Skocz do zawartości

All-Time Fantasy - Dyskusja

Kaczor94

Rekomendowane odpowiedzi

@matek

Nie bój żaby, na 99% wybiorę SF:) na SG będzie u mnie grał Havlicek.

I nie liczyłem na Allena na ławkę - pójdzie przed twoim wyborem:) EDIT: kurka, nie zauważyłem, że Allena wziął Bulls, sorry:)

A Bulls nieźle to sobie wykombinował swoją drogą - raczej nie miałby szans na Allena (pewnie większość z nas miała na niego chrapkę jako pierwszą-drugą opcję z ławki) w kolejnej rundzie. Co prawda dalej nie ma PG - ale oprócz niego w takiej sytuiacji jest tylko jeszcze dwóch zawodników, a więc coś tam jeszcze sensownego ustrzeli.

Co do mojego picka - to jak wrócę z pracy to dam wam znać jaki jest mój wybór. Mam dwa typy, jeden zielony drugi biały - pozgadujcie sobie:)

moj zawodnik to sg-sf i boje sie ze chodzi nam o tego samego goscia :)

No coż... Obstawiałem 70% Pierce'a na 30. Barrego.... i niestety miałem rację ;)

Trochę myślówki mnie czeka więc dajcie mi chłopaki chwilkę na zastanowienie...

Wybieramy rozumiem do 8 picków tak?... myślę że trzeba to teraz jasno powiedzieć,

bo nie wiem czy zapinać wyjściową piątkę, czy zabezpieczać już jakoś rotację.

to nie ten :D pewnie ze bym go nie wzial, z c's KG (jeden z moich ulubionych graczy) czy Allen ok ale Pierce? no way :) predzej w moim skladzie znalazlby sie jakis Gay czy Granger (ktorego rowniez bardzo lubie)

@gogalq zgadl ze bedzie to Pierce :P

@CubeBrick - tak, wybieramy po 8 graczy. dawaj wybor to moze do mnie jeszcze dzis dojdzie :D

Wiesz co CubeBrick, Iverson mógłby u ciebie wskoczyć do s5, Magic i Drexler spokojnie mogą kryć SF rywali a w ataku robiłbyś cuda po prostu.

BTW jestem loverem Iversona, ale i tak bym go nie wziął, gdyż mój team ma grać atak oparty na ruchu bez piłki, coś jak Nets za czasów ich finałów (Kittles wychodzący po zasłonach, Jefferson w post-up itp.), no i obrona przede wszystkim :)

Wiesz co CubeBrick, Iverson mógłby u ciebie wskoczyć do s5, Magic i Drexler spokojnie mogą kryć SF rywali a w ataku robiłbyś cuda po prostu.

No jasne że mógłby, i pewnie wykręci przynajmniej 27-30 min, w każym spotkaniu, nawet w rotacji

na SG. Jednak priorytetem wprowadzenia Allen'a do składu jest roto z Magic'iem, aby zabewnić

płynność ofensywną... nie bedzie minuty kiedy obydwaj zostaną zdjęci z boiska.

Poza tym jakby niepatrzeć, do tej pory żaden z moich zawodników nie zszedł poniżej 203, więc kimś

trzeba bedzie kryć te minuty zeke, kida, stock'a czy nasha ;)

Nie chce być złym człowiekiem ale pisze się Allen Iverson :roll: jestem na to uczulony ;)

aha i bym zapomniał, dodawajmy lepiej aktualne sklady, bo inaczej to ciezko sobie porownywac inne teamy, a przechodzenie ciagle do innego tematu jest uciazliwe, zwlaszcza ze nie zawsze jest on aktualny. Poza tym widac kogo kolej na nastepny pick.

Panowie,

A co robimy jak już każdy z nas będzie miał swój skład marzeń? W jaki sposób zdecydujemy o tym które są najlepsze?

EDIT: chyba znalazłem odpowiedź na moje pytanie:) Wypowiedź Tomka, której przyklasnął Kaczor:

- i najtrudniejsza sprawa czyli ocenianie zespolow. Mysle ze mozna zastosowac system przypominajacy play-offy gdzie zespoly zostana polaczone w pary a pozostali gracze oceniaja ktory zespol w ich opinii jest lepszy. W ten sposob przy 12 zespolach w efekcie koncowym zostana nam 3 najlepsze druzyny i w finalnym glosowaniu zajma kolejne pozycje na podium.

Pozostaje jeszcze zdecydować w jaki sposób dobrać nas w pary. Najprościej byłoby po prostu wylosować - tylko jak?:)

EDIT: Znalazłem nawet odpowiedni program: http://www.programfiles.pl/d/1002/

Tylko kto będzie losował a kto będzie w komisji która zadba o uczciwe losowanie?:)

@Matek

Losować może każdy - problem leży gdzie indziej:) Mam taki pomysł. Dwie osoby na prive ustalają dla każdego z nas numerek od jednego do 12 - i nie dzielą się tą informacją z nikim do momentu losowania. Losowanie przeprowadza trzecia osoba (może po prostu podać pary wg swojego widzi mi się albo skorzystać z tego programu do którego podesłałem link) i podaje na forum zestaw par (czyli pary liczb, np: 1-6, 2-3 - itd., w sumie 6 par numerów od 1 do 12). Wtedy jedna z osób która ustalała numerki wkleja na forum listę uczestników z przypisanymi numerkami. Tym sposobem mamy ustalone pary i jesteśmy w miarę zabezpieczeni przed hmm, nadużyciami:)

Matek chce losować - niech losuje. Ja mogę być w tej dwójce nadającej numerki (jeśli nie macie nic przeciwko) - np. z Kaczorem (no bo to komisarz naszej ligi :) )

Co Wy na to?

Ja jestem jaknajbardziej za... wydaje się sprawidliwie.

Pozostaje tylko pytanie jak przeprowadzone zostaną kolejne starcia między poszczegolnymi parami.

Myślę że jednym ze sposobów byłoby założenie odrębnych działów dla pojedyńczych pojedynków,

w którym obydwaj gracze najpierw wrzucają krótki opis strategii na pojedynek

(znając życie, pojawi się też kwestia kto pierwszy opisuje, a kto drugi) i póżniej następuje

głosowanie pozostałych graczy. Głosowanie jeśli ma być jawne, można przprowadzić w postach,

jednak myślę żeby uniknąć antypatii, powinna to być sonda anonimowa.

--i to pewnie bedzie największy problem-- ;) ma ktoś jakiś pomysł?

• wiLQ zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.