Skocz do zawartości

Let's repeat! czyli sezon 09/10 w jezioranach

sadek69

Rekomendowane odpowiedzi

tak parze na ten mecz lakers-blazers i zaczynam dochodzic do wniosku, ze na dzien dzisiejszy to bym w ogole nie chcial z nikim grac w playoffs bo kazdy nam na swoj sposob nie lezy.

nie wime na ile to brak motywacji a na ile po prostu slaba gra ale nie wyglada to dobrze.

kobe gra naprawde slabo. jezeli w tej kwestii cos sie nie zmieni to nie ma mowy o misiu.

5/15 z gry?

za tydzien playoffs....

Choc czytam te Forum regularnie już od kilkunastu lat ,to rzadko coś piszę.Ale bo obejrzeniu wczorajszego meczu juz nie wytrzymałem. Z Lakers jest bardzo źle.Po tym co pokazują praktycznie od weekendu ASG,możemy zapomnieć o obronie misia.Nie oglądałem wszystkich spotkań lakers,ale w tych co widziałem naprawdę wyłania sie obraz przeciętnego zespołu.Od razu dodam,że jestem zapamiętałym kibicem Lakers(od wielu lat) i moim koszykarskim idolem jest Kobe. Ale niestety oglądanie meczy mojego ukochanego zespołu jest ostatnio tragedią. Ten wczorajszy pokazał wszystkie braki. Musimy (kibice LAL) zejść na ziemię i spojrzeć prawdzie w oczy.Nasza drużyna nie spełnia co najmniej 5 -ciu czynników, aby móc się liczyć w walce o tytuł.

1.Lider w słabej formie(lub kontuzja umożliwiająca skuteczną grę)

2.Praktycznie brak zawodnika na pozycji PG.Podstawowy nic nie broni, objeżdżają go wszyscy PG w lidze(aż żal było patrzeć co robił z Fisherem wczoraj A.Miller-też już przecież nie najmłodszy gracz),rezerwowy juz chyba nigdy nie "odpali"-nie jest w żaden sposób ustabilizować formy na jakimś tam poziomie.

3.Rezerwy,a praktycznie ich brak.Ja nie wiem jak oni mogą tak grać.Przecież to nie są pierwszoroczniacy,a i tacy zjadają naszych rezerwowych na sniadanie(oczywiście oprócz Odoma kiedy on gra jako rezerwowy w rotacji).To jest po prostu kpina

4.Może nie jestem fachowcem,ale ja w grze naszego zespołu nie widzę często jakichś dopracowanych zagrywek w ataku.Wszystko bazuje na indywidualnych możliwościach zawodników,a nie na jakiś dopracowanych zagrywkach.Trójkąty-może ,ale ja nie widzę żadnej ich skuteczności.Zawodnicy motają się po boisku i liczą,że może się jakoś uda.Gra nie jest efektowna,ma się wrażenie ,że zawodnicy nie za bardzo wiedzą co mają grac.Patrząc na końcówkę wczorajszego meczu,obawiam się również,że nie mają opracowanych żadnych zagrywek na ten czas meczu.Jak przeciwnicy pokryją Kobiego (albo go nie ma na boisku) to dochodzi do takich sytuacji jak z Fisherem,lub do tej z wczorajszego wieczoru,gdzie do rzutu za 3 został :?: wyprowadzony Gasol :shock:

5. Przegrywamy zbiórki w większości meczów(nawet kiedy w składzie był Andrew)

To wszystko a i jeszcze inne sprawy,które widzą lepsi fachowcy ode mnie sprawia,że w tej chwili jest kilkanaście lepszych zespołow od Lakers(w wyższej formie,lepiej zmotywowanych :?: ),również w naszej konferencji i w tej chwili tylko cud może sprawić abyśmy liczyli się w walce o tytuł.

Przepraszam za ten może niezbyt fachowy wpis,ale moje rozczarowanie postawą Lakers w ostatnich 2-óch miesiącach przekroczyło pewien poziom i musiałem to z siebie wyrzucić.

Mimo że nie bardzo wierzę(myslę że już nie tylko ja) w komentarze,że taka gra spowodowana jest oszczędzaniem sił na PO i niższym zaangażowaniem na RS, to jeszcze cały czas w głowie tkwi iskierka nadziei,że może zespól sie obudzi.Obawiam się jednak,ze bez zmian w składzie sytuacja się nie zmieni.

Phil and Gasol both said the Pau three attempt was the drawn up play about 12 hours ago via TweetDeck

:lol:

- With 3.1 seconds left on the clock, Coach Phil Jackson drew up a play that featured center Pau Gasol shooting a wide open three-point attempt from the top of the key. The shot didn't drop and the Blazers would take the season series 2-1.

- Gasol said he has practiced that shot but not regularly. It's something he'll work on moving forward. Jackson said that's a shot that Pau can make. It appears Phil was willing to risk losing what amounts to a meaningless regular season game for the Lakers - to try out another end-game option that the team can use moving forward.

za mlody jestes:)

ten sezon albo skonczy sie wielka klapa i wielkimi zmianami

w gre wejdzie nawet wymiana odoma czy bynuma, pozyskanie pg, swingmana na lawke itd

albo mistrzostwem w weielkim stylu, z malymi zmianami w wakacje co predzej czy pozniej doprowadzi do powtorki z rozrywki (2002/03).

wlasciwie to juz jestesmy tego swiadkami

lawka pozbawiona jest od kilku lat mlodych graczy z draftu nie ma rywalizacji, opuszczaja sie starsi

co nie zmienia faktu, ze z ocena tej druzyny poczekam do konca ich sezonu. pamietam jak bardzo zmienia sie intensywnosc gry gdy jest pelna rotacja w zespole. gdy ktos wypada z wielkiej piatki, w grze mamy zaledwie 6-7 zawodnikow playoffowych. wroci bynum, wrocimy do 8-osobowej rotacji i powinno sie poprawic. przez to skoncentrowanie talentu na 5 graczy (8 playoffowych) brak kogokolwiek ma duzo wiekszy wplyw na spadek jakosci grania u nas niz np u magic czy cavs, gdzie te lawki sa dosc dluugie.

ale w playoffs to sie powinno wyrownac.

Witam na forum ;)

Ja jako fan Lakers jakos specjalnie się nie martwie o nadchodzące Play-Offy. Kobe gra raczej słabo, póki co, ale jestem pewien, ze zmieni sie to wraz z rozpoczeciem pierwszej rundy. Nie wierze, ze bedzie partolił tak z meczu na mecz, szczególnie, że nie widac jakichs przeszkód w postaci urazów (wnioskuje po wczoraj, gdzie poruszał sie całkiem OK). Poza tym ten wczorajszy mecz już był dużo lepszy w jego wykonaniu niż "wyczyny" z Jazz czy Spurs. Może skutecznosc nie była najlepsza, ale kilka rzutów nieszczesliwie wypadło z kosza, przy jednej czy dwóch akcjach można było odgwizdac faul...

Pau gra doskonale i mam nadzieje, ze w play-offach bedzie to samo. W sumie teraz ciągnie gre lakers.

Powinien wrocic Bynum, i to prawdziwy bynum, a nie taki pół-Bynum jak zeszłego roku. Naciągniecie Achillesa nie spowoduje takiej sztywnosci w nodze jak ostatnio ten brace, także po pierwszej rundzie mysle bedzie w porządku. Zresztą mam nadzieje, że okres, w którym gralismy bez niego, uswiadomił jego wartosc zarówno w obronie i ataku dla Lakers, czyli protecting the rim, przesuniecie gasola na pf czy przesuniecie Odoma na ławke.

Co do Fishera. Zdaje mi sie, że wszyscy tutaj za bardzo jadą po jego obronie :) Nie ma warunkow do bronienie, ale czesto potrafi wykorzystac doswiadczenie. Niestety przez wzrost łatwo jest rzucac nad nim, ale na nogach jak na swój wiek trzyma sie spoko. Myśle, że jest overall below-average defender, ale do Smusha mu daleko :) Za to wydaje mi sie, że za mało zwraca sie uwage na tragiczny wpływ Fisha na atak ;/ Gosc jest kompletnie bezuzyteczny, a nie dosc tego, jeszcze przeszkadza. Ile to razy odpalał jumperka na początku zegara czy wjezdzał pod kosz, gdize nie umie skonczyc lay-upa. Zero entry passes, zero rozegrania. Myśle, że pomimo typowych dla Phila Pg, ten chetnie widziałby kogos kto zastąpiłby Kobego w roli facilitatora. Szczególnie ważne to bedzie w kolejnych sezonach, bo Kobe już młodszy nie bedzie. Zresztą bez piłki, low/high poscie jest dużo skuteczniejszy. Mam nadzieje, że podobnie jak rok temu zobaczymy dużo Browna, który mimo, że w ataku też jest tylko dwójką, to całkiem rozsądnie broni :)

