Skocz do zawartości

WorldBasket 2023, Far East, kto gra a kto nie & ogólna dyskusja dot mistrzostw

rw30

kto wygra?  

31 użytkowników zagłosowało

1. 1. kto wygra?

Rekomendowane odpowiedzi

26 minut temu, LAF napisał(a):

Można nie lubić Doncicia , ale faktycznie jest lany po łapach w sędziowie nic.

Tutaj wyjątkowo uważam, że technika nie powinno być. 

Tak na marginesie to świetny wpis @Wyparlo o reprezentacji Bahrajnu. Jak kolega @ignazz wstawił uczestników to sam chciałem napisać, że Bahrajn nawet z ostatniego koszyka ( nie znam podziału, strzelam ) to rywal poza zasięgiem i obecność Jeremiasza nic nie pomoże. 

Jaki k**** Bahrajn xD 

Kierwa, człowiek zapierdala w pracy, żeby zdążyć na druga polowe, zapierdala na drodze żeby zdążyć na druga polowe i pooglądać luka vs Kanada. Wchodzę do domu na czwarta kwartę , pooglądałem dwie minuty i dostał technika za to co zawsze - oddanie głupiego rzutu pod presją i płacz do sędziów o brak gwizdka. Uwielbiam jego grę ale mam już dosyć tego zachowania na boisku. Bardzo dobrze, teraz  jeszcze Słowenia robi comeback bez niego :o niech chłop spokornieje bo w każdym wywiadzie mówi, że musi to zmienić a później robi to samo. 

Edytowane przez RonnieArtestics

Nigdy nie lubiłem tej Słowenii, zwłaszcza odkąd wygrali finał Eurobasketu. 

Znamy komplet uczestników IO z tych MŚ:

Europa - Serbia, Niemcy

Ameryki - USA, Kanada

Oceania - Australia

Azja - Japonia

Afryka - Sudan Południowy

Edytowane przez TAA

Raz przypadkowo w ostatnim sezonie słyszałem/widziałem sędziów PLK jak szykowali się do meczu tej ligi w restauracji hotelowej. Oglądają sobie spotkania z ostatnich trzech meczów i analizują zachowania zawodników (wtedy poświęcili 50% czasu na jednego zawodnika, który ciągle kwestionował decyzje sędziów i dostał w nim później właśnie dacha). Doncic praktycznie w każdym meczu jest kopiuj/wklej gry i swojego zachowania. Jestem pewny, że sędziowie działali tutaj podobnie i jest tylko kwestia pokazania charakteru przez nich, bo Doncic tak naprawdę już w pierwszej połowie mógł dostać dwa techniki. Gość wychodzi i tyle samo energii co na grze skupia na decyzjach sędziowskich i ich kwestionowaniu. 

Uwielbiam go za postawę do kadry i gry w niej, bo zagrał na Eurobaskecie 2017, IO 2021, Eurobaskecie 2022 i MŚ 2023. Na MŚ 2019 nie awansowała Słowenia. W zasadzie od 2017 zjawia się na wszystkim możliwym dla reprezentacji Słowenii, ale jednak z każdym rokiem jest coraz bardziej zepsuty i staje się nie do zniesienia, bo on zamiast grać skupia się bardziej ciągle na kontestowaniu gwizdków. Teraz Kanada wpada na Serbię i znowu będzie przeskok z maksymalnej marudy/narzekacza na Bogusia Bogdanovica, który nie będzie dyskutował tylko grał i tym razem spodziewam się o wiele trudniejszego meczu Kanady.

9 godzin temu, Koelner napisał(a):

no właśnie ten przepis że można wziąć w każdej chwili time out pokazuje jakie NBA jest zajebiste 

ten przepis jest konkretnie zje***y zabiera duzo emocji z gry

jak dla mnie to w ogole jest zjebane to ze nie graja na wiekszym boisku tylko sie napierdalaja w takim scisku, juz dawno ta linie za 3 powinni przeniesc dalej

a Luka znowu pokazal jaki jest mentalnie soft jak mu nie idzie albo sedziowie mu nie daja

bo dawac nie bylo za bardzo czego, nawet dostal pare gwizdkow w swoja strone gdzie nie powinien, ten spin gdzie Nickail Alexander sie idealnie przesunal i nic mu nie zrobil np

reszta to jego wbijanie na pale gdzie ludzie maja rece do gory i nie fauluja a on chce gwizdka

8 godzin temu, LAF napisał(a):

Strasznie powolny jest Ziga Dimiec 

Ależ ładne wykończenie akcji p&r przez Ziga Dimec

tego Dimca jakby trener ogarnal szybciej i zdjal bo Kanada tylko szukala zeby go wplatac w gre, zlapac gdzies jak nie zdazy na switchu albo na pick and rollu kogos przejmie to Slowenia by powalczyla, gosc polozyl z 4 akcje w obronie pod rzad w kluczowym momencie gdzie Kanada odjechala

11 godzin temu, Kubbas napisał(a):

jak dla mnie to w ogole jest zjebane to ze nie graja na wiekszym boisku tylko sie napierdalaja w takim scisku, juz dawno ta linie za 3 powinni przeniesc dalej

Też nie przesadzajmy, boisko w NBA jest dłuższe o 65cm i szersze o 20cm a jak dodamy to, iż trójka w rogach w NBA jest o 10 cm szersza niż w FIBA to nie robi to jakiejś wielkiej różnicy.

Godzinę temu, Pepis21 napisał(a):

Też nie przesadzajmy, boisko w NBA jest dłuższe o 65cm i szersze o 20cm a jak dodamy to, iż trójka w rogach w NBA jest o 10 cm szersza niż w FIBA to nie robi to jakiejś wielkiej różnicy.

Ron Jeremy ma dłuższego o 12 cm od przeciętnego faceta i to robi wielką różnicę., Widzę że TVP sport nie transmituje dzisiaj meczów 5-8

2 godziny temu, mayor napisał(a):

Ron Jeremy ma dłuższego o 12 cm od przeciętnego faceta i to robi wielką różnicę.

....

Żeby 32,5 w długości na jednej połowie i 20cm w szerokości robiło różnicę to musiałbyś mieć stopę w rozmiarze Kasi Cichopek. W innym przypadku nijak tego nie odczujesz.

Bogdanovic znowu kozak ale jak piszecie - Kanada wcale nie jest tak strasznie w plecy i stać ich na odrobienie. Tylko czy SGA się przebudzi, bo bez niego to nie ma prawa się udać. Ja tam trzymam kciuki za eurasów, może będzie okazja się przekonać jak USA sobie będzie radziła z ich stylem gry i czy faktycznie jak pisał @Wyparlo będą mieć z nimi nieco większe problemy.