Skocz do zawartości

ATF Ringless edition - commentary

P_M

ATF kolejność   

12 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jak gramy

• Wąż jak teraz
    • ABBABABA

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, BMeF napisał(a):

Nie ma nic łatwiejszego niż obudowanie Doncicia w tym konkretnym ATF-ie.

Jak kiedyś miałem wrażenie że się zgadzam z Twoja opinią zawsze to im dalej tym częściej mam z tym problem. Luke łatwo obudować (w miare) w rzeczywistości gorzej w ATF. Chyba że zaczniemy patrzyć na nie grę w wybranym sezonie ale na mityczne dostosowanie.

3 godziny temu, julekstep napisał(a):

Eddie Jones i AK to były moje picki pod fit

Przynajmniej tutaj się zgadzamy że Jones to zajebisty wybór. 

2 godziny temu, BMeF napisał(a):

Elton Brand to DPOTY-level wysoki? :) 

co prawda bycie 10 w głosowaniu jako wysoki to średni wyznacznik i ciężko uznawać Eltona za wybitnego to jednak jest on zdecydowanie pozytywnym obrońca. Bardzo długi ręce rekompensujące niski wzrost. Bardzo silny z niskim punktem ciężkości. Szybkie ręce. Zdecydowanie wolałem O'Neala zarówno w ataku jak i w obronie ale Brand to fajny wybór. Może za wysoko patrząc na atak i obronę ale z tych co pozostali do wyboru i są lepsi lub zbliżeni Overall to Brand był najlepszym obrońca. 

11 minut temu, Gregorius napisał(a):

co prawda bycie 10 w głosowaniu jako wysoki to średni wyznacznik i ciężko uznawać Eltona za wybitnego to jednak jest on zdecydowanie pozytywnym obrońca.

Odnosiłem się do DPOTY-obrońcy właśnie, bo to, że gość był 'dobry' to pewnie prawda. Ale jakby b. efektywnie robił 25-11-4 i był jeszcze DPOTY obrońcą to chyba poszedłby w pierwszej rundzie. :)

8 minut temu, Pablo81 napisał(a):

@P_M jak to jest z pozycjami - trzymamy się bbref i pozycji w danym sezonie czy wybieramy sobie dowolnie z całej kariery?

Jak chcesz to możesz sobie ustawić nawet Nasha na centrze, a Dikembe jako rozgrywającego, ale jak potem twój skład ocenią głosujący to nie wnikam. Ja wrzucam w pierwszym poście tylko dla porządku i przejrzystości dla uczestników, to nie jest wykute w kamieniu.

4 minuty temu, P_M napisał(a):

Jak chcesz to możesz sobie ustawić nawet Nasha na centrze, a Dikembe jako rozgrywającego, ale jak potem twój skład ocenią głosujący to nie wnikam. Ja wrzucam w pierwszym poście tylko dla porządku i przejrzystości dla uczestników, to nie jest wykute w kamieniu.

Ale na logikę - skoro wybieramy sezon, to wypadałoby się trzymać pozycji, na której grał w owym sezonie. A nie, że wybieram sezon pod staty i osiągnięcia, a potem sprzedaję gracza na pozycji, na której grał 3 lata później.

12 minut temu, Gregorius napisał(a):

Jak dowolnie? nie po to wybieramy sezon żeby później fantazjowac.

Organizator pisze inaczej i to jego oznaczyłem. 

3 minuty temu, Pablo81 napisał(a):

Ale na logikę - skoro wybieramy sezon, to wypadałoby się trzymać pozycji, na której grał w owym sezonie.

no ja się z tobą zupełnie zgadzam.

4 minuty temu, Pablo81 napisał(a):

Organizator pisze inaczej i to jego oznaczyłem. 

Ja nawet jego rozumiem bo nie da się zapanować nad pomysłami graczy aczkolwiek Ja w ocenie na pewno będę patrzył na zgodność pozycji z pozycja w sezonie wybranym.

23 minuty temu, Pablo81 napisał(a):

Ale na logikę - skoro wybieramy sezon, to wypadałoby się trzymać pozycji, na której grał w owym sezonie. A nie, że wybieram sezon pod staty i osiągnięcia, a potem sprzedaję gracza na pozycji, na której grał 3 lata późnie

Yup, dlatego decyzją GM'a są ewentualne zmiany i czy reszta głosujących to kupi czy nie.

Teraz, LeweBiodroSmoka napisał(a):

ale fajne nostalgiczne picki poszły, czasem mam wrażenie, że tacy gracze jak AK będą robić lepszą robotę niż picki z pierwszej rundy

AK wybierałem już w poprzedniej zabawie. To topowy wybór z pewnymi ograniczeniami w zależności od pozycji. Mega chciałbym go w zespole jako pierwszego rezerwowego. Do pierwszej piątki nie jestem pewien. 

1 minutę temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

ale Ty wiesz, że to nie jest już cała pula graczy i talentu jest w ciul mniej? 

Wiem. Dlatego nie udało mi się go wybrać. W ATF przeszkodą jest jego brak pozycji. Na SF za słaby rzut i traci trochę w obronie pod koszem. na PF przeciwko pewnym przeciwnikom bedzie miał problem bliżej obręczy. Ale ktokolwiek go ma to świetny pick który super się sprawdzi przez 80-90% czasu.

1 minutę temu, Gregorius napisał(a):

Wiem. Dlatego nie udało mi się go wybrać. W ATF przeszkodą jest jego brak pozycji. Na SF za słaby rzut i traci trochę w obronie pod koszem. na PF przeciwko pewnym przeciwnikom bedzie miał problem bliżej obręczy. Ale ktokolwiek go ma to świetny pick który super się sprawdzi przez 80-90% czasu.

Nie no w tym atfie AK kozak pick dodatkowo przy Wembym powinien super fitowac i ten duet zapewnia topowa obrone w zabawie.

Tam wiekszy problem bedzie w O jesli juz bo trzeba bedzie uwierzyc w hero ball Lillarda :)