Takze według mnie nie ma powodów do paniki, przynajmniej do sobotniego/ niedzielnego meczu :D

Phil and Gasol both said the Pau three attempt was the drawn up play about 12 hours ago via TweetDeck

:lol:

- With 3.1 seconds left on the clock, Coach Phil Jackson drew up a play that featured center Pau Gasol shooting a wide open three-point attempt from the top of the key. The shot didn't drop and the Blazers would take the season series 2-1.

- Gasol said he has practiced that shot but not regularly. It's something he'll work on moving forward. Jackson said that's a shot that Pau can make. It appears Phil was willing to risk losing what amounts to a meaningless regular season game for the Lakers - to try out another end-game option that the team can use moving forward.

[/quote:3mr1v8vc]

Jajca chyba se robią ;] Myślałem, że świetnie przykryli Kobego, z drugiej strony on też za bardzo sie nie rwał na pozycje.

Dziwne, tym bardziej, że gra sie toczyła o HCA w finałach. Gdyby to był mecz o marchewke zrozumiałbym. Z drugiej strony, to mógł być też taki test dla Gasola, żeby powierzyć mu tak ważną kwestie. Ale k****, rzut za trzy?

Podobno to jest opracowane i Pau to trafiał na treningach, nawet w sezonie, którymś pamiętam po meczu wywiad z Philem gdzie mówił gdyby tego potrzebowali Pau jest tak skilled, że mógłby dawać nam trójki.

Plota jest taka, że nie chcieliśmy się spucować przed PTB, z którymi możemy grać w 1 rundzie i zagraliśmy zagrywkę nie na Koba bo itak ten mecz gówno znaczył.

Podobno to jest opracowane i Pau to trafiał na treningach, nawet w sezonie, którymś pamiętam po meczu wywiad z Philem gdzie mówił gdyby tego potrzebowali Pau jest tak skilled, że mógłby dawać nam trójki.

Plota jest taka, że nie chcieliśmy się spucować przed PTB, z którymi możemy grać w 1 rundzie i zagraliśmy zagrywkę nie na Koba bo itak ten mecz gówno znaczył.

moglbys dac jakies zrodlo ? bo az wierzyc mi sie nie chce, ze Pau ma 3point range, chyba ze na treningu z kilkusekundowym przymiarem

moglbys dac jakies zrodlo ? bo az wierzyc mi sie nie chce, ze Pau ma 3point range, chyba ze na treningu z kilkusekundowym przymiarem

nie nie chce mi się szukać, ale Pau jest tak skilled, że na luzie jakby tego trzeba było wyrobił bo sobie rzut za 3, i pamiętam te wypowiedzi dokładnie

http://www.youtube.com/watch?v=4mN3mFcIesg

te trojke z hornets pamietam:)

faktycznie ta akcja byla rozrysowana na gasola i imo nie bylo to zle rozwiazanie.

w polsce pamietam, ze na rozgrzece gasol seryjnie trafial trojki. wiem, ze linia jest blizej ale pamietam, ze w czasach grizzlies trafil jakas trojke vs lakers. poldysans ma bardzo dobry, technika rzutu nienaganna, wiec nie widze problemu dlaczego nie mialby byc ktoras tam opcja na obwodzie.

Półdystans ostatnio zaczął działać jak należy, zmęczone nogi całym sezonem i eurobasketem robią swoje, Pau w poprzednim sezonie lepiej rzucał z półdychy, a czasy Memphis to miód. Jak oglądałem w tym roku z 5 spotkań tamtych Memphis to jego półdystans był nieporównywalnie lepszy niż teraz.