Tomek Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu 3 godziny temu, LeweBiodroSmoka napisał(a): bo tak jest, jeden napisze żeby go jebać, drugi, że powinien przechodzić PO jak Spurs Duncana, a trzeci w ogóle nie wie o czym pisze to się wypowie ten temat wygenrował 3 razy więcej stron niż druga najbardziej aktywna seria, a 80% postów to ciśniecie po Joku, często śłuszne, czasem mniej, niekiedy absurdalne, jakoś ciężko mi uwierzyć, że większość z tych userów to fani Serba i Nuggets, a Ty wierz sobie w co chcesz @LBS weź w koncu ogarnij, że Twitter i inne media to nie e-nba.pl My tu rozmawiamy w większości na chillu, a nie atakując rozmówcę. To, że jakaś pipa coś napisała w social Media, nie oznacza, że cała Polska ( a tym bardziej nasze forum) tak uważa. ZLUZUJ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu 2 minuty temu, Tomek napisał(a): To, że jakaś pipa coś napisała w social Media, nie oznacza, że cała Polska ( a tym bardziej nasze forum) tak uważa. ale to user forum przecież to napisał(o tym jebaniu), serio pomyślałeś, że dyskutował bym z jakąś twitterową opinią, nie bardzo rozumiem skąd to Ci przyszło do głowy w ogóle ja naprawdę nikogo z gruntu nie chcę personalnie obrażać, Iggy tak samo mam nadzieję wie, że cokolwiek mi z klawy nie skapnie, to wie, że w gruncie rzeczy nic do niego nie mam i jak większość tu i jego bardzo lubię i szanuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregorius Opublikowano 1 godzinę temu Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu Tak na podsumowanie nie rozumiem skąd taki syndrom oblężonej twierdzy skoro każdy uważa Joka za gwiazdę i wszyscy się zgodzą że jest najlepszym w ofensywie środkowym ale : - jeżeli patrzymy na klasyczne listy GOAT czy All Time to (mimo że to nie sprawiedliwe bo najczęściej zależne od zespołu) to o ile nie doda czegoś solidnego Jokic nie bedzie w top10. - jeżeli patrzymy po prostu PO performance to Jokic w top10 jest moim zdaniem ale brakuje mi do top3 jakiegoś wyniku ponad stan. (czyli mam go roboczo na miejscach 4-10). Oba powyższe jeszcze mogą się zmienić bo takie podsumowanie to raczej na sam koniec kariery. Zupełnie inna kwestią jest moje spojrzenie na taki typ środkowego . Który z jednej strony jest genialny w ataku ale bardzo słabo broni. I to zarzut nie do Jokica bezpośrednio bo On i tak radzi sobie świetnie ale może być problem żeby w PO przeskoczyć pewien poziom. Głownie tacy środkowi wymagają bardzo specyficznego budowania zespołu i to zarówno w obronie żeby ukryć braki (a z racji pozycji jest to bardzo trudne) jak i w ataku żeby dobrać niskich zawodników czujących się ok bez piłki . Zastanawiam się na ile sam świetnie wyglądając Jokic nie blokuje innych zawodników w ofensywie. I nie uważam że na forum dyskusyjnym nie można zadać pytań i bez epitetów porozmawiać jaki jest realny wpływ uwzględniając i obronę i atak i porównując np. do Garnetta czy Duncana . P.S na szybko to do głowy przychodzi mi seria LBJ z 2008 z Bostonem. Gdzie LBJ doprowadził do 7 meczy mimo że jego zespół był sporo słabszy niż Denver ,a z takim przeciwnikiem jak tamten Boston (poza Oklahoma) jeszcze Jokic nie grał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agresywnychomik Opublikowano 1 godzinę temu Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu 6 godzin temu, Vice-rezerwa-rezerwy2 napisał(a): tak to wyglada wg kursow, czyli Sota faworytem co jest oczywiste przy stanie 3-1 dla nich, ale nie tak dużym z wiadomych względów personalnych. pewnie po wygranej w meczu nr 5 Denver będzie juz faworytem całej serii. Ja już po 2.25 stawiałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 56 minut temu Udostępnij Opublikowano 56 minut temu 28 minut temu, Gregorius napisał(a): - jeżeli patrzymy na klasyczne listy GOAT czy All Time to (mimo że to nie sprawiedliwe bo najczęściej zależne od zespołu) to o ile nie doda czegoś solidnego Jokic nie bedzie w top10. ale tutaj się chyba każdy zgodzi -> żeby być w ogóle (przez 'mainstream') rozpatrywanym w okolicy top10 trzeba mieć minimum 2 misie (Hakeem, Wilt) jeśli Jok nic nie dołoży to będzie w okolicy top20 (już tam jest jbc) razem z takimi grajkami jak KG, Oscar Robertson czy Giannis ale to nie jest równoznaczne z tym że 'mógł ugrać więcej', bo generalnie póki co mocno przebija oddsy jeśli chodzi o wyniki w PO (i dopiero teraz, w 11ty sezonie ma szansę na realny PO fuckup) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 53 minuty temu Udostępnij Opublikowano 53 minuty temu (edytowane) Godzinę temu, Gregorius napisał(a): - jeżeli patrzymy na klasyczne listy GOAT czy All Time to (mimo że to nie sprawiedliwe bo najczęściej zależne od zespołu) to o ile nie doda czegoś solidnego Jokic nie bedzie w top10. - jesteś w stanie podać podobny peak do Joka? - 6x all-nba 1st, 2x 2nd (liczę już z tym sezonem) - 3 MVP za każdym razem minimum w top2 głosowania (ostatnie 6 sezonów) - najwięcej zwycięstw w RS w ciągu ostatnich 10 sezonów - Przez ostatnie pięć sezonów (włączając play-offy) zajmuje: 2. miejsce pod względem całkowitej liczby punktów 1. miejsce pod względem całkowitej liczby zbiórek 2. miejsce pod względem całkowitej liczby asyst oraz 1. miejsce pod względem całkowitej liczby przechwytów. stał się pierwszym zawodnikiem w historii, który znalazł się w pierwszej dwójce w czterech (z pięciu) głównych statystykach na przestrzeni pięciu sezonów. - 198 triple double zrobione w tempie niedostępnym dla nikogo w wieku 30 lat z pozycji centra, a trzeba pamiętać, że on rok jeszcze został w Serbii i zaczynał w roli rezerwowego, do rekordu Russa brakuje mu 18TD, do rekordu Magica w PO bodaj 8 - drugi po Oscarze gracz w historii NBA, który w jednym sezonie poprowadził ligę jednocześnie w zbiórkach i asystach (2025-26: 12,9 zb. i 10,7 as. na mecz) - jedyny gracz w historii NBA z meczem 30+ punktów, 20+ zbiórek i 20+ asyst w jednym spotkaniu - najwięcej asyst w karierze wśród wszystkich centrów - Najwyższy pojedynczy sezon PER w historii NBA (32,85). - Najwyższy pojedynczy sezon Box Plus/Minus w historii (13,72). - Najwyższy scoring w dogrywce w historii NBA (18 punktów w jednej kwarcie OT). - Najszybszy gracz w historii do osiągnięcia 15 000 pkt + 7500 zb. + 5000 as. (709 meczów) oraz 16 000 pkt + 8000 zb. + 5000 as - ostatni gracz, którego drużyna wyszła z serii przegrywając 1-3, zrobił to dwukrotnie b2b to są tylko te najistotniejsze dokonania, ale najważniejsze jest to, że do tego sezonu nie miał w rosterze żadnego all-stara czy gracza all-def, a wciąż ma zaledwie 31 lat i w tym sezonie po raz kolejny polepszył swoje dokonania statystyczne, robiąc drugie średnie triple double z rzędu więc wiesz, to, że sobie napiszesz, że go gdzieś nie ma (nie podając oczywiście ani jednego sensownego argumentu przeciw, poza pierścieniami) to niewiele zmienia, miałeś szansę się w końcu wykazać, niestety znowu wpadłeś pisać puste frazesy jak to: Godzinę temu, Gregorius napisał(a): Który z jednej strony jest genialny w ataku ale bardzo słabo broni. jakiś konkretny dowód na to? na Twoim miejscu zapytał bym o zdanie takie AD, który z biegiem serii zaczął sobie jumperkować, tak łatwo miał z Grubym w seriach playoffowych od bańki w górę 22 minuty temu, julekstep napisał(a): ale tutaj się chyba każdy zgodzi -> żeby być w ogóle (przez 'mainstream') rozpatrywanym w okolicy top10 trzeba mieć minimum 2 misie (Hakeem, Wilt) wątpię by większość miała wyżej Hakeema za kilka lat nawet bez tego drugiego ringa, Wilt też nie jest jakoś super ceniony w tych zestawieniach, o wiele częściej jest tam Russell (i słusznie imo) Godzinę temu, Gregorius napisał(a): Zastanawiam się na ile sam świetnie wyglądając Jokic nie blokuje innych zawodników w ofensywie. bardzo blokuje, do tego stopnia, że Watson, który rok temu był w ataku