Skocz do zawartości

Rumors, FA, trades (lato 2005)

antek

Rekomendowane odpowiedzi

Kolejne wiesci z rynku FA. Duze zainteresowanie Dale Davisem wykazuja Seattle oraz Detroit, widaz ze Det. szukaja pozadnego wsparcia na rezerwie, na roznych pozycjach. Napewno bylby tam pozadnym zmiennikiem, ale tez bylby kolejnym, ktory blokowal by miejsce Drako, napewno jego przyjscie odbilo by sie na minutach Milica.

W obozie minesoty, oprocz tego ze prowadza rozmowy z 2 bylymi zawodnikami Seattle (Reggie Evansem, oraz R. Murrayem) staraja sie o pozyskanie do zespolu bylego zawodnika Memphis Earla Watsona. Na ich celowniku jest takze Calvin Booth, niedawno zwolniony z Milwauke, gdyz w ich skladzie w tym momecie jest tylko 1 C. Podobno wladze Minesoty kontaktowaly sie tazke z Michaelem Finleyem, co do niego nie jestem pewien czy jest potrzebny w Minesocie, oczywiscie jest to swietny shooter, ale wolal bym zainwestowac w mlodego Murraya.

W denver staraja sie o pozyskanie zastrzezonego wolnego agenta, bylego zawodnika Sacramento Kings Dariusa Songalie, a takze o Mikiego Moora, ktorego ostatnim zespolem w NBA bylo LAC. Niby staranie sie o kolejnego PF i to dobrego wdg wielu moze byc glupota, ale oprocz tych 2 plotek pojawila sie jeszcze 1... Otoz mozliwe jest ze dojdzie do wymiany na lini DEN - BOS gdzie do Denver powedrowal by Paul Pierce ( który zalatal by dziure na SG i to bardzo dobrze), oprocz tego Nene gral by w pierwszej piatce. Boston dostal by dobrego PF ktory naprawde moglby byc przydatny, jezeli powrocil by do formy z NJN, no i Lenarda, jezeli w tym roku bedzie w pelni formy moze dozucic pare ptk z rezerwy. Oprocz tego jest wolne miejsce dla Greena w pierwszej piatce i moglby sie spokojnie rozwijac, bo przy Pierce moglo by byc ciezko....

Kolejna dawka swierzych plotek

Podobno Dany Dickau pojawil sie na obozie treningowym w Bostonie, w tym momecie trenuje tam az 5 PG. W zaleznosci któy z nich jak sie spisze mowi sie o mozliwosci tradeu z udzialem Marcusa Banksa, w celu pozyskania zawodnika na inna pozycje.

Zainteresowanie osoba Dale Davisa wyrazily takze wladze jego dawnego klubu, czyli Indiana Pacers. Wydaje mi sie ze Dale najpredzej wyladuje wlasnie w Indianie.

Bernard Knight podpisal kontrakt z Charlotte Bobcats, nie wiem jednak na jaki okres jest podpisany, ani za jakie pieniadze. W kazdym badz razie bedzie on dobrym nauczycielem, oraz zmiennikiem dla mlodego Feltona.

Damien Wilkins (bratanek Dominiqe :D i syn Geralda) podpisal wstepna 5 letnia umowe na 15 mln $ z Minesota.

Los Angeles Lakers przygotowalo oferty dla Dereka Andersona, oraz Aarona McKie. Nie wiem czy dobrze przeczytalem, ale sa to oferty na 2 sezony warte kazda z osobna 2.5 mln $. Blizej zgodzenia sie na takie warunki jest Aaron. Derek kreci nosem. W innym artykule pisze ze Derek ma podjac decyzje w ciagu najblizszych 48 godzin, czy w przyszlym roku zagra dla LAL czy HOU.

A co dla mnie najwazniesze :lol: bo to wiadomosc z obozu Byków, co prawda taka drobna ale zawsze pozytywna. Udalo sie podpisac wspanialego Otello :D na kolejne 2 lata za tylko 3.2 mln $, a co jest najlepsze 2 rok w kontrakcie nie jest gwarantowany 8). Co do tematu Bulls to jeszcze dodam tyle ze Edek prawdopodobnie podpisze umowe z Bulls na 1 sezon, warta 5.14 mln $...

Cassel jest pro. Tylko tyle powiem (nie chodzi mi o PROfesjonalizm)..

Podobno Dany Dickau pojawil sie na obozie treningowym w Bostonie, w tym momecie trenuje tam az 5 PG. W zaleznosci któy z nich jak sie spisze mowi sie o mozliwosci tradeu z udzialem Marcusa Banksa

Jedne ma za dużo, drugi ma za mało.. (LAL :D)

Los Angeles Lakers przygotowalo oferty dla Dereka Andersona, oraz Aarona McKie. Nie wiem czy dobrze przeczytalem, ale sa to oferty na 2 sezony warte kazda z osobna 2.5 mln $. Blizej zgodzenia sie na takie warunki jest Aaron. Derek kreci nosem. W innym artykule pisze ze Derek ma podjac decyzje w ciagu najblizszych 48 godzin, czy w przyszlym roku zagra dla LAL czy HOU

Tak też sie tego doczytałem ale wierze ze DA także sie zgodzi..

Dale Davis - jak każdy się spodziewa wróci do domu. Do indiany.. Szczególnie, że może pomóć.

Co do podpisywan przez Bulls. Milo mnie zaskoczyli. Otello zrbiliscie na czysto ale Edek zostaje u Was na jeden sezon (jak nie ost.w jego karierze :wink: ) Nie a tak poważnie wydaje mi się ze Ed w połowie sezonu poleci do innej drużyny.

Pojawila sie jakas ciekawa, a raczej nieciekawa, plota, jakoby kontrakt Walkera z Miami mial byc renegocjowany. Jakies tam zrodla twierdza, ze Antoine nie przeszedl testow medycznych (cos z kolanami), co sprawilo, ze jego stan jest niepewny, a 6-letni kontrakt wart 53 banki zmienil sie w 4 -letni wart 30 baniek z opcjami druzyny na dwa kolejne lata. Na razie (i oby tak zostalo) jest to tylko na Hoopshype, a agent Walkera zaprzecza jakoby cos takiego mialo miejsce.

Jesli to wyzej jest w jakims stopniu prawdziwe, czy cos jest na rzeczy, to startowanie do Finley'a przestaje miec charakter "dodawania wisienki na tort" i glebia skladu moze miec znaczenie. Ale mam nadzieje, ze ze zdrowiem wszystkich jest jednak ok. Co do samego Finley'a, to podobno zalezy mu na grze w pierwszej piatce. To powoduje, ze Spurs i Pistons maja jakby mniejsze szanse. W Miami moglby wychodzic na SF zamiast Posey'a, ale znow ilosc minut przy tak dlugim skladzie bylaby pod znakiem zapytania. Idealnie pasuje Phoenix, ale oni maja najmniej szmalu (minimum) i rzekomo Cuban obiecal Finowi, ze wyplaci mu kase za kontrakt wczesniej (bo wedlug przepisow te nalezne 50 baniek z kontraktu moze mu splacac nawet 20 lat), jesli przejdzie na Wschod.

Właśnie ta sprawa kontraktu Walkera wygląda podobnie do tego co się stało z Rahimem w Nets. Zawodnik niby przeszedł testy medyczne, ale są jakieś wątpliwości, czyli w przypadku Walkera to chyba coś co może wyjść po jakimś czasie, ale nie teraz bo inaczej cała mega wymiana zostałaby anulowana :lol:

Co do Finleya to wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że wyląduje w Heat, jeżeli tak się stanie to dlatego, że chce grać w S5, czyli odbiera minuty dobremu defensorowi Poseyowi, dobra bo się znowu zagalopuje i napiszę, że w Heat zrobi się jeszcze większy tłok i przybędzie kolejny chętny do rzucania, co może wpłynąć na drużynę negatywnie :D

Aaron McKie jest zainteresowany oferta z LA, podobno podoba mu sie rola jaka bedzie mial pelnic w zespole Jacksona, a ostateczna odpowiedz co do tego czy dolaczy do Lakers ma podjac w przeciagu paru najblizszych dni. Oprocz tego LA sa dalej zainteresowani uslugami Earla Watsona.

NJN dalej sa aktywni na rynku FA, po tym jak Aaron raczej bardziej wyrazil zainteresowanie oferta z LA, szukaja oni innego zawodnika na podobnej pozycji. W gronie ich zainteresowania znajduja sie min. byly Nowojorczyk DerMarr Johnson, Wesley Person, Casey Jacobsen, a takze Kapono. Oprocz tego Traktor podpisal kontrakt z NJN. Napewno przyda sie w zespole, wzmocni sile podkoszowa i bedzie miesem do krycia shaqa :lol: .

Derek Anderson jest najblizej podpisania umowy z Hou, jezeli bedzie zdrowy przez caly sezon bedzie napewno duzym wzmocnieniem.

