Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. RonnieArtestics Opublikowano 31 Października 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 31 Października 2023 (edytowane) Gdyby wczoraj nie spuchnęli w końcówce, byłoby 3:0 na otwarcie. Uznałem więc, że warto założyć temat dla zespołu, o którym nikt jak zwykle nie chce gadać. Dla mnie Pacers to definicja organizacji, która ma swoje ograniczenia, ale wykonuje swoją robotę najlepiej jak się da. Wzór dla innych klubów jak się prowadzić. Perfekcyjny Small market. Odkąd interesuje się NBA i jestem fanem Pacers, czyli od czasów Reggie Millera żaden zawodnik formatu all-star nie przeszedł tutaj z innego klubu podczas free agency. Mimo to, Indiana, konsekwentnie co roku gra na miarę swoich możliwości. Nie ma tutaj mowy o bezczelnym usadzaniu najlepszych zawodników na ławce. Jesli drużyna jest słaba to ogrywa się tych zawodników i probuje się wygrywać i uczyć ich przez wygrywanie, szykując plan na następny sezon. Management dobrze wie, że żaden allstar tu nie podpisze kontraktu, skupia się więc na podpisywaniu graczy z niższych półek, pasujących do obecnych potrzeb zespołu. Mam też wrażenie, że od kilku lat jest tu pewien zamysł, aby ławka rezerwowych nie odstawała bardzo mocno jakością od starting5, a skład był dość równy i szeroki. Nie podpisuje się zawodników, którzy mają wybujałe ego, którzy sprawiają problemy poza boiskiem. Czasem zdarzy się jakiś wildcard jak Lance Stephenson, ale to tylko wyjątek potwierdzający tą regułę. Oprócz tego dość dobrze idzie scouting i wybory w drafcie. Przez brak prób totalnego tankowania sezonu nie ma tu nigdy wysokich wyborów w drafcie, a więc trudniej jest też znaleźć prawdziwego franchise playera. Jednym słowem Indiana to filozofia koszykówki jaką uwielbiam - gdzie liczy się dosłownie cała piątka na boisku, a nie jeden zawodnik pałujący akcje jeden na jeden przez większość meczu. Oczywiście - aby osiągać sukcesy w NBA należy mieć też w składzie odpowiedni talent, No i jakiegoś tam lidera, który gdzieś cie zaprowadzi. Tak zwanego konia pociagowego. W latach 90-tych i na początku XXIw. kimś takim był Reggie Miller, doprowadził Pacers raz do finału NBA. Dekadę temu też mieliśmy taką osobę - był to Paul George, doprowadził nas dwukrotnie do finałów konferencji. A więc była era Reggiego, była era PG#24, gdzie Ci zawodnicy naprawdę wyróżniali się umiejętnościami ponad resztę zespolu, ale podkreślę raz jeszcze - nie byli to zawodnicy typu ballhog, tylko prawdziwi liderzy, gotowi oddać piłkę komuś innemu, gdy ktoś jest na otwartej pozycji, liderzy grający zespołowo, nieegoistycznie. panie i panowie, wchodzimy właśnie w erę zwaną Tyrese Haliburton. I zaczynam wierzyć, że to kolejny z liderów Pacers, który zaprowadzi ten zespół do sukcesów. Czy będzie to już w tym sezonie? Tego nie wiem, ale jestem pewien, że czas mocnych Pacers nadchodzi już wkrótce. Jeszcze rok temu trochę wątpiłem w to czy ten chłopak naprawdę jest w stanie nas zaprowadzić do sukcesów, ale z każdym dniem poprzedniego sezonu Tyrese coraz mocniej przekonywał mnie do siebie. Od ponad roku jest liderem asyst w lidze, mając raczej średni support i praktycznie żadnego gracza, który jest w stanie dać regularnie 20pkt na mecz. Jest też jednym z czołowych przechwytujących, oraz najlepiej rzucających za trzy w lidze. Czy jest graczem, który weźmie w playoffach piłkę pod pachę i wrzuci 45 punktów, albo 16 punktów z rzędu w IV kwarcie? Szczerze? To nie sądzę. Czy pacers tego potrzebują ? Nie, bo filozofia Pacers wyklucza takie sytuacje. Uważam że można być ściśle czołowym graczem tej ligi nie dając tych 30+ pkt na mecz. Kimś takim był Paul George, nie rzucał wcale jakos super dużo punktow na mecz, rzucał tyle ile było trzeba danego dnia, ale dawał też super impact po bronionej stronie parkietu. I kimś takim będzie dla Pacers Haliburton. Jestem o tym przekonany. w lato udało się podpisać Bruce Browna, z mistrzowskim doświadczeniem. Oczywiście nie obyło sie bez lekkiego przeplacenia, ale small market team jak Pacers musi czasem przepłacać, aby kogos zachęcić do siebie. Kolejną istotną nowością w składzie jest Obi Toppin pozyskany z Knicks. W tym sezonie udało się złożyć naprawdę sensowną, szeroką kadrę i rotacje. w tej chwili na początku sezonu gramy w dziewiątkę, ale każdy z zawodników daje jakość i ma swoje do powiedzenia, każdy gra conajmniej te 16-18 minut i żaden nie jest dziurą. haliburton-Brown-Mathurin-Toppin-turner z ławki nembhard-hield-Nesmith-Jalen Smith W zanadrzu, w razie kontuzji są jeszcze przecież mocni zawodnicy: TJ McConnell jako idealny trzeci rozgrywający , który dopinguje, motywuje i wspiera, nie marudzi na brak gry i zna swoje limity, ale jak bedzie trzeba to ma w zanadrzu pare sztuczek i wiem ze da dobre minuty I. Jackson drugoroczniak który miał swoje przebłyski w debiutanckim sezonie parkietu nie powąchali na dobre jeszcze dwaj debiutanci z pierwszej rundy draftu - Jarace Walker i Ben Sheppard. Ten pierwszy to jeszcze projekt, a drugi ponoć miał być NBA-ready graczem, więc wierzę, że da solidne minuty jeszcze w tym sezonie. Turnera nie trzeba już przedstawiać, najlepszy blokujący ligi ostatnich 5 lat, rozciągający grę w ataku, w obronie topowy rim protector, solidny po obu stronach parkietu starter. Od paru lat wiecznie w plotkach transferowych, miał być już na wylocie x razy. Cieszę się ze tak się nie stało, bo go uwielbiam. A podpisał właśnie extension i opowiada o tym jak bardzo zadowolony jest z tego ze trafił do Pacers w drafcie i spędził swoje najlepsze lata życia. Podkreślał tez podczas extension ze do podpisu skłoniła go wiara w sukcesy w najbliższych latach. Mathurin szykowany jest według mnie na drugą opcje w ataku. Miał świetny start w debiutanckim sezonie, później dopadło go klasyczne rookie wall. Natomiast teraz znowu wyglada świeżo i swietnie. To gość który ma skillsy w ataku i wierzę, że wskoczy na półkę 20ppg prędzej czy później. Bruce Brown ściągnięty został do zespołu aby bronić najlepszych zawodnikow rywali, oraz w ataku robi jako secondary ballhandler. Świetny role player. obi Toppin pokazuje na początku sezonu, że Knicks pozbyli się go zbyt pochopnie. Nembhard gra bardzo mądrze jak na drugoroczniaka. Nie oddaje rzutów na siłę, ale dysponuje bardzo dobrym rzutem, swietnie czyta grę, ma przegląd pola i widzi kolegów na boisku. Ma potencjał aby być kimś więcej niż 6th manem, ale jak narazie to taka idealna rola dla niego aby się rozwijać. Nesmith daje impact po obu stronach parkietu. Jeszcze rok temu myślałem ze ten gracz to tylko taki defensor bez skilla w ataku, ale on wciąż mnie zaskakuje jak w meczu nr 2, gdy wrzucił 27 punktów z ławki. Jalen Smith to mój osobisty ulubieniec. Gdy przychodził z Suns traktowany był jako odpad. Dziś daje solidne minuty na centrze co mecz. Energizer z ławki, zna swoją role i się z niej wywiązuje. Stawia wszystkim screeny, walczy na zbiórce, dobrze broni, łapie loby. Jak trzeba to i trafi trójkę jak jest wide open. Haliburton swietnie z nim współpracuje i ten koleś kręci świetny boxscore per minute. Tylko ten Hield mnie wkurza, ale może jestem już do niego uprzedzony? Ktoś musi brać na siebie te trudne trójki, mieć gorszą skuteczność. Ale jego decyzyjność czasem mnie zwala z nóg. W każdym meczu ma kilka głupich akcji, przeplatanych bardzo dobrymi. Nie jestem fanem takiej nierównej gry, No ale cóż, Buddy wreszcie gra z ławki i jakoś to przeżyję. Ale w idealnym świecie bym go wytransferował za jakiegoś forwarda który tez rzuci trójkę ale potrafi też zrobić różnice w obronie. Podsumowujac to jest bardzo młody, ale równy i solidny skład. Nawet jesli w tym roku nie bedzie sukcesów to warto ich poobserwować, no bo moim zdaniem Jak w przyszłości nie wydarzy się nic bardzo złego, typu jakaś okrutna kontuzja, demoralizacja młodzieży, to tworzy się w Indianie nowa era sukcesów, a na wschodzie być może nowy powerhouse na najbliższe lata. rick Carlise swietnie to poukładał jak narazie, bo pacers na początku sezonu naprawdę wyglądają na mocnych. Nawet w tej wczorajszej porażce Pacers wyglądali przez trzy i pół kwarty ewidentnie na mocniejszy zespół, prowadzili praktycznie przez całe spotkanie. No i niestety końcówka meczu bardzo nieudana i to zwycięstwo troszkę nam uciekło z rąk. Ale jestem dobrej mysli. Przed sezonem mało kto wierzył w Pacers walczących już w tym sezonie o play offs. Ja wierzyłem, że powalczą o te play-iny, ale scenariusz poza top10 też dopuszczałem do mysli. Teraz jestem święcie przekonany o play-in, a po cichu wierze nawet w bezpośredni awans do playoffs. Ponoć Wooden jako dość znany w Polsce ekspert od NBA, ma ich nawet w top3 na wschodzie w regular Season, jakieś takie plotki dziś uslyszalem. Według mnie to trochę high take, ale top6 już calkiem realne. Haliburton wydaje się poki comieć konskie zdrowie i to jest bardzo ważne. Mathurin się nie zatrzymał w rozwoju i to ta dwojka bedzie kluczem do sukcesów w najbliższych latach. see you in playoffs guys. Edytowane 1 Listopada 2023 przez RonnieArtestics Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptak Opublikowano 2 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2023 Wiem że ten na H nie grał ale coś kiepsko wypadli dzisiaj w Bostonie. Żeby nie było, Indiane bardzo pozytywnie odbieram. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
T+?%hZ<A<5ZZB~5L Opublikowano 2 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2023 Godzinę temu, ptak napisał(a): Wiem że ten na H nie grał ale coś kiepsko wypadli dzisiaj w Bostonie. Żeby nie było, Indiane bardzo pozytywnie odbieram. Jeżeli twoim najlepszym strzelcem w meczu jest TJ McConnell, to wiesz że to nie był udany mecz... Żeby nie było, jestem wielkim fanem McConnella #sincedayone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RonnieArtestics Opublikowano 5 Listopada 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2023 Haliburton zagrał perfekcyjny mecz, a w ostatniej minucie dwie straty. Pechowo. Jednak polecam obejrzeć druga polowe tego meczu, klasa co on tam pograł. 25 pkt w trzeciej kwarcie. Kolejny mecz w którym wygladali lepiej niż przeciwnik, a w końcówce zabrakło egzekucji. to do poprawy zdecydowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raven2156 Opublikowano 7 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2023 Co tam się wydarzyło w tym Indianapolis? Ponad 52% zza łuku, prawie 60% wszystkich rzutów celnych. Haliburton, Toppin, Hield i Brown powyżej 20 punktów. Oprócz tego swoje 19 dołożył jeszcze Turner i 17 Nesmith. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danny Opublikowano 7 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2023 26 minut temu, Raven2156 napisał(a): Co tam się wydarzyło w tym Indianapolis? Ponad 52% zza łuku, prawie 60% wszystkich rzutów celnych. Haliburton, Toppin, Hield i Brown powyżej 20 punktów. Oprócz tego swoje 19 dołożył jeszcze Turner i 17 Nesmith. na złą kolumnę spojrzałeś bo w rzeczywistości tylko Haliburton miał powyżej 20 punktów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vero1897 Opublikowano 7 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2023 16 minut temu, Raven2156 napisał(a): Co tam się wydarzyło w tym Indianapolis? Ponad 52% zza łuku, prawie 60% wszystkich rzutów celnych. Haliburton, Toppin, Hield i Brown powyżej 20 punktów. Oprócz tego swoje 19 dołożył jeszcze Turner i 17 Nesmith. Indiana ma mocno underrated opinię w mainstreamie a mają całkiem sensowny skład przecież. Haliburton to wogóle gra totalny sztos ostatnio. No a Spurs na siłę będą próbować tankować, cudują z ustawieniem Sochana jako rozgrywacza, zaraz chłopak całkiem straci pewność siebie i będziecie się bał podjąć jakąkolwiek decyzję na boisku, co będzie powodować kolejne błędy. Do tego Vassell wypadł i SAS byli btb. Victor też zanim się nauczy tworzyć i wykorzystywać przewagi to trochę czasu mu jeszcze zajmie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raven2156 Opublikowano 7 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2023 11 minut temu, danny napisał(a): na złą kolumnę spojrzałeś bo w rzeczywistości tylko Haliburton miał powyżej 20 punktów Mój błąd... Tak czy inaczej stosunkowo równomierny podział punktów na wielu zawodników jest imponujący. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubbas Opublikowano 7 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2023 oglada ktos w ogole indiane, cale mecze? bo moj ziomeczek twierdzi ze Hali to obecnie najlepszy true pg w lidze to co gra na ten moment Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reikai Opublikowano 7 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2023 1 minutę temu, Kubbas napisał(a): oglada ktos w ogole indiane, cale mecze? bo moj ziomeczek twierdzi ze Hali to obecnie najlepszy true pg w lidze to co gra na ten moment Juz rok temu byl w konwersacji, jesli mowa o takim prototypowym PG. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mac Opublikowano 7 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2023 3 godziny temu, vero1897 napisał(a): No a Spurs na siłę będą próbować tankować, cudują z ustawieniem Sochana jako rozgrywacza, Skad te opinie ze SAS niby tankuja? Jak wygrywaja to super naoliwiony zespol, jak przegrywaja to tankuja. https://www.sacurrent.com/arts/san-antonio-spurs-fans-should-expect-wins-this-season-popovich-says-32772732 Wypowiedz trenera sugeruje ze nie tankuja: "Development is great, and all these guys needed it," Popovich said of last year's season. "They've made some big jumps, and even though there wasn't a ton of wins, even in the losses, there were some great moments, some real competitiveness on the part of a lot of those guys." Popovich continued: "Of course, we add a player with Victor's capabilities, and your prospects look a lot better. But this year, with development, I think one of the important factors to enhance that development is winning. So winning is as important this year as learning last year. So, they've got to continue to learn. But, adding more wins, I think, is appropriate, mandatory and helpful." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RonnieArtestics Opublikowano 7 Listopada 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2023 6 godzin temu, Kubbas napisał(a): oglada ktos w ogole indiane, cale mecze? bo moj ziomeczek twierdzi ze Hali to obecnie najlepszy true pg w lidze to co gra na ten moment To ja oglądam i to prawda. ogólnie polecam oglądać ich, graja moim zdaniem najzwyczajniej w świecie mega piękna ofensywę, odpalają w cholerę trojek i piłka chodzi sama, nie ma zadnego 1vs1 oprócz haliburtona sporadycznie. Każdy z 9 rotacyjnych trafia trójki dobrze, nawet back-up center Jalen Smith. Z hornets mieli 12/15 za trzy w samej trzeciej kwarcie. Wczoraj 14/22 za trzy w pierwszej połowie i poszedłem spać bo blowout. https://www.instagram.com/p/CzU1BcsxJaF/?igshid=MzRlODBiNWFlZA== Pierwszy blok na wemby w jego karierze, dokonał tego trzeci center Indiany który wszedł na boisko tylko dlatego ze Myles wpadł w lekkie foul trouble. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zimny Opublikowano 7 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2023 Ja też oglądam, Haliburton to kocur. Mathurin też kocur. Jak zawsze z Pacers pojawia się problem z postawieniem sobie jasnego celu - o co gramy? Za mocni na prospecta z wysokiego picku, za słabi na coś więcej niż 2 runda. I tak kolejne 5 lat (oby nie!) Najbardziej w meczach Indiany męczy mnie...komentarz. No jakoś nie potrafię polubić tych kolesi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reikai Opublikowano 7 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2023 2 minuty temu, Zimny napisał(a): Ja też oglądam, Haliburton to kocur. Mathurin też kocur. Jak zawsze z Pacers pojawia się problem z postawieniem sobie jasnego celu - o co gramy? Za mocni na prospecta z wysokiego picku, za słabi na coś więcej niż 2 runda. I tak kolejne 5 lat (oby nie!) Najbardziej w meczach Indiany męczy mnie...komentarz. No jakoś nie potrafię polubić tych kolesi Zapraszam do ogladania Hornets, ich komentator to absolutny goat. Zeby kazdy tak kochal swoja druzyne I przezywal. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vero1897 Opublikowano 7 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2023 Godzinę temu, Reikai napisał(a): Zapraszam do ogladania Hornets, ich komentator to absolutny goat. Zeby kazdy tak kochal swoja druzyne I przezywal. Masz na myśli Starego Currego czy tego drugiego? Zresztą sam komentarz to trochę mało a dopóki Lamelo się nie przebudzi na więcej niż ten jeden ostatni mecz to jakoś ciężko ich oglądać w większych ilościach. Z Rozierem potrafią nieraz stworzyć parę najbrzydziej grających obwodowych w lidze, pod względem podejmowanych decyzji rzutowych i ich skuteczności. Godzinę temu, Zimny napisał(a): Najbardziej w meczach Indiany męczy mnie...komentarz. No jakoś nie potrafię polubić tych kolesi Ja to mam z Bostonem i Cavs a i paru innych byś się znalazło ale na szczęście, dość rzadko mam okazję ich słuchać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joe dumars Opublikowano 7 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2023 a ktory to drze jape 'kaboom' po kazdej trojce? kojarzycie? ptb?... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BMF Opublikowano 7 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2023 1 minutę temu, joe dumars napisał(a): a ktory to drze jape 'kaboom' po kazdej trojce? kojarzycie? ptb?... Heat, wrr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joe dumars Opublikowano 7 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2023 11 minut temu, BMF napisał(a): Heat, wrr. nie ma w nba gorszego typa za mikrofonem!... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reikai Opublikowano 7 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2023 Heat, Celtics najgorsi. 33 minuty temu, vero1897 napisał(a): Masz na myśli Starego Currego czy tego drugiego? Zresztą sam komentarz to trochę mało a dopóki Lamelo się nie przebudzi na więcej niż ten jeden ostatni mecz to jakoś ciężko ich oglądać w większych ilościach. Z Rozierem potrafią nieraz stworzyć parę najbrzydziej grających obwodowych w lidze, pod względem podejmowanych decyzji rzutowych i ich skuteczności. Ja to mam z Bostonem i Cavs a i paru innych byś się znalazło ale na szczęście, dość rzadko mam okazję ich słuchać. Eric Collins Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RonnieArtestics Opublikowano 8 Listopada 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2023 4 godziny temu, Zimny napisał(a): Ja też oglądam, Haliburton to kocur. Mathurin też kocur. Jak zawsze z Pacers pojawia się problem z postawieniem sobie jasnego celu - o co gramy? Za mocni na prospecta z wysokiego picku, za słabi na coś więcej niż 2 runda. I tak kolejne 5 lat (oby nie!) Najbardziej w meczach Indiany męczy mnie...komentarz. No jakoś nie potrafię polubić tych kolesi W tym roku jeszcze też tak będzie, ale tym razem skład jest bardzo młodziutki, salary nie jest niczym zawalone, więc jeśli niczego nie spierdolą/nikt ważny się nie popsuje to mają naprawdę fajną ekipę na następne 2-3 i jak dla mnie perspektywy, żeby zbudować coś więcej. Oni mają trzy wybory pierwszorundowe, które grzeją ławkę na ten moment - Jackson z zeszłego sezonu, który pokazywał rok temu i teraz też przebłyski, No i dwóch 1st rounderów z tego draftu. Także młody talent wreszcie jest, skrupulatnie był zbierany dwa ostatnie lata i dlatego ja się jaram, bo widzę szanse na coś więcej. Być może nawet nowe Nuggets wschodu. A sam Haliburton? Pisałem przy zakładaniu tematu, że to nie jest typowy killer, który wsadzi 45 punktów, a potem zagrał dwa takie mecze z rzędu, że wyglądał jak typowy killer. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi