Skocz do zawartości

Raptors 2005/2006

torontos

Co osiągną gracze Toronto w nadchodzącym sezonie?  

29 użytkowników zagłosowało

1. 1. Co osiągną gracze Toronto w nadchodzącym sezonie?

• Będą najlepszą drużyną Wschodu :)
      0
    • Awansują do fazy Play-off
    • Zabraknie im bardzo niewiele do awansu do Play-off
    • Będą uczestniczyć w "wyścigu" o wysoki numer w Drafcie 2006

Rekomendowane odpowiedzi

Nie dziwie sie ze nikt nie chce grac w Toronto skoro w Kanadzie jest 40%podatek!!!!!!!!!

W NY jest zdaje się 50%, a mimo to ludzie jakoś tam żyją ;).

A co do podatku płaconego przez zawodników w Kanadzie, to jest sposób na wyrównanie szans Toronto i klubów z USA.

:arrow: http://members.cox.net/lmcoon/salarycap.htm#63

Daretti wyluzuj troche z tymi groźbami :wink: Chłopaki tu piszą posty kiedy mają coś do powiedzenia, a nie tylko kiedy Ty coś napiszesz i oczekujesz odpowiedzi.

Ja się nie zgadzam z Tobą w kwestii James'a (że trzeba go oddać póki ma dobre statystyki) a jestem trzeźwo myślącym fanem Raptors. Jego trzeba zatrzymać na następny sezon. Są ku temu dobre prognozy: ma u nas pewne miejsce w pierwszej piątce, jest czołową postacią zespołu, zdecydowanie odżył sportowo i świetnie uzupełnia się z Boshem. Nie ma co narazie szukać dla niego zastępcy, trzeba dać mu powody żeby u nas został.

PS. Mam prośbę ogranicz troche przekleństwa na forum, a nie co drugie zdanie z "do ch..." :?

Hmm kusząca propozycja :wink: Czekam na propozycje i warunki :) .

Czy chodzi o jakikolwiek trade z jego udziałem ?

EDIT:

Jednak nie zdecyduje się na zakład Daretti. Byłem prawie pewny, że masz jakieś wieści, o których jeszcze nie powiedziałeś i miałeś asa w rękawie :). Poszukałem troche i co nie co się wyjaśniło dla mnie. James może rzeczywiście zmieni klub jeszcze w tym sezonie. Jego przyszłość jest niepewna w zespole, jak zapewnia jego agent i GM Raptors.

Oj dawno nic nie napisałem więc czas to chyba zmienić ;)

Na początek gratulacje za ostatnie 2 zwycięstwa nad Kings i Wizards. To napewno podbuduje trochę zespół przed kolejnymi starciami.

Fajnie że Villanueva dostał się do RASG chcoć to nie jest niespodzianką. O wiele większą niespodzianka jest brak w tym spotkaniu Calderona. Mógłby chłopak sie pokazać szerszej publiczności. Ale jak będzie tak grał i rozwijał się jak dotychczas to ma szansę za rok tyle że nie w składzie Rookie a Sophomores :)

No i najważniejsza sprawa czyli nasza przyszłość...

Nie wiem kurde dlaczego ale jak zaczynam czytać teraz jakikolwiek news na temat transferów tradeów itp w raps to mam gęsią skórke :D Dopiero po chwili do mnie dochcodzi że GM sie zmienił i chyba można patrzeć na to ze spokojem :)

Ja osobiście nie jestem zwolennikiem oddania Jamesa. Koleś do nas przyszedł jako gracz "solidny" a może odejść jako taka "mała gwiazda" i myśle że nie jest to przesadzone stwierdzenie. Patrząc też od strony samego gracza to myślęże Mike dużo straci na odejściu bo raczej w żadnym liczącym się poważnie zespole nie będzie odgrywał takiej roli jak u nas. Chyba że zależy mu na przeprowadzce do naprawde silnej ekipy i walczenie o najwyższe laury. Jednak do takich Knicksi się nie zaliczaja a to wlaśnie ten zespół jest najczęsciej wymieniany w kontekscie wymiany.

