Skocz do zawartości

Loga, parkiety i inne rzeczy związane z NBA.

Pepis21

Rekomendowane odpowiedzi

Tragedia te koszulki Thunder, myślałem, że po wprowadzeniu tej alternatywnej, ciemnoniebieskiej koszulki będą uciekać od tej przeciętności podstawowych strojów, a tu wygląda to jeszcze słabiej. W ogóle wydaje mi się, że z "barwami" OKC raczej ciężko coś fajnego skomponować. 

Małe zaskoczenie w wykonaniu Hawks, mianowicie jak gdyby nigdy nic bez żadnych zapowiedzi słownych, tekstowych czy katalogowych zagrali w retro z czasów "Human Highlight Filma":

MMr1azT.jpg

90887eb3f246b81210944620a213f9fa_crop_no

Co ciekawe koszulki te nie są wykonane -w odróżnieniu od pozostałych retro- w technologi Rev30.

Edytowane przez Pepis21

• 2 tygodnie później...

Informacja, która jednych ucieszy, drugich być może rozczaruje. Adidas nie ma zamiaru przedłużać wygasającego kontraktu z NBA. Także wygląda na to, że za rok/dwa (zależy kiedy rozpoczną się negocjacje) będziemy mieli wyścig między UA a nike, bo raczej adidas nie będzie miało zamiaru wystartować jako reebok (szczególnie iż mają zamiar ich sprzedać) ew może któraś z Chińskich marek będzie się chciała dołączyć do wyścigu.

Edytowane przez Pepis21

Świetne info! 

Osobiście mocno liczę na UA, coś nowego, a ich ciuchy mi się podobają. Nike jest moją ulubioną sportową firmą, ale chciałbym zobaczyć coś, czego jeszcze nie było.

Tak, czy inaczej - będę zawiedziony, jeśli to nie będzie żadna z tych dwóch firm. 

No dokładnie, UA mają genialne ciuszki, poza tym ta firma to esencja amerykańskości, także ja również jestem za. :smile: Nike też spoko. Oby nie Reebok, albo chinole.

I dlatego 99 % produkcji mają w Bangladeszu i Meksyku plus coś tam pewnie w Kostaryce

A co do rękawków to jeśli reklamy właśnie tam mają być wpakowane to rękawki przejdą choćbyście mieli zgrzytać zębami a reklamy będą na bank

Produkcja w Azji to akurat czysty biznes. Nie ma co tego łączyć z "amerykańskością" lub jej brakiem.

Wiadomo dlaczego Adidas nie chce dalej współpracować z NBA?

Bo mu się nie opłaca ten deal - płacił dużo zyski podobno średnie. Generalnie woli te pieniądze włożyć w lepiej marżowe produkty

Prócz tego co napisał Ely3 to chcą się też bardziej skupić na kontraktach z zawodnikami oraz uczelniach. Rok temu adidas chciał wziąść na siebie NHL, ale teraz bliżej ku temu, że Reebok odda to CCM'owi (który jest pod władaniem reeboka i który de facto produkuje meczówki dla drużyn NHL). Ja też byłbym za UA. Nike również w NCAA odwala dobrą robotę, ale UA to byłby taki powiew świeżości cóś czuje, na dodatek UA współpracuje z National Basketball Players Associaton przy organizacji campów dla utalentowanych zawodników ze szkół średnich.

Dodatkowo to mogą być szachy ze strony Adidasia ;-)

Może na stole leży kosmiczna umowa UA? A może oferta pójdzie w ostatniej chwili? Zapewne przeważają względy kosmicznych oczekiwań po wywindowaniu praw TV. NBA zapewne w każdym sektorze zakłada 50% podwyżki?

• 2 tygodnie później...

Zobaczymy co adidas knuje, faktem jest, to że w tamtym okresie będą mieli kilka umów do przedłużenia dla nich zapewne ważniejszych jak np. przedłużenie kontraktu z Deutsche Fussball Bund) niż NBA.

Tymczasem Millwaukee Bucks szykuje się do.... no własnie nie do końca wiadomo do czego. Sam właściciel Bucks tajemniczo odpowiada iż jest wiele do rzeczy do zrobienia oraz ,ze powinniśmy zobaczyć sporo zmian. Na razie wypuścili coś takiego:

10628412_10152805207167817_9077959281965

Edytowane przez Pepis21