja.

Niemniej rozumiem Twój pogląd i myślę, że wszystko sobie wyjaśniliśmy. Jak chcesz, możesz spokojnie coś zapodać, jestem otwarty na propozycje, ale coś bardziej rozsądnego - wówczas będzie podstawa do nawiązania dalszych negocjacji. A tak masz nie tylko "reject trade", ale i kwasy. A chyba nie o to chodziło?

nie gram z Wami w konferencji, ale wtrace swoje 5 groszy, calkowicie rozumiem bulka

jak ja np dostaje oferty typu Caron Butler i Jeremy Lamb za Darrena Collisona i Lillarda, to od razu uznaje ze ktos jest chyba dosyc niepowazny i juz jestem negatywnie nastawiony do tej osoby.

mozna podchodzic z pewnym zapasem, ale bez przesady

Moze to tylko moja opinia, ale IMHO najlepsze podejscie do oferty typu Okafor+Vucevic za M.Gasola jest rzucic szybka kontroferte "w jakim trejdzie moglbym oddac Gasola". Nawet jesli uwazasz, ze zaproponowana paczka jest absurdalna to dostales jasna informacje "jestem zainteresowany Gasolem" i wg mnie lepiej cos z tym zrobic niz wysmiac druga strone i sie wypiac. Klecenie ofert nie jest latwe, wymaga czasu i generalnie niewiele osob miewa napady takiej inicjatywy, wiec naprawde nie chcialbym zniechecac kogos kto probowal nawet jesli to co wymyslil nie mialo zadnych szans na zaakceptowanie.

Wykorzystałem wprawdzie najwięcej slotów ze wszystkich, ale na razie śmiało moge twierdzić, że jak na razie wszystko idzie zgodnie z planem. Rozpoczynam marsz po Ekstraklasę.

Stary dobry Tim na razie bez zarzutu. Gra dokładnie to, na co liczyłem. Poniżej oczekiwań póki co Kobas. Team jednak jest za słaby, żebym mógł liczyć na coś wiecej niż pierwsza piątka.

Benon, przyznaj sie, ile wypiłeś jak to pisałes?

Kim mam zawojować lige? Kiddem? Robinem? Edkiem Davisem? Price'm? Czy moze Gibsonem?

Bez żartów, niektore druzyny nawet 1 meczu jeszcze nie zagrały,a widzę, ze juz jestem widziany jako faworyt do awansu. OK, chcę ekstraklasy, ale nie oszukujmy się, szybko z lidera zlecę i pewnie już po dzisiejszej nocy...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.