Skocz do zawartości

Nuggets Wolves

rw30

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz, ignazz napisał(a):

No więc Duncan ogolił Lakers a Jok aspirujący do all time nie dał rady z dużo mocniejszymi suns. No i nie ma wpisu w CV. Nic złego się nie dzieje. 

dokładnie

Duncan 2003 to poziom Joka 2023  (3 serie wygrane jako faworyt, jedna jako underdog)

a Jok 2021 to poziom Duncana 2002 (pierwsza runda wygrana jako faworyt, przegrana w 2nd round jako underdog)

A NIE SORRY -> w 2021 ten skład Nuggets był tak c***owy na PO, że już w pierwszej rundzie byli underdogiem xD, więc jednak Jok lepszy

nic złego się nie dzieje

Teraz, LeweBiodroSmoka napisał(a):

ok, sam chciałeś

przestań sprowadzać legacy Suprs do poziomu mułu albo przynajmniej pierdolnij się w łeb

W 2003? To był słabszy zespół z tych wszystkich. Młody Parker i stary Robinson chyba nie są potęgą? 

Teraz, julekstep napisał(a):

dokładnie

Duncan 2003 to poziom Joka 2023  (3 serie wygrane jako faworyt, jedna jako underdog)

a Jok 2021 to poziom Duncana 2002 (pierwsza runda wygrana jako faworyt, przegrana w 2nd round jako underdog)

A NIE SORRY -> w 2021 ten skład Nuggets był tak c***owy na PO, że już w pierwszej rundzie byli underdogiem xD, więc jednak Jok lepszy

nic złego się nie dzieje

Tylko tytułów brakuje mimo wszystko aby bawić się w all time. No i ta obrona coraz bardziej zauważalna. Gdzie w ataku jak mówił sam Wemby Jok jest bezsprzecznie najlepszy z całej trójki super gwiazd spurs. W ataku. 

Wemby twierdzi że atak to połowa wartości koszykarza. Ja mu wierzę. 

wiadomo

Bill Russell GOAT od zawsze na zawsze w serduszkach!

W tamtych czasach? Bezwzględnie. Nie mam problemu stawiać go wyżej niż Duncana choć sam Bill chyba twierdził coś innego mimo żartu komu dupe by przetrzepał. 

1 minutę temu, ignazz napisał(a):

Wemby twierdzi że atak to połowa wartości koszykarza. Ja mu wierzę. 

a George Gervin twierdzi że Klay Thompson nie pobił jego rekordu punktowego w jednej kwarcie bo rzucał za trzy

takie tam mądrości od legend San Antonio

Edytowane przez julekstep

10 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

ok, nie chce Cię obrazić, miłego tygodnia

4 minuty temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

przynajmniej pierdolnij się w łeb

Prostackie 

a George Gervin twierdzi że Klay Thompson nie pobił jego rekordu punktowego w jednej kwarcie bo rzucał za trzy

takie tam mądrości od legend San Antonio

Dwa systemy walutowe. Ja mu wierzę. 

Prostackie 

nigdy się burżuja nie woziłem, ja przez jakieś 8 moich postów nic do Ciebie nie trafia, a nawet jest coraz gorzej, to zostaje tylko jedno, nie bądź taki delikatny, gdybyś spróbował wziąć choć 10% tego co w  moją stronę leci, to byś zobaczył co to życie ulicy

4 minuty temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

nigdy się burżuja nie woziłem, ja przez jakieś 8 moich postów nic do Ciebie nie trafia, a nawet jest coraz gorzej, to zostaje tylko jedno, nie bądź taki delikatny, gdybyś spróbował wziąć choć 10% tego co w  moją stronę leci, to byś zobaczył co to życie ulicy

a co leci w twoją stronę? tekst że Jok gra słabiej obecnie tak obraża? weź już nie przesadzaj. Dyskutujemy o Joku i o tym, ze jeżeli dalej zagra te PO w takim stylu to może nie być postrzegany jako pewniak do top #10.

Genialny w ataku w poprzednich latach już tym aspektem był nieosiągalny dla wielu graczy ale na nieszczęście w dyskusji o ALL TIME przyszła słabsza seria ( moim zdaniem zwycięstwo w takich składach niezagrożone i tak), oraz zaczęła się z inicjatywy Wemby głębsza dyskusja o tym co daje zespołom swoim w obronie. To są przyczyny tego że powątpiewać można z tym topem ale na tego typu dyskusję obyśmy mieli jeszcze dobrą dekadę do przegadania. Sami wiecie jak postrzegane są różne accolates i niektórych po prostu Jokowi brakuje. Nie ma tu nic z wyzywania czy hejtowania gracza. O fanach gracza nie wspominając. Nie wiem czy macie po prostu fatalny dzień ale rzuciliście się jakby ktoś tu nagminnie obrażał Joka, robił z niego wafla w typie utalentowanego ofensywnie Brada Dougherthego z Cavs . Tymczasem w tle słabej serii trwa po prostu dyskusja gdzie obecnie ( w tym niedogodnym momencie) plasuje się Jok all time.

Co ważne nikt z krytyków Joka ( obecnej krytyki) nie jest jakimś psycho Embeed fanem aby zarzucać tu jakieś tanie sztuczki co za oceanem jest nagminne. U nas raczej każdy team jok w tym nieistotnym sporze patrząc na różnice klas.

jako fan Joka i Duncana mam prawo dodać że ten pierwszy dał jeszcze za mało radości aby stawiać go wyżej niż tego drugiego. Mimo sezonu z takimi średnimy ( w tym asysst) że głowa mała

ale rzuciliście się jakby ktoś tu nagminnie obrażał Joka

bo tak jest, jeden napisze żeby go jebać, drugi, że powinien przechodzić PO jak Spurs Duncana, a trzeci w ogóle nie wie o czym pisze to się wypowie

ten temat wygenrował 3 razy więcej stron niż druga najbardziej aktywna seria, a 80% postów to ciśniecie po Joku, często śłuszne, czasem mniej, niekiedy absurdalne, jakoś ciężko mi uwierzyć, że większość z tych userów to fani Serba i Nuggets, a Ty wierz sobie w co chcesz

no fajnie, fajnie

a mógłbyś przestać go doceniać?

wolałbym do końca kariery grać Wizards niż mieć takich popleczników

serio mówię, nawet proszę

a ja w odrobienie strat nie wierzę, nie dlatego, że to niemożliwe, zwyczajnie na to nie zasługują, jeśli mają się prześlizgać na kontuzjach, to niech jadą do domu jak najszybciej albo niech zaczną grać na miarę potencjału

1 godzinę temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

czy Ty właśnie napisałeś, że skład z DRobem, Parkerem, Manu czy nawet S-Jaxem, to jest ten sam skład co miał wtedy Jok vs Suns?

Lol

Parker był wtedy sophomore robiącym 15/5 na 46% fg

Manu rookie robiącym wtedy 7/2/2

D-Rob był wtedy ostatni sezon w lidze i robił 8/8.

Pierdol co chcesz na temat Jokica, ale od Duncana i Spurs się odwal.

6 minut temu, RappaR napisał(a):

Pierdol co chcesz na temat Jokica, ale od Duncana i Spurs się odwal.

Maciek, uspokój się

to nie ja ich tu - świadomie czy nie - szakalowałem

Parker bez względu na staty był pewnie w ścisłej topce born ready rookasów ever

co miał takiego Jokić by w ogóle być w pobliżu tego supportu, może wyjaśnisz?

6 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

Parker bez względu na staty był pewnie w ścisłej topce born ready rookasów ever

Nie, nie był. W kluczowych g5 i g6 z Dallas, wiesz drużyną z pierwszym SRS w lidze i 60-22, mająca w składzie Nasha i Dirka, zrobił wtedy 3,5 ppg.

11 minut temu, RappaR napisał(a):

Nie, nie był. W kluczowych g5 i g6 z Dallas, wiesz drużyną z pierwszym SRS w lidze i 60-22, mająca w składzie Nasha i Dirka, zrobił wtedy 3,5 ppg.

taki to był 60W team, że ci ultra słabi Spurs dali im rzucić 78 punktów w G7

gdyby Parker nie był wystarczająco dobry, to Spurs nie zrobiliby z nim bilansu 16-8 w PO grającego 33mpg+, zapominasz, że to były inne czasy, gdzie suche %fg nie miało takiego przełożenia jak teraz, dobrym przykładem jest tytuł Lakers 10', a nawet i z pozoru znacznie łatwiejszy 09'

Edytowane przez LeweBiodroSmoka

17 minut temu, RappaR napisał(a):

o, to mniej więcej tyle ile średnia z kariery Campazzo (w porównywanych składach to jest odpowiednik Parkera) 🙃

już abstrahując od tego że w kluczowych meczach nr 5 i 6 to Nowika już nie było na parkiecie 🙃

Edytowane przez julekstep

2 minuty temu, julekstep napisał(a):

o, to mniej więcej tyle ile średnia z kariery Campazzo (w porównywanych składach to jest odpowiednik Parkera) 🙃

no, ale tak trochę oddając mu honor, to gość nie był wcale taki tragiczny, jako primery ballhandler zaliczał stratę na mecz i miał nawet znośną skuteczność

tam Żunior, Monte i Rivers najbardziej zawiedli strzlecko w pierwszych dwóch meczach, potem jeszcze liga docisnęła Jokowi presje dając mu MVP przed G3 (SGA w tamtym roku dostał dopiero na WCF XD)

nie wiem czy wiesz mój drogi, ale nie wymieniłeś Bartona, do kogo go porównać? taki rookie Manu nie?

pewnych traum nie należy rozgrzebywać

tamten sezon to jedna wielka trauma, sam fakt, że pokonali Blazers Autyzmem (RIP Chytry) Riversem, sporo mówi, ciekawe jak analogicznie potraktować wtedy takie legacy Lillarda, pamiętając jak CJ z Hoodem i Harklesem ratowali mu tyłek dwa sezonu wcześniej