Skocz do zawartości

NBA FINALS : (2) Spurs ( 62-20) - (3) Knicks (53-29)

Koelner

Kto?  

46 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto?

• Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.
  • Ankieta zostanie zamknięta 04.06.2026 o 21:59

Rekomendowane odpowiedzi

2 minuty temu, ignazz napisał(a):

Mam propozycję. Co byście powiedzieli na to aby było sprawiedliwie i po równo?

każdy zespół 1 puchar w tym sezonie? 
aby było dla każdego zwycięstwo? 

Nie ma sprawy. My NBA cup i mistrzostwo, wy puchar fair Play za nie wybicie zębów łokciem (a mógł) i najbardziej wzruszający moment (beczenie w koszulkę)

7 minut temu, Pepis21 napisał(a):

Gortat w tv powiedział, że będzie za Spurs a na pytanie czy cieszy się z pierścienia Sochana odpowiedział niezbyt przekonująco, że "oczywiście". Piecze pewna cześć ciała, iż Jeremiaszek już ma coś czego on nie ma. 

Gortat mógłby powiedzieć, że każdy fan NBA wie, że to jest bezwartościowe, bo Sochan został wykopany z San Antonio i zagrał 23 minuty w playoffach w Knicks tylko dlatego, że połowa meczów to były blowouty, a on na starcie kariery był w rotacji finalisty NBA - i byłoby to zasadniczo zgodne z rzeczywistością, więc tu nie ma dobrych odpowiedzi dla gortatologów.

Z jednej strony ciężary dla Brunsona i Townsa, z drugiej Knicks mają przewagę size'u i lepiej się po tym względem matchupują niż Thunder, powinna być dobra seria. 

Nie jestem pewien ale chyba Nie ma takich pucharów. Chyba że fani knicks je widzieli i się znają lepiej. Ja tam nie wiem co Wy zbieracie 

1 minutę temu, cwikson napisał(a):

Nie ma sprawy. My NBA cup i mistrzostwo, wy puchar fair Play za nie wybicie zębów łokciem (a mógł) i najbardziej wzruszający moment (beczenie w koszulkę)

W MSG są? To obejrzę obok tej ciągle wspominanej koszulki Starksa ze wsadu. 

Inni mają w gablocie puchary a inni koszulki. I tak lepiej bo Clipers mają foty graczy. 

Jeżeli to jest wasze liczenie każdy po 1 to zastanawiam się co oznacza wynik 4:1 w ankiecie.  

1 czy 2 to jest różnica. Potężna. Po tych finałach będziecie mieć 2 a nie 1 tytuł mistrza NBA.  

Dobra, sorry, przesadziłem z tym szydzeniem z łez Francuza.

Syn mi właśnie wyjaśnił czemu on się popłakał, bo będzie mógł w końcu zagrać w dużym mieście i zrobić sobie zdjęcie z najlepszym koszykarzem Panem Brunsonem. Jak tak na to spojrzeć to rzeczywiście można się wzruszyć 

Odwieczne pytanie przed gm1 - lepiej być mocno wypoczętym czy być w trybie meczowym? 
Knicks ze swoich ostatnich 10 meczów to godny przeciwnik dla Spurs więc mam nadzieję że tu będą dobre zawody i nie wykluczam dużego upsetu. 

Czy to jest odpowiedni moment na ocenę supportu Wemby? Ma dobrze ułożony pod siebie skład, coś na co duża liczba superstarow czeka po kilka, kilkanaście lat albo nigdy nie dostaje. 
biorąc pod uwagę level graczy 2-5 to te okno Spurs może nie być aż tak długie i tu nie ma co przesuwać w czasie ew. sukcesu bo młodzi itp itd

Ale z drugiej strony Wemby jest tak “łatwy” do obudowania że to może nie będzie żaden problem? 

w typerze postawiłem na mistrza na spurs, w ankiecie w w tym wątku również, więc w poście stawiam na Knicks w 6 meczach. Gdzieś muszę trafić. 

1 minutę temu, karl napisał(a):

Czy to jest odpowiedni moment na ocenę supportu Wemby? Ma dobrze ułożony pod siebie skład, coś na co duża liczba superstarow czeka po kilka, kilkanaście lat albo nigdy nie dostaje. 
biorąc pod uwagę level graczy 2-5 to te okno Spurs może nie być aż tak długie i tu nie ma co przesuwać w czasie ew. sukcesu bo młodzi itp itd. Ale z drugiej strony Wemby jest tak “łatwy” do obudowania że to może nie będzie żaden problem? 

Spurs mają b. dobry roster, ni mniej, ni więcej, ale Stephon Castle jako drugi najlepszy gracz to byłoby zbyt mało gdyby Wembanyama nie był przec***em tak wcześnie. Za rok gdy Harper będzie już allstarem będzie trzeba gwiazdkować i asteriskować kolejne tytuły. ;]

Pojechany stat z realGM: od 1 lutego, Spurs z Wembanyamą na parkiecie byli outscored tylko cztery razy (4-43), z czego:

- mecz z Blazers gdzie zagrał 11 minut

- mecz z Sotą gdzie zagrał 12 minut

- G5 z Thunder gdzie zrobił 5/17

i ten blowout z Knicks w marcu. SGA w samej serii ze Spurs miał 4 takie mecze. Czyli dwa 'pełne' mecze przez 4 miesiące gdzie Spurs przegrali minuty z Wembanyamą na parkiecie. Knicks z Brunsonem nie mieli ani jednego takiego meczu w playoffach.