absolutnie niegrywalny, w tym rs przez większość sezonu liderował lidze pod względem ORTG zresztą tylko z tego sezonu: Najwięcej wygranych na wyjeździe w historii franchise – 26 road wins. Najlepsza ofensywa w historii drużyny – offensive rating 122.6 (najlepszy w NBA w tym sezonie i 2. najlepszy w historii całej ligi). Pierwszy raz w historii franchise – Nuggets byli najlepsi w NBA w rzutach za 3 (39,6%). Dominowali też w wielu podkategoriach rzutów z dystansu (pull-up, catch-and-shoot, wide-open, corner threes, above-the-break). Przebili wynik poprzedniego sezonu – 6 kwietnia 2026 wygrali z Portland i mieli więcej zwycięstw niż w 2024-25. Najwięcej meczów z 120+ punktami w lidze – 21 razy. Najlepszy stosunek asyst do strat w NBA oraz najlepsi w kategorii spot-up. Historyczny start sezonu – jedna z zaledwie 5 drużyn w historii NBA, która w pierwszych 12 meczach miała 9+ wygranych różnicą dwucyfrową. Największa wygrana w sezonie – +54 punkty (157-103 z Portland Trail Blazers, 20 lutego 2026). to, że w PO kompletnie nie klika to już inna kwestia, mam wrażenie, że Jok po kontuzji zdaje sobie sprawę, że bez zdrowego AG nie jest w stanie wejsć na swój najlepszy poziom, natomiast tego co grają pozostali gracze Denver ta sytuacja nie tłumaczy Edytowane 33 minuty temu przez LeweBiodroSmoka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 23 minuty temu Udostępnij Opublikowano 23 minuty temu @LeweBiodroSmoka sprawdz to swoje AI bo wali bledami (Robertson nigdy nie byl bliako prowadzenia w ligowym rpg) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 22 minuty temu Udostępnij Opublikowano 22 minuty temu 4 godziny temu, julekstep napisał(a): już abstrahując od tego że w kluczowych meczach nr 5 i 6 to Nowika już nie było na parkiecie No to mega nba ready, skoro i tak wtedy siedział na ławce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 22 minuty temu Udostępnij Opublikowano 22 minuty temu Teraz, julekstep napisał(a): @LeweBiodroSmoka sprawdz to swoje AI bo wali bledami (Robertson nigdy nie byl bliako prowadzenia w ligowym rpg) to nie AI, to ja, właśnie nad tym kminiłem czy to nie Wilt przypadkiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 21 minut temu Udostępnij Opublikowano 21 minut temu 1 minutę temu, RappaR napisał(a): No to mega nba ready, skoro i tak wtedy siedział na ławce Czo? 1 minutę temu, LeweBiodroSmoka napisał(a): to nie AI, to ja, właśnie nad tym kminiłem czy to nie Wilt przypadkiem Wilt nigdy nie byl liderem apg Bylo isc w zaparte ze to AI a nie Twoje wlasne halucynacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 19 minut temu Udostępnij Opublikowano 19 minut temu Teraz, RappaR napisał(a): No to mega nba ready, skoro i tak wtedy siedział na ławce Parker opowiadał w wywiadach o tej sytuacji, jak bardzo był wtedy zły na Popa, jednocześnie jak bardzo mu to pomogło podczas Finałów, trzeba mieć naprawdę sporo chęci by na siłe dopieprzyć się do rookie Parkera wciąż nie powiedziałeś czym roster Joka ma równoważyć ten Spurs, chyba nie tylko ja czekam 1 minutę temu, julekstep napisał(a): Czo? Wilt nigdy nie byl liderem apg Bylo isc w zaparte ze to AI a nie Twoje wlasne halucynacje no bo to AI, napisało że to drugi taki przypadek w historii podając sezon pasujący do jednego lub drugiego jeśli to nieprawda, to tym lepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 2 minuty temu Udostępnij Opublikowano 2 minuty temu 19 minut temu, julekstep napisał(a): @LeweBiodroSmoka sprawdz to swoje AI 17 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a): to nie AI 16 minut temu, julekstep napisał(a): Bylo isc w zaparte ze to AI 15 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a): no bo to AI pogadali Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 1 minutę temu Udostępnij Opublikowano 1 minutę temu idę czy nie idę! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi