Skocz do zawartości

WCF: (1) Oklahoma City Thunder vs. (2) San Antonio Spurs

barcalover

WCF: OKC vs. Spurs  

35 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto wygra serię?

Ankieta została zamknięta

• Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.
  • Ankieta została zamknięta 18.05.2026 o 21:59

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, agresywnychomik napisał(a):

Oboje siebie warci, wilk nosił razy kilka ponieśli i wilka, złodziej pierwszy krzyczy łap złodzieja etc.

nie mylmy przyczyny ze skutkiem. Wembanyame czasem ponoszą emocje - co nie dziwi bo jest obijany niemiłosiernie - ale jest otwarty w tym, co czyni. natomiast thunder są mega dirty cwaniakami, cały czas faule off ball, ktorych sędziowie nie widza.

6 minut temu, lorak napisał(a):

nie mylmy przyczyny ze skutkiem. Wembanyame czasem ponoszą emocje - co nie dziwi bo jest obijany niemiłosiernie - ale jest otwarty w tym, co czyni. natomiast thunder są mega dirty cwaniakami, cały czas faule off ball, ktorych sędziowie nie widza.

Hahaha ja wiem że masz nowego idola ale przypisywanie tego lokcia emocjom to dobry lol przecież to było z premedytacją :)

Nie róbmy z Thunder nowych Pistons tylko po to żeby wybielić Wembiego xD

48 minut temu, lorak napisał(a):

Karol, ostatnie 2-3 tygodnie w Twoim wykonaniu, jeśli chodzi o tematy Wembiego i PO to jest mega rozczarowanie. Stworzyłeś sobie jakąś dziwną alternatywną rzeczywistość, w której Victor nie flopuje i ogólnie jest niepokalanym maruderem, który cierpi niesprawiedliwie w przeciwieństwie do innych gwiazd (Shaia nikt nie trzyma i nie chwyta i nie fauluje, prawda?!?) i tkwisz w takim maraźmie, który niezwykle odrzuca, bo ewidentnie Twoje wpisy mijają się z tym, co każdy widzi, oglądając mecze.

1 godzinę temu, agresywnychomik napisał(a):

Proszę, weź jak prawdziwy mężczyzna dotrzymaj słowa i daj mi tego ignora którego zapowiedziałes 2 miesiące temu, doktorze / profesorze / asystencie / rektorze / dziekanie / endowed chair.

Czy kim tam jesteś w swojej głowie.

Załozylem ci a potem Zdjalem ci na probe. Nie jestes na pewno  g... jak ten Zalecki.

Edytowane przez marceli73

20 minut temu, barcalover napisał(a):

Karol, ostatnie 2-3 tygodnie w Twoim wykonaniu, jeśli chodzi o tematy Wembiego i PO to jest mega rozczarowanie. Stworzyłeś sobie jakąś dziwną alternatywną rzeczywistość, w której Victor nie flopuje i ogólnie jest niepokalanym maruderem, który cierpi niesprawiedliwie w przeciwieństwie do innych gwiazd (Shaia nikt nie trzyma i nie chwyta i nie fauluje, prawda?!?) i tkwisz w takim maraźmie, który niezwykle odrzuca, bo ewidentnie Twoje wpisy mijają się z tym, co każdy widzi, oglądając mecze.

Ja patrzę na to z drugiej strony gdzie fani innych drużyn koniecznie z młodego chcą zrobić bandytę. 
Facet za łokieć zupełnie słusznie i zgodnie z przepisami wyleciał z boiska. To że niektórzy z was nie rozumieją że liga wzięła okoliczności łagodzące i nie dała zawieszenia na mecz następny nie zmienia faktu że mamy parę nieczystych zagrań z drugiej strony. 
i to w pełni z premedytacją. 
Jeżeli gdzieś moznaby wnioskować z przebiegu całych sytuacji czy wręcz serii boiskowych to temu łokciowi Wemby bliżej do emocji niż dosyć precyzyjnym zagraniom dirthy pozostawionych bez nawet gwizdka. I to nie wyrzucenia z boiska tylko prostego zwykłego faulu. 

Jeżeli chcecie o tym drugim zjawisku udawać że go nie ma a skupiacie się na wymyślaniu jaki to Wemby bandyta to wasza sprawa. Po prostu się nie zgodzimy w tej kwestii. 
Dla dobra ligowego niech już ten Wemby zacznie flopowac to może chociaż zwykłe faule dostanie. To w jego interesie skoro tych gwizdków nie ma. A że okładają go wszyscy jak leci rozumiem że nie widzicie. Ale. Patrz patrz. Ten łokieć. Aaa a ten ofens. Ołła. Ułłaaa
Nurkowania pod kolana Foxa przez co opuścił już G1 to widzę że nikt nawet się nie zajął. 

A prawda taka że to tego gracza skasowano skutecznie. Ale nie… patrz. Jaki łokieć. Ołła Ułła aa

Tego pajacowania Ayo też nie widzieliście? 

Podsumowując wasza twórczość. 

IMG-0333.png

@ignazz takie zbiorowe adresowanie wpisu jest bez sensu, zwłaszcza jeśli odpowiadasz na mój wpis, a ja ani nie mam takiego zdania, jak opisujesz, ani nie mam zamiaru się wdawać w dyskusje o tym, kto za kogo uważa Wembiego.

Spurs bronią teraz z analogiczną agresją, jak Thunder od 2-3 sezonów, dodatkowo raz na jakiś czas Wemby oczywiście, że flopuje, tak jak Shai czasami przyflopuje, czy praktycznie każda inna gwiazda włącznie z Jokicem. Wembiemu puściły nerwy, wyleciał z boiska, nie dostał dodatkowej kary - ok. Castle flopuje praktycznie cały czas tymi ruchami głową do tyłu przy wjeżdżaniu i ok, nikt nie płacze jakoś bardzo - gramy serię, niech wygra lepszy.

Wemby jest broniony analogicznie do tego, jakim jest problemem dla rywali. Oczywiście, że będzie więcej agresji, tak jak wszyscy próbują różnych chwytów bardziej lub mniej dozwolonych przy bronieniu, trzymaniu, blokowaniu Shaia od lat. Taki los gwiazdy i trzeba sobie z tym radzić, a nie wypłacać łokciem z premedytacją. I Wemby sobie w G1 poradził historycznie świetnie. Gramy dalej, zobaczymy, czy Thunder coś lepszego wymyślą.

Natomiast clue mojego posta było takie, że Karol - niby opierający się często na statystyce i danych - użytkownik, w tematach Wembiego brzmi jak typowy zaślepiony hejter, który wskoczył do obozu i z klapkami na oczach będzie teraz dobierał dane z jednego rowu, ignorując rzeczywistość i dane pokazujące zupełnie inny obraz. Droga wolna, ale po prostu jestem rozczarowany.

Mnie zastanawia coś innego. PO historycznie dobrym widowisku niezależnie kto komu kibicuje pojawiły się wpisy ignorujące jakość spotkania a zaczynające wpis tylko i wyłącznie na bezsensownym ataku Wemby. Jest to o tyle zaskakujące że jak piszesz. To był historyczny występ i to tak młodego zawodnika. 
Z nagonką zazdrośników sobie poradzę. Ale dziwi mnie stanowczość niektórych wpisów. 
Ja nie przypominam sobie tak ostrej narracji nawet gdy Jok skontuzjonowal brata Morrisa. 
I to tak że gość wyleciał na długo. Od jakiegoś czasu bracia Morris z resztą pracowali na gonga i się w końcu doczekali. 
Mimo dużo gorszej konsekwencji ( zdrowie brata) nie przypominam sobie na forum takiej gorliwości w atakach. 
Dlatego widzę tu niekonsekwencje. 
A OKC niestety żyje po części z takiej obrony na styku. A i tak przywoływałem ten przykład tylko w związku z dyskusją o Wemby. Gdzie jedna interakcja wpływa na zachowania innych. Sędziowie pozwolili to grali. 
I nie do końca z tymi flipami Castle się zgadzam bo z 11 strat bez gwizdka parę było mocno dyskusyjnych. Było minęło. 

Gwizdek milczał. 

2 godziny temu, agresywnychomik napisał(a):

Hahaha ja wiem że masz nowego idola ale przypisywanie tego lokcia emocjom to dobry lol przecież to było z premedytacj

jedno nie wyklucza drugiego. Wembanyama dostaje tyle tych cheap shots od thunder, że czasem traci swój zwykły spokój i w emocji decyduje się na coś, czego normalnie by nie zrobił. innymi słowy: emocja stanowi podłoże motywacyjne, a premedytacja jest sposobem realizacji motywu.

7 godzin temu, Cela napisał(a):

Harper to było dobre zastępstwo.

Też padł. 

Ale tu chodzi o brak ławki głębiej  że musi grać niedoświadczony czwarty rozgrywający McLachlin. 
To dezorganizuje rozegranie. Harperem można było kupić sobie S5 ale na rezerwie nie ma nikogo. 
Wchodzi Carter dwie straty lawa, Barnes też po wejściu strata, Castle jako podstawowy rozgrywający bije rekordy strat. 
Z resztą OKC też ma urazy i zaraz wyjdzie że Knicks wjadą na białym 

Oby cała czwórka szybko wróciła. 

Caruso to jest kozak. 

Trudno uwierzyć że bez niego mogłoby być lekkie 0:2. 

Facet widzi wszystko. 

Nie dziwię się że jest irytujący zawsze dla fanów przeciwnej ekipy. 

Spurs koniecznie chcą mu zrobić pełnopłatny trening strzelecki. 

Pierwsze szacunki z hamstring Dylana że ma już po całej serii. 

Edytowane przez ignazz

Odpowiedź godna mistrzów, 1-1. Zaczynamy od początku z przewagą parkietu Spurs.

Cytat

The Thunder had a 132 ortg with Shai on the floor today. 125.7 with Shai on and Wembanyama on. So don't make him turn in that MVP trophy just yet.

Tak jak napisałeś @ignazz, szkoda, że może się okazać, że kontuzje Foxa, J-Duba, Harpera i Ajaya Mitchella to będzie główny temat po tej serii. Tzn. co by było gdyby i o ile lepszy byłby ten pojedynek, gdyby wszyscy byli zdrowi.

Przy tych urazach faktycznie widać przewagę szerokiej ławki Thunder - dzisiaj Cason Wallace i Caruso stali się game changerami, a Jared McCain przy tej jego zaraźliwej pewności siebie zdecydowanie wnosi iskrę z ławki i pozytywnie wpływa na grę w ataku, nawet jak mu rzuty nie wpadają.

Daigneault zasłużył na wielki szacunek tym ruchem z Hartensteinem po tym, gdy 3/4 światka i "znawców" z własnymi podcastami już zdecydowała, że Hartenstein będzie niegrywalny. Ba, sam założyłem, że I-Hart będzie po prostu wrzucany na Korneta. Piękny zag i intensywność obrony na Wembym na poziomie Minnesoty, za co oczywiście Hartenstein słusznie zapłacił już czwartym faulem na początku drugiej połowy, ale w czwartej kwarcie z kolei mądrze unikał fauli.

Wielki szacunek dla Spurs znowu, bo ta sama intensywność Thunder, która robiła w 3 z 4 meczów z Lakers szybkie +20 i kontrolę, tutaj nie zdała się na wiele i SAS było przylepione do tego meczu cały czas, nawet w najtrudniejszych warunkach dzięki szalonym rzutom Castle'a, Vassella lub Wembiego.