Skocz do zawarto艣ci

Jazz 23/24 - future is bright

ely3

Rekomendowane odpowiedzi

Jazz jest po nocy draftowej. Zachowali 3 wybory pierwszorundowe. Z tego co czytam od insider贸w to brali z nr 9 tego kt贸rego chcieli od pocz膮tku . Z 16 jednego z 2-3 kt贸rego chcieli a na ko艅cu podobno maja strza艂 w 10.

Nie jestem specem od NCAA wi臋c si臋 nie wypowiem bo ogl膮dam tylko Hendricksa. 艢wietny obro艅ca. Lepszy od Vando. Do tego ma rzut za 3. tylko pod koszem nie potrafi ko艅czy膰 , ani rolowa膰 i og贸lnie o ile w obronie jest fantastyczny zar贸wno na pi艂ce jak i bez tak akurat w聽 ataku jest anty Vanderbilt. Tylko rzut za 3 i poza tym to nic. Ale duet Kessler-Hendricks powinien mie膰 o wiele lepszy fit ni偶 Vando-Kessler. Nie wiem czemu @Qcin_69聽go nie lubi

Z Keyonte to podobno jest tak ,ze oni chca go przerobi膰 na rozgrywaj膮cego i na treningach dla Jazz podobno pokaza艂 talent do kreowania. On ma size. Ale nie za bardzo rzuca.. Mo偶e jaki艣 spec mi odpowie na ten temat

Je艣li chodzi o Sensabaugha to PElton go mia艂 jako 10 najelspzy prospekt . Zreszt膮 Hendricka mia艂 jako 4 najlepszego. . Sensabaugh jest podobno fatalny w obronie ale za to w ataku jest full pakiet

Jazz obecnie ma na razie sk艂ad po tanio艣ci bo

Sexton聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽17,3 mln

Lauri聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 17,3 mln

Agbaji聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 4

Fontechcio聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 3

Kessler聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 2,8

D.Jones聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 2,3

Do tego

Hendricks聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 5,57

George聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽3,9

Sensabaugh聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽2,9

Do tego raczej Gay si臋 nie wyoptuje z ostatniego roku聽

6,48

Nie jestem pewien co do THT ale stawiam ,ze on jednak zostanie czyli kolejne 11 mln

Olynyk ma gwarantowane 3 mln cho膰 pewnie go zostawi膮 na kolejny rok bo chyba raczej nie b臋d膮 wydawa膰 na wolnych agent贸w

艁a膰znie wyjdzie 88聽mln

Clarkson skorzysta z zapisu umowy i zostanie agentem ale Jazz ma ju偶 z nim podobno ustalone warunki . Ja stawiam ,ze ok 18-20 mln na sezon na kolejne 3-4 lata聽

I ju偶 jest 13 um贸w.. I wci膮z b臋dzie sporo do wydanie.. Ciekawe czy Jazz b臋dzie bra膰 na siebie z艂e umowy czy jednak sprobuj膮 powalczy膰 o kogo艣

Jazz teraz oddaje sw贸j wyb贸r do Thunder Jazz zdecydowanie brakuje rozgrywaj膮cego . Moim zdaniem potencjalne s5 to b臋dzie

Clarkson/Agbaji/Lauri/Hendricks /Kessler聽

Jazz ma m艂ody sk艂ad i raczej b臋d膮 chcieli rozwij膮c m艂odzie偶 ni偶 pakowa膰 si臋 w weterana . No chyb a ,偶e Cuban by chcia艂 nam odda膰 Luk臋 Doncica ( zaznacz臋 na wszelki wypadek ,偶e nie jestem LAFEM i to bardziej na zasadzie ironii jest ni偶 realnej mo偶liwo艣ci)

Oczywi艣cie pod艂og臋 wyp艂at na poziom 122 trzeba jako艣 osi膮gna膰 ale mo偶e lepiej b臋dzie pom贸c komu艣 zej艣膰 z podatku i przyj膮c na siebie umow臋 20-30 mln za jakie艣 dodatkowe wybory..聽

Bez sensu by艂oby blokowa膰 rozw贸j m艂odzie偶y pakujac si臋 w jakiego艣 Tobiasa na przyk艂ad

Edytowane przez ely3
Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

8 minut temu, Reikai napisa艂:

@ely3 literowka w tytule tematu, chyba ze przez 11 lat bedziecie mieli ta jasna przyszlosc.

No a jak. Do 2034 liga nie ma szans 馃槢

3 godziny temu, Reikai napisa艂:

Hendricks troche zastanawia jesli chodzi o fit z Laurim,

A czemu Ci臋 zastanawia akurat fit skoro Lauri ca艂y rok gra艂 jako SF z Vando czy Olynykiem na czw贸rce . A Hendricks jest lepszym obro艅c膮 od Vando i lepszym strzelcem. Ale gorzej zbiera聽

Wiadomo ,ze musi nabra膰 wi臋cej masy i by膰 zdecydowanie silniejszy ale ten dute z Kesslerem mo偶e by膰 艣wietny w obronie

Bardziej mnie zastanawia jak oni tego George'a przerobi膮 na strzelca i rozgrywaj膮cego bo opini臋 czyta艂em r贸偶ne

2 godziny temu, bogans2 napisa艂:

Nie wiem czemu Brice zostal wybrany tak daleko

Jest jaki艣 temat z kolanami a 偶e wi臋kszo艣c ekip ma tylko jeden wyb贸r to szli w pewniaki聽

Odno艣nik do komentarza

Draft 艣wietny dla Jazz, cho膰 2 picku nie do ko艅ca kumam - przecie偶 np. taki Schifino jest bardziej 2way graczem pod ich potrzeby na granie na dzi艣, a聽Cam Whitmore jako stash pod 2-3 letni rozw贸j to chyba lepiej by艂oby zaryzykowa膰. Czy偶by jeszcze co艣 o zdrowiu Whitemore mia艂o wyp艂yn膮膰?

Teraz decyzja - gramy o PO czy nie, je艣li gramy - to musz膮 dogada膰 si臋 z FVV, kt贸ry 艣wietnie by sie odnalaz艂 z ich frontcourtem.

Odno艣nik do komentarza

30 minut temu, dannygd napisa艂:

a聽Cam Whitmore jako stash pod 2-3 letni rozw贸j to chyba lepiej by艂oby zaryzykowa膰. Czy偶by jeszcze co艣 o zdrowiu Whitemore mia艂o wyp艂yn膮膰?

Bo Jazz polowa艂o w rozgrywaj膮cego..

W og贸le jesli wierzy膰 niekt贸rym insiderom Jazz to oni podobno mieli do wyboru z nr 9 dw贸ch graczy

Hendricksa i w艂a艣nie George'a ale skoro si臋 osta艂 Hendricks to go brali. Byli zaskoczeni. Potem jak im si臋 nadal osta艂 Geogrge to te偶 go brali. Cam og贸lnie im srednio fitowa艂聽

a tak maja dw贸ch bardzo dobrych blokuj膮cych. Osobi艣cie najbardziej poza Victorem to w艂a艣nie lubi艂em Hendricksa cho膰 pewnie kto艣 moze powiedzie膰 ,ze skoro nie potrafi sam sobie kreowa膰 pozycji i poza trzutem za 3 ma niewiele do zaoferowania to jego sufit jest nisko. Tylko ,ze taki 3&D jest idealnym uzup臋艂nieniem do duetu KEssler-Lauri.聽

Fajnie ,偶e tak wierz膮 w tego George ale pewnie i tak by zrobi膰 krok w prz贸d b臋d膮 musieli pozyska膰 ALL stara na pozycji rozgrywaj膮cego bo to nadal b臋dzie bol膮czk膮 JAzz

Odno艣nik do komentarza

1 minut臋 temu, ely3 napisa艂:

Bo Jazz polowa艂o w rozgrywaj膮cego..

W og贸le jesli wierzy膰 niekt贸rym insiderom Jazz to oni podobno mieli do wyboru z nr 9 dw贸ch graczy

Hendricksa i w艂a艣nie George'a ale skoro si臋 osta艂 Hendricks to go brali. Byli zaskoczeni. Potem jak im si臋 nadal osta艂 Geogrge to te偶 go brali. Cam og贸lnie im srednio fitowa艂聽

a tak maja dw贸ch bardzo dobrych blokuj膮cych. Osobi艣cie najbardziej poza Victorem to w艂a艣nie lubi艂em Hendricksa cho膰 pewnie kto艣 moze powiedzie膰 ,ze skoro nie potrafi sam sobie kreowa膰 pozycji i poza trzutem za 3 ma niewiele do zaoferowania to jego sufit jest nisko. Tylko ,ze taki 3&D jest idealnym uzup臋艂nieniem do duetu KEssler-Lauri.聽

Fajnie ,偶e tak wierz膮 w tego George ale pewnie i tak by zrobi膰 krok w prz贸d b臋d膮 musieli pozyska膰 ALL stara na pozycji rozgrywaj膮cego bo to nadal b臋dzie bol膮czk膮 JAzz

Mieli Casona pod r臋k膮.

Odno艣nik do komentarza

7 minut temu, Reikai napisa艂:

9

Nie wiem czy ustawienie Lauri Hendricks jest optymalne i ma du偶y sufit. Wola艂bym chyba brac Casona z 9, skoro potem wybrano dw贸ch skrzyd艂owych i tak.

Akurat najwi臋ksza dziur臋 Jazz ma na PF-

Gra艂 tam Olynyk bo dawa艂 spacing. Vando nie pasowa艂 do KEsslera i by艂y spore problemy jak grali razem. Z 艂awki to ju偶 w og贸le wchodzi艂y wynalazki jako PF.

Pozycja PF-a to by艂a najwi臋ksza potrzeba Jazz. I to w艂anie kto艣 kto ma potencja艂 na 3&D聽 tej pozycji. Lauri ma swoje wady w obronie. W ataku te偶 potrzebowa艂 koho艣 kto potrafi rzuca膰 za 3. Co do sufitu to spoko ale Jazz graj膮cy ca艂y czas Olynykiem na czw贸rce to by艂by dramat

George nie jest skrzyd艂owym. Tzn jazz go widzi jako rozgrywaj膮cego docelowo

Odno艣nik do komentarza

6 minut temu, ely3 napisa艂:

Akurat najwi臋ksza dziur臋 Jazz ma na PF-

Gra艂 tam Olynyk bo dawa艂 spacing. Vando nie pasowa艂 do KEsslera i by艂y spore problemy jak grali razem. Z 艂awki to ju偶 w og贸le wchodzi艂y wynalazki jako PF.

Pozycja PF-a to by艂a najwi臋ksza potrzeba Jazz. I to w艂anie kto艣 kto ma potencja艂 na 3&D聽 tej pozycji. Lauri ma swoje wady w obronie. W ataku te偶 potrzebowa艂 koho艣 kto potrafi rzuca膰 za 3. Co do sufitu to spoko ale Jazz graj膮cy ca艂y czas Olynykiem na czw贸rce to by艂by dramat

George nie jest skrzyd艂owym. Tzn jazz go widzi jako rozgrywaj膮cego docelowo

Wedlug bball ref Lauri 62%聽 czasu w zeszlym sezonie gral na PF i tez mi jakos wizualnie bardziej tam pasuje. Zdecydowanie bardziej wolalbym brac Casona na PG, Lauriego ustawiac na PF. Majac za plecami Kesslera poradzi sobie w D.

Ten George jako PG to porazka na ten moment, 2.8 ast w collegu do 2.9 straty. Bardzo fajny scorer, ale wrzucanie go na PG to meczenie buly, no ale zobaczymy.

Edytowane przez Reikai
Odno艣nik do komentarza

4 minuty temu, Reikai napisa艂:

Wedlug bball ref Lauri 62%聽 czasu w zeszlym sezonie gral na PF i tez mi jakos wizualnie bardziej tam pasuje

Ale to nieprawda. Nie wiem jak to oni kalkuj膮 ale PF by艂 Vanderbilt albo Olynyk .Lauri gra艂 jako SF, broni艂 zazwyczaj SF贸w. By艂 broniony przez Sf贸w.

On praktycznie nie gra艂 jako czw贸rka. I nie widzia艂em by kt贸ry艣 dziennikarz Jazz go traktowa艂 za takowego. On nie gra艂 jako PF ju偶 w Cavs. Od dw贸ch lat to jest SF z tym ,ze small nie pasuje do niego wi臋c po prostu uznajmy ,ze on gra jako obwodowy gracz a nie podkoszowy

7 minut temu, Reikai napisa艂:

Ten George jako PG to porazka na ten moment, 2.8 ast w collegu do 2.9 straty. Bardzo fajny scorer, ale wrzucanie go na PG to meczenie buly, no ale zobaczymy.

Tu mam w膮tpliwo艣ci ale to by艂a deycja wszystkim 艂膮cznie z trenerem. Je艣li to prawda co dzi艣 rano pisali niekt贸rzy to oni by go brtali nawet z nr 9

Dane z NCAA czasem s膮 mylace bo niekt贸re systemy s膮 dysfunkyjne. Inne nie pomagaj膮 na rozegraniu. To raczej kwestii skilla i gabaryt贸w si臋 liczy ni偶 same statystyki

Ale prawda - mam du偶o w膮tpliwo艣ci co do niego

Odno艣nik do komentarza

26 minut temu, Reikai napisa艂:

Wola艂bym chyba brac Casona z 9

Dla mnie te偶 Cason by艂by idealnie pasuj膮cy do tej ekipy, ale Hendricks te偶 dobry wyb贸r. Natomiast pisanie, 偶e George ma rozgrywa膰 to jakie艣 nieporozumienie. To ju偶 wole Sextona ;D Schifino zdecydowanie bardziej tu pasuje z dalszym numerem.

Odno艣nik do komentarza

2 minuty temu, dannygd napisa艂:

Dla mnie te偶 Cason by艂by idealnie pasuj膮cy do tej ekipy, ale Hendricks te偶 dobry wyb贸r. Natomiast pisanie, 偶e George ma rozgrywa膰 to jakie艣 nieporozumienie. To ju偶 wole Sextona ;D Schifino zdecydowanie bardziej tu pasuje z dalszym numerem.

A no, mogli miec i Hendricksa i Schifino. Nie wiem, czy nie przesadzili troche, ale to czas pokaze.

Odno艣nik do komentarza

@Reikai聽 Co ja ci zrobi艂em . To ja wyprawiam c贸rce urodziny dla po艂owy przedszkola a Ty mi psujesz humor wysy艂aj膮c na Whatsapp inro o wymianie za Collinsa

聽Ok z jednej strony

Ainge zachowa艂 si臋 jak kolesie z lombardu i kupili po takiej tanio艣ci ,偶e g艂owa ma艂a z drugiej strony

Ainge.... Coliins????? Po co ci on z takim koszmarnym kontaktem jak w艂a艣nie wybra艂e艣 HEndricksa, kt贸ry lepiej broni, lepiej rzuca i powinien si臋 rozwija膰 a nie blokowa膰 mu rozw贸j

OK przyk艂ad Lauriego pokaza艂 ,ze Jazz potrafi uratowa膰 zawodnik贸w w kt贸rych wszyscy przestali wierzy膰. Nie lubi臋 tego ruchu

Cho膰 Jazz nadal potrzebuje rozgrywaj膮cego. I dlatego nie rozumiem tego ruchu nawet je艣li wzi臋li go za darmo

Odno艣nik do komentarza

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Za艂贸偶 nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj si臋

Zaloguj si臋

Posiadasz ju偶 konto? Zaloguj si臋 poni偶ej.

Zaloguj si臋
  • Ostatnio przegl膮daj膮cy   0 u偶ytkownik贸w

• Brak zarejestrowanych u偶ytkownik贸w przegl膮daj膮cych t臋 stron臋.
  • Dodaj now膮 pozycj臋...

Powiadomienie o plikach cookie

Umie艣cili艣my na Twoim urz膮dzeniu pliki cookie, aby pom贸c Ci usprawni膰 przegl膮danie strony. Mo偶esz dostosowa膰 ustawienia plik贸w cookie, w przeciwnym wypadku zak艂adamy, 偶e wyra偶asz na to zgod臋.