Został poruszony temat dużej wymiany czyli Williams + Rose + James za kogoś. I tu moim zdaniem żeby dokonać czegoś takiego musiałby wchodzić gracz naprawdę poważnego już formatu. Nawet jeśli nastwiamy się na czyszczenie salary i przygotowaniem gruntu na polowanie na Free Agentow to nie mozemy az tak ryzykowac. Williams wiadomo jest słaby, Rose ostatnio nienajgorzej a Mike to nasza siła napędowa. Osobiście nie zgadzam sie na oddanie ich za "czapkę gruszek"!!! To naprawde jest dobra karta przetargowa.

Panikujecie 8) Zgadzam sie z Wami ze nie musimy sciaganc jakiegso wielkiego FA, ale jezeli bedzie na to okazja to jestem oczywisice za. Przyjmijmy ze Bosh wezmie te 16mln to jego kontrakt rownowazy sie z tym co teraz daje nam Rose, a teraz CB4 zarabia troche 4mln wiec jestemy tyle wlasnie do przodu. Biorac pod uwage jeszcze MLE mamy juz 9mln, pozybyslimy sie 3mln Aarona Williamsa, za Erica tez tyle samo sie pozbedziemy co daje nam 15 wolnych milionów. Mysle ze Bonnera i Calderona uda sie podpisac mniej wiecej za tę samą kwote co teraz. CO do Mo Pete to mam wątpliwosci ale mysle ze mocno nas nie nabije bo nie jest stabilny a w lepszych zespolach to jest jednak koniecznosc. Kwestia tez jest ile wezmie James, teraz dostaje 4mln, wiec mysle ze damy mu góra 8(co i tak moze byc przesadą) to i tak na agentow zostanie 11mln a z tym to juz mozna dobrze zaszalec :) Pamitajmy tez o 5mln Murray'a ktory rzadko sie pokazuje, po tym sezonie konczy mu sie kontrakt wiec jakies zasteptwo dla niego mozna znalezc taniej i znowu jestesmy troche na plusie. Nie pozostanie nam jakas przerazajca kwota ale cos z tą kasa bedzie jednak mozna zrobic, moze nie bedzie to superstar ale kogos porzadnego mysle damy rade zatrudnic. Nie wiadomo tez jak sie rynek rozwinie, moze tez sie zdarzyc tak ze wartosc jakiegos SS spradnie przez brak zainteresowanie i uda sie nam to wykrzystac. Zobaczymy ja w kazdym razie jestem optymista :) Nie mowie że trzeba napalac sie na wielkie gwiazdy, chce tylko pokazac ze kasy bedzie sporo a mozna ja w bardoz rózny sposob sporzytkowac i nie trzeba wcale nastawiac sie w tamto lato na mniej znaczych koszykarzy :)

Pamitajmy tez o 5mln Murray'a ktory rzadko sie pokazuje, po tym sezonie konczy mu sie kontrakt wiec jakies zasteptwo dla niego mozna znalezc taniej i znowu jestesmy troche na plusie.

Nie wiem skąd Ci się wziął w naszym składzie Murray :roll: On przecież od poprzedniego sezonu gra w Nets, a u nas tylko kase siągnie. Podobnie z Mourningiem :? Z tym, że Murray bierze 5 mln za ten sezon i koniec, mamy 5 baniek w kieszeni. Mournin jeszcze przez rok będzie nas doił na 4 mln.

Tak w ogóle to nie wiem czy my się wszyscy do końca rozumiemy :wink:

James ma kontrakt ważny do końca tego sezonu i opiewa na kwotę 3,410,000 $. Po tym sezonie zostaje mu "opcja zawodnika", czyli zostaje niezastrzeżonym wolnym agentem i może zrobić co chce: albo gra u nas jeśli zechcemy z nim podpisać nową umowę, albo przechodzi do innego zespołu, a my nic z tego nie mamy.

Bosh na kontrakt ważny do sezonu 2006/2007 czyli jeszcze cały rok. Nie ma powodu teraz mu dawać ponad 16 mln :? Skąd Wam do głowy przyszło, że teraz trzeba mu dać taką sumę :?: Dopiero za rok kończy się umowa i są tylko "opcje". Wtedy można myśleć o innym kontrakcie.

