Skocz do zawartości

NBA League Pass

amaavel

Rekomendowane odpowiedzi

Po co tyle placic ja co roku zmieniam sobie ip przez hola szukam jakiegos kraju trzeciego swiata typu pakistan argentyna zalezy ktory kraj ma w danym roku najtansza cene na ILP ( kazdy kraj ma inna cene ) wpisuje znaleziony w google kod pocztowy na ich kraj i place swoja karta kredytowa bez zadnych problemow .W zeszlym roku zaplacilem bodaj 60 funtow. Zmiana ip jest tylko jednorazowa przy zakupie pozniej ogladasz normalnie, zatem nie ma co sie bawic w ich znizki chyba ze dla kogos jest to nie moralne ;) 

Teraz za pakiet standard muszę zapłacić 144$ co daje przez wysoki kurs dolara 548zł  :(

Tak z ciekawosci masz caly czas aktywowany ILP za zeszly sezon? 

Mi przyslali (02.09) ze "Your special renewal price is: PLN 539.99", czyli niby po jakims tam rabacie (dupowaty ten rabat troche).

Miałem do wczoraj, bo oczywiście przedłużają wszystkim automatycznie. Dostałem @,że jeśli nie zrezygnuje do 7 września zostane obciążony odpowiednią kwotą 8 września. Rok temu ILP kosztowało mnie około 475zł(134$). W tym roku chcieli ze mnie zedrzeć 144$. Oczywiście nie dało się wyłączyć odnowienia z poziomu użytkownika więc napisałem ticket do supportu i dziś otrzymałem info o kasacji mojej subskrypcji. W tym sezonie albo czeka mnie zakup przez hola, albo szukanie innym możliwości oglądania nba;(

Edytowane przez kao chen

LP Premium - 789,99 zł za rok/ 89,99 zł za miesiąc

LP - 599,99 zł za rok / 69,99 zł za miesiąc

Team pass 339,99 zł za rok

NBA TV 22,99 zł za miesiąc

Z tym przedłużaniem automatycznie, to coś im chyba nie wyszło. A kasy jeszcze nie pobrali.

Edytowane przez Mirwir

Ja chyba kupię miesięcznie, w zależności od obciążenia będę rezygnował lub odmawiał (nie jest to chyba problem?). Nie mam możliwości żeby codziennie zarywać noce a w ujęciu miesięcznym to nie jest zła cena w porównaniu do np. C+, który pokazuje tylko parę gier.

chyba wszyscy zostaniemy murzynami, albo piratami - do tego to zmierza taka polityka cenowa

Nie koniecznie. Człowiek szybko przyzwyczaja się do dobrego i potem ciężko jest przejść na pirackie stronki z powrotem (gorsza jakoś jeśli chodzi o stream czy konieczność ściągania). U mnie największy opór przed staniem się murzynem, tkwi przed obawą, że mogą to przyblokować, kasa przepada, a oglądać nie można (czyli tak zwana dziadowska oszczędność), to że wcześniej można było oglądać, nie daje gwarancji, że teraz też tak będzie.

Co do ceny to niby to dużo, ale im więcej człowiek ogląda tym taniej wychodzi mu na spotkanie. A biorąc pod uwagę ilość godzin emocji to cena nie jest zbyt wysoka.

Nie koniecznie. Człowiek szybko przyzwyczaja się do dobrego i potem ciężko jest przejść na pirackie stronki z powrotem (gorsza jakoś jeśli chodzi o stream czy konieczność ściągania). U mnie największy opór przed staniem się murzynem, tkwi przed obawą, że mogą to przyblokować, kasa przepada, a oglądać nie można (czyli tak zwana dziadowska oszczędność), to że wcześniej można było oglądać, nie daje gwarancji, że teraz też tak będzie.

Co do ceny to niby to dużo, ale im więcej człowiek ogląda tym taniej wychodzi mu na spotkanie. A biorąc pod uwagę ilość godzin emocji to cena nie jest zbyt wysoka.

Tak tyle, że ja uważam, że to nie koniec podwyżek , bo co roku jest drożej - przełkniesz 600 zł zobaczymy co powiesz na 900 zł . Dano nam towar w niskiej cenie by nas uzależnić i stopniowo podnosi sie cenę. (cena rośnie całyczas co roku), a cena NFL-u to już 200 USD - te serwisy to będą dojne krowy w przyszłości - im większe będzie uzależnienie kibiców to cena może dojść nawet do 300 USD.

Coś jest na rzeczy, że rośnie Polska , a nie rosną inne kraje - właśnie dlatego, że jest duży popyt na Polskę.

