Skocz do zawartości

NBA FINALS : (2) Spurs ( 62-20) - (3) Knicks (53-29)

Koelner

Kto?  

61 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto?

• Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.
  • Ankieta zostanie zamknięta 04.06.2026 o 21:59

Rekomendowane odpowiedzi

3 minuty temu, ignazz napisał(a):

Ja nie wierzę ale śmiesznie wyjdzie jak Knicks coś odyebia grubego i ten durny trener wyrzucany 5 razy z roboty odwali coś z Sochanem rzeczywiście. A ten coś odwali jeszcze bardziej spektakularnego i zrobi Wemby „Sabonisa”. 

moglby sie juz finaly zaczac bo kolege swedza palce i pisze glupoty rodem z politycznego 😋

Teraz, agresywnychomik napisał(a):

moglby sie juz finaly zaczac bo kolege swedza palce i pisze glupoty rodem z politycznego 😋

Zwróć uwagę że to u mnie prześmiewcze gdybanie a kolega wyżej na poważnie. Chyba czuć różnicę. W sumie w politycznym nie pamiętam kiedy na poważnie pisałem. Chyba z tą sałatką bo to mnie wkurzyło ;)))))

Potem to raczej odganianie much przy przekonaniu coniektorych że PiS jakby rządził to byśmy mieli cud miód malina i w szpitalach i na uczelniach.  

1 minutę temu, ignazz napisał(a):

Zwróć uwagę że to u mnie prześmiewcze gdybanie a kolega wyżej na poważnie. Chyba czuć różnicę. W sumie w politycznym nie pamiętam kiedy na poważnie pisałem. Chyba z tą sałatką bo to mnie wkurzyło ;)))))

Mowimy stanowcze "nie" salatkom w temacie o finalach NBA :D

Cytat

The lack of experience is a strength of us, because we could do impossible stuff because we don't know it's impossible.

(...)

I agree to be patient but just to some extent. I think being impatient can be a virtue at times because all those greats they have been impatient. And if you're impatient 10 times, maybe 9 times you're just gonna be impatient. But maybe that one time is gonna make you do something that you were not supposed to do, make you play over your level, make you overachieve and I think that's a difference maker between good and great.

2 godziny temu, ignazz napisał(a):

Potwierdzone. Będzie skakał dzisiaj. 

Jeremy jak ja. Nie lubi tych z surówką/salatka ale musi ;)))

To tylko koszykarz ze skonczonym rokiem studiów i nie rozni sie od rowiesników z NBA. 

Ja pamietam tego polskiego NAUKOWCA i o zgrozo jeszcze fizyka (środowisko naukowe fizyków powinno go wyrzuciać ze swego grona) co go polskie patalachy z rządu wysłały w misje w kosmos za nasze pieniadze robic jakies badania. Chyba kilkaset milonow dolarów z naszych podatków. Po powrocie słyszałem że zajmował sie głownie reklaowaniem pierogów i miał inne tego typu wystąpienia. Nic o nauce. Tak apropo waszych komantarzy. Sa pewne proporcje. 

Nie wiem czy Jeremi powacha parkiet (raczej mała szanse) ale mu tego życzę. A wam polaczki życzą trochę wspierania rodaków. 

Weźmy takiego Korneta. Miał fatalna serie, totalni nieprzydatny zawodnik a jego blok praktycznei zdecydował o odwroceniu momentum i wygrania meczu nr 7 czyli seri. 

Edytowane przez marceli73

Życzymy Polakowi wszystkiego najlepszego poza takim blokiem w G#7 bo by mi moje teksańskie serce pompowane ropą pękło. 
Przede wszystkim zdrowia i smacznego. 
To nie jest tak że go ktoś tu nie docenia. Po prostu mocno go przeceniasz naszym skromnym zdaniem. I nie należy wykluczyć jakiegoś epizodu z jego udziałem. 

Sochan patrząc na Korneta z Celtics koło niego nigdy nie stał niestety. Bo biegałby wtedy w dresie spurs dalej. 

Twoje wpisy ożywiły towarzystwo z tego powodu że on będąc praktycznie poza rotacją i poza zespołem nie ma prawa dostać minut. Nasze kibicowanie nic tu nie zmienia. W PO liczy sie powtarzalność i o ile można zaskoczyć przeciwnika to robisz to Alem Horfordem a nie gościem bez minut w knicks z RS. 

Dyskusja o nim tak żywa wynika z faktu że jest Polakiem. Jakby był Chińczykiem inne forum by się podniecało. I to w milionach. 

Minut by mu nie przybyło. Nawet jakby Chińczyk napisał że to byłby zysk dla marketu. Nie w PO takie pajacowanie. A RS minął. 

Polak Chińczyk jeden wuj dla minut w finałowej rotacji. 
Co gorsze właśnie tworzysz to nawet nie o rotacji w PO tylko w Finale NBA. 

Może pobiega jak będzie po sprawie. 

Choć nie biegał w poprzednich seriach więc powiedz co się zmieniło? 

20 minut temu, marceli73 napisał(a):

To tylko koszykarz ze skonczonym rokiem studiów i nie rozni sie od rowiesników z NBA. 

No właśnie się różni dlatego Harper gra a Sochan nie. 

I aby nie być skrajnie prześmiewczym Carter Bryant jest lepszym odpowiednikiem. 

W jednym trafił Sochan dobrze. Wybrał klub o którym głośno. Może to mu pomoże. 

Piękna seria może być.

Z jednej strony Spurs majo najlepszego gracza, przewagę size zwłaszcza w backcourt oraz HCA. Z drugiej Knicks majo lepszy shooting, są wypoczęci i bardziej doświadczeni.

Najciekawsze będą meczapy, bo dla mnie nie będzie to wcale oczywiste.

Wemby najlepiej, żeby bronił najgorszego shootera, czyli Harta, tak jak bronił Caruso czy IHarta. No, ale po drugiej stronie nie ma już Holmgrena, który nawet nie próbował jechać z Vassellem, a nawet Foxem, gdy ci go bronili. KAT już se na takie traktowanie nie pozwoli i na pewno będzie próbował bully ball. Tutaj będą konieczne podwojenia, zobaczymy jak z nimi se będzie radzić Towns. Brunson będzie miał równie ciężko jak SGA, nie nastawiałbym się na jakieś super % z jego strony. Fajnie jakby trafiał trójki, nie tracił piłek i nie próbował hero ball. Także obstawiam, że Spurs będą bronić na początku serii mniej więcej tak:

Wemby - Hart

Champagnie - OG

Vassell - KAT

Castle - Brunson

Fox - Bridges

Fajnie by było, gdyby Bridges dalej był hot, bo będzie miał sporo okazji do rzucania nad niższym o pół głowy Foxem.

Z drugiej strony kluczem będzie nie wpaść w foul trouble przez KATa, bo to raczej on będzie krył Victora, druga opcja to oczywiście OG. Obstawiam, że będziemy obserwować jedno i drugie, zwłaszcza na switchach, ale Towns wiadomo jaki jest, nigdy nie wiesz kiedy złapie 2 durne faule w 2 minuty, ale wiesz, że taki moment nastąpi. Druga opcja to KAT na Champagnie i OG na Francuzie, ale może się to odbić na zbiórce, także sam nie wiem ;] Chyba na miejscu Browna aż tak bym na początku nie kombinował i zaczął serię tak:

KAT - Wemby 

OG - Castle

Hart - Fox

Bridges - Vassell

Brunson - Champagnie

Choć tutaj Brown to może wymyśleć dużo inaczej XD

Ławka Nix jest znacznie niższa od tej Spurs i to też może być problem. Nie wiem czy tu przejdą lineupy na 4 guardów, raczej nie...

Rok temu Nix przegrali z Pacers przez straty i tego się też najbardziej boję w tym roku. Spurs potrafili w kluczowych momentach serii z Thunder wygrać pojedynek na straty z absolutnymi miszczami w tym aspekcie. Takiej presji na piłce Knicks jeszcze nie doświadczyli i o ile o Brunsona jestem w miarę spokojny, to o resztę już nie. Zwłaszcza Hart ma tendencje do próbowania z piłką robienia więcej niż potrafi. 

Jednak jeśli Knicks ogarną straty i będą trafiać trójki lepiej od Spurs, to myślę, że mogą myśleć o wygranej, jak nie, to raczej nie XD

11 minut temu, karpik napisał(a):

Knicks

Fajna analiza, ale zapomniałeś o 15. graczu rotacji Knicks x-factorze Sochanie.

Swoją drogą, najwięksi underdogowie z tytułem wg preseason odds w ostatnich 40 latach:

image.png.aef834bf697a1d023d3af9b2eeb6f154.png

Spurs wg preseason odds byli #17. ;] Dużo lepiej dla ligi jeśli tytul wygrają Knicks, bo żadna ekipa w historii nie poszła tak szybko do poziomu miszczoskiego teamu jak tegoroczne San Antonio, jakos nie koresponduje to z wizerunkiem gdzie wygranie tytułu musi rodzić się w bólach i cierpieniu.

1 godzinę temu, karpik napisał(a):

Piękna seria może być.

Takiej presji na piłce Knicks jeszcze nie doświadczyli i o ile o Brunsona jestem w miarę spokojny,

Ja mam inne nadzieje:

Jalen Brunson when guarded by Stephon Castle in his career:  

38 possessions

5 points scored

9.9 PTS/75

28.7% FG

31.7% TS

3 godziny temu, karpik napisał(a):

przewagę size

Spurs z przewagą size? Ja mam wrażenie że to jest line-up Wemby + 4 guardów i Knicks powinni mieć dużą przewagę jesli chodzi o size. Oczywiście Castle, Vassel i Champagne są mocni w obronie, ale kto tam będzie bronił OG? Kto będzie się masował pod koszem gdy na boisku będą razem KAT i Robinson?

3 godziny temu, BMeF napisał(a):

Fajna analiza, ale zapomniałeś o 15. graczu rotacji Knicks x-factorze Sochanie.

Swoją drogą, najwięksi underdogowie z tytułem wg preseason odds w ostatnich 40 latach:

image.png.aef834bf697a1d023d3af9b2eeb6f154.png

W 1994 roku była rekordowa liczba wyrównanych contenderów więc bycie na szóstym czy siódmym miejscu w oddsach nie czyni z danej ekipy underdoga. Ogólnie to wtedy nie doceniono Bulls, Jazz i Pacers a przeceniono Cavs i Hornets (przy czym w tych dwóch teamach było sporo kontuzji). 

14 minut temu, Zimny napisał(a):

Spurs z przewagą size? Ja mam wrażenie że to jest line-up Wemby + 4 guardów i Knicks powinni mieć dużą przewagę jesli chodzi o size. Oczywiście Castle, Vassel i Champagne są mocni w obronie, ale kto tam będzie bronił OG? Kto będzie się masował pod koszem gdy na boisku będą razem KAT i Robinson?

Kolega podkreślił w backcourt i w S5 i na ławce. Brunson i Shamet oraz Mikeal są mniej atletyczni. Pod koszem fakt że mają 3 wysokich graczy i dlatego tak to utożsamiasz z size. 
OKC przegrali grę w cykora i nie grali długo Twin Towers. Zobaczymy knicks.