jack 1798 Napisano 8 Listopada 2022 Godzinę temu, Orus92 napisał: Co sądzicie o naciskach na rozmowy pokojowe Rosja Ukraina? Śledząc najbardziej znane polskie portale informacyjne widoczne jest co raz więcej artykułów o negocjacjach pokojowych. A to że USA rozmawiało coś z Rosją, a to warunki brzegowe Ukrainy, teraz dementi że nie ma rozmów USA Rosja. Hmmm. Szykowanie gruntu na krzywy pokój? Wg mnie to ruska propaganda tak samo jak twoje zapytanie w tym temacie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Orus92 13 Napisano 8 Listopada 2022 A możesz wytłumaczyć na czym polega ta propaganda w moim wykonaniu polega? Ktoś mi płaci? Jaki mam cel itd? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RonnieArtestics 3283 Napisano 8 Listopada 2022 Godzinę temu, Orus92 napisał: A możesz wytłumaczyć na czym polega ta propaganda w moim wykonaniu polega? Ktoś mi płaci? Jaki mam cel itd? No właśnie my byśmy chcieli żebyś Ty nam wytłumaczył jak to wszystko działa :)! Jest kryzys, może któryś z nas chciałby troszkę dorobić… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ely3 8573 Napisano 8 Listopada 2022 5 godzin temu, Orus92 napisał: Co sądzicie o naciskach na rozmowy pokojowe Rosja Ukraina? Śledząc najbardziej znane polskie portale informacyjne widoczne jest co raz więcej artykułów o negocjacjach pokojowych. A to że USA rozmawiało coś z Rosją, a to warunki brzegowe Ukrainy, teraz dementi że nie ma rozmów USA Rosja. Hmmm. Szykowanie gruntu na krzywy pokój? Noe wiem jakie portale czytasz ale nie ma żadnych rozmów ani nawet nie ma przygotowań. Rosjanie swego czasu zerwali. Ukraina po Buczy tez przestała rozmawiac. W tej chwili czasem Turcja bierze na siebie pewne dyskusje jak eksport zboża ale np Rosja zerwała umowę. Świat ich olał i nic nie zrobili, Mało tego Turcja powiedział Rosjanom ,że ich okręty nie przejdą przez Bosfor więc musieli rozpocząć powrót na Kamczatkę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Orus92 13 Napisano 9 Listopada 2022 Czytam najbardziej poczytne gadzinówki. Lubię widzieć oficjalny przekaz jaki płynie. Nie było nigdzie mowy, że negocjacje trwają tylko pojawiły się głosy/artykuły o warunkach brzegowych Ukrainy do podjęcia negocjacji, dementi że nie ma rozmow stany rosja.. Tak jak wcześniej było grillowanie ofensyw i wszędzie tytuły o kolejnych postępach tak tu teraz cisza i przebakiwanie o sprawach pokojowo negocjacyjnych. Dziwne - wiec zapytałem. Co do tych onuc i propagand, to bardzo interesujące jest jak w świecie internetowym ludzie szybko i pełną pewności wydają osady, jak bardzo nie mają oporów by pisać, że ktoś jest sponsorowany przez Rosję ue Tuska pis czy inny szajs. Ciekawe czy tak samo mocni i odważni byliby na ulicy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ely3 8573 Napisano 9 Listopada 2022 Cisza wynika z tego ,że rosysjcy bloigerzy dzostali wezwani do sądów za szerzenie paniki. Teraz jak w Pawliwce doszło do rzezi i dwie eletiarne brygardy straciły 50% stanów i ponad 80poajzdów . Te pojazdy to mowa o dwóch dniach . . Tak czy siak jak jeden bloger napisał o skargach marynarzy na rzęz to już Duma wezwała do ukarania go za ujawnienie tych skarg bo to tajennica. Więc Rosjanie poza jednym WarGonzo pisza tylko fałszywki o postępach Rosjan lub odparciu ataków. Ukraina swoim blogerom narzuciła skrajny OSPEC i teraz jest tak ,że nie ma praktycznie przecieków. Plus błoto które znacząco utrudnia wszelkie ruchy i już np nie da się zrobić manewrów jak w e wrześniu . Ofensywa trwa walki trwają codziennie na połowie frontu . Oczywiście nie ma na razie tak mocnych ruchów jak jeszcze do 10 października ale Ukraina robi postępy . Negocjacji nie ma i nikt poważny nie wspomina nawet o warunkach brzegowych. To jest obecnie marzenie Rosjan by doszło do rozmów. I rosja teraz ewidentnie próbują zamrozić front za wszelką cene bo im sie końćzą zasoby Rakiety już muszą kupować w Iranie bo sami nie produkują obecnie a zapasy im się kończą w zastraszającym tempie. Wg wywiadu brytyjskiego Rosjanie zużyli 70-80 % rakiet wyprodukowanych od lat 80 tych. Mają jeszcze trochę starych modeli ale one są zawodne i często trafiają własne wyrzutnie.. Dlatego Rosjanie przerobili pociski S-300 do ostrzału celów naziemnych. Wcześniej strzelali pociskami przeciwokrętowymi ale te tez im sie końcża albo zatonęly na okrętach Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mayor 1128 Napisano 9 Listopada 2022 5 godzin temu, Orus92 napisał: Co do tych onuc i propagand, to bardzo interesujące jest jak w świecie internetowym ludzie szybko i pełną pewności wydają osady, jak bardzo nie mają oporów by pisać, że ktoś jest sponsorowany przez Rosję ue Tuska pis czy inny szajs. Ciekawe czy tak samo mocni i odważni byliby na ulicy Jeżeli ktoś się rejestruje na forum o koszykówce i ma jeden post w tematyce związanej z tym forum ,a dużo wpisów w działach nie związanych z tym tematem to ludzie mogą wydawać różne osądy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NieMy 123 Napisano 9 Listopada 2022 6 godzin temu, Orus92 napisał: Ciekawe czy tak samo mocni i odważni byliby na ulicy Sprawdźmyż! xD Gdzie tam trzeba pojechać? Piotrogrood? Moskwa? Pierdziszewo? Ciekawe, że kasa na trolli jest a na żarcie dla mobilizowanych nie ma. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ignazz 7822 Napisano 9 Listopada 2022 38 minut temu, mayor napisał: Jeżeli ktoś się rejestruje na forum o koszykówce i ma jeden post w tematyce związanej z tym forum ,a dużo wpisów w działach nie związanych z tym tematem to ludzie mogą wydawać różne osądy I jeszcze prowokuje nickiem O! RUS Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mayor 1128 Napisano 9 Listopada 2022 30 minut temu, NieMy napisał: Sprawdźmyż! xD Gdzie tam trzeba pojechać? Piotrogrood? Moskwa? Pierdziszewo? Ciekawe, że kasa na trolli jest a na żarcie dla mobilizowanych nie ma. Bo nażarty w razie postrzału w brzuch ma przejebane ,dla ich własnego dobra wysyłają ich do boju na głodniaka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Orus92 13 Napisano 9 Listopada 2022 1 godzinę temu, mayor napisał: Jeżeli ktoś się rejestruje na forum o koszykówce i ma jeden post w tematyce związanej z tym forum ,a dużo wpisów w działach nie związanych z tym tematem to ludzie mogą wydawać różne osądy No faktycznie - niezłe myślenie. Nie ma się co dziwić, że skoro taki intelekt głosuje, to mamy władzę jaką mamy. Godzinę temu, NieMy napisał: Sprawdźmyż! xD Gdzie tam trzeba pojechać? Piotrogrood? Moskwa? Pierdziszewo? Ciekawe, że kasa na trolli jest a na żarcie dla mobilizowanych nie ma. Warszawa zapraszam. kupić bilet pks z Psiej Wólki i odebrać na dworcu? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mayor 1128 Napisano 9 Listopada 2022 5 minut temu, Orus92 napisał: No faktycznie - niezłe myślenie. Nie ma się co dziwić, że skoro taki intelekt głosuje, to mamy władzę jaką mamy. Akurat źle trafiłeś przez 15 lat mieszkałem w. US i w polskich wyborach nie głosowałem. Mogłem, ale uważałem , że to jest nie fair . Jeżeli rzeczywiście nie jesteś kremlowskim trollem ,tylko fanem NBA.,To opisz bez szukania w Google -w ciągu 2 minut na czym polega zasada TTF? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Orus92 13 Napisano 9 Listopada 2022 32 minuty temu, mayor napisał: Akurat źle trafiłeś przez 15 lat mieszkałem w. US i w polskich wyborach nie głosowałem. Mogłem, ale uważałem , że to jest nie fair . Jeżeli rzeczywiście nie jesteś kremlowskim trollem ,tylko fanem NBA.,To opisz bez szukania w Google -w ciągu 2 minut na czym polega zasada TTF? W takim razie może tam już zostań... jako kremlowski troll nie bede wykonywał 2 minutowych polecań obcych osob Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szabla 169 Napisano 9 Listopada 2022 Panowie... Argument o tym że gość jest na forum o NBA a nic o tym nie pisze, to trochę chybiony. Ja tez o NBA i koszykówce ani słowa na tym forum nie napisałem. A raczej z Orusem92 się nie zgadzam , więc proszę nas w żaden sposób nie łączyć, poza tym, że kosz nie jest naszą (a na pewno nie jest moją) ulubioną dyscypliną sportową. A propos. @Orus92 Czy jak dostaniesz (lub ktoś z twoich ziomkow) w palnik od kogoś to pytasz się czy ciekawe, czy taki gość na forum bylby taki wygadany? To jest forum, nie ulica, więc co ma do tego uliczna odwaga? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ely3 8573 Napisano 9 Listopada 2022 @Orus92 Ta wojna może się zakończyć tylko jeśli obie strony stracą inicjatywę. Rosja niby wchłonęła Donbas i Zaporoże ale wciąż w Donbasie są osobne struktury wojskowe. Tam jest osobna mobilizacja. Mają swoich dowódców i osobną administrację. Tu wciąż jest kilka interesów dlatego Separatyściu atakują rejon wokół Doiniecka i tracą ludzi. Dlatego Wagner cały czas szturmuje Bahmut i Soledar nawet jeśli ponosi przy tym spore straty Rosjanie między majem a lipcem mieli powolna inicjatywę. Oznaczało to ,ze dzeiń w dzień przesuwali się o kilkaset metrów. Zdobywali wioski co drugi trzeci dzień. Efekt był taki ,ze upadł rejon Lisiczańska i cały Ługańsk przeszedł w ich ręce. Oraz duża część Doniecka.. Ukraina broniła się broniła ale w pewnym momencie postępy zagrażały całej armii. Teraz jest odwrotnie to Ukraina od 10 października robi powolne postępy w rejonie Ługańskim . Wyzwala wioski , wzgórze. zdobywa przyczółki na rzecz. Przejmuje kontrolę na dorgami. Ma też inicjatywę w Chersoniu ale tam to jest bardziej inicjatywa ogniowa . Oni strzelają , potem rozbią zwiad i szukaja słabego punktu by zrobić to co na początku października gdize też front wydawał się stabilny. Zrobili jedno uderzenie i wyzwolili 1000 km na połnocy rejonu i złamali aż 2 mocne linie obrony. Teraz też jest testowanie , sprawdzania i czekanie na odpowiedni moment. Rosjanie od kilku tygodni jesli robią gdzieś uderzenie to praktycznie po 3 dniach wracają z ogromnymi stratami na pozycje wyjściowe. Ale Rosjanom zalezy by spowolnić marsz i by Ukraina wyczerpałą zasoby amunicji , ludzi pojazdów zmechanizowanych. Rosjanie wiedzą ,ze sami musza sięgać po coraz starsze zapasy . Otwierają kolejne hangary magazyny. Widać ,że kończą im się zasoby. Ukraina ma pomoc Zachodu a Rosja jest sama z Iranem i Koreą. Dopóki Ukraina ma ciągły strumień dostaw to ma szanse ,że kiedyś złamie rosysjki front. Rosja nie ma zasobów wojskowych by walczyć kolejne 12 miesięcy. Oni to wiedzą i dlatego sie głównie okopują teraz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregorius 487 Napisano 9 Listopada 2022 A tak przy okazji polecam obserwować Chersoń. Dziś i jutro mogą być bardzo