Tak tyle, że ja uważam, że to nie koniec podwyżek , bo co roku jest drożej - przełkniesz 600 zł zobaczymy co powiesz na 900 zł . Dano nam towar w niskiej cenie by nas uzależnić i stopniowo podnosi sie cenę. (cena rośnie całyczas co roku), a cena NFL-u to już 200 USD - te serwisy to będą dojne krowy w przyszłości - im większe będzie uzależnienie kibiców to cena może dojść nawet do 300 USD.

Coś jest na rzeczy, że rośnie Polska , a nie rosną inne kraje - właśnie dlatego, że jest duży popyt na Polskę.

Na razie nie zastanawiam się nad ceną za kolejny sezon, ale biorę pod uwagę, że może wzrosnąć. Sezon jest długi i w między czasie może się sporo zmienić, jaka będzie decyzja jak cena wzrośnie, nie wiem. W chwili obecnej wybieram LP Premium za rok będę wiedział czy był to dobry wybór.

No ale co się dziwić, to jest produkt max komercyjny. Będą zdzierać zawsze tyle ile mogą, żeby maksymalizować swój dochód. Mnie się wydaje, że trzeba realnie dobrać produkt do swoich potrzeb bo jak oglądasz NBA noc w noc to te 600 zł warto dać, cena za mecz będzie wtedy bardzo mała a możesz zaoszczędzić na czymś innym bo czas i tak zajmie Ci GameTime (czy tam teraz NBAApp). Jak oglądasz jeden mecz w tygodniu to szkoda kasy.

Ja wykupię abonament w listopadzie, grudniu i potem na playoffy. Orientuje się ktoś, czy mogę tak zrobić przy opłatach miesięcznych (tzn. w grudniu napiszę, że w styczniu nie chcę, a potem wykupię na PO). Będzie z tym jakiś problem czy po prostu płacę i mam?

Po co tyle placic ja co roku zmieniam sobie ip przez hola szukam jakiegos kraju trzeciego swiata typu pakistan argentyna zalezy ktory kraj ma w danym roku najtansza cene na ILP ( kazdy kraj ma inna cene ) wpisuje znaleziony w google kod pocztowy na ich kraj i place swoja karta kredytowa bez zadnych problemow .W zeszlym roku zaplacilem bodaj 60 funtow. Zmiana ip jest tylko jednorazowa przy zakupie pozniej ogladasz normalnie, zatem nie ma co sie bawic w ich znizki chyba ze dla kogos jest to nie moralne ;)

No właśnie, trudne to jest technicznie do wykonania?

Raczej nie jest trudno. Rok temu wystarczyło ściągnąć program hola i przez niego wybierać kraj przez który chcesz się łączyć. Teraz dodatkowo musisz usuwać "ciasteczka". 

robi sie to coraz trudniejsze, bo adresy ip z vpn i proxy są już banowane. Znalazłem już wiele zbanowanych adresów, na którzych wyrzuca do wersji za 200 usd.

zmieniła się też aplikacja zakupowa - teraz trochę inaczej to wygląda.

Edytowane przez alecotojest

No ale co się dziwić, to jest produkt max komercyjny. Będą zdzierać zawsze tyle ile mogą, żeby maksymalizować swój dochód. Mnie się wydaje, że trzeba realnie dobrać produkt do swoich potrzeb bo jak oglądasz NBA noc w noc to te 600 zł warto dać, cena za mecz będzie wtedy bardzo mała a możesz zaoszczędzić na czymś innym bo czas i tak zajmie Ci GameTime (czy tam teraz NBAApp). Jak oglądasz jeden mecz w tygodniu to szkoda kasy.

Ja wykupię abonament w listopadzie, grudniu i potem na playoffy. Orientuje się ktoś, czy mogę tak zrobić przy opłatach miesięcznych (tzn. w grudniu napiszę, że w styczniu nie chcę, a potem wykupię na PO). Będzie z tym jakiś problem czy po prostu płacę i mam?

właśnie ja oglądam odczasu do czasu i tylko wybrane mecze Ja zawsze kupowałem pełną wersje od sylwestra ze zniżką 25%.

Edytowane przez alecotojest

Teraz kumpel mi wątpliwość sprzedał. Wie ktoś z Was może czy można kupować International League Pass na miesiąc, np. kupić tylko grudzień za 66,99 zł ? Czy też miesięczną opłatę należy rozumieć jako ratę za całość i jak kupi się raz, to trzepa płacić przez 10 miesięcy?