Skocz do zawartości

[FBX] FBX#1 - Sezon 2011/12

Roger

Rekomendowane odpowiedzi

Po gnoja zmieniać zasady i kombinować?

System draftu jest znany, niech salary typków obowiazuje przez cały rok (bo przecież się nic w tym temacie nie zmieni) liczbę meczów da im się albo z zeszłego sezonu, albo średnią z ostatnich 3 lat (co nie jest rozsądne, patrz blake griffin - fałszywie to wzrośnie dzieki temu jego posiadaczowi pick) i finito. A rookasy z 2011? Salary ich znamy, liczbę meczów zrobmy im maksymalną - 82 mecze i gitara gra.

Kolejnosc nie bedzie ta sama jak teraz. Raz, że rookasy z 2011 zmienią coś w niej, dwa, że przez ten rok jakies trejdy w naszej lidze będą.

To chyba najrozsadniejsze rozwiązanie i przy tym dość obiektywne.

Roger, weź mi przypomnij co mam zrobić i do kiedy, bo się już pogubiłem w tych ustaleniach.

Nie ma problemu, zrobimy tak - porozumienie (o ile zostanie osiagnięte) sprawi, że pierwszy mecz sezonu będzie rozegrany 30 dni po tym fakcie, przynajmniej tak to rozumiem. Więc czasu na zejście z salary od tego momentu będzie 25 dni, potem 3 dni fa i potem sezon.

Przekladajac to na ustalenia, sezon zaczyna sie 25 grudnia, wiec do 20 macie czas na zejscie ponizej limitu.

Zapraszam wszystkich chetnych do rozmow... wreszcie! ;-)

jest sezon

Tzn juz moge wyjechac z "a nie mowilem?" jak zbedne byly te gatki o drafcie 2012!? ;-)

Co ja w ogóle mam w tym składzie...

Zapomniałem przez lokaut jaki miałem plan i co w ogóle chciałem zrobić z tym teamem.

Wiedza, który typ obżerał się burgerami, nie trenował od maja, ma 10 kilo nadwagi i będzie rzucał 32% z gry przez pierwszy miesiąc byłaby bardzo cenna, bo na pewno wielu będzie takich.

Zespoły ponad capem:

76ers, Bulls, Bobcats, Pistons, Wolves, Kings, Lakers.

Więc raczej niewiele ekip.

U mnie raczej wielkich zmian się nie spodziewam, ewentualne nadwyżki capu zlikwiduje poprzez fa, lub jak ktoś byłby zainteresowany jakimś graczem niech uderza, ale cudów się nie ma co oczekiwać (Gasol, Rondo, Scola, Martin, Gallinari, Henderson i Daye zostają).

Ewentualni gracze, których mógłbym sprzedać celem zejścia poniżej capu to Jax, Allen, Terry, Hedo, Davis i Kleiza (same rarytasy).

ja pi****le! ale ja mam kozacki skład!

Gdyby gral w NCAA lub w turnieju streetballa All-PG-Teams? ;-)

Hyhyhy, jednak oddanie Brooksa za Cartera okazało się nie być tak fatalnym pomysłem (o ile ta Carterowska piczka nie zakończy kariery). Sorry Lorak, ale chiński mur pokonał Brookiego :]

Przeciez Carter tez podpisze w Chinach ;-)

Tak sobie spojrzałem misiaczki na tegorocznych FA's i powiem Wam, że wiele będzie się działo z moimi kmiotami, bo tak:

Jamal Crawford - jakby poszedł do Nets byłoby miło; gorzej gdyby trafił do Blazers, najgorzej jeśli zostanie w Hawks (ale raczej nie zostanie)

J-Rich - rok temu bym się cieszył gdyby poszedł do GSW, nie wiem jednak kto jeszcze ma go na radarze, przydałby się w Bulls...

Vince Carter - co prawda nie FA, ale pewniak na amnesty. Nie wiem co będzie z tym cymbałem. Najprawdopodobniej nic wielkiego się nie wydarzy i 30fp od Vince'a będzie szczytem marzeń gdziekolwiek by nie trafił.

Kwame Brown - może trafić do Knicks, no ale tam nie pogra sobie. Michael go kocha jak syna, wiec pewnie Kwame zostanie w Bobcats... i dobrze, bo wówczas i ja go nie wywalę na FA

Josh Howard - stary, zgrzybiały, ale z niskim SC. Może trafi w miłe miejsce, a jeśli nie, zasili szeregi bezrobotnych FA...

Shawne Williams - nie był zły w zeszłym sezonie. Jeśli zostanie w Knicks jakąś wartość będzie miał i pewnie często będzie łykany z FA czy waiverów, tzn. w przypadku jakiejkolwiek kontuzji w zespole Knicksów.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.