znaczące. Nie widziałem żadnego potwierdzonej informacji dlatego nie piszę jeszcze więcej ale wszystko wskazuję że ruscy się wycofują i będą zmuszeni oddać całą prawa stronę. Bo w to że okopią się w okręgu paru km od miasta Chersoń czy zapory nie wierzę. Jak UA podejdzie na 20 km od tych miejsc to ruscy nie mają żadnych szans się utrzymać po tej stronie rzeki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ely3 8573 Napisano 9 Listopada 2022 37 minut temu, Gregorius napisał: A tak przy okazji polecam obserwować Chersoń. Dziś i jutro mogą być bardzo znaczące. Nie widziałem żadnego potwierdzonej informacji dlatego nie piszę jeszcze więcej ale wszystko wskazuję że ruscy się wycofują i będą zmuszeni oddać całą prawa stronę. Bo w to że okopią się w okręgu paru km od miasta Chersoń czy zapory nie wierzę. Jak UA podejdzie na 20 km od tych miejsc to ruscy nie mają żadnych szans się utrzymać po tej stronie rzeki. Ja tu bym poczekał bo wprawdzie wczoraj wieczorem pojawiło sie video spod Snichuriwki gdzie było dymiąca kolumna rosyjskich pojazdów i kierunek wskazywał na wycofywanie się Rosjan ale od razu było dementi ,ze to stary film i nie z Chersonia i w ogóle to nieprawda. Ale jest dużo sygnałów o opuszczaniu posterunków. I to często lokalsi na telegramie wrzucają ale wiesz dopóki nie będzie tam flagi ukraińskiej to trzeba wstrzymać rozpędzone konie. Równie dobrze Rosjanie mogli opuścić nieistotne posterunki i skupić siły na kolejnej linii . Ogólnie dziś rano widziałem tez wpisy o wysadzaniu mostów w rejonie Snichuriwki. Ogólnie jesli to miasto rzeczywiście padnie to Rosjanie muszą sie wycofać ze sporego obszaru bo bez tego miasta nie mają kontroli i żadnego innego punktu obrony Ja bym poczekał Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregorius 487 Napisano 9 Listopada 2022 11 minut temu, ely3 napisał: Ja tu bym poczekał bo wprawdzie wczoraj wieczorem pojawiło sie video spod Snichuriwki gdzie było dymiąca kolumna rosyjskich pojazdów i kierunek wskazywał na wycofywanie się Rosjan ale od razu było dementi ,ze to stary film i nie z Chersonia i w ogóle to nieprawda. Ale jest dużo sygnałów o opuszczaniu posterunków. I to często lokalsi na telegramie wrzucają ale wiesz dopóki nie będzie tam flagi ukraińskiej to trzeba wstrzymać rozpędzone konie. Równie dobrze Rosjanie mogli opuścić nieistotne posterunki i skupić siły na kolejnej linii . Ogólnie dziś rano widziałem tez wpisy o wysadzaniu mostów w rejonie Snichuriwki. Ogólnie jesli to miasto rzeczywiście padnie to Rosjanie muszą sie wycofać ze sporego obszaru bo bez tego miasta nie mają kontroli i żadnego innego punktu obrony Ja bym poczekał Od rana pojawiają się zdjęcia dużej liczby wysadzonych mostów na całym obszarze regionu Chersonskiego plus zdjęcia opuszczonych posterunków w Mylowe (nie wiem na ile rzetelne). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Orus92 13 Napisano 9 Listopada 2022 1 godzinę temu, Szabla napisał: Panowie... Argument o tym że gość jest na forum o NBA a nic o tym nie pisze, to trochę chybiony. Ja tez o NBA i koszykówce ani słowa na tym forum nie napisałem. A raczej z Orusem92 się nie zgadzam , więc proszę nas w żaden sposób nie łączyć, poza tym, że kosz nie jest naszą (a na pewno nie jest moją) ulubioną dyscypliną sportową. A propos. @Orus92 Czy jak dostaniesz (lub ktoś z twoich ziomkow) w palnik od kogoś to pytasz się czy ciekawe, czy taki gość na forum bylby taki wygadany? To jest forum, nie ulica, więc co ma do tego uliczna odwaga? Nie dostałem w palnik na