Skocz do zawartości

NBA FINALS : (2) Spurs ( 62-20) - (3) Knicks (53-29)

Koelner

Kto?  

61 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto?

• Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.
  • Ankieta zostanie zamknięta 04.06.2026 o 21:59

Rekomendowane odpowiedzi

Tyle gorzkich słów o relacji Ojciec Syn. 
Sam wiem jak to trudno bo mi Tata wciskał wypożyczalnie samochodów jako biznes na start. Jednak uważam że każdy ma prawo do własnego startu w dorosłość. 
Wypracowaliśmy kompromis bo trzeba mierzyć wysoko. 
Ostatecznie stanęło u mnie na wypożyczalni samolotów. 

W kontekście finałów nie spodziewałem się że będzie tekst o wypożyczalni ruszony. 

1 godzinę temu, RappaR napisał(a):

Teza, że Sochan będzie grał solidne 10 minut w finałach to Twoja najzabawniejszy post na forum.

Do tego sie odniosę też. Popatrz na takiego Cartera Bryanta. Co wejscie to strata za strata a jednak dostawał jakieś minuty i go nawet chwalili co niektorzy. Jak Jeremi wejdzie i nie bedzei workiem strat, bedzie bardzo przydatny  to pogra wiecej minut. Wszystko zalezy od tego jak bedzie im szło z bronieniem Wembego, faulami wysokich i jak dobrze bedzie szło niskiemu składowi NY bo ten z OKC raczej poległ.  No i jak bedzei z kontuzjami Og oraz MRob.

Oczywiscie jestem realista bo przy tych minutach co miał do tej pory Jeremy ciezko wprowadzic gracza na najwazniejsze mecze. NY mnóstwo blowoutów robil a Brown nie dał pograc rezerwom w waznych momentach meczu. Wiec i o zgranie bardzo ciezko. Szczegolnie rezerwowym z głownym składem. 

W sumie SA ma juz taktykę na NY w pierwszym meczu. Bedzie taka sama jak na OKC w meczu 7mym. 

Edytowane przez marceli73

Godzinę temu, RappaR napisał(a):

Jesteś 450 najlepszym naukowcem na świecie w pojedynczym roku? Albo chociaż w Europie?

Żebym ja się musiał zgadzać z tym co pisze RappaR to już musi oznaczać, że ktoś inny pierdoli takie głupoty, że wszelkie granice przekracza 😆 

W najgorszym wypadku chłopak przez parę lat ma najlepsze miejsca na wszystkie mecze Lakersów, lata sobie z nimi i trenuje i jeszcze mu za to płacą po 2 mln za rok, a ktoś pisze, że zamiast tego mógłby robić to czy tamto, coś naprawdę niesamowitego. 

Odnośnie finałów, pamiętam ta serię z 99r, kibicowałem Knicks bo Spurs mi Lakers wymietli, tutaj w sumie sam nie wiem ani za kim trzymam kciuki, ani kogo typuje do mistrza. Jedna i druga drużyna mi leży, lubię oglądać chyba niech po prostu będzie 7 meczów najlepiej zacietyych, jakieś świetne indywidualne występy i na koniec wygra lepszy. 

50 minut temu, marceli73 napisał(a):

Do tego sie odniosę też. Popatrz na takiego Cartera Bryanta. Co wejscie to strata za strata

CB grozi trojka JS nie. 
Dlatego rookie może wejść na parkiet i nie psuć spacingu. 
Przeciez to o to chodzi. 
A nie o 2 straty. Tylko o 10 minut grożenia rzutem i rozciąganiem obrony nawet jak tego nie zauważasz. 

53 minuty temu, ignazz napisał(a):

CB grozi trojka JS nie. 
Dlatego rookie może wejść na parkiet i nie psuć spacingu. 
Przeciez to o to chodzi. 
A nie o 2 straty. Tylko o 10 minut grożenia rzutem i rozciąganiem obrony nawet jak tego nie zauważasz. 

Zauwazam ale Bryant miał inne zadanie. Czyli pilnowanie na obwodzie. NY bedzie musiał ruszyc wszystkie zasoby aby przypilnować Wembego. Poza tym ile mial bryant celnych rzutow za 3 z oKC? 2 na 8 czyli 25%. Jak Sochana zostawis samego tez ci rzuci 2 na 8 albo i wiecej i  to moze latwiej bo go beda całkowicie odpuszczac. Bryant rozni sie tym od Jeremiego ze sie nie bał rzucać ale i nie był sadzany od razu na lawkę po niecelnym zagraniu/rzucie. 

Nie demonizujmy tak braku rzutu Jeremiego. Nie jest w tym gorszy od takiego Dysona Danielsa czy braci Thompsonów. Dasz mu regularnie grac to ci sie odplaci na boisku. Pewnie nie w tym roku i nie w tym zespole ale kto wie. 

Suma sumarum jestem kibicem SA i g... mnie TERAZ obchodzi czy NY to przegraja w 4rech czy w 7miu :). Z NY dobrze tylko zyczę Jeremiemu (i troche OG) chociaz kibicowałem im na wschodzie.

44 minuty temu, marceli73 napisał(a):

Jak Sochana zostawis samego

Na tych 4 słowach całe dalsze dywagacje się kończą. Żaden trener nie chce mieć gracza, o którym drużyna przeciwna nawet przez chwilę pomyśli, że może zostawić go samego, bo to oznacza, że cała reszta drużyny ma przejebane, bo ktoś zawsze jest double teamowany, spacing się psuje,bo można zacieśnić obronę i grać jeszcze lepszą help D.

Zwłaszcza w play-offach.

34 minuty temu, P_M napisał(a):

Na tych 4 słowach całe dalsze dywagacje się kończą. Żaden trener nie chce mieć gracza, o którym drużyna przeciwna nawet przez chwilę pomyśli, że może zostawić go samego, bo to oznacza, że cała reszta drużyny ma przejebane, bo ktoś zawsze jest double teamowany, spacing się psuje,bo można zacieśnić obronę i grać jeszcze lepszą help D.

Zwłaszcza w play-offach.

Chyba ze trafi 4 na 10 za 3. A beda mu dawac rzucać. Zakladamy teoretycznie bo pewnie Jeremy nie powacha parkietu. Ale na miejscu Browna przetestowałbym go w gm 1. Zreszta nieogladam go na treningach i nie wiem jak tam mu rzut siedzi. Oczywiscie mecz to nie trening ale taki przeciwnik dla Jeremiego jak SA może pozwolić mu spiąć poślady znacznie lepiej niż inny. Mysle ze nie zapomnial jeszce zwodow z treningów jakie prezentuja zawodnicy SA. To cenna wiedza miec we krwi wszystkie ruchy przeciwnika. 

15 minut temu, kuba2419 napisał(a):

Myślę że jesteś za skromny, jak dla mnie jesteś jego największym fanem, skoro w beGM poświęciłeś Jalen Williamsa aby tylko pozyskać Polska rodaka 😉😅

No i jeden wiecznie połamany i dostaje ponad 250M a drugi nie musi czekać do czerwca aby być Mistrzem ;) 

Na odejście z gry i szukanie nowego GM fatalny pomysł z wymianą aby komuś za łatwo nie było. 

Muszę przyznać. 

Z odejściem mi przeszło ale wymiany nie dało się odwołać. Życie. 

2 minuty temu, cwikson napisał(a):

Naprawdę poważnie rzucasz hasło, że przetestował byś go na miejscu Browna w gm1 w finale? Jak on nie chciał go nawet przy prowadzeniu 3:0 i trzydziestakiem w czwartej kwarcie z cavs? Grubo

Kto nie ryzykuje nie pije szampana. Gdyby trener OKC nie wystawil McCaina to by przegral  w 6ciu meczach. 

MRob bedzie niegrywalny jak sie zdecyduja na hack a Rob od czasu gdy wpadnie faul penalty a wpadnie szybko bo bedzie zaciete granie. Jak dodatkowo Towns bedzei w foul trouble  a OG bedzie sprawny w 80% to co zrobisz? 

6 minut temu, marceli73 napisał(a):

Kto nie ryzykuje nie pije szampana. Gdyby trener OKC nie wystawil McCaina to by przegral  w 6ciu meczach. 

MRob bedzie niegrywalny jak sie zdecyduja na hack a Rob od czasu gdy wpadnie faul penalty a wpadnie szybko bo bedzie zaciete granie. Jak dodatkowo Towns bedzei w foul trouble  a OG bedzie sprawny w 80% to co zrobisz? 

Pewnie to co robił Brown przez cały sezon, wpuści Hulka-portiego

3 minuty temu, cwikson napisał(a):

Pewnie to co robił Brown przez cały sezon, wpuści Hulka-portiego

Ale tutaj wyjdzie to co z Carterem Bryantem czyli totalne obsranie sie rookiego. Co by nie bylo Jeremi juz jest troche ograny i nie bedzie maił takich klapek na oczach (jak koń w zaprzegu) ze starchu jak mial Bryant. 

Nawet ten faul co zrobil w ofensywnie na aleksandrze i ktos mu chcial dac flagranta to bylo od tych klapek. Widzial tylko piłke i kosz. 

5 minut temu, marceli73 napisał(a):

Ale tutaj wyjdzie to co z Carterem Bryantem czyli totalne obsranie sie rookiego. Co by nie bylo Jeremi juz jest troche ograny i nie bedzie maił takich klapek na oczach (jak koń w zaprzegu) ze starchu jak mial Bryant. 

Nawet ten faul co zrobil w ofensywnie na aleksandrze i ktos mu chcial dac flagranta to bylo od tych klapek. Widzial tylko piłke i kosz. 

Hukporti nie jest rookie

A jak chcesz być fanem Manuela Viktora czy Tymoteusza? 

Janusz nie przejdzie. 
a idzie nowe z Dylanem  

Jest u nas jeden grzesznik co ma piękne imię do kompletu ale woli kibicować koniuszemu. 

Fani knicks go uwielbiają. 

Oby miał uzasadnione używanie po swoim ulubieńcu Karolku ;) 

Antoniuszu ;) 

Miastowym 

Edytowane przez ignazz

45 minut temu, ignazz napisał(a):

A jak chcesz być fanem Manuela Viktora czy Tymoteusza? 

Janusz nie przejdzie. 
a idzie nowe z Dylanem  

Jest u nas jeden grzesznik co ma piękne imię do kompletu ale woli kibicować koniuszemu. 

Fani knicks go uwielbiają. 

Oby miał uzasadnione używanie po swoim ulubieńcu Karolku ;) 

Antoniuszu ;) 

Miastowym 

Patrząc na ten przykład, można odnieść wrażenie, że to nie imię zdobi człowieka.

To szata zdobi człowieka, Orange and Blue:

Edytowane przez agresywnychomik