Skocz do zawartości

Nuggets Wolves

rw30

Rekomendowane odpowiedzi

3 godziny temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

bo tak jest, jeden napisze żeby go jebać, drugi, że powinien przechodzić PO jak Spurs Duncana, a trzeci w ogóle nie wie o czym pisze to się wypowie

ten temat wygenrował 3 razy więcej stron niż druga najbardziej aktywna seria, a 80% postów to ciśniecie po Joku, często śłuszne, czasem mniej, niekiedy absurdalne, jakoś ciężko mi uwierzyć, że większość z tych userów to fani Serba i Nuggets, a Ty wierz sobie w co chcesz

@LBS weź w koncu ogarnij, że Twitter i inne media to nie e-nba.pl

My tu rozmawiamy w większości na chillu, a nie atakując rozmówcę.

To, że jakaś pipa coś napisała w social Media, nie oznacza, że cała Polska ( a tym bardziej nasze forum) tak uważa.

ZLUZUJ

2 minuty temu, Tomek napisał(a):

To, że jakaś pipa coś napisała w social Media, nie oznacza, że cała Polska ( a tym bardziej nasze forum) tak uważa.

ale to user forum przecież to napisał(o tym jebaniu), serio pomyślałeś, że dyskutował bym z jakąś twitterową opinią, nie bardzo rozumiem skąd to Ci przyszło do głowy w ogóle

ja naprawdę nikogo z gruntu nie chcę personalnie obrażać, Iggy tak samo mam nadzieję wie, że cokolwiek mi z klawy nie skapnie, to wie, że w gruncie rzeczy nic do niego nie mam i jak większość tu i jego bardzo lubię i szanuję

Tak na podsumowanie nie rozumiem skąd taki syndrom oblężonej twierdzy skoro każdy uważa Joka za gwiazdę i wszyscy się zgodzą że jest najlepszym w ofensywie środkowym ale :

- jeżeli patrzymy na klasyczne listy GOAT czy All Time to (mimo że to nie sprawiedliwe bo najczęściej zależne od zespołu) to o ile nie doda czegoś solidnego Jokic nie bedzie w top10.

- jeżeli patrzymy po prostu PO performance to Jokic w top10 jest moim zdaniem ale brakuje mi do top3 jakiegoś wyniku ponad stan. (czyli mam go roboczo na miejscach 4-10). 

Oba powyższe jeszcze mogą się zmienić bo takie podsumowanie to raczej na sam koniec kariery. 

Zupełnie inna kwestią jest moje spojrzenie na taki typ środkowego . Który z jednej strony jest genialny w ataku ale bardzo słabo broni. I to zarzut nie do Jokica bezpośrednio bo On i tak radzi sobie świetnie ale może być problem żeby w PO przeskoczyć pewien poziom. Głownie tacy środkowi wymagają bardzo specyficznego budowania zespołu i to zarówno w obronie żeby ukryć braki (a z racji pozycji jest to bardzo trudne) jak i w ataku żeby dobrać niskich zawodników czujących się ok bez piłki .  Zastanawiam się na ile sam świetnie wyglądając Jokic nie blokuje innych zawodników w ofensywie.  I nie uważam że na forum dyskusyjnym nie można zadać pytań i bez epitetów porozmawiać jaki jest realny wpływ uwzględniając i obronę i atak i porównując np. do Garnetta czy Duncana .

P.S na szybko to do głowy przychodzi mi seria LBJ z 2008 z Bostonem. Gdzie LBJ doprowadził do 7 meczy mimo że jego zespół był sporo słabszy  niż Denver ,a z takim przeciwnikiem jak tamten Boston (poza Oklahoma) jeszcze Jokic nie grał.

6 godzin temu, Vice-rezerwa-rezerwy2 napisał(a):

248b9225e6ee7.png

tak to wyglada wg kursow, czyli Sota faworytem co jest oczywiste przy stanie 3-1 dla nich, ale nie tak dużym z wiadomych względów personalnych. 

pewnie po wygranej w meczu nr 5 Denver będzie juz faworytem całej serii. 

Ja już po 2.25 stawiałem ;)