ulicy, wiec trudno mi się odnieść. Wydaje mi się, że argument o przenoszeniu spraw z życia realnego do internetu jest nietrafiony. To w internecie, życiowe niedorajdy i fajtłapy dostają +100 do odwagi i bez obaw zaczynają hejtować, obrażać ludzi i wydawać osądy, których nie mieliby odwagi przekazać na żywo. Za to, że byłem ciekaw Waszego zdanie o zagrożeniu atomowym czy ewentualnym przygotowywaniu opinii publicznej pod jakiś pokój zostałem ruskim trollem + że nie komentuje meczów na dziale NBA. Chciałbym zobaczyć jak mnie tak nazywa na ulicy czy jakimś innym miejscu publicznym Godzinę temu, ely3 napisał: @Orus92 Ta wojna może się zakończyć tylko jeśli obie strony stracą inicjatywę. Rosja niby wchłonęła Donbas i Zaporoże ale wciąż w Donbasie są osobne struktury wojskowe. Tam jest osobna mobilizacja. Mają swoich dowódców i osobną administrację. Tu wciąż jest kilka interesów dlatego Separatyściu atakują rejon wokół Doiniecka i tracą ludzi. Dlatego Wagner cały czas szturmuje Bahmut i Soledar nawet jeśli ponosi przy tym spore straty Rosjanie między majem a lipcem mieli powolna inicjatywę. Oznaczało to ,ze dzeiń w dzień przesuwali się o kilkaset metrów. Zdobywali wioski co drugi trzeci dzień. Efekt był taki ,ze upadł rejon Lisiczańska i cały Ługańsk przeszedł w ich ręce. Oraz duża część Doniecka.. Ukraina broniła się broniła ale w pewnym momencie postępy zagrażały całej armii. Teraz jest odwrotnie to Ukraina od 10 października robi powolne postępy w rejonie Ługańskim . Wyzwala wioski , wzgórze. zdobywa przyczółki na rzecz. Przejmuje kontrolę na dorgami. Ma też inicjatywę w Chersoniu ale tam to jest bardziej inicjatywa ogniowa . Oni strzelają , potem rozbią zwiad i szukaja słabego punktu by zrobić to co na początku października gdize też front wydawał się stabilny. Zrobili jedno uderzenie i wyzwolili 1000 km na połnocy rejonu i złamali aż 2 mocne linie obrony. Teraz też jest testowanie , sprawdzania i czekanie na odpowiedni moment. Rosjanie od kilku tygodni jesli robią gdzieś uderzenie to praktycznie po 3 dniach wracają z ogromnymi stratami na pozycje wyjściowe. Ale Rosjanom zalezy by spowolnić marsz i by Ukraina wyczerpałą zasoby amunicji , ludzi pojazdów zmechanizowanych. Rosjanie wiedzą ,ze sami musza sięgać po coraz starsze zapasy . Otwierają kolejne hangary magazyny. Widać ,że kończą im się zasoby. Ukraina ma pomoc Zachodu a Rosja jest sama z Iranem i Koreą. Dopóki Ukraina ma ciągły strumień dostaw to ma szanse ,że kiedyś złamie rosysjki front. Rosja nie ma zasobów wojskowych by walczyć kolejne 12 miesięcy. Oni to wiedzą i dlatego sie głównie okopują teraz Dziękuje za swoje spostrzeżenia! Mógłbyś dzielić się nimi na twitter - nie musiałbym wchodzić tu jako ruski troll Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ely3 8573 Napisano 9 Listopada 2022 8 minut temu, Gregorius napisał: Od rana pojawiają się zdjęcia dużej liczby wysadzonych mostów na całym obszarze regionu Chersonskiego plus zdjęcia opuszczonych posterunków w Mylowe (nie wiem na ile rzetelne). Tak wiem. Wiem też ,że sa informacje jakoby w nocy Ukraiana złamała Rosjan w Snihuriwce i przeszła przez całą wioske i dziś rano Rosjanie wysadzili wszystkie mosty na drodze Snihuriwka-Chersoń ale trzeba poczekać. Połozenia tego miasta jest strategiczne i wywoła efekt domina ale naprawdę trzeba poczekać aż będzie choć minimum potwierdzenia choć nie ma się co oszukiwać skoro Rosjanie masowo wysadzają mosty to znaczy ,że front musiał pęknąć Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach