Skocz do zawartości

Trade Deadline 2024

Reikai

Rekomendowane odpowiedzi

łosz kura mać !!! grypsować o koszykówce ? a co to jakiś temat tabu, trzeba się kryć przed ustrojem politycznym ?

Panowie idzcie sobie pobiegać, emocje / kalorie spalić .... zdrowsi będziecie i łądniejsi dla swych żon/dziewczyn/kochanek, a i My Was Wyczytywać musieć nie będziemy :)

Wracając do meritum ...........

1. Warriors poddają sezon i nie robią nic ? - zaliczają "katastrofalny" sezon..... i już! Koniec!, po zawodach.... za rok Curry o rok starszy, wszyscy również i zatapiamy ten statek powolutku.... (kolejny rok jest ubogi w FA)

2. Wariors mają odwagę wykonać zmiany i ruszyc w Nowym Kierunku ryzykując ale mając jeszcze jakieś nadzieje na lepszą końcówkę sezonu / najbliższą przyszłość.

Wigins, Looney, Thompson, Green na dzień dzisiejszy nic im nie gwarantują. Zauważ, ze "zniezadowoleni" gracze w innych zespołach czasem chcą coś udowodnić i grają zwyczajnie lepiej, czasem nowy system gry bardziej im pasuje, trener (naturalnie taki "prawilny) patrzy na nich świeżym okiem i stara się wkomponowac w skład jak najwiecej z nich wyciskając ( w starych klubach często są już opatrzeni i nikt nie robi nic aby coś zmienić).

Taki Ayton, to zawodnik, którego trzeba "obsługiwać" wtedy jest grożny (choć chimeryczny  z przerośniętym Ego - ale nie ma słodyczy bez syropu glukozowo-fruktozowego :) )

Akurat w Wariors myślę, ze mógłby wrócić na poziom z Suns, gdzie Curry, Green podając mu w pomalowanym mogliby go wykorzystać znacznie lepiej niż Portland, tym samym byłby (wg. Mnie) realnie dużym wzmocnieniem w obecnej sytuacji.

Capela to solidny Center (w starym stylu) bez szału, ale i tak lepiej niż to co mają obecnie. Looney jako zmiennik i przynajmniej mają solidna siłę podkoszową, która broni, zbiera i co noc dostarcza opisane powyżej wsparcie.

14 godzin temu, Robaq napisał(a):

Cisza, złowroga cisza :)

Zeby byc fair kilka wiekszych trejdow poszlo - np Knicks, Raptors i Pacers juz swoja glowna robote zrobili.

14 godzin temu, Robaq napisał(a):

Czy ktoś może mi wyjasnic czemu Rocket chcą handlowac Greenem?

Bo do druzyny aspirujacej na bycie powyzej .500 sie nie nadaje ze swoja bieda skutecznoscia, a sa spore szanse, ze jakas druzyna jeszcze go kupi za upside i bycie #2 w drafcie.

3 godziny temu, Reikai napisał(a):

Ale dzis pewnie cos ruszy. Nie licze na ruch w stylu Duranta do Suns, ale chyba cos sie wydarzy?

Drobnica bedzie na pewno, ale otwarte jest pytanie jaki najlepszy gracz zostanie sprzedany? Ktorys starter Hawks?

37 minut temu, ignazz napisał(a):

A ja serdecznie witam nowe konta na forum. Nowe świeże i może i inne czasem spojrzenie bardzo się przyda. 

Niedawno ci pisałem że takie słodkopierdzące posty są meh 

To zadne nowe tylko jakoś zbanowany trolluje

14 minut temu, josephnba napisał(a):

Niedawno ci pisałem że takie słodkopierdzące posty są meh 

To zadne nowe tylko jakoś zbanowany trolluje

Jakbyś był bardziej ogarnięty to byś zauważył ze witam nowe konto a nie nowego usera. W dzisiejszych wpisach zauważyłem ciekawe spojrzenie i wiedzę o NBA. Reszta mi zwisa. Styl obu jest bardzo nowatorski tu u nas i przyda się takie przewietrzenie myśli. Fajna inicjatywa wejścia dziś na forum wpisami. Trollowac tez trzeba umieć. 

ale dziękuje ze mi wyjaśniłeś oczywistość. 

Wuju 

4 godziny temu, LukaszKopys napisał(a):

Taki Ayton, to zawodnik, którego trzeba "obsługiwać" wtedy jest grożny (choć chimeryczny  z przerośniętym Ego - ale nie ma słodyczy bez syropu glukozowo-fruktozowego :) )

Akurat w Wariors myślę, ze mógłby wrócić na poziom z Suns, gdzie Curry, Green podając mu w pomalowanym mogliby go wykorzystać znacznie lepiej niż Portland, tym samym byłby (wg. Mnie) realnie dużym wzmocnieniem w obecnej sytuacji.

Jakby GSW mieli brać Aytona to by chyba musieli CP3 gdzieś puścić inaczej siara w szatni mogłaby być.

40 minut temu, Denis Bad Boy Załęcki napisał(a):

Lekki szok, że Kevin Knox jeszcze jest w lidze😂

Duża w tym zasługa Troya Weavera. Jakoś ciężko mu się zdecydować co do KK. Dwa razy Kevina zatrudniał i drugi rok z rzędu trejduje go przy deadline :)

1 godzinę temu, josephnba napisał(a):

Przypomnij mi

To tam między nimi była jakaś spina? 

Umknęło mi albo zapomniałem :)

Między nimi nie było chyba jakiejś wielkiej spiny. Ale Ayton pod koniec nie był lubiany przez nikogo i sam nikogo nie lubił w Phoenix. Odchodził mając pretensje do wszystkich. Pod koniec ubiegłego sezonu była za to głośna sytuacja, gdy CP3 próbował mu po jakimś meczu gdzie zagrał fatalnie coś powiedzieć, wytłumaczyć, a Ayton dwa razy go totalnie zlał.
Więc nie wiem czy nie było by problemu jakby obaj znów w jednym teamie wylądowali.