Mysle ze Bonnera i Calderona uda sie podpisac mniej wiecej za tę samą kwote co teraz. CO do Mo Pete to mam wątpliwosci ale mysle ze mocno nas nie nabije bo nie jest stabilny a w lepszych zespolach to jest jednak koniecznosc.

Bonner ma podpisaną umowę na przyszły sezon i dostaje 2 mln $. Jedynie Calderon nie ma umowy i jego wypadałoby podpisać na nowo. Peterson podobnie ma umowę jeszcze na rok, tak więc on zostaje.

Najbardziej mnie ciekawi Alvin Williams. Zgarnia ponad 6 mln $, a na przyszły rok ma możliwość zbierać jeszcze więcej. Moim zdaniem jego trzeba zwolnić, będzie ku temu okazja bo kończy mu się umowa z tym rokiem (zostaje wolnym agentem) a i tak nic z niego już nie będzie, nie oszukujmy się. :? Tutaj widzę dużą szansę za zwolnienie sporej kasy i wydanie jej na FA.

Erica nie licze, bo on wypada przy najbliższej wymianie i zwalniamy ok 4mln, chyba, że przyjdzie ktoś kto będzie zarabiał więcej, ale to już zależy od trade'u.

Tak w ogóle to nie wiem czy my się wszyscy do końca rozumiemy Wink

Bardzo dobre zdanie 8) Bo widze ze pomieszalismy ten Offseason z tym co bedize w lato 2007 i wszystkie moje perespektywy dotycza włąsnie tego drugiego roku kiedy rynek gwiazd bedize zdecydowanie wiekszy :)

Nie wiem skąd Ci się wziął w naszym składzie Murray Rolling Eyes On przecież od poprzedniego sezonu gra w Nets, a u nas tylko kase siągnie. Podobnie z Mourningiem Confused Z tym, że Murray bierze 5 mln za ten sezon i koniec, mamy 5 baniek w kieszeni. Mournin jeszcze przez rok będzie nas doił na 4 mln.

Ty no patrzyłem na hoopshype w salary i nie zastanawialem sie czy gra u nas tylko ile kasy bierze. Moj blad w kazdym razie. Ale to w sumie dziala jeszcze bardizej na nasza korzysc, no i ten Mouring to djae nam razem kolejne 9 mln :) Ja oczywiscie wszystko licze na lato 2007, w tym to bym tylko MLE wykorzystal i czekal co pokaze młodziez, zaskoczymy cała NBA swietna gra i perspektywniczym składem i bedzie do nas dluga lista chetnych :D

Bosh na kontrakt ważny do sezonu 2006/2007 czyli jeszcze cały rok. Nie ma powodu teraz mu dawać ponad 16 mln Confused Skąd Wam do głowy przyszło, że teraz trzeba mu dać taką sumę Question Dopiero za rok kończy się umowa i są tylko "opcje". Wtedy można myśleć o innym kontrakcie.

Nie wiem jak reszcie ale ja jak mowiłem mowie o lecie 2007 w calej persketywie i procedurze przygotowywania tego lata do tamtejszych wydarzen i jasne ze popieram ciebie ze Chrisa trzeba podpisac ale dopiero za rok :)

Bonner ma podpisaną umowę na przyszły sezon i dostaje 2 mln $. Jedynie Calderon nie ma umowy i jego wypadałoby podpisać na nowo. Peterson podobnie ma umowę jeszcze na rok, tak więc on zostaje.

No ale za 2 lata juz trzeba cos z tym zrobic :P Wiec mi chodiz co trzeba podpisac w tym roku, w lato nastpene by zostala kasa na wolnych agentow.

Alvin Willimas zgadza sie-do wylotu

Na koniec taka sprawa. Mowicie tutaj ze i w to i w nastpene lato bedzie troche kasy na wolnych agentow. To ja mam pytanie czy nie lepiej jakos to zgromadzic na jeden(ten dalszy) rok by wtedy podpisywac graczy nam przydatnych i mogacych naprawde wspomóc zespól moze naprawde ktos wartosciowy, tym bardziej ze wtedy rynek bedize bardziej chłonny niz co roku ciagac sie z agentami? W takiej perspektywie moze stanac na tym ze w tym roku podpiszemy kogos tam, za rok tego kogs tam i wyjdzie nam z tego mniej korzysci, bo nie oszukujmy sie nie stac nas by podpisac wielkcih graczy w nadchodzacym lecie. Poza tym Bosh i współka w nastepnym sezonie moga cos wiecje w lidze zwojowac i nadal team bedzie młody co sprawi ze wiecje osob bedize chcialo u nas grac, bo teraz jestesmy zespołem z nizin ale z perspektywami i to troche moze odpychac niektorych graczy. Mam nadzieje takze ze Embry'mu w podpisywaniu FA nie przeszkodzi Canada, w koncu trzeba pokazac ze tutaj takze mozna sciagnac porzadnych Free Agents...

Na koniec taka sprawa. Mowicie tutaj ze i w to i w nastpene lato bedzie troche kasy na wolnych agentow. To ja mam pytanie czy nie lepiej jakos to zgromadzic na jeden(ten dalszy) rok by wtedy podpisywac graczy nam przydatnych i mogacych naprawde wspomóc zespól moze naprawde ktos wartosciowy, tym bardziej ze wtedy rynek bedize bardziej chłonny niz co roku ciagac sie z agentami? W takiej perspektywie moze stanac na tym ze w tym roku podpiszemy kogos tam, za rok tego kogs tam i wyjdzie nam z tego mniej korzysci, bo nie oszukujmy sie nie stac nas by podpisac wielkcih graczy w nadchodzacym lecie.

Hmm mnie się wydaje, że trzeba kuć żelazo póki gorące. W tym roku nie podpiszemy nikogo, będziemy zbierać kase na przyszłe lato, a po drodze może bardzo dużo rzeczy się zmienić. Zawodnicy, o których mówisz KarSp mogą odnowić umowy, podpisać nowe kontrakty i będzie po ptakach. Trzeba patrzeć w perspektywie wszystkich drużyn, co z tego, że będziemy mieli sporo kasy i zaproponujemy Benowi Wallaceowi 13mln kiedy on po prostu nie będzie chciał u nas grać. Tak może być z różnymi gwiazdami NBA, tak więc nie można oczekiwać niewiadomo czego.

Ja jestem za "zakupami" w tym roku, trzeba dać powody innym graczom i zachęcić ich do przyjemniej gry u nas.

Ja jestem za "zakupami" w tym roku, trzeba dać powody innym graczom i zachęcić ich do przyjemniej gry u nas.

Zgadzam się z Tobą Wróbel. Wy w Toronto macie naprawdę pokopaną sytuację. Ściąganie zawodników za rok i próby experementowania wtedy dużo Wam mogą dać, ale równiedobrze dużo może popsuć. Waszym zadaniem priorytetowym jest zatrzymanie Bosha. Musicie znaleść zawodników (już teraz, nie wtedy gdy kontrakt mu się będzie kończył lada dzień) i próbować budować zespoł wokół niego... Za połtory roku, może być za poźno CB może być już pogodzony z tym, ze w Toronto nic nie osiągnie, a taką samą wielką kase dostanie w klubie w którym może wlaczyć o mistrzostwo i być kimś wielkim (czyt. LAL 8) ). Wybór będzie jasny, kazdy zrobiłby chyba tak samo. Po co będzie sie meczył w Kanadziej jak może w slonecznej Kalifornii siedzieć sobie na plaży, popijac soczek i kolekcjonowac pierścienie :?:

Jeżeli nie chcecie żeby tak się stało (a czuje w kościach, że tak właśnie będzie) to powtórze po raz kolejny musicie już w tym roku sie wzmocnić, w przyszłym walczyć mocno o PO i Chris musi widziec, że to wszystko rusza do przodu. Nie możecie za dwa lata wciskać Boshowi bajek, że sie wzmocnicie i czekać kolejne 2, 3 lata na zbudowanie zespołu wokół Chrisa - wy to musicie robic teraz. Jak narazie cieszcie się, że Babcocki wylecieli i nie macie juz takiego durnego GM który raczej nie zrobiłby nic i olałby sprawę. Jak to wielokrotnie robił. To narazie tyle odemnie.. no i wygrajcie dzisiejszy mecz - bo postawiłem na Was kase..

Tak jest. To prawda. Rose do Knicks, Davis back to Raptors. Naprawdę nie wiem co sądzić o tej wymianie :roll: Z jednej strony lepiej Davis niż Hardaway, z którego nie byłoby w ogóle pożytku, ale z drugiej strony można było kogoś młodszego sprowadzić do Raptors tudzież bardziej wszechstronnego. Davis to gracz podkoszowy, potrafi z konieczności grać na centrze (już jest +) i napewno pomoże młodym graczom się rozwijać (Bosh, Cywil drugi +). Pod tablicami także powalczy, a zbiórki są nam potrzebne. Mimo wszystko szkoda wyboru w drafcie, bo to napewno będzie wysoki numer ...

Może jednak Embry ma jeszcze asa w rękawie i jakieś pomysły :!:

Ciekawie teraz będzie wyglądała pierwsza piątka:

PG - James - wiadomo

PF - Bosh - wiadomo

SG - Peterson wiadomo

SF - Graham :?: nie wiadomo

C - Davis - prawdopodobnie

Czy Graham zasługuje na pierwszą piątkę i czy są z tego korzyści ? Ja uważam, że nie. Miałbym wizje innego wyjściowego składu:

C - Davis

PF - Bosh

SF - Peterson

SG - James

PG - Calderon

Z rezerwy muszą się dobrze spisać: Bonner, Cywil, Graham, Sow czyli same młodziaki, ale niestety sytuacja tego wymaga.

Może macie inne propozycje :wink:

Embry działa bardzo szybko, ale czy przemyślanie: oddanie Aarona, wymiana Rose'a, Eric w planach na wymiane, co teraz będzie z James'em. Na te pytania odpowiedzi poznamy w następnym odcinku :lol:

No i stało się faktem... Nie podoba mi się ta wymiana... Ni cholery...

Powraca do nas dziadek Davis który nie ma co się oszukiwać gwiazdą juz nie będzie. Fakt może wnieść spore doświadczenie ale czy o to nam chodziło w tej wymianie :?: Nie sądzę...

Oddaliśmy Rose'a który jak na złość zaczął grać całkiem poprawnie... No i tek cholerny pick... Dla mnie osobiscie to największa strata no w tym drafcie znów mogliśmy mieć całkiem ciekawy pick a wtedy byłaby szansa dokoptować do składu kolejnego młodego gniewnego... a tak LIPA :!:

Jeszcze przed snem o tym troche pomyślę a jak coś wymysle to napiszę ;)

Ale marne szanse że zmienię zdanie na ten temat...

No i tek cholerny pick... Dla mnie osobiscie to największa strata no w tym drafcie znów mogliśmy mieć całkiem ciekawy pick a wtedy byłaby szansa dokoptować do składu kolejnego młodego gniewnego... a tak LIPA :!:

No właśnie .. kolejny młody gracz :?. Czy nie za dużo ich już mamy >>Bosh, Villanueva, Sow, Araujo, Graham, Calderon ?? Cały nasz skład to będą młodziaki bez doświadczenia w NBA. Po głębszym zastanowieniu lepiej tak niż jeżeli miałby przyjść Hardaway. Rozmawiałem z Lukicem na gg i też podobnie uważamy, że sporo tej młodzieży u nas, więc może ten trade nie jest taki zły jakby się wydawał na początku.

http://sports.espn.go.com/nba/news/story?id=2317958

A jednak :!:

Pick który oddalismy to pick który zyskalismy ostatnio na wymianie z Denver a nie nasz własny :!: Teraz to nabiera sensu i skladu :!:

nie dość że będziemy mieli po sezonie kase to jeszcze wysoki pick w dracie. Ten Embry coraz bardziej do mnie przemawia... To tylko pokazuje jakim GMem był Babcock :evil: :evil: :evil:

Jak ktoś chce to może :!: :!: :!: :!:

A co do naszych młodych to Sowa a tym bardziej Araujo pozbyłbym się bez żalu... A jakby sie jakas dobra wymiana szykowała to nawet chyba Grahama dorzucił

Wymiana z Knicks wyglada mi na calkiem niezła, gdyz zyskujemy Davisa któremu po tym sezonie konczy sie kontrakt,a pick ktory tracimy nie jest tak wartosciowy bo z tego co słyszałem(od innych) tegoroczny draft zapowiada sie dosc slabo a pick od Denver tez raczejw ysoki nie bedize. Rose co prawda ostatnio błyszczal, ale wyglada to tak ze chciał sie pokazac by móc trafic do jakiegos zespołu z trade'u. Wyglada mi tez na to ze skoro to w tym seoznie tracimy ponad 13mln z kontrkaty gracyz to Embry własnie na ten offseason sie nastawia i moze cos w tym jest bo bedzie zdecydowanie mniejsza konkurencja niz za rok.Moze i cos w tym jest i macie racje ze trzeba teraz sie wzmocnic bo potem moze byc za pozno i albo ostro sie wkopiemy albo uda sie cos zrobic. Embry jednak zaczyna mi sie coraz bardziej podobac, widac ze ma do tego łeb i az szkoda ze dopiero teraz do nas przyszedł. Atut Davisa to to ze jest center i z tego co wiem to takze dobrym duchem zespołu wiec juz widze u nas ta swietna atmosfere, wzajemnie wspieranie sie :) Poza tym u nas na C jest duza lipa, wiec mam nadizeje ze uda sie to popraiwc wlasnie za sprawa tego gracza. SAM zacznie grac i pomoze tez innym, w koncu jest juz troche lat na parkietach wiec moze innych kilku rzeczy nauczyc.

Czy Graham zasługuje na pierwszą piątkę i czy są z tego korzyści ? Ja uważam, że nie. Miałbym wizje innego wyjściowego składu:

C - Davis

PF - Bosh

SF - Peterson

SG - James

PG - Calderon

Ja to widze własnie tak. Gdyz mimo ze Graham moze grac na SF, mimo ze jest młody, ma perspektywy ja bym wział Calderona bo z nim lepiej idize nam gra z piłka, wszystko zaczyna inaczej funkcjonowac, anbiera lepszego ksztalut a i sam James jako strzelec wyglada lepiej bo zbednie nie klepie gały i nie ogranicza innych.

No właśnie .. kolejny młody gracz Confused. Czy nie za dużo ich już mamy >>Bosh, Villanueva, Sow, Araujo, Graham, Calderon ?? Cały nasz skład to będą młodziaki bez doświadczenia w NBA. Po głębszym zastanowieniu lepiej tak niż jeżeli miałby przyjść Hardaway. Rozmawiałem z Lukicem na gg i też podobnie uważamy, że sporo tej młodzieży u nas, więc może ten trade nie jest taki zły jakby się wydawał na początku.

Ja to widze tak ze mlodzierzy u nas nigdy nie za wiele :) Pamietaj ze z kazdym rokiem nabieraja oni doswiadczenia, kazdy z nich ma przed soba wielkie perspektywy i moze nawet jeden rok sie przemeczymy bez wyników, ale potem sobie odbijemy. Potrzebni są tez bardziej doswiadczeni gracze, to tez jest raczej pewne ale ja bym sie ine wypieral tej młodej krwi, a wrecz odwrotnie dalej jej szukał póki mamy szanse na wysokie nr w drafcie, ale jak juz wyjasnione to pick od Denver wiec raczej nie bedize to wysokie miejsce. Trade nie jest zły, ale zobacz jakbysmy np stracili 3 czy 4 pick i takiego kolejnego gniewnego jak C-Villa, ktory jest podporą naszej ekipy za kilka lat bedzie z niego wiele porzytku. Nie lepiej wybrac inwestycje ktora sie zwroci za 2-3 lata a teraz da sporo niz kogos kto jest u schyłka kariery i pogra własnie jeszcze te 2-3 lata? Ja wole własnie tego rookasa. Ale nie ma o czym gadac bo to pick od Denver wiec wielkeij straty nie ma :)

Mi również podoba sie to co robi Embry.Po erze Babcoka ten koleś to po prostu wzbudza zachwyt jak widok mięska po wielkim poście :D

Co do wymiany z 76 to uważam że jezeli nawet Eric Wiliams by mugł cos tam pograc to Aruojo raczej się nieodrodzi.Zresztą byłby on dla nich kiepskim wzmocnieniem tablic ale to nuebyłby juz nasz problem :).Byłby to raczej kolejny powód do szczęścia

Jeśli chodzi o dzisiejszy meczyk to zgodzę sie z Darettim Woods pokazał na co go stać.pokazał też to że niegrał do tej pory było jedną wielką pomyłką.Może wiec od teraz cos się zmieni?Oby.

Na koniec dodam ze z takim GM jak teraz to Toronto raczej niestaci bo widać że człowiek ma głowę na karku i wie jak postępować z nieużytkami :)

pozdro

Ps.Ale mi ten transfer humor poprawił.Aż wieżyć sie niechce :) Wiara czyni cuda pamiętajcie o tym

Ja także ciesze się z tego trade'u, z prostej prczyczyny: wiadomo było, że Rose odejdzie, ale już wolę Davisa, który coś pogra, przekaże doświadczenie młodym, zna miasto, jest tu lubiany niż Hardawaya, który siedziałby na ławce bez żadnych korzyści w grze.

Embry jednak zaczyna mi sie coraz bardziej podobac, widac ze ma do tego łeb i az szkoda ze dopiero teraz do nas przyszedł.

KarSp mój drogi, Wayne Embry był z nami już jakiś czas (chyba 2 lata jeśli sie nie myle), ale sprawował inną funkcję w zarządzie klubu. Teraz jest GM i na moje oko świetnie sobie radzi, jeszcze tylko dobrze sprzedać Erica i może Araujo, wywalić Alvina i już można "iść na zakupy". Zobaczymy jak się wszystko ułoży.

Co do meczu to śledziłem go całego na necie (jak zawsze zresztą :wink: ) i bardzo pozytywnie zaskoczył mnie Woods, wykorzystał swoją szansę bardzo dobrze, świetnie zagrał pod tablicami, miał blok, asysty, przechwyt a także trafiał. Pape zaczął dobrze, zbiórki, punkty, ale .... bardzo szybko łapie faule w obronie, nie radzi sobie w ogóle. Szkoda, musi nad tym popracować i będzie dobrze (Davis mu pomoże :) ).

Najbardziej mnie wqrzył James :? Zrobił sobie turniej rzutów za 3, zupełnie nie potrzebny, marnował sporo akcji, nie penetrował tylko walił cegły. Moim zdaniem powinien on grać na 2 (SG), a na PG Calderon, który o wiele więcej podaje i znajduje Bosha pod koszem, czy Petersona na obwodzie. Dobrze się prezentował w poprzednich meczach, ale niech nie robi z siebie lidera, on ma swoje zadania jako rozgrywajek. Pozostali gracze (rezerwa) nie bardzo zachwycil, Bonner, Graham po troche pkt. ale bez rewelacji. Świetnie Villanueva w pierwszej piątce się spisał, widać pasuje ta rola i być może takie ustawienie spełni swoją role.

W niedziele panowie widzimy się na chacie, a później Super Bowl :twisted:

Zamienił stryjek siekierke na kijek tyle ze z krotszym kontraktem.

Jednak wymiana na plus Raptors beda mogli zgrywac sie bardziej w takim skladzie jaki beda mieli przez kolejne sezony bo poki co to mysle ze w tegorocznej przerwie letniej nic wartosciowego nie wyłowimy. ale oczekiwana przerwa 2007 zapowiada sie niezwykle ciekawie wiec trzeba oszczedzac salary :twisted: .

Davis przekaze troche doswiadczenia młodym bo tak jak Wróbel uwazam ze samymi młodzikami narazie nic niz zdziałamy a ktos musi to doswiadczenie przekazywac. Davis jest idealny moze nie ma jakis skills'ów niesamowitych ale swoje powinien ugrac w S5.

Najbardziej prawdopodobna jest wymiana z 76ers bo oni sie nim interesowali daje tak Salomon->Eric , Aroujo (bo u nich slabo pod koszem)

nie no to wam raczej nie wyjdzie King az tak glupi nie jest :wink: (miejmy nadzieje :roll: ). Poza tym Salmons to gracz S5 a pod koszem Sixers maja dostatek wytransferowali nawet Huntera zeby zrobic miejsce dla Randolpha i Bradleya.

A co do meczu to fajnie ze wygralismy. Oby tak dalej. Do niedzieli :wink:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.