Co do sprawy Michaela Finley'a jest on bardziej zainteresowany granie w Miami, u boku Shaqa i Wade, niz ofera z Detroit, gdzie bylby zmiennikiem Hamiltona i Prince. W miami mozliwe ze dostanie role gracza pierwszej piatki. Pozatym Miami moga zaoferowac Finley'owi cale swoje Expansion, czyli cos kolo 5 mln $.

Matt Bonner (25 lat) podpisal kontrakt z Toronto, ktory bedzie trwac przez 2 lata.

Dziwne rzeczy sie dzieja tego roku z tymi testami medycznymi. Z przeszlosci jakos tego nie pamietam. Abdur-Rahim niechciany w Nets, bo cos rzekomo "ma w sobie" ukrytego. Teraz cos o Walkerze, a on jak i SAR to goscie, ktorzy w karierze opuscili bardzo malo spotkan. Byla tez kwestia Eddy'ego Curry'ego, Cassell sie zapiera, zeby testow nie przechodzic. Kto jeszcze? A z drugiej strony etatowy kontuzjowany, Allan Houston, nie zostal spławiony :)

Finley ponoc jest juz blisko podjecia decyzji i blisko tego, by bylo to Miami. Amnestia spowodowala, ze na rynku pojawili sie starsi goscie, ale za to mozliwosci do wyciagniecia za okazyjna cene. Ponoc wladze Suns zachecaja fanow, by wysylali maile z prosbami do agenta Fina. Trener D'Antoni, jesli czegos nie poknocilem, zaprosil go na jakies wesele. A w Miami na ulicy przed hala AAA powiesili pelno wielkich plakatow z nim w stroju Heat. Co za goraczka :wink:

EDIT

=======

The Miami Heat's Pat Riley and Stan Van Gundy was the first to visit Finley on Monday, with delegations from the Phoenix Suns (Tuesday), San Antonio Spurs (Thursday) and Detroit Pistons (TBD) also scheduled for visits this week.

Kurde, ile mozna sie zastanawiac? Decyzja miala byc juz w ten weekend, a teraz znow informacje, ze kolejny tydzien to moze potrwac. I jeszcze te "delegacje i pielgrzymki" do Chicago, zeby mu sie przypodobac...

Pozyskanie Dale'a Davisa przez Dumarsa to kolejny świetny ruch tego GM.

Nie jest to nic spektakularnego, ale mimo tego jak nie trawię Pistons, przyznaję, że oni więdzą jakimi zawodnikami trzeba wzmacniać drużynę jeżeli chce się walczyć o tytuł, obrona, obrona i jeszcze raz obrona.

Dla mnie Dale Davis to juz cien zawodnika sprzed lat i nie jest to zbyt duze wzmocnienie, moze raczej uzupelnienie skladu. Do tego obrona, Flip Sanders nie jest specjalista od defensywy, zaden z niego geniusz obrony, a na trenerach wspolpracownikach Browna niespecjalnie bedzie mogl sie oprzec bo juz podobno LB namawia ich do przejscia do NY. Jezeli jeszcze sciagna Finleya to juz w ogole ta druzyna bedzie ciagnac w druga strone, ale to juz nie moj problem, w NY mamy wieksze...

W sumie nie dziwie sie Dumarsowi. Finley kreci nosem jak by byl niewiadomo jaka gwiazda wielkiego formatu. Wczesniej mowil ze interesuje go tylko gra dla Det lub Miami, teraz znowu zmienil zdanie, wszystko moglo by sie skonczyc na tym ze wypiol by sie do Joe dupskiem, a i Davis zniknol by z rynku FA. Napewno Finley by sie bardziej przydal, bo bylby dobrym zmiennikiem, ale chociaz to ze pozyskano Davisa pozwala na zalatanie dziury po Campbellu, który odchodzi na emeryture <prwdopodobnie>. Jestem pewien ze Drako sie teraz cieszy :lol: . Davis jest doswiadczonym zawodnikiem, na rezerwie bedzie wspaniale zastepowal obu Wallace, jest doswiadczony, wiele razy gral w PO, moze pomuc Detroit w tym, aby wrocic na "tron" i zdetronizowac SAS :wink:

Finley ponoc jest juz blisko podjecia decyzji i blisko tego, by bylo to Miami. Amnestia spowodowala, ze na rynku pojawili sie starsi goscie, ale za to mozliwosci do wyciagniecia za okazyjna cene. Ponoc wladze Suns zachecaja fanow, by wysylali maile z prosbami do agenta Fina. Trener D'Antoni, jesli czegos nie poknocilem, zaprosil go na jakies wesele. A w Miami na ulicy przed hala AAA powiesili pelno wielkich plakatow z nim w stroju Heat. Co za goraczka :wink:

Wszyscy oszaleli na punkcie tego Finleya, no normalnie najbardziej rozchwytywany FA tego lata :wink:

To już w ogóle mnie rozwaliło :lol:

Dołączona grafika

Amare Stoudemire led the Phoenix delegation that met with Michael Finley on Tuesday. Also present were Bryan Colangelo, Robert Sarver, Mike D'Antoni, Shawn Marion and Raja Bell. Not present was Finley friend Steve Nash.

Nowa plotka, chyba ucieszy fanow Bykow :wink: . No wiec jeszcze pare tygodni temu Dariusem Songalia byly zainteresowane tylko zespoly z Washingtonu, oraz NJN. Ostatnio pojawila sie tez opcja ze moze znalesc sie w zespole z Denver, lub wlasnie z Chicago. Co jest najlepsze podobno Songalia jest najblizej podpisania kontraktu z Bulls. Litewski skrzydlowy, moze grac rowniez na srodku, jest pozadnym rezerwowym, napewno moglby spedzac sporo minut na parkiecie zmmieniajac Edka, czy Tysona. Gdyby dostal sie do druzyny prawdopodobna kontuzja Edka nie byla by juz takim wielkim oslabieniem.... Niestety Songalia jest zastrzezonym Fa, i chyba trzeba by bylo go troche przeplacic aby stal sie bykiem, chyba ze SAC po sprowadzeniu SARA maja go juz w dupie :wink: .

O umknelo mi to , a przed chwila doczytalem jeszcze ze w druzynie Bulls znalazl sie Malik Allen....Czy to jakies w zmocnienie? W sumie nie jestem pewien, chociaz wysokich paru sie przyda <ale lepiej by bylo gdyby to byl Songalia :D>. Podpisanie Malika nie wiaze sie z tym ze odpuscili walke o Dariusa. Szczegoly kontraktu niestety nie zostaly jeszcze ujawnione....

Dobrze ze wreszcze cos sie w Chicago ruszylo.... oby wszystko szlo w dobrym kierunku.

Nowe plotki z obozu w Phoenix. W tym tygodniu ma dojsc do porozumienia na lini pho - ind, dojdzie do Sing-n- Trade w zamian za swingmana z Pacers Jamesa Jonesa. Nie mam pojecia za kogo ma dojsc do wymiany, ale napewno bedzie przydatny w zespole. Mimo mozliwosc itego snt pho nie proznoje, w razie gdyby Finley nie zdecydowal by sie na reprezentowanie ich w przyszlym sezonie, mysla o podpisaniu Scotte Pagatte'a. On jednak nie jest pewien tego czy chce grac dla Suns... inna jego opcja jest mozliwosc reprezentowania LAC w przyszlym sezonie.

Na hoopshype widac rowniez ze pho nie zaprzestaje rozmow z Finley'em. Dzis doszlo do spotkania wlasnie z nim w ktorym wziol udzial trener pho, Marion, Studemire, oraz Bella :wink:

W Denverprowadzone sa rozmowy z Eddie House'm, oraz z managerem NVE

No a co powiecie o nowym rumorze Hoopshypa - Sheed Wallace do Bulls w zamian za Tysona & Noncioni

Dla mnie to bez sensu. Pistons pozbywają się świetnego, ale zgranego i konfliktowego gracza i luzują jakieś 50 baniek. Tymczasem Chicago oddają dwóch młodych, silnych i zaciekłych skrzydłowych, którzy mogą stanowić o sile Byków w najbliższych latach. Paradoksalnie jednak ich predyspozycje czynią ich rownież idealnymi ... New Bad Boys :roll: Tym bardziej w świetle pozyskania przez Bulls Allena, Haringtona i być może Songalii ten ruch, niestety, może wypalić :roll:

Stanowcze NIEEEEE po co nam Sheed? Przeciez ten rumor nie ma sensu, rozumiem jak by nam cos Detroit dalo do Sheeda, ale jezeli oni oprocz Chandlera chca Noccioniego? :? To przeciez kpina. Naszczescie Paxon ma troche oleju w glowie i nie zrobi czegos tak idiotycznego.... Podziwiam Wallace, lubie go jako zawodnika, lubie takze ogladac jego gre, ale nie wydaje mi sie zeby ten ruch mial jaki kolwiek sens. Przeciez bulls to mlody zespol i chca opierac budowe swojego zespolu na MLODYCH powtarzam MLODYCH!. Jezeli dojdzie do tego tradeu to dla mnie jest to krok w tyl. Szczegolnie oddajac walecznego Andreasa....

:lol: Gollum zgodził się dołączyć do Clippers, tym razem jest przekonany, że będzie starterem, ja myślałem, że Clippers puścili Jarica bo w S5 miał grać Livingston, pewnie liczyli, że Sam będzie dobrym mentorem dla młodego gracza.

"I'll be starting at the one (point guard)," said Cassell, who will be 36 two weeks into the coming season. "Shaun's going to be good one day, but he's not ready for this right now. I can't come off the bench for this team. If this team had a certified All-Star in front of me, then I could understand that. But that's not the case. I realize that Shaun is the future point guard for this team, but what am I supposed to do, lay down? If that's the case, then I shouldn't be here."

Cassell bije rekordy w tym roku. Co nowy cytat to lepszy :)

Jesli chodzi o Finley'a, ktory przyjmuje kolejne delegacje i wkurza ludzi, to oczywiscie nowe rumory donosza, ze nie spieszy sie z decyzja i w ten weekend bedzie myslal, a po paru dniach powinien dac znac, co wymyslil. Caly rynek stanal i czeka, a ten sie wozi... ale widac juz zniecierpliwienie. Pistons mieli cale MLE, ale olali go i podpisali Davisa, a jak Fin chce isc do nich, to za mniejszy szmal. To mi sie akurat podoba, bo nie pozwolili sie wodzic za nos. I jeszcze Evansa sobie skombinowali. Im dluzej to trwa, to mam wrazenie, ze Finley wybierze jednak Spurs. Jesli by Heat tez troche MLE zuzyli gdzies indziej i nie mieli juz najwiekszej gotowki wsrod chetnych klubow, to mysle, ze byloby to przesądzone (tj. to, ze poszedlby do Spurs). Tyle sie mowi, ze Heat sa faworytami w jego podpisaniu, ze czuje tu cos jakby zapeszanie.

Chcialbym sie skupic glownie na druzynie z LA, ale nie o Lakers, tylko o Clippers. Podobaja mi sie zmiany, ktore nastapily w LAC, Jaric jak wiadomo chciał odejść, albo chcial pieniedzy, a jak wiemy rzadko kiedy włodarze Clippersów sypia groszem (wyjatki: Brand, Corey i w tym roku- Mobley). Więc wymieniono go za starego juz Cassella, ale nadal porzytecznego, tylko zeby on grał a nie zalił się. Nawet jeśli bedzie sprawiał problemy, czy bedzie kontuzjowany to w obwodzie jest mlody Livingstn, który w debiutanckim sezonie pokazał przebłyski bardzo dbrej gry. Tylko ze on musi trochę utyc, nabrac masy. Doszedł tec Mobley to bardzo dobrze, bo w ostatnim sezonie LAC nie mieli klasowego shootera, ktory mogl trafic kilka trojek w meczu. W ostatnim sezonie Clippers sie wlekli w ogonie pod wzgledem celnych trojek. Teraz na pewno powinno być lepiej. Pod koszem nic sie nie zmienilo została trojka: Brand, Kaman i Wilcox. Własnie po tym co ten ostatni pokazywal na poczatku poprzedniego RS, powinien dostawac wiecej minut, nawet kosztem orientujacego sie glownie na defensywe Kamana. Wilcox, jest troche podobny do Amre'go, tez dobrze wykancza pick and rolle. Czego jeszcze brakuje LAC? Chyba jakiś solidnych bench playerów, bo narazie obstawiajac ze S5 bedzie wygladało tak: Cassell- Mobley- Corey- Brand- Kaman, to na ławce są tylko mlodzi Livingston i Wilcox. Przydalby sie jakiś swingman i jeszcze ktos pod kosz. I moze wtedy uda sie w koncu wejść do PO i prosze nie pisac ze LAC nie wejda do PO bo "oni sa zadupiem ligi i nigdy nie wejda do PO, bo im nie wolno" itp.

Spreewell, co raz blizej Denver, mysle ze by tam pasował jak ulał, brakowalo tam solidnego SG, beda g mieli, tylko jak zwykle trzeba uwazac na klopoty wychowawcze, ale Karl chyba sbie z tym radzi w koncu w zespole ma nie do konca dobrych chlopców (Melo). Tylko ze Denver ma tylko MLE, jak za skromne 5 baniek bedzie mozna wyrzywic rodzine? Moze sie uda. Ja ysle ze Spree chyba jednak wybierze Denver, bo w Houston gdzie go widzialem na poczatku postawiono